You are currently viewing ESRC:n joukkueiden Squashliiga-kierros 19.3.2022
ESRC II Diamond juhli ykkösdivisioonan voittoa Targa arenalla!

ESRC:n joukkueiden Squashliiga-kierros 19.3.2022

Maaliskuun kierroksella pelattiin muilla sarjatasoilla paitsi miesten SM-sarjassa. Miesten kolmosdivisioonan lohkoille tämä oli päätöskierros. ESRC:n joukkueet juhlivat monilla eri sarjatasoilla: miesten ESRC II Diamond voitti 1-divisioonan, ESRC III ja ESRC IV voittivat omat 3-divisioonan lohkonsa! Lisäksi naisten ESRC I jatkaa SM-runkosarjan kärjessä ennen viimeistä kierrosta.

Miesten ESRC IV: 3. divisioonan B-lohkoa MyyrSquashin vieraana Vantaalla

ESRC IV: Harry Lilja, Taneli Raivio, Kim Korhonen, Joonas Kylliäinen

Kauden viimeiselle kierrokselle ESRC IV matkasi Myyrmäkeen. Jouduimme luovuttamaan ykkösnyrkkimme, Imadin, ESRC II Diamondille, ja kun Raphael Orphanou kärsii olkapäävammasta, joukkueen kasaaminen oli tällä kertaa hieman haastavaa. Valitettavasti Smash II ei saanut jengiä kasaan, joten tiedossa oli vain yksi peli MyyrSq Bravo -joukkuetta vastaan. Nelosten pelissä Joonas Kylliäinen hoiteli isäntien Erno Tyrväisen varsin selkeästi ja nopeasti numeroin 11-1, 11-2 ja 11-6. Aikaa tähän Joonas tarvitsi vain 10min.

Kolmosten pelissä Taneli Raivio kohtasi Sampo Kaarenmaan. Syksyllä Taneli väänsi Samposta tiukan voiton ja nyt Taneli jatkoi siitä mihin viimeksi jäätiin. Ensimmäinen erä oli hyvin Tanelin hallussa. Peli painottui etukentälle, sieltä pisteitä tuli ja erä kotiin 11-5. Toiseen erään Sampo sisuuntui ja pääsi hyvin etukentälle. Kun Taneli ei saanut palloa taakse, Sampo vei erän 6-11. Kolmas erä meni kuten toinenkin, Tanelin kikkailu ei toiminut eikä pallo suostunut menemään taakse asti. Sampo hallitsi ja vei 4-11. Neljäs erä alkoi samoissa merkeissä. Tanelin kipsi alkoi kuitenkin hellittää, ja kun maltti pelin rakentamiseen löytyi, näillä keinoin Taneli nousi hienosti 4-9 -tilanteesta peliin mukaan. Sampo löi tarvittavat kaksi hyvää lyöntiä, jolloin erä pyörähti kaverille 9-11. Koko peli siis 1-3, joten ESRC IV -joukkueen kauden ensimmäinen tappio oli tosiasia.

Ykkösten pelissä Harry Lilja väänsi Jan Särkiniemeä vastaan. Ensimmäinen erä oli todella tiukkaa ja tasaista vääntöä. Harry tunsi tykkäävänsä isäntien tarjoamasta Karakalin pallosta, joka Dunlopia hieman nopeampana mahdollisti Harryn noukkivan Janin etukentän hyökkäykset. Erä Harrylle 12-10. Seuraavassa erässä Janin pelaamattomuus alkoi näkyä ja liike heikkeni. Kun vastaavasti ainaisessa teräskunnossa oleva Harry oli vasta lämmennyt kunnolla, niin pisteet putoilivat kotiin ja erä 11-4. Kolmas erä kulki edelleen Harryn hallinnassa, erä 11-6 ja ottelu siis 3-0.

Kakkosten pelissä Kim kohtasi isäntien Antti Holopaisen. Koronasta ja heti perään vatsataudista kärsineen Kimin pelille ei isoja odotuksia ollut. Karakalin nopea pallo totteli kuitenkin kohtuullisesti ja näin Kim sai liikuteltua Anttia varsin mukavasti. Vaikka myöskään Kim ei saanut palloa kiitettävästi takanurkkiin, niin peli pysyi hallinnassa. Erät olivat tiukkoja, mutta Kimin hienoisesta hallinasta johtuen erän viimeinen pallo pomppi meille. Erät 11-8, 11-9, 11-7 eli peli 3-0.

Kukistimme siis MyyrSq Bravon pelein 3-1. Kokonaisuudessaan kausi meni erinomaisen hyvin. Pelaava kokoonpano oli poikkeuksetta suhteellisen helppoa saada kasaan ja tiimi vastaili erinomaisesti viesteihin. Kapteeni kiittää ja kumartaa tästä! Kauden saldona 23 voitettua ja yksi hävitty peli. 3-divisioonan B-lohkon voittajasta ei siis ollut epäselvyyttä!

Joukkue asetti itselleen kaudelle selkeän tavoitteen: “Pidetään hauskaa eikä missään tapauksessa nousta 2-divisioonaan”. Nousukarsinnat ovat nyt kuitenkin ilmeisesti edessä.

Raportoi Kim Korhonen
Katso M 3-div. B-lohkon tilastot ja tulokset täältä

Miesten ESRC VI raportoi 3-div. A-lohkon kahdelta viimeiseltä kierrokselta

ESRC VI: Joakim Majander, Juha Knuuti, Janne Laitala ja Eero Soralahti olivat mukana maaliskuun kierroksella Talissa

26.2. Esport Center

Ensimmäiseksi vastassa oli HSRC IV nuorella joukkueellaan. Markus Kaukonen hävisi 3-0 nelospelaajien ottelun. Kolmospelaajien ottelussa Janne Laitala jäi totaalisesti lähtötelineisiin ja turpaan tuli 3-0. Eero Soralahti hoiti tyylikkäästi ykköspelaajien ottelun selvällä 3-0 voitolla. Jokke tuli 2 vuoden koronatauolta suoraan liigan koskematta mailaan välissä kakkospelaajien otteluun. 3-0 tappio, mutta tyytyväinen saatuaan sentään pisteitä.

Seuraavaksi tuli vastaan rankingeiltaan ylivertainen MetStone. Markukselle toinen 3-0 häviö ja kokonaisarvio päivästä ”turpaan tuli, pelasin huonosti, ei ollut kivaa”. Jannella oli vastassa 150 sijaa edellä oleva pelaaja, joka Jannen aiempaa paremmasta pelistä huolimatta voitti 3-0. Eero hoiti kovan Antti Vuolan 3-1 ja kokonaisarvio päivästä ”veni, vidi, vici”. Jokke sai vastaansa tuttuakin tutumman Markku Ignatiuksen. Liike oli kaukana vanhasta, mutta yhden erän lyönnit kulkivat loistavasti ja tuloksena 3-1 tappio.

Kokonaisuutena siis hävittiin molemmat ottelut 3-1.

19.3. Talihalli, Helsinki

Viimeiselle kierrokselle pääsimme kovemmalla joukkueella, kun Juha pääsi mukaan ja Jokke oli ehtinyt välissä käydä pari kertaa peli-illassa. Ensiksi revanssi MetStonesta. Janne hoiti helposti 3-0 tällä kertaa hieman alempana rankingissa olevan pelaajan. Jokke voitti itsensäkin yllättäen 3-0 Markun tällä kertaa kolmospelaajien kohtaamisessa. Liike oli jo aivan toista luokkaa kuin kolme viikkoa aiemmin. Nousu toisen erän 6-1 tappioasemasta 13-11 voittoon oli ottelun ratkaisu. Eero voitti kovan Kari Hautalan suoraan 3-0. Tuttu vastustaja, jota Eero ei ollut koskaan ennen voittanut. Avain teknisesti paremman Karin voittamiseen oli pelin rikkominen ja rytminvaihdot. Lopulta Eero voitti hienolla pelillä kaikki erät 11-7. Kakkospelaajien kohtaamisessa Juhalla oli vastassa Eeron edellisellä kierroksella voittama Antti. Antti osoittautui liian taitavaksi ja tuloksena selvä 3-0 tappio.

Viimeinen vastustaja oli SalSi. Janne hoiti ottelunsa rutiinilla 3-0, kaikki erät 11-9. Jokella lyöntirytmi katosi totaalisesti tauon aikana. Pallot pomppivat jatkuvasti keskelle, josta Timo Kankaanpää tappoi ne tarkasti. Kaksi ensimmäistä erää menivät helposti vastustajalle. Kolmannen erän lopussa alkoi vihdoin peli kulkea ja 7-2 tappiosta noustiin 14-12 voittoon. Neljäs erä alkoi lupaavalla pelillä, mutta 4-2 johdossa kuntopohja petti ja joutui jättämään palloja hakematta. Erä 11-7 ja peli 3-1 vastustajalle. Eerolla oli vastassa aivan eri tyyppinen Juha Rintanen, joka oli parempi rikkomaan ja lyömään yllättäviä ratkaisuja. Eero panosti suoraan peruspeliin takakulmiin, mistä Juha ei pystynyt yhtä helposti ratkaisemaan eteen. Toimi hyvin ja 3-0 voitto. Kakkospelaajien ottelussa Juhan pudotuslyönnit jäivät korkeiksi, mutta peruslyönnit takakentälle olivat tarkkoja. Niiden avittamana Juha otti 3-0 voiton.

Kokonaisuutena voitimme molemmat ottelut 3-1 ja päädyimme lohkokakkoseksi. Lohkovoittajana MetStone, jonka ainoan häviön aiheutimme. Lohkovoitto karkasi 26.2. kierroksen peleissä, joissa HSRC IV olisi ollut voitettavissa.

Raportoi Jokke Majander