Squashmestari

Espoo Squash Rackets Club järjestää jo kuudetta kertaa espoolaisten ja kauniaislaisten 4.-6. luokkien squashspektaakkelin, Squashmestarin! Tervetuloa mukaan!

Squashmestari on ESRC:n järjestämä Espoon ja Kauniaisten koululuokkien välinen squashjoukkuekilpailu. Lue lisää Squashmestarista alempaata.
Jos olet 4.-6. luokan luokanopettaja Espoossa tai Kauniaisissa etkä ole saanut sähköpostiisi kutsua Squashmestariin, niin ota pikaisesti yhteyttä ESRC:n päävalmentajaan, Tommi Lindiin: tommi.lind@esrc.fi tai 050-524 9777. Tällä kertaa Squashmestariin otetaan mukaan 32 luokkaa!
Lomake aukeaa ke 8.9.2021 klo 9:00. Päivitys klo 16:00: Olemme saaneet 32 ilmoittautumista ja muutaman luokan jonotuspaikoille – kiitos! Ilmoittautuminen on päättynyt. Ilmoitamme ilmoittautuneille pian, mahduitteko 32 joukkoon.

 

Tervetuloa mukaan jälleen kerran!

Aiemmat Squashmestarikaudet:

Squashmestari 2021jäi kruunaamatta koronapandemian takia

Squashmestari 2020 jäi kruunaamatta koronapandemian takia

Squashmestari 2019, tulosraportti vanhan sivustomme puolella

Squashmestari 2018, tulosraportti vanhan sivustomme puolella

 

Squashmestari, mikä se on?


Squashmestari on espoolaisille ja kauniaislaisille alakoulujen 4.-6.-luokkalaisille suunnattu koulujen välinen squashkilpailu. Idea on, että luokat tulevat vuoden aikana kaksi kertaa kokeilemaan squashia ja sitten lopuksi ottavat mittaa toisistaan finaalitapahtumassa, ja yhdestä luokasta kruunataan Espoon ja Kauniaisten Squashmestari! Espoo Squash Rackets Club käynnisti Squashmestarin elokuussa 2016 ja tähän mennessä Squashmestari on kruunattu vuosina 2017, 2018 ja 2019. Vuosien 2020 ja 2021 Squashmestaria ei koronapandemian takia päästyy kruunaamaan. Vuoden 2022 Squashmestarin ilmoittautuminen ja ensimmäiset pelikerrat käynnistyvät syksyllä 2021!

Kuinka monta luokkaa osallistuu Squashmestari-kilpailuun?
Mukaan lähti syksyllä 2016 maksimimäärä luokkia, eli 64 kappaletta. Matkan varrella muutama luokka jäi kisasta pois, mutta keväällä mukana oli vielä reilusti yli 50 luokkaa. Seuraavina vuosina on kokeiltu sekä 64 että 32 luokan konseptia, seuran resursseista riippuen.

Mikä on kilpailun tavoite?
Tärkein tavoite on tietenkin liikuttaa espoolaisia lapsia ja nuoria. Totta kai toiveenamme on myös saada uusia pelaajia innostumaan maailman terveellisimmästä lajista, eli squashista!

Kuinka itse kilpailu sitten toimii?
Luokat saavat kaksi maksutonta squashin tutustumiskertaa vuoden aikana, yhden syksyllä ja toisen keväällä. Ensimmäisellä kerralla on tarkoitus perehtyä lajiin harjoittelun ja sääntöjen läpikäymisen muodossa. Toisella kerralla luokka pelaa oman karsintakilpailunsa, jonka perusteella valitaan luokan kolmihenkinen joukkue huhtikuiseen finaalitapahtumaan. Joukkueeseen valitaan yksi tyttö ja yksi poika, ja kolmas pelaaja on karsintakilpailussa seuraavaksi parhaiten menestynyt poika/tyttö. Lisäksi joukkueeseen valitaan sekä varatyttö että varapoika.

 

 

 

 

 

 

 

Tuo kolmihenkinen joukkue (+ varapelaajat) mittelee sitten keväisessä finaalitapahtumassa muiden luokkien joukkeita vastaan, ja lopulta yhdestä joukkueesta kruunataan vuoden Squashmestari.

Esimerkki finaalitapahtuman ottelutuloksesta:
Joukkue X – Joukkue Y
1. Pelaajat: Pelaaja A vs Pelaaja Z 1-0
2. Pelaajat: Pelaaja B vs Pelaaja Ö 0-1
3. Pelaajat: Pelaaja C vs Pelaaja Ä 1-0
Joukkue X voittaa 2-1.

Mikä on kilpailun pääpalkinto?
Voittajajoukkueen luokalle on luvassa… Ei, emme paljastakaan vielä mikä on ykköspalkinto! Joka tapauksessa voittajat saavat viedä vuodeksi koululleen upean Squashmestari-kiertopalkintopokaalin, joka tosin pitää seuraavana vuonna luovuttaa uusille voittajille.

 

Lisätietoja: Tommi Lind, ESRC:n päävalmentaja, puh. 050-5249777, tommi.lind(at)esrc.fi.

Kausille 2016-2017 ja 2017-2018 hankkeeseen saatiin seuratukea Opetus- ja kulttuuriministeriöltä. Kaudelle 2018-2019 hankkeelle saatiin tukea Espoon kaupungilta ja kaudelle 2019-2020 tukea saatiin Espoon kaupungin lisäksi myös Kauniaisten kaupungilta. Lisäksi Esport Center ja Kivenlahti Squash ovat tarjonneet squashkenttiä käyttöön hanketta varten. ESRC kiittää! Ota yhteyttä, jos haluat olla mukana liikuttamassa espoolaisia lapsia ja nuoria! #squashmestari