Pelaajapolku

PELAAJAPOLKU
ESRC:ssä saat aina itse valita, minkä verran ja millä tasolla haluat harrastaa. Voit myös itse päättää, haluatko lähteä testaamaan taitojasi erilaisiin kilpailuihin (seuran sisäiset, kansalliset, kansainväliset). ESRC tarjoaa tällä hetkellä monipuolisen pelaajapolun  ulottuen alkeiskursseista jopa mahdolliseen ammattilaisuuteen asti.
Perheen nuorimmat pelurit (4-8v) aloittavat squashtaipaleensa Squashkoulusta. Kun taitotasoa ja kiinnostusta haastavampiin treeneihin löytyy, akatemiavalmentajat kutsuvat pelaajan Squashakatemian ryhmiin.
Muut junioripelaajat (9-19v) aloittavat harrastuksensa sopivan tasoisista akatemiaryhmistä. Kun taidot kehittyvät ja motivaatiota riittää, voivat pelaajat valmentajien harkinnalla siirtyä haastavampiin ryhmiin. Valmentajat myös kannustavat motivoituneita pelaajia lisätreeneihin ja kilpailuihin.
ESRC:ssä arvostetaan myös niitä junioreita ja aikuisia, jotka haluavat pitää squashin leppoisana liikuntaharrastuksena, viikottaisena hikitreeninä tai fyysisen kunnon ylläpitäjänä. Seuran valmennusryhmistä ei ketään pudoteta pois, joten huippu-urheilijan
polun lisäksi tarjolla on myös kuntoilijan polku ja kaikki variaatiot niiden väliltä.

Kaikkein motivoituneimmat, potentiaalisimmat ja lahjakkaimmat juniorit voidaan kutsua ESRC:n Tehovalmennukseen. Tehovalmennus on ohjelma, jonka ideana on tarjota moitivoituneimmille junioreille parhaat mahdolliset harjoitteluolosuhteet.  Tehopelaajat harjoittelevat omissa ryhmissään useita kertoja viikossa läpi vuoden ja heillä on mahdollisuus henkilökohtaiseen valmentajaan. Merkittävimmissä kilpailuissa on myös ESRC:n valmentaja Tehopelaajien mukana. Kaudella 2020-21 Tehovalmennuksessa harjoitteli useita nuorten maajoukkuepelaajia ja Sm-mitalisteja.
ESRC:n Tehovalmennuspelaajilla on loistavat mahdollisuudet päästä myös urheilulukioihin. Suomen squashhuipuista mm. Jaakko Vähämaa ja Emilia Soini ovat kasvaneet ESRC:n pelaajapolulta ja käyneet Mäkelänrinteen urheilulukiota. Tälläkin hetkellä ESRC:n jäsenistä urheilulukiota käyvät Ville Eskola ja Ville Ruismäki, lisäksi 2021-22 Mäkelänrinteessä aloittaa Jane Kotila.

Huippujunioreilla on mahdollisuus päästä edustamaan seuraa Squashliigan Sm-tasolla ja tehdä pelaajasopimus. Seuraavat askeleet tästä voivat olla aikuisten maajoukkue ja ammattilaisura (mm. Emilia Soini, maailman ranking #49, 6/2021). Lisäksi squash voi avata ovia yliopistoihin ulkomailla, esim. urheilijastipendien muodossa (ESRC:n pelaajista Sanna Koivumäki, Suomen ranking #5, 6/2021, on tällä hetkellä Yhdysvalloissa opiskelemassa urheilijastipendillä).

ESRC:n pelaajapolulta on mahdollista ponnistaa juuri niin pitkälle kuin itse haluaa oman squashinsa viedä.