Squashmestari

Espoo Squash Rackets Club järjestää kaudella 2022-2023 jo seitsemättä kertaa espoolaisten ja kauniaislaisten 4.-6. luokkien squashspektaakkelin, Squashmestarin! Tervetuloa mukaan!

Squashmestari on ESRC:n järjestämä Espoon ja Kauniaisten koululuokkien välinen squashjoukkuekilpailu. Lue lisää Squashmestarista alempaa.

 

Tähän aukeaa Squashmestari 2023 ilmoittautumislinkki torstaina 1.9.2022 klo 9.00. Mukaan mahtuu 32 luokkaa. Varapaikoille otetaan viisi luokkaa.

 

Päivitys 1.9.2022 klo 11.25: Nyt ovat kaikki 32 Squashmestaripaikkaa sekä varapaikatkin täynnä, joten seuraava vaihtoehto espoolaisille luokille on tulla kokeilemaan squashia Espoon kapungin KULPS-liikuntapolun kautta. Lisätietoja KULPS-squashkokeiluista Espoon sivuilta. Lisätietoa squashkokeiluista ESRC:ltä: tommi.lind@esrc.fi tai info@esrc.fi.

 

Lähetämme mukaan ilmoittautuneiden luokkien opettajille sähköpostiviestin lähipäivinä!

 

Kevään 2022 finaalitapahtuman otteluajat, kaaviot ja tulokset

Aiemmat Squashmestarikaudet:

Squashmestari 2021 jäi kruunaamatta koronapandemian takia

Squashmestari 2020 jäi kruunaamatta koronapandemian takia

Squashmestari 2019, tulosraportti vanhan sivustomme puolella

Squashmestari 2018, tulosraportti vanhan sivustomme puolella

 

Squashmestari, mikä se on?


Squashmestari on espoolaisille ja kauniaislaisille alakoulujen 4.-6.-luokkalaisille suunnattu koulujen välinen squashkilpailu. Idea on, että luokat tulevat vuoden aikana kaksi kertaa kokeilemaan squashia ja sitten lopuksi ottavat mittaa toisistaan finaalitapahtumassa, ja yhdestä luokasta kruunataan Espoon ja Kauniaisten Squashmestari! Espoo Squash Rackets Club käynnisti Squashmestarin elokuussa 2016 ja tähän mennessä Squashmestari on kruunattu vuosina 2017, 2018 ja 2019. Vuosien 2020 ja 2021 Squashmestaria ei koronapandemian takia päästyy kruunaamaan. Vuoden 2022 Squashmestari saatiin kruunattua toukokuussa 2022. Vuoden 2023 Squashmestarin ilmoittautuminen ja ensimmäiset pelikerrat käynnistyvät syksyllä 2022!

Kuinka monta luokkaa osallistuu Squashmestari-kilpailuun?
Mukaan lähti syksyllä 2016 maksimimäärä luokkia, eli 64 kappaletta. Matkan varrella muutama luokka jäi kisasta pois, mutta keväällä mukana oli vielä reilusti yli 50 luokkaa. Seuraavina vuosina on kokeiltu sekä 64 että 32 luokan konseptia, seuran resursseista riippuen.

Mikä on kilpailun tavoite?
Tärkein tavoite on tietenkin liikuttaa espoolaisia lapsia ja nuoria. Totta kai toiveenamme on myös saada uusia pelaajia innostumaan maailman terveellisimmästä lajista, eli squashista!

Kuinka itse kilpailu sitten toimii?
Luokat saavat kaksi maksutonta squashin tutustumiskertaa vuoden aikana, yhden syksyllä ja toisen keväällä. Ensimmäisellä kerralla on tarkoitus perehtyä lajiin harjoittelun ja sääntöjen läpikäymisen muodossa. Toisella kerralla luokka pelaa oman karsintakilpailunsa, jonka perusteella valitaan luokan kolmi-viisihenkinen joukkue huhti-toukokuiseen finaalitapahtumaan. Joukkueeseen valitaan yksi tyttö ja yksi poika, ja kolmas pelaaja on karsintakilpailussa seuraavaksi parhaiten menestynyt poika/tyttö. Lisäksi joukkueeseen valitaan sekä varatyttö että varapoika.

 

 

 

 

 

 

 

Tuo kolmihenkinen joukkue (+ varapelaajat) mittelee sitten keväisessä finaalitapahtumassa muiden luokkien joukkeita vastaan, ja lopulta yhdestä joukkueesta kruunataan vuoden Squashmestari.

Esimerkki finaalitapahtuman ottelutuloksesta:
Joukkue X – Joukkue Y
1. Pelaajat: Pelaaja A vs Pelaaja Z 1-0
2. Pelaajat: Pelaaja B vs Pelaaja Ö 0-1
3. Pelaajat: Pelaaja C vs Pelaaja Ä 1-0
Joukkue X voittaa 2-1.

Mikä on kilpailun pääpalkinto?
Voittajajoukkueen luokalle on luvassa… Ei, emme paljastakaan vielä mikä on ykköspalkinto! Joka tapauksessa voittajat saavat viedä vuodeksi koululleen upean Squashmestari-kiertopalkintopokaalin, joka tosin pitää seuraavana vuonna luovuttaa uusille voittajille.

 

Lisätietoja: Tommi Lind, ESRC:n päävalmentaja, puh. 050-5249777, tommi.lind(at)esrc.fi.

Kausille 2016-2017 ja 2017-2018 hankkeeseen saatiin seuratukea Opetus- ja kulttuuriministeriöltä. Kaudelle 2018-2019 hankkeelle saatiin tukea Espoon kaupungilta ja kaudelle 2019-2020 tukea saatiin Espoon kaupungin lisäksi myös Kauniaisten kaupungilta. Lisäksi Esport Center, Kivenlahti Squash ja Targa arena ovat tarjonneet squashkenttiä käyttöön hanketta varten. ESRC kiittää! Ota yhteyttä, jos haluat olla mukana liikuttamassa espoolaisia lapsia ja nuoria! #squashmestari