You are currently viewing ESRC:n joukkueiden Squashliiga-kierros 6.11.2021

ESRC:n joukkueiden Squashliiga-kierros 6.11.2021

Marraskuun ensimmäisenä viikonloppuna kaikki ESRC:n kymmenen liigjoukkuetta olivat tositoimissa eri sarjatasoilla ympäri Suomea. Alle kerätään raportteja sitä mukaa, kun niitä saapuu. Artikkelin pääkuvassa oikealla ESRC:n Tatu Knuutila, vasemmalla Mikkelin Squashia edustava Aleksi Leskinen.

Miesten ESRC I: “Squashia ja BBQ:ta Turussa”

ESRC:n ykkösjoukkue suuntasi jaetulla liigakierroksella nälkäisenä kohti Turkua. Menusta päätettiin jo menomatkalla – tänään halutaan barbequeta. Teeman mukaisesti Jaakko Vähämaa, Tatu Knuutila, Elias Korhonen ja Atte Stengård köröttelivät aamulla Turkuun. Matkalla pakokaasut vuosivat auton sisätiloihin, mistä joukkue sai hyvää esimakua savustamisesta heti aamusta.

Turussa ESRC:n miehiä odottivat vastassa Mikkeli Squashin (MiSq) ja Turun seudun Squashin (TsSq) pelaajat. Aterian valmistelu alkoi ottelulla turkulaisia vastaan.

Ensimmäisessä ottelussa Atte asteli kentälle vanhan konkarin eli Arttu Moision kanssa. Valitettavasti heti ottelun alussa kävi ilmi, että Moisio oli kokenut grillimestari, joka opetti nuorelle Atelle ruuanlaiton saloja. Atte ei kuitenkaan pysynyt kokeneet mestarin tahdissa ja ensimmäinen ottelu meni suoraan kolmessa erässä Turkulaisille.

Toisessa ottelussa puolestaan Elias kohtasi turkulaisten Tommi Ryypön. Taistelu oli tiukka, mutta onneksi Elias pärjäsi paremmin viidennessä erässä tulisilla hiilillä. Ryypön aseet, eli suomalainen perinneruoka, eivät auttaneet tänään, kun teemana oli BBQ. Ottelu siis Eliakselle tiukasti 3-2.

Kolmannessa ottelussa Jaakko lähti innolla kokkaamaan turkulaisten Henrik Mustosta vastaan. Valitettavasti kuitenkin Mustonen oli kiukkuisella päällä ja pakotti Jaakosta kokin sijasta raaka-aineen. Väkivallalla Jaakko pakotettiin grillivartaaseen omena suussa, vaikka yhdessä erässä Jaakko onnistuikin tökkäämään Mustosta grillivartaan terävällä kärjellä. Ottelu meni siis Turulle erin 3-1.

Neljännessä ottelussa Tatu lähti puolestaan ottamaan selvää, onko Anssi Määttäsessä mitään syötävää. Aterian valmistelut onnistuivat hyvin, mutta valitettavasti Määttänen oli kuivassa kunnossa, eikä Määttäisestä löytynyt ylimääräistä syötävää. Ottelu meni suoraan 3-0 Espoolle.

Ensimmäisessä ottelussa tulos oli siis 2-2 ja barbeque-illallisen valmistelut sujuivat hyvin. Grilli saatiin hyvin käyntiin ja kyljykset saatiin marinoitua folioon.


Toisessa ottelussa varsinainen ruuanlaitto alkoi mikkeliläisten kanssa, kun Atte sai vastaansa Henri Koskinen. Grillimestarin opit tulivat heti käyttöön, ja Atte aloittikin hitaan kokkauksen ottelussaan Koskista vastaan. Ottelu päättyi erin 3-0, minkä jälkeen Koskinen oli yhtä nyhtöpossua.

Toisessa ottelussa Elias puolestaan lähti opettamaan Tuomas Häkkiselle savustamisen saloja. Valitettavasti marinointiaika jäi lyhyeksi ja Elias kaatuikin savustuspönttöön itse. Karrelle palanut Elias ei onnistunut haastamaan Häkkistä, vaan ottelu meni erin 3-0 vastustajalle.

Kolmantena keittiöön asteli Jaakko vastustajansa Erno Teitin kanssa. Teitti on tunnetusti kovaa vääntävä Angus-härkä, mutta Jaakko onnistui murentamaan laatupihvin Karakal-lihanuijalla. Jaakko moukaroi keittiössä voiton kovasta vastustajastaan suoraan erin 3-0.

Päivän viimeisessä ottelussa Tatu pääsi näyttämään taitojaan liekittämisessä Aleksi Leskisen kanssa. Ottelu oli tulinen ja kaasupolttimet nuolivat Leskisen ripeitä jalkoja. Ottelun päätteeksi Leskisen koivet olivat palovammoilla ja Tatu asteli pois grillin ääreltä erin 3-0.


Jälkimmäinen ottelu päättyi siis ESRC:n voittoon ottelun 3-1 ja kierrokselta “doggy baggy” täytettiin kotiin vietäväksi viidellä SM-liigan sarjapisteellä. Tuloksen saattelemana ESRC:n miehet nousivat SM-liigan kärkeen. Otteluiden jälkeen joukkue poikkesi paluumatkalla syömään Salossa JJ’s BBQ:ssa ja keskustelemaan otteluista. Loppuun vielä kootusti pelaajien kommentteja kierrokselta.

Elias: “Hyvä kierros: voitimme ne pelit joissa olimme ennakkosuosikkeja. Nyt odotan että pääsen kotiin puristamaan pelipaidoista marinadit talteen.”

Tatu: “Peli kulki hyvin ja ruoka oli hyvää. Minulla on tallessa tältä päivältä vielä kaksi palaa ulkopaistia, jotka ovat varmasti hyvin mureat huomenna.”

Jaakko: “Mustosta vastaan osasin odottaa, että olen vain pahan makuinen suupala. Mutta ilokseni sain revanssin parin vuoden takaisesta tappiosta härkä-Teittiä vastaan. Hienoa, että samalla sain lohkaistua Teittiseltä palan kyljystä (eli liigapisteen) ESRC:n ‘doggy baggyyn’.”

Atte: “Moisiota vastaan en päässyt kunnolla peliin kiinni. Se oli ihan kuin Gordon Ramseyn keittiössä olisi ollut. Mutta toinen peli meni paljon paremmin, kun lyönnit kulkivat takakentälle ja hallitsin T-pistettä. Sillon on itsevarma olo kokata.”

ESRC:n miesten SM-liigajoukkueen puolesta raportoi Tatu Knuutila (vas.; oik. Elias Korhonen)

 

Miesten ESRC IV – kolmosdivarin B-lohkoa Smash Centerissä

ESRC IV: Kim Korhonen, Taneli Raivio, Imad Saleem, Joonas Kylliäinen

 

Pitkään odotettu miesten 3-divisioona pyörähti viimein käyntiin. ESRC IV -joukkue jatkaa viime vuotisella kokoonpanolla. Mukana siis tulevaisuuden lupaukset Imad Saleem ja Raphael Orphanou. Nuorekkaat ja innokkaat Joonas Kylliäinen ja Taneli Raivio sekä entiset lupaukset Harry Lilja, Jukka Tarvo ja Kim Korhonen.

Liigakauden avasivat Imad, Kim, Taneli ja Joonas. Ensimmäiseksi kentälle ehti Joonas, joka pelasi MyyrSq Bravo -joukkueen Ville Rantamaulaa vastaan. Ensimmäinen erä meni koneita käynnistellessä jatkopalloille. Joonas kuitenkin oli terävämpi ja vei erän. Loput erät olivat varmistelua. Kovemmat lyönnit tahtoivat tulla turhan keskelle tai lyhyiksi, mutta onneksi tarkoilla pehmeämmällä lyönneillä Joonaksen tarkkuus löytyi. Joonas liikutti Villeä monipuolisesti. Kolmannessa erässä alkoivat kovimmatkin lyönnit toimia ja sitä kautta kolmas erä jo varsin selvin numeroin Joonakselle. Selkeä 3-0 voitto

Taneli aloitti Sampo Kaarenmaata vastaan hieman ujostellen. Peli oli hieman ujoa sekä varovaista eikä pallo tahtonut löytää takanurkkia millään. Ensimmäinen erä kuitenkin Tanelille. Toiseen Sampo lämpeni ja vei sen nimiinsä. Vahvemmat peruslyönnit omaava Taneli hallitsi peliä aina kun sai pallon taakse. Näin kolmas Tanelille, mutta Sampo veikin sitten taas neljännen erän. Erätauolla Taneli sai nakattua pelissä vaivanneen kisajännityksen roskakoriin. Peli nousi normaalille tasolleen ja pallot löysivät maalinsa. Viides erä selkeästi Tanelille 11-3 ja peli siis 3-2.

Ykkösten pelissä Imad kohtasi Jan Särkiniemen. Nämä, tämän kierroksen, kaksi parasta pelaajaa järjestivät päivän näyttävimmän ja viihdyttävimmän ottelun. Varsin taitavana ja monipuolisena pelaajana tunnettu Jammu sai kuitenkin tuntea nahoissaan nuoruuden voiman. Näimme pitkiä ja monipuolisia palloralleja heti alusta alkaen. Imad rakensi paikkoja maltilla, otti kerta toisensa jälkeen T-pisteen haltuun ja näin liikutti kaveria. Liukkaana kaverina Imad haki Janin tiukatkin painostukset ja käänsi pallon hallinnan taas itselleen. Jo ensimmäisessä erässä oli havaittavissa, ettei Jan pysy kyydissä. Ensimmäinen erä todella tiukan väännön jälkeen Imadille. Saman rallin jatkuessa toisessa erässä, erä alun tasaisuuden jälkeen, Jan alkoi jo hyytyä ja taas erä kotiin. Kolmannessa erässä Särkiniemi edelleen yritti ihailtavalla sitkeydellä, mutta oli kuitenkin täysin aseeton Imadin myllytyksessä. Tyylikäs ja kylmäpäinen suoritus sekä arvokas päänahka nuorelle miehelle!

Kakkosten pelissä Kim kohtasi Myrtsin Antti Holopaisen. Peli alkoi molemmilta hieman kankeasti eikä suuria urotekoja nähty. Antti syötti varsin hyvin ja Kim jäi näistä usein altavastaajaksi. Kun samalla Kimin omat syötöt olivat varsin heikkolaatuisia ja kaveri vei niistä suoraan monta pistettä, niin taas nähtiin ja koettiin varmuus siitä mikä lyönti onkaan se squashin tärkein lyönti!

Antti veikin ensimmäisen erän. Kimin pelissä näkyi selvä kisajännitys. Etenkin erän loppuhetkillä loppui uskallus tehdä ratkaisuita. Eteenlyönnit nousivat kivitalon korkuisiksi. Hassua, miten lähes 40 vuoden kokemuksella pitää vielä jännittää lähes merkityksetöntä divaripeliä!

Toista erää Kim johti jo 10-3 mutta sitten alkoi taas “mailan puristaminen”. Erä kuitenkin kotiin luvuin 11-9. Sitten Kimin peli hieman aukesi, kaveri ehkä väsyi ja kaksi seuraavaa kotiin jo varsin selvästi. Peli siis 3-1 ja MyyrSq oli kukistettu komeasti 4-0!

Seuraavaksi vastaan asteli ennakkoon hieman heikommaksi veikkailtu HSRC III. Ja niinhän siinä kävi, ettei meille peleissä vastusta juuri tullut. Taneli meinasi taas kipsata pelissään Timo Tammista vastaan. Kun paikkoja tarjosi, niin Timo kiitti ja vei yhden erän. Tämä oli kuitenkin vain ns työtapaturma ja Taneli vei loput erät selvästi. Peli Tanelille 3-1 muiden viedessä omansa 3-0. Päivän tulos siis ESRC:lle komeasti 8-0.

Raportoi Kim Korhonen

 

Miesten ESRC VI – kolmosdivarin A-lohkoa Kivenlahdessa (MetroStonen järjestämä kierros)

ESRC VI: Janne Laitala, Eero Soralahti, Juha Knuuti, Alberto Somoano

Ilmassa oli suuren urheilujuhlan tuntua ja suurin osa erämenetyksistä menikin hermoilun piikkiin. Janne aloitti nelospelaajana SalSin Kallea vastaan ja hyvän alun jälkeen lipsautti kolmoserän vastustajalle, mutta suurta hätää ei ollut missään vaiheessa, joten ottelu Jannelle 3-1. Alberto pelasi kolmospaikalla erittäin rennolla otteella pitkäksi venyneen saunaillan jälkeen ja taisteli upeasti voittoon viisieräisessä jännitysnäytelmässä – ottelu Albertolle 3-2. Juha palasi kilpakentille pitkähkön tauon jälkeen ja nihkeän alun 0-2 jälkeen voitti rutiinin omaisesti kakkos pelaajien ottelun 3-2. Eerolla ei ollut hädän päivää ykköspelaajana vaikka pienen kisahermoilun siivittämänä menetti ensimmäisen erän SalSin ykköspelaajalle – ottelu Eerolle 3-1.

Toisella kierroksella vastaan asettui hieman kovempi – tai ainakin nuorempi HSRC IV. Janne vei jopa liian helposti kaksi ensimmäistä erää, mikä kostautui löysäilynä kolmos- ja neloserässä. Onneksi hermo piti viidennessä erässä ja saatiin 3-2 voitto. Albertolla oli hyvä mahdollisuus voittoon, mutta edellisen illan saunominen kostautui ylikuntona, ja hän joutui taipumaan vastustajalle 1-3. Juha pelasi erinomaisen järkevästi liikuttaen nuorta vastustajaansa nurkasta nurkkaan. Hän käänsi 0-1 ja 1-2 -tappioasemat 3-2-voitoksi. Eeron järkevä ja varma peli toi joukkueelle otteluvoiton 3-0 ja joukkueen ehjän suorituksen myötä kokonaistulos 7 voittoa 1 tappio.

Raportoi Janne Laitala