You are currently viewing Squashliiga raportit

Squashliiga raportit

Squashliigan avauskierros Talihallissa – mikä on joukkueen taso kauden alussa?

Kauden ensimmäisellä kierroksella ESRC:n ykkösjoukkueesta oli päässyt paikalle Matias Tuomi, Kristian Rautiainen, Atte Stengård ja Elias Korhonen. Kierroksella vastaan asettui viime kauden mestari Kouvola sekä hopealle sijoittunut Mikkeli, joten helpolla ei espoolaiset päässeet.

Ensimmäisellä ottelukierroksella pelattiin Mikkelin joukkuetta vastaan. Jäätä rikkomassa oli ensimmäisenä suorittamassa Atte ja Elias. Kolmospelaajien ottelussa Atte kohtasi Mikkelin joukkueen kapteenin Tuomas Häkkisen. Otteluun lähdettiin päättäväisin ottein eikä Atte antanut titteleiden määrittää ottelun asetelmia. Toisen erän lipsahduksesta selvittyään Atte hoiti ottelun kotiin luvuin 3–1. Nelospelaajien ottelussa Elias pelasi SM-liigan nuorinta pelaajaa Aapo Teittiä vastaan. Aapon nopeat jalat saivat Eliaksen hämilleen heti ottelun ensimmäisten pallojen aikana. Sama meno jatkui läpi ottelun ja tiukkojen erien jälkeen ottelu Mikkeliin suoraan 3–0. Eliaksen kengänpohjiin oli ilmeisesti jäänyt liikaa purkkaa hallin käytäviltä, kun ei jalka oikein kulkenut ottelun aikana.

Seuraavaksi kentälle nousi Kristian kakkospelaajien otteluun Aleksi Leskistä vastaan. Kride jatkoi otteitaan kentällä tasan siitä, mihin viime kaudella jäätiin ja ottelu hoidettiin nopeasti 3–0 voitolla. Joukkueen kapteeni Matias pelasi ykköspelaajien paikalla Mikkelin selkärankaa Erno Teittiä vastaan. Läpi ottelun kaikki erät olivat tiukkoja, mutta erien lopussa Matias oli aina askeleen edellä. Näin myös Matias voitti oman osuutensa 3–0 ilman harha-askeleita. Näin ollen ensimmäisestä liigaottelusta Mikkeliä vastaan saatiin maukas 3–1 voitto.

Toiseen otteluun pelaajat saivat ruhtinaalliset 90 minuuttia palautumisaikaa, jonka jälkeen vastassa oli edellisen kauden voittajajoukkue Kouvolasta. Aloitusvuorossa ESRC:n joukkueesta oli taas Atte ja Elias. Atte kohtasi Kouvolan lihanuijan Arttu Moision. Vaikka vastustaja oli Atelle entuudestaan tuttu, lopputulos oli myös valitettavan tuttu. Arttu nuiji Atesta nopean 3–0 voiton ennen kuin Atte ehti kunnolla peliin mukaan.

Elias pelasi toisen ottelunsa Heikki Konosta vastaan. Ottelu oli jaettu selkeästi kahteen osaa. Ensimmäisessä osassa Elias sai jatkaa peliään parantelemalla ensimmäisen ottelun haavoja samalla, kun Heikki etsi vielä mailaansa. Heikin viime aikojen harjoittelut olivat jääneet vähiin, kun keskittyminen oli ollut Olli Tuomisen elämänkerta-kirjan kirjoittamisessa ja muussa tuotantoprosessissa. Ensimmäisen erän jälkeen Heikki löysi paremmin omasta pelistään kiinni ja alkoi kiristämään tahtia. Tässä Elias ei enää pysynyt mukana, kun ensimmäinen ottelu painoi vielä liikaa jaloissa. Näin ottelu kääntyi Kouvolan voitoksi luvuin 3–1.

Tässä kohtaa jäljellä oli enää ykkös- ja kakkospelaajien ottelut Kouvolaa vastaan. Uusimpana vahvistuksena Kouvolan joukkueelle oli saatu Saksan paras pelaaja Raphael Kandra. Matias joutui kohtaamaan tämän uuden Kouvolan ykköstykin Talin lasikentällä. Kandra ei antanut piiruakaan armoa Matiakselle, ja ottelu olikin nopeasti taputeltu Kouvolan hyväksi luvuin 3–0. ESRC:n viimeisessä ottelussa Kride pelasi Janne Järvistä vastaan. Kride jatkoi tasaista varmaa suorittamistaan myös Janne vastaan. Ottelun alusta alkaen Kride pääsi enemmän hallitsemaan peliä ja erien vaihtuessa ote kiristyi entisestään. Näin ainoa otteluvoitto Kouvolasta ESRC:lle Kriden toimesta 3–0. Kouvola siis jatkoi edellisen kauden voittokulkuaan 3–1 voitolla espoolaisista.

Ensimmäisen kierroksen jälkeen ESRC:n ykkösjoukkue on sarjataulukossa sijalla 3. Kärkipaikalla on JSK Järvenpäästä ja toisena on Kouvolan joukkue. Seuraava liigakierros pelataan marraskuun ensimmäisenä lauantaina Kuusamossa. Siellä ykkösjoukkuetta vastaan asettuu paikallisen Rukan seuran lisäksi JSK.

Raportoi Elias

 

Naisten SM-liiga 23-24 pärähti käyntiin täydellä teholla Tampereen Tenniskeskusessa!

Peräti Aamulehti oli paikalla striimaamassa 3- kentän pelejä. Pelit voi käydä tsekkaamssa aamulehti.fi:n live osiosta yhden euron maksua vastaan! Kentällä pelattiin useampi ESRC:n ottelu ja myös muiden joukkeiden matseja.

Kierrokselle lähdettiin kahden Masters- pelaajan ja juniorin voimin! Vanha sotaratsu Marja Vainio lämpeni hieman hitaasti, mutta onneksi ensimmäinen ottelu oli helpohko, joten kankeus ei estänyt 3-0 voittoa. Riinan rutiinit riitti voittamaan Riikka Raipe Piekäisen, vaikka Riikka edelleen pelasi EM-mitalin jälkihehkuissa. Janella oli kova taistelu Mikkelin Viivi Paksua vastaan, mutta se ei riittänyt kuitenkaan voittoon.

Tappio HSRC:lle 1-2, mutta Mikkelistä napattiin makea voitto 2-1. Samoin TSK taklattiin nurin puhtain lukemin 3-0.

Lajilegenda ja moninkertainen Suomen mestari Tuula Minetti nähtiin liigakatsomossa ja tietysti koutsaamassa TSK:n pelaajia. Jää nähtäväksi saadaanko Tuula houkuteltua takaisin kentille!

Kotimatka sujui toisiamme kehuen ja uusia treenimetkuja suunnitellen!

Raportoi Jane

 

ESRC Graphite – 2-divisioonan aloitus

Monivuotisen 3-divisioona taivalluksen jälkeen entinen ESRC IV päätti nostaa itsensä 2-divisioonaan. Samalla toteutettiin “brändiuudistus” ja nimeksi valikoitui helposti joukkueen olemusta kuvaava Grafiitti.

 

Ura 2 divisioonassa aloitettiin isännöimällä kierros kotona Kivenlahdessa. Joukkueessa onnistuttiin kevään siirtoikkunan aikaan luomaan varsin hyvä ja laaja rosteri vaikka jälkipuheilta ei tälläkään kertaa säätytty.

Kivenlahteen marssi tänään Johannes, Kim, Olli, Taneli ja lainaan tullut Rasmus. 3-divarilla ei ollut tänään peliä ja kun Rasmus kovasti pyyteli päästä pelaamaan, niin tottahan nuorelle innokkaalle tilaa järjestää.

 

Rasmus pääsi heti kentälle PomSia vastaan ja otti vakuuttavasti ja selkeästi 3-0 voiton. Hector Lepe oli vietävänä ja Rassehan vei!

Kolmosten pelissä Taneli joutui tunnustamaan Esa Wiljanderin paremmaksi eri 1-3. Taneli pelasi hyvää ja järkevää peliä, mutta Esa oli vaan parempi. Toisessa erässä Taneli oli parhaimmillaan ollen koko erän kuskin paikalla. Sitä peliä lisää, niin hyvä tulee.

Kakkosten pelissä Olli kohtasi Mr Albert Anderssonin. Albert on tunnetusti kova, virheitäkin tuli mutta kahden erittäin tiukan erän jälkeen Olli sai otteen ja vei pelin 3-1.

Ykkösten mittelyssä Johannes väänsi Porvoon legendan Kai Störin kanssa. Johanneksen peli oli hyvää, mutta hieman pehmeää. Pallon takanurkkaan saaminen tuotti hankaluuksia ja niistä Kai rankaisi. Tasainen ja hyvä vääntö, mutta kokemus voitti erin 1-3. Pelin jälkeen Kai lähes harmitteli, miten Johannes ei saanut palloa taakse eikä malttanut vaan jauhaa. Kai kun sanoi olleensa varsin “kypsää kauraa” jo kahden erän jälkeen. Hyvää oppia!
Varsin hieno 2-2 tulos Graphitelle!

Toisessa pelissä vastaan asteli LahtiSq. Heti tuli mieleen kevään liigakarsinta. Lahden kova taso ja silloinen kova venyminen 2-2 tasatulokseen.
Nelosten pelissä Taneli kohtasi legendaarisen Pekka Riikosen. Hyvästä liikkeestä, etukentän pelaamisesta ja tarkoista boasteista tunnettu Pekka vei ensimmäisen erän. Seuraaviin Taneli oppi kuitenkin Pekan metkut ja kun pallo löysi taakse niin asetelma kääntyi. Taneli huomasi Pekan lukevan peliä hyvin ja toi viivytykset omiin lyönteihin. Erinomaista kypsyyttä Tanelilta ja näin peli kotiin 3-1. Hieno päänahka!
Kolmosten peliin Ollia vastaaan asteli Vesa Koskela. Vesa ei pysynyt Ollin kyydissä. Olli painoi palloa taakse eikä antanut pallon mennä ohi vaan katkoi terävästi. Vesa ei saanut kontrollia ollenkaan ja ottelu Ollille 3-0.
Kakkosten kohtaaminen aloiteltiin muistelemalla Kimin ja Eero Larvuksen karsinnoissa pelattua pitkää viisi eräistä ottelua. Silloin Kim vei. Nytkin Kim ja Eero sopivat etukäteen että “lämmitellään 4 ensimmäistä ja sitten pelataan se viides”. Toisin kävi. Peli oli varsin tasainen kontrollin vaihdellessa, mutta liian usein Eeron lyönnit tulivat keskelle. Nämä Kim hyödynsi armotta. Vaikka Kim teki paljon helppoja virheitä, niin kaikki erät kääntyivät silti kotiin.

 

Ykkösissä Johannes kohtasi kovan Arto Kytön. Johannes pelasi tasapainoisesti ja terävästi.

Välillä pitkät, taidokkaat pallorallit olivat erittäin viihdyttäviä ja erittäin yleisöystävällisiä. Rudi oli kuitenkin askeleen edellä kokoajan ja peli 0-3. Johannekselta kuitenkin tosi hyvä peli.

Graphitelle todella hieno 3-1 voitto Lahdesta!

Enemmän kuin kelpo aloitus!
Raportoi, Kim