You are currently viewing Squashliigan 25.2. liigaraportit

Squashliigan 25.2. liigaraportit

Naisten 1-divisioona

Naisten 1. divarin toinen kierros pelattiin tällä erää kotikaupungissamme Espoossa. Tänä vuonna Espoon kierros jopa järjestettiin Esport Centerissä, meidän joukkuelaisillemme viikottaisessa treenihallissa ja kentät olivat näin ollen jokaista lattialautaa myöten tuttuja. Saimme joukkueemme kaikki runkopelaajat paikalle, Cecilia Lilja ja Anni Lehikoinen innokkaina päästä mittailemaan taitojansa tämän vuoden liigajoukkueita vastaan. Tuoreelle kapteenille Sofia Korpeiselle kyseessä oli ensimmäinen hostattava kotikierros – hänen onnekseen ei se sen vaikeampaa kuitenkaan ollut, Tuomen ja Vainion tuella järjestelyt lähtivät helposti käyntiin. Muut joukkueet saapuivat pirteillä aamutervehdyksillä hallillemme ja pelit pääsivät alkuun.

Aivan ongelmatonta elämä harvoin on, ja tuli tässäkin yksi mutka matkaan, nimittäin emme saaneet sähköistä tuomarointialustaa toimintakuntoon. Tätä emme kuitenkaan surreet, vaan tuomaroimme paperille: Vanhat ESRC:n tuomarointikorttipohjat, joita ei oltu vuosiin nähty, toivat tervetullutta nostalgiaa ESRC:n joukkueen tuomarointivuoroon.

Espoon pelit alkoivat Oulua vastaan. Sofiaa vastassa oli Oulun ykköspelaajana uudet kasvot Sini Kenakkala. Ensimmäinen erä meni vastustajan pelityyliin ja heikkouksiin tutustumiseen, ja näitä hyödyntäen Sofia voitti 3-0. Samaan aikaan viereisellä kentällä Anni pelasi kolmospelaajan paikkaa Riitta Kotilaa vastaan. Annin peli parani jokaista erää myöten ja ottelu päättyi hänen voittoon 3-0. Tällä kehityksellä Cessi pääsi kevyin mielin pelaamaan Oulun 2. pelaajaa Mia Palatsia vastaan. Voitti hän tämän ottelun erin 3-0, jolloin ESRC-OSK pelit loppuivat 3-0 ilman erähäviöitä.

Seuraavaksi kentille pääsivät Tampereen ja Oulun pelaajat, ja Tampere vei aamun ensimmäiset pelinsä selkeään voittoon otteluissa 3-0.

Tuomarointivuorossamme otimme noottia Tamperelaisten pelityyleistä ja viimeiset pelit Tamperetta vastaan lähtivät mukavasti käyntiin. Sofia pääsi pelaamaan revanssiottelun Minna Mäkelää vastaan, ja kenties viimekierroksen opit olivat jääneet muhimaan mieleen, sillä kotivoitto saavutettiin voimalla erin 3-0. Viereisessä ottelussa Anni loisti ovelilla lyöntivalinnoillaan Arja Puustista vastaan ja voitti tämänkin ottelun 3-0. Pelikierroksemme päättyi Cessin jännittävän tasaiseen peliin Annika Takalaa vastaan. Ensimmäinen erä päätyi vastustajalle ja toinenkin erä oli vaarassa jäädä Takalan vietäväksi, mutta sinnikkään pinnistyksen jälkeen Cessi vei erän pistein 12/10. Tästä Cessin peli lähti kohenemaan ja laadukkaalla takakenttäpelillä Cessi voitti erin 3-1. ESRC:n somepäivityksien innoittamana otimme tästä tekniikkapainotteisesta ottelusta kierroksemme raporttikuvan.

Kotikierroksemme päättyi mallikkaasti ja pelaajamme pääsivät voitokkain mielin kotiin viettämään lauantai-iltaa.

ESRC IV – 25.2.2023 MyyrSq/Vantaa

Divisioona III – C

ESRC IV:n oli valmistautunut huolella Vantaan kierrosta varten. Joukkueen kokoonpano oli jo hyvissä ajoin sovittu ja torstaina oli vedetty kevyet aamutreenit hyvän tuntuman varmistamiseksi lauantaita varten. Oli tiedossa, että Harry pystyisi pelaamaan vain yhden pelin ja tätä varten joukkue oli suorastaan runsaslukuinen. Perjantai-iltana hilpeää joukkoa koeteltiin kuitenkin jo ensimmäisellä vastoinkäymisellä kun ryhmän keihäänkärki, Tontunmäen Ares Kim Korhonen, joutui uhrautumaan yleisen hyvän vuoksi ja paikkaamaan ESRC Diamondia. Kaiken kukkuraksi kun lauantai-aamuna kokoonpanosta putosi sairastumisen johdosta vielä yksi pelaaja, alkoivat hikikarpalot jo härmistyä itse kunkin otsalle. Onneksi Pallaston Pekka saatiin vedettyä hyvin nopealla varoajalla padel kentiltä lajeista jalomman pariin, jolloin tiimi oli kuin olikin osallistumiskelpoinen. Rosterina siis Harry, Taneli, Joonas ja Pekka.

 

ESRC IV – HSRC III

Harry Lilja – Panu Vuorinen 3-1

Ykköspaikkaa pelannut Harry kohtasi ottelussaan nuoren ja kimmoisan Panu Vuorisen. Oli selvää, että Panu ei päästäisi Harrya helpolla, mutta ensimmäinen erä oli kuitenkin Harryn 11-5. Toisessa erässä nähtiin pitkää vääntöä  ja erä menikin jatkopalloille. Lopulta härän selkä katkesi ja Harry joutui taipumaan Panulle 11-13. Kolmannessa erässä nähtiin taas trillerimäinen jatkopalloille päätynyt ralli ja tunteiden kuumenemisen johdosta kuultiin jopa herrasmieslajissa harvinainen suullinen varoitus kielenkäytöstä. Erä kuitenkin Harrylle 12-10. Viimeinenkin erä taipui hieman ottelun trendin vastaisen lyhyemmän kaavan kautta kun kokemus ja tarkat sijoitukset takasivat Harrylle 11-8 tuloksen ja otteluvoiton

 

Taneli Raivio – Antti Lind 3-0

Rankingissa Joonaksen ohi ilmiön lailla kohonnut Taneli kohtasi kakkospaikallaan Antti Lindin. Taneli lähti otteluun tapansa mukaan analyyttisesti rakennetun selkeän strategiansa ohjaamana. Taktiikka puri ja ensimmäinen erä Tanelille 11-9. Toisessa erässä Antti sai ottelusta paremmin kiinni ja Tanelin niin kutsuttu takakenttäetukenttäpelitaktiikka kärsi boustiongelmista. Erä kuitenkin lopulta Tanelille 11-6. Viimeiseksi eräksi jäänyt kolmas erä oli tavattoman tasainen ja hetken vaikutti jo siltä että Antti on löytänyt erävoiton mentävän aukon Tanelin puolustuslinjasta. Jatkopallojen kautta erä Tanelille 12-10.

 

Joonas Kylliäinen – Arttu Laurén 3-1

Squashin Ronaldinhona tunnettu Joonas kohtasi kolmospaikallaan Arttu Laurénin. Erinomaisuudellaan ja taituruudellaan häikäissyt Joonas vei tottuneesti kaksi ensimmäistä erää lukemin 11-5 ja 11-7. Kolmannessa erässä ottelupallon lähestyessä Joonaksen henkinen kantti petti ja Arttu pääsi peliin kiinni, jonka tuloksena oli erä lopulta hävitty 10-12. Erätauolla Joonas sai Tanelilta taktisia neuvoja. Varsinkin Tanelin erinomainen ja suorastaan epäluonnollisen tarkkaa silmää osoittava huomio vastustajan vasenkätisyydestä oli mullistava. Tämän turvin menikin neljäs erä Joonakselle 11-5.

 

Pekka Pallasto – Lupu Pitkänen 3-1

Naftaliinista kaivettu nelospelaaja Pekka kohtasi Lupu Pitkäsen eikä padelin pelaaminen ollut täysin ehtinyt hapattamaan Pekan squashtaitoja. Ensimmäinen erä oli silti askelmerkkien hakemista lukemin 9-11 Lupulle. Toisesta erästä eteenpäin oli peli Pekan. Kovalla kunnolla ja nopeilla jaloilla Pekka hapotti vastustajansa ja lopulta sai epätoivon valtaan. Loput erät menivät lukemin 11-3, 11-9 ja 11-6 Pekalle.

 

ESRC IV – ESRC Quicksilver

Taneli Raivio – Alberto Somoano 1-3

Vajaamiehinen ERSC IV kohtasi seuraavassa koitoksessaan sisarjoukkueensa ESRC Quicksilverin. Ykköpelaajien Tanelin ja Alberton peli oli odotetun tasokas. Pelitauolla laadittu strategia takataskussaan, taktiikan tohtori Taneli lähti kaatamaan Albertoa ja ensimmäinen erä meni kuten oli uumoiltu: 6-11 Tanelille. Peli vaikutti selvältä. Alberton taskutkaan eivät olleet tyhjät sillä toiseen erään löytyi uusi vaihde ja tuoreet temput. Seuraavat kolme erää 11-7, 11-7 ja 11-7 Albertolle ja peli 1-3.

 

Joonas Kylliäinen – Pasi Fagel 3-2

Seuraavaksi kohtasivat kakkosmiehet Joonas ja Pasi Fagel. Joonaksen eteenlyönnit purivat Pasiin, mutta peliä varjostivat Joonaksen helpot virheet, sekä Pasin kovat ja tarkat iskut. Ensimmäinen erä Pasille 13-11. Toinen, kolmas ja neljäs erä olivat kaltaisiaan. Pisteitä tuli tasaisesti molemmille, poikkeuksena loppuerien ratkaisevat pallot. Toinen ja neljäs erä 8-11 ja 11-9. Neljännen erän lopussa jatkopalloilla, Joonas iski tarkan määrämittaisen lyönnin taakse. Jansher Khanmaisesti tilanteesta lettiä pyytänyt Pasi joutui pettymään tuomarin päätökseen ja erä Joonakselle 11-13. Viidennessä erässä Joonas onnistui viimein juoksuttamaan Pasilta kunnon loppuun ja erä Joonakselle 5-11.

 

Pekka Pallasto – Ilkka Hellman 0-3

Pekka kohtasi toisessa pelissään Ilkka Hellmanin. Ilkan tarkat ja painavat lyönnit olivat Pekalle liikaa ja ottelu Ilkalle erin 11-3, 11-6 ja 11-2.

 

ESRC:n ykkösjoukkueen usko koetuksella Mikkelissä

ESRC:n miesten ykkösjoukkue otti lauantaina 25.2. hapuilevia askelia. Viikolla oli nimittäin käynyt ilmi, että autuaaseen eedeniin, eli ESRC:n miesten ykkösjoukkueeseen, on päässyt luikertelemaan käärmeitä. Perinteisen peliraportin sijasta tämän liigaraportin tarkoitus on savustaa eli rostata nämä Juudakset esiin, jotka myivät herransa 30:stä hopearahasta.

Kaikista traagisin takaisku koski joukkueen kapteenia, Matias Tuomea. Keskellä kiivaimman liigataiston veteraani oli päättänyt hylätä kotiseuransa amerikkalaisten houkutusten tähden. Matias oli nimittäin varannut ulkomaanmatkan Kaliforniaan SM-liigan kanssa päällekkäin. ESRC:n ykkösjoukkue koitti saada kapteeniltaan lausunnon elämänvalinnoistaan liigaraporttia varten. Valitettavasti puhelinyhteys oli kuitenkin huono, eikä puheestakaan saanut selvää hamburgerin syömiseltä.

Kapteenimme uskottomuus ei jäänyt joukkueen koettelemuksista viimeiseksi, vaan toinen poski oli vielä käännettävänä. Matiaksen lisäksi nimittäin joukkueen vakiovarustukseen kuuluva Atte Stengård jätti kierroksen väliin. Tekosyyt eivät olleet sen parempia, kuin kapteeninkaan. Myös Atte oli nimittäin ulkomailla lomailemassa samaa aikaa, kun ESRC:n joukkue oli hikoilemassa verta ja hikeä. Jos mietit, missä Atte nautti piña coladaa liigakierroksen aikaa, se jää valitettavasti myskeeriksi, koska emme tavoittaneet Attea lausuntoa saadaksemme.

Jos luulit että pahin on jo nähty, väärin luulit. Kaiken tämän haurauden jatkeeksi jopa liigajoukkueen kulmakivi, Jaakko Vähämaa, jätti kierroksen väliin. Edellisiin verrattuna Jaakolla oli kuitenkin antaa joukkueelleen tekoselitys. Jaakko nimittäin vetosi SM-kilpailuissa revenneeseen akillesjänteeseen. Tämä kuitenkin herätti muussa joukkueessa kysymyksen, mistä lähtien SM-liigassa Jaakko on todella tarvittu kahta jalkaa. Tähän Jaakolla ei enää ollut kommentoitavaa.

Kuten kaikkiin suuriin sotiin, myös liigakierrokseen liittyy suurten pettymysten lisäksi sankaruutta ja urotekoja. Tällä kierroksella kunniamitalilla palkittiin Kristian Rautanen, Tatu Knuutila, Elias Korhonen ja Rafael Orphanou, jotka vastoinkäymisistä huolimatta taistelivat rakkaan kotiseuran puolesta. Liigakierroksen ottelut päättyivät otteluin 1-3 ja 4-0, minkä avulla ESRC:n ykkösjoukkue säilytti liigassa toisen sijan.

SM-liiga huipentuu vielä superviikonloppuun, jossa pelataan kaksi liigakierrosta yhden viikonlopun aikana. Toivottavasti ESRC:n ykkösjoukkueen Juudakset ovat siihen mennessä kerenneet puhdistautua kiirastulessa.

 

ESRC Quicksilver

ESRC QuickSilver matkasi Myyrmäkeen ja sai hiihtolomasta huolimatta 4 pelaajaa joukkueeseen. Vastustajiksi tulivat Myyrsquahin Charlie ja ESRC IV. Charlie taipui 3-1 ja varamiehinen ESRC IV samoin lukemin. Näin voitot kotiin.