Squashmestari

Espoo Squash Rackets Club järjestää kaudella 2023-2024 jo kahdeksatta kertaa espoolaisten ja kauniaislaisten 4.-6. luokkien squashspektaakkelin, Squashmestarin! Tervetuloa mukaan!

Finaalitapahtuma tiistaina 14.5.2024 Esport Centerissä.

Tuloslinkki TournamentSoftwaressa

 

Squashmestari on ESRC:n järjestämä Espoon ja Kauniaisten koululuokkien välinen squashjoukkuekilpailu. Lue lisää Squashmestarista alempaa.

Tässä aukesi Squashmestari 2024 ilmoittautumislinkki keskiviikkona 30.8.2023 klo 9.00. Mukaan mahtui 32 luokkaa. Varapaikoille otettiin muutamia luokkia. Squashmestari-ilmoittautuminen täyttyi todella nopeasti ja on nyt täynnä. Olemme olleet ilmoittautuneisiin luokkiin yhteydessä ensimmäisen käynnin sopimiseksi. Varapaikoille päässeille ilmoitimme erikseen.

Mikäli luokkasi ei mahtunut tällä kertaa mukaan suosittelemme Kulps!-käyntiä mikäli haluatte tulla tutustuman squashiin. Lisätietoja löydät täältä: https://www.espoo.fi/fi/kulps-liikuntapolku. ESRC tarjoaa Kulps!-squashkokeiluja tällä hetkellä 5.-10. luokkalaisille.

Vuonna 2024 Squashmestaria olivat tukemassa Esport Center, Kivenlahti Squash ja Targa arena. ESRC kiittää lämpimästi kaikesta tuesta!

_____

 Squashmestari 2023, tulosraportti:

Kevään 2023 Squashmestari on Ymmersta 6A!

Espoon ja Kauniaisten 4.-6. -luokkalaisille suunnatun Squashmestari-kilpailutapahtuman odotettu finaali pelattiin keskiviikkona 3.5.2023. Olipahan huikea finaalipäivä ja mahtavaa, että kaikki 32 joukkuetta olivat tällä kertaa kaikki mukana! Tuhannet kiitokset kaikille osallistuneille luokille ja opettajille! Niin hienoa, että squash kiinnostaa teitä ja haluatte olla mukana! Onnittelut kaikille menestyjille!

Neljä parasta joukkuetta kilpailussa olivat:

  1. Ymmersta 6A | Y6A
  2. Mäntymäki 6D
  3. Martinkallio 6B | Martsan 6B
  4. Ymmersta 4B | Squash-apinat

Pääpalkintona Ymmerstan 6A pääsi koko luokan voimin Esport Extreme -puistoon. Lisäksi voittajajoukkueen pelaajat voittivat oikeuden osallistua ESRC:n neljän kerran squashkurssille. Voittajaluokalle lähti myös vuodeksi iso kiertopalkintopokaali, joka sitten seuraavana vuonna siirtyy uusille mestareille. Näiden lisäksi palkinnoksi tuli tietenkin mitalit ja karkkia koko luokalle. 2.-4. -sijoille tulleet joukkueet palkittiin myös.

Finaalipäivän aikana oli mahdollisuus osallistua myös oheiskilpailuun ja tänä vuonna oheiskilpailun voitto meni Päivänkehrän 5A:lle. Onnittelut päivänkehräläisille!

Lisäksi Squashmestarissa kilpailtiin parhaasta joukkueen nimestä. Nimikisassa oli jälleen mielenkiintoisia joukkueen nimiä ja kekseliäisyyttä oli selvästi käytetty. Nimikisan voitto matkasi tällä kertaa Mainingin koulun 4A:lle. Nimikisan voittajan joukkueen nimi oli MK-Säihkeet. Onnittelut maininkilaisille nimikisan voitosta!

Kilpailun täydelliset tulokset löytyvät täältä: kevään 2023 finaalitapahtuman kaaviot ja tulokset. Teknisistä ongelmista johtuen jostain syystä ottelulistassa ja kaavioissa lukee kaikissa tuloksissa 0-0, mutta voittajat ovat kuitenkin nähtävillä.

Iso kiitos vielä kerran teille kaikille mukana olleille luokille ja opettajille! Kiitos myös Espoon ja Kauniaisten kaupungeille. Kiitos meidän superaktiiviselle kisatiimille, joka auttoi jälleen pyörittämään kisat alusta loppuun menestyksekkäästi. Kisatiimissä mukana tänä vuonna olivat allekirjoittanut, Matias Tuomi, Raila Luhtala, Heikki Kotila, Ilkka Forsell, Emilia Soini, Eino Vaarala, Ville Eskola, Imad Salim sekä Elias Korhonen. Suuret, suuret kiitokset myös huikeille yhteistyökumppaneillemme, joita ilman näitä mahtavia kisoja emme voisi järjestää, eli kiitos Esport Centerille, Kivenlahti Squashille, Targa arenalle sekä OP Uusimaalle.

Onnittelut vielä kaikille mitalisteille ja ennen kaikkea Squashmestari 2023 -voittajajoukkueelle, eli Ymmerstan 6A:lle! Ensi vuonna taas uudestaan!

Raportoi ESRC:n päävalmentaja Tommi Lind

P.S. Vuonna 2023 Squashmestaria olivat tukemassa Esport Center, Kivenlahti Squash ja Targa arena sekä OP Uusimaa. ESRC kiittää lämpimästi kaikesta tuesta!

Aiemmat Squashmestarikaudet:

Squashmestari 2022, tulosraportti

Squashmestari 2021 jäi kruunaamatta koronapandemian takia

Squashmestari 2020 jäi kruunaamatta koronapandemian takia

Squashmestari 2019, tulosraportti vanhan sivustomme puolella

Squashmestari 2018, tulosraportti vanhan sivustomme puolella

Squashmestari 2017, tulosraportti puuttuu

 

Squashmestari, mikä se on?


Squashmestari on espoolaisille ja kauniaislaisille alakoulujen 4.-6.-luokkalaisille suunnattu koulujen välinen squashkilpailu. Idea on, että luokat tulevat vuoden aikana kaksi kertaa kokeilemaan squashia ja sitten lopuksi ottavat mittaa toisistaan finaalitapahtumassa, ja yhdestä luokasta kruunataan Espoon ja Kauniaisten Squashmestari! Espoo Squash Rackets Club käynnisti Squashmestarin elokuussa 2016 ja tähän mennessä Squashmestari on kruunattu vuosina 2017, 2018, 2019, 2022 ja 2023. Vuosien 2020 ja 2021 Squashmestaria ei koronapandemian takia päästyy kruunaamaan. Vuoden 2024 Squashmestarin ilmoittautuminen ja ensimmäiset pelikerrat käynnistyvät syksyllä 2023!

Kuinka monta luokkaa osallistuu Squashmestari-kilpailuun?
Mukaan lähti syksyllä 2016 maksimimäärä luokkia, eli 64 kappaletta. Matkan varrella muutama luokka jäi kisasta pois, mutta keväällä mukana oli vielä reilusti yli 50 luokkaa. Seuraavina vuosina on kokeiltu sekä 64 että 32 luokan konseptia, seuran resursseista riippuen. Tällä hetkellä mukaan mahtuu 32 luokkaa.

Mikä on kilpailun tavoite?
Tärkein tavoite on tietenkin liikuttaa espoolaisia ja kauniaislaisia lapsia ja nuoria. Toiveenamme on myös saada uusia pelaajia innostumaan maailman terveellisimmästä lajista, eli squashista!

Kuinka itse kilpailu sitten toimii?
Luokat saavat kaksi maksutonta squashin tutustumiskertaa ammattivalmentajan ohjauksessa vuoden aikana, yhden syksyllä ja toisen keväällä. Ensimmäisellä kerralla on tarkoitus perehtyä lajiin harjoittelun ja sääntöjen läpikäymisen muodossa. Toisella kerralla luokka pelaa oman karsintakilpailunsa, jonka perusteella valitaan luokan kolmi-viisihenkinen joukkue huhti-toukokuiseen finaalitapahtumaan. Joukkueeseen valitaan yksi tyttö ja yksi poika, ja kolmas pelaaja on karsintakilpailussa seuraavaksi parhaiten menestynyt poika/tyttö. Lisäksi joukkueeseen valitaan sekä varatyttö että varapoika.

 

 

 

 

 

 

 

Tuo kolmihenkinen joukkue (+ varapelaajat) mittelee sitten keväisessä finaalitapahtumassa muiden luokkien joukkeita vastaan, ja lopulta yhdestä joukkueesta kruunataan vuoden Squashmestari.

Esimerkki finaalitapahtuman ottelutuloksesta:
Joukkue X – Joukkue Y
1. Pelaajat: Pelaaja A vs Pelaaja Z 1-0
2. Pelaajat: Pelaaja B vs Pelaaja Ö 0-1
3. Pelaajat: Pelaaja C vs Pelaaja Ä 1-0
Joukkue X voittaa 2-1.

Mikä on kilpailun pääpalkinto?
Voittajajoukkueen luokalle on luvassa… Ei, emme paljastakaan vielä mikä on ykköspalkinto! Joka tapauksessa voittajat saavat viedä vuodeksi koululleen upean Squashmestari-kiertopalkintopokaalin, joka tosin pitää seuraavana vuonna luovuttaa uusille voittajille.

 

Lisätietoja: Tommi Lind, ESRC:n päävalmentaja, puh. 050-5249777, tommi.lind(at)esrc.fi.

Kausille 2016-2017 ja 2017-2018 hankkeeseen saatiin seuratukea Opetus- ja kulttuuriministeriöltä. Kaudelle 2018-2019 hankkeelle saatiin tukea Espoon kaupungilta ja kaudelle 2019-2020 tukea saatiin Espoon kaupungin lisäksi myös Kauniaisten kaupungilta. Lisäksi Esport Center, Kivenlahti Squash ja Targa arena ovat tarjonneet squashkenttiä käyttöön hanketta varten. Vuonna 2023 hankkeeseen saatiin tukea OP Uusimaalta. ESRC kiittää! Ota yhteyttä, jos haluat olla mukana liikuttamassa espoolaisia lapsia ja nuoria! #squashmestari