You are currently viewing Liigaraportit Squashliigan 18.3. kierroksilta

Liigaraportit Squashliigan 18.3. kierroksilta

ESRC VI

III-div. A-lohkon kierros pelattiin lauantaina Talihallissa, jossa vastaan asettui ensimmäisenä lohkon kärkijoukkue MyyrSq Bravo.

Ensimmäisinä koppiin astuneet Rasmus ja Arttu olivat pelipäällä. Rasmus otti nelospelaajien taistossa 3-0 voiton Sampo Kaarenmaasta ja kolmospelaajana ollut Arttu otti voiton Richard Õngista myös erin 3-0.

Ykköspaikalla pelannut Jokke kohtasi MyyrSq:n Mathew Vihtosen. Mathew oli nopea ja lyönnitkin kohtuu tarkkoja sekä tarvittaessa kovia. Olisi vaatinut paremmin kulkevia tiputuslyöntejä, jotta Jokke olisi voinut kunnolla haastaa Mathewin. Nyt aivan liian moni pallo meni peltiin tai jäi metrin korkuiseksi. Melko sekä voitto Mathewille 3-0.

Kakkospelaajana ollut Janne sai vastaansa taitavasti lyövän Antti Holopaisen. Kovasta taistelusta huolimatta Janne joutui tunnustamaan Antin paremmaksi erin 3-0.

Toisessa ottelussa vastaan asettui SalSi.

Rasmus ja Arttu jatkoivat hyviä peliotteita, kun vastaan asettuivat SalSin Kalle Winter ja Timo Kankaanpää. Molemmista peleistä tuloksena 3-0 voitot.

Jokkea vastaan asettui SalSin Ville Järvinen. Vastustaja oli nopea, mutta Jokke pystyi lyömään tarkemmin ja kunto kesti paremmin. Melko selkeä voitto Jokelle 3-0.

Janne pelasi tiukan ja tasaisen pelin SalSin Juha Rintasta vastaan. Ensimmäiset erät menivät tasaisesti, missä erät menivät molemmille vain muutaman pisteen erolla. Lopussa Janne sai kuitenkin tarkoilla lyönneillä pidettyä pelin hallinnassa ja siten ottelu Jannelle 3-2.

Viikonlopun saldona siis 2-2 tasapeli MyyrSq:ia vastaan ja 4-0 voitto SalSista. Tämän myötä ESRC VI sijoittui lopulta III-divarin A-lohkon toiseksi.

 

 

ESRC IV viileästi lohkovoittoon

ESRC IV lähti Porvooseen viiden pelaajan kokoonpanolla Pekka, Joonas, Taneli, Harry ja Atte.

Kierrosta isännöivä PompS varoitteli jo etukäteen Kokonniemen tenniskeskuksen olevan talvella viileä, ja näin todella oli. Alkulämmittely aloitettiin raapimalla kentän takalasi jäästä ja moni uskalsi riisua toppahaalarin jo toisessa erässä. Vitsit sikseen, viileähköstä sisäilmasta huolimatta tunnelma oli lämmin, kentät hyvässä kunnossa ja järjestelyt hoidettu kaikin puolin asianmukaisesti. Kiitos siis PompSille isännöinnistä.

Ensimmäisenä vastaan asettui MyyrSquash Charlie. Vantaalaisia vastaan joukkueen tekeminen oli varsin standardin mukaista: 4x 3-1 voitto.

Nelospelaajien pelissä Atte kohtasi Tomi Routamon. Parin viikon pelitauko rokotti Aten lyöntivarmuutta ja alkuviikon flunssa vei juoksukunnosta puhdin pois. Lopputuloksena oli haparoivaa ja liian nopeisiin ratkaisuihin pyrkivää peliä. Kahden erän jälkeen 1-1 tilanteesta Atte sai kuitenkin pelin kasattua, pallon rauhassa taakse ja vei kaksi erää päätyen 3-1 voittoon.

Kolmospelaajissa Joonas aloitti vahvasti voittamalla Kimmo Keräseltä kaksi ensimmäistä erää 11-7 ja 11-1. Kolmanteen erään Kimmo pääsi peliin mukaan ja vei sen, mutta ottelu Joonakselle neljännessä erässä 3-1. Sivuhuomiona Joonas oli epäonnisesti rikkonut kaksi mailaa juuri ennen kierrosta, joten pelit pelattiin junnuaikojen mailalla. Onneksi ei kuitenkaan tarvinnut turvautua Porvoon hallin seiniltä löytyviin pyöreisiin puisiin mailoihin, joilla mm. Pekka muisteli aloittaneensa 80-luvulla.

 

Ykkösten ottelussa Harry kohtasi Ville Rantamaulan, Harrylle tuntematon vastustaja ja uusi kenttä, paljon siis liikkuvia osia.  Ensimmäisessä erässä haettiin tuntumaa, kylmä kenttä, nopea Karakal pallo ja valaisimet niin alhaalla, että lobbi oli poissa pelistä.  Harry hieman skarpimpi ja erä kotiin 11-8. Toisessa erässä Ville sai kiinni pelistä, katkoi keskikentältä ja stoppasi hyvin suoraan Harryn boasteista, erä Villelle selvästi 11-6. Tässä vaiheessa Harryn päässä heräsi ajatus oikeasta pelitaktiikasta, eli Ville pitää saada pois edestä ja keskeltä, muuten tulee pataan. Kolmas eri olikin hyvin tasainen ja Harry sai “nerokkaan” peliajatuksen siivittämänä erän käännettyä niukasti itselleen 11-9. Neljännessä erässä Ville sortui muutamaan helppoon virheeseen, Harryn pituus lyönneissä parani ja pallot löysivät takanurkat paljon paremmin kuin pelin alussa, erä selvästi Harrylle 11-1 ja ottelu 3-1.

Taneli sai kakkosten pelissä vastaansa kovaa lyövän ja kovaa juoksevan Kim Kuuluvaisen. Ensimmäiset kaksi erää Kimin nopeus ehkä hieman yllättivät, eikä Taneli aivan saanut pelivireestä kiinni valitellen kisapelien rutiinin vähyyttä. Kolmanteen erään Taneli kuitenkin sai flown päälle, pallo löysi takanurkkiin ja reservistä löytyi laaja lyöntirepertuaari vastustajan peliä ja tempoa sekoittamaan. Neljäs 3-1 otteluvoitto Espooseen: 4-0.

Toisella kierroksella vastaan asettui isäntä PompS. Harry teki tilaa Pekalle, joka sai nelospelaajana vastaansa Porvoon kapteenin Dan Sihvosen. Pallorallit olivat varsinkin erien alkupuoliskolla paljon pidempiä kuin tuloksista voisi päätellä, ja Pekka sai tehdä töitä pisteiden eteen. Pekka oli kuitenkin koko ajan askeleen vahvempi, ja erityisesti nopea luja syöttö toimi Pekan aseena selkeään 3-0 voittoon.

Kolmospelaajana Atte sai vastaansa Robert Anderssonin ja Joonas kakkospelaajana Lasse Pyreen. Molemmat totesivat yhteen ääneen, ettei näistä peleistä juuri jäänyt jälkipolville kirjoitettavaa. Pallon saaminen taakse on viileillä kentillä ja viileällä pallolla pelatessa arvokasta, ja molemmilta selkeät 3-0 voitot Espooseen.

Ykkösten pelissä vastassa oli Esa Karppinen, jonka kanssa Taneli tarjoili squashviihdettä koko rahalla. Hyvin kovatasoisen squashin lisäksi 27 minuutin saagassa nähtiin mm. äänekästä huutaen psyykkaamista (molemmilta, itsensä ja vastustajan) sekä tunteikasta tuomarikritiikkiä (Esalta). Onneksi pilke pysyi silmäkulmassa, kun keskustelua käytiin niin pisteistä, let-päätöksistä kuin tauon sekunneista, joita lopulta päädyttiin laskemaan yhdessä ääneen.

Squash oli kovatasoista, ja pelin tempo kova. Molemmat pelaajat ovat teknisesti taitavia ja Esan boastit takanurkista eteen olivat paikoitellen jopa maagisen tarkkoja. Mahdollisesti viileästä kentästä johtuen kumpikaan pelaaja ei pystynyt täysin hyödyntämään takanurkkia pallon jäädessä paljon kentän etu- ja keskiosiin. Tämä osittain koitui Tanelin kohtaloksi Esan etukenttälyöntien ollessa asteen tarkempia koko pelin. Kaikki neljä erää olivat tasaisia, mutta Taneli joutui lopulta taipumaan harmittavasti 3-1.

Saldona Porvoosta siis 4-0 ja 3-1 voitot, joilla ESRC IV jatkaa lohkojohdossa kohti karsintoja.

Raportoi Atte

 

ESRC Quicksilver

ESRC QuickSilver matkasi lauantaina Porvooseen Pompsin vieraaksi.

Tiimi oli sama kuin viime kerralla. Pääsimme aloittamaan heti ensimmäisenä isäntiä vastaan. Viileä halli teki kaikille omat haasteensa saada pallo taakse nurkkiin.

Pallo kuitenkin putosi lopulta onnistuneesti ja kaikilta pelaajilta puhdas 3-0 voitot.

Toisessa lähdössä vastaan tuli HSRC 3 joukkue. Nyt jouduttiin jo antamaan muutama erä. Alberto ykkösenä hävisi ekan erän niukasti 10-12 Timo Tammiselle mutta hoiteli loput kolme selvästi. Ile sai vastaan nuoremman Laurenin joka kaatui tossut jaloissa 3-1. Pasi sai vastaan isä Laurenin ja ekan erän tappion jälkeen voitot Pasille seuraavassa kolmessa. Vikana mutta ei vähäisempänä Jamal hoiteli tuttuun tyyliin voiton 3-0 kotiin. Ilmeisesti lopputuloksissa olimme toinen? Mutta se ei meitä tyydyttänyt. Jos näin on niin syömme käärmesoppaa ja ensi vuonna sitten karsintaan.