You are currently viewing Squashliiga 28.1.

Squashliiga 28.1.

ESRC:n joukkueet ovat taas taistelleet liigakierroksilla ympäri Suomea. Seuraavassa joukkueiden raportteja. Uutinen päivittyy. Kattavat tulokset voi lukea täältä Club Lockerista.

 

ESRC IV – Matkalla kohti 2 divaria?

3-divarin C-lohkossa pelaava ESRC IV vieraili la 28.päivän kierroksella Merihaassa. Tuo purku-uhan alla oleva halli ei tunnetusti ole turhalla luksuksella pilattu. Käytävillä kiirineiden huhujen mukaan hallin piti sulkeutua jo tänä keväänä, mutta sai vielä noin parin vuotta lisäaikaa lupiin liittyvien valitusten johdosta.

ESRC IV sai tälläkin kertaa joukkueen vaivatta kasaan ja meni paikalle viiden pelaajan voimin. ESRC:tä edusti Joonas Kylliäinen, Taneli Raivio, Atte Mäkinen, Andreas Holmqvist sekä Kim Korhonen.

Erityisellä ilolla toivotimme Andreaksen mukaan ensimmäiseen liigapeleihinsä!

 

Ensimmäisenä kohtasimme MyyrSq Charlie -joukkueen. Kentälle asteli debyyttiinsä Andreas. Ensimmäinen kisa taisi hieman jännittää ja lisäksi Merihaan erilainen kenttä aiheutti peliin pientä haparointia. Perustekeminen on Andreaksella kuitenkin niin hienoa, että tuloksena selkeä 3-0 voitto Myrtsin Mika Virolaisesta. Tästä on hyvä jatkaa! Mäkisen Atte väänti aika tiukasti Kim Kuuluvaisen kanssa, mutta vei pelin laadukkaalla perustekemisellä erin 3-0. Kakkosten pelissä Taneli ei antanut edes siiman pätkää Kimmo Keräselle vaan naputteli varsin selkeät lukemat ja 3-0 voiton. Ykköspaikkaa pelannut Joonas Kylliäinen kärsi selkeästi “tatsin” puutteesta ja vieroksui hieman erilaista kenttää. Peli Ville Rantamaulaa vastaan oli varsin viihdyttävä ja nähtiin varsin pitkiäkin palloralleja. Joonas vei ensimmäisen, mutta taipui sitten kolme seuraavaa. Alkuvuoden sairastelujen aiheuttama pelaamattomuus näkyi ja tuntui kuulemma jaloissakin. Peli Villelle 3-1.

 

Toisessa pelissä kohtasimme PompSin. Atte ja Taneli eivät antaneet peleissään mitään mahdollisuuksia Dan Sihvoselle ja Robert Andersonille ja ottivat pisteet selkein 3-0 tuloksin. Kakkosten pelissä Joonas antoi ensimmäisen erän Lasse Pyreelle. Sitten Joonas pääsi tasolleen ja hoiti pelin selkeästi kotiin. Ykkösten pelissä Kim kohtasi Karppisen Esan. Jos Kim ei ole koskaan ole ollut sinut Merihaan kenttien kanssa, niin ei Esakaan ollut. Peli Kimille 3-0.
Tuloksena siis mukavat 3-1 ja 4-0 voitot.

Jälkipeleissä alkoikin keskustelu lohkon dominoinnista. Olisiko sittenkin syytä muuttaa joukkueen tavoitetta ja pyrkiä 2-divariin? Muun muassa Joonas ja Taneli haluaisivat pelata kakkosessa. Taso siellä on kuitenkin toinen ja jo liigakarsinnoissa menestyminen saattaa vaatia vahvistuksia. Mietimmekin, olisiko syytä tehdä jotain muutoksia joukkueiden kokoonpanoissa ja nostaa toinenkin joukkuen 2 divisioonaan?

Raportoi, Kim

 

 

 

 

 

 

 

ESRC Quicksilver

ESRC QuickSilver matkasi Merihakaan viikonloppuna yhden miehen vajauksella. Ensin kehiin joutuivat Kivenlahden lahja Suomen squashille Pasi Fågel joka hoiteli Pompsin ykkösen erin 3-1. Samaan aikaan toisella kentällä Ranskan lahja Suomen squashille Michel Mont-Rabet voitti vastustajansa myös 3-1. Kakkosena akillesjännevammasta kärsivä Ile Hellman voitti pelinsä 3-0. Voitto näin ESRC:lle 3-1.

Toisessa ottelussa tuli vastaan HSRC 3. joukkue. Michel aloitti ehkä liian lyhyen palautumisen jälkeen pelin ja hävisi pelinsä 3-0. Samaan aikaan toisella kentällä Pasi taisteli 5 erää nuorta vastustajaansa vastaan mutta muutamat strategiset virheet kostautuivat ja voitto naapuriin.

Viimeisessä pelissä Ile sai tuoreen vastustajan joka ulottuvana pelaajana poimi stopparit. Hieno taistelu mutta tappio erin 3-2.

Ensi kertaan täydellä joukkueella.

 

ESRC Naiset 2

Naisten ykkösdivarikierrokselle Ouluun saatiin tällä kertaa liikkeelle vain kaksi pelaajaa, kapteeni Sofia Korpeinen ja vanha sotaratsu Marja Vainio. Juna Helsingistä lähti ennen kukonlaulua, ja matka hyödynnettiin viisaasti nukkumalla. Oulussa oli Hyvärisen Jari vastassa, joten päästiin nopeasti Nallikariin ja kentälle lämmittelemään. Tampere ja Oulu aloittivat omalla ottelullaan, jossa Tampere vei puhtaan 3-0 voiton. Oulun saaliiksi jäi yksi voitettu erä, jonka pirteästi pelannut Mia Palatsi nappasi Arja Puustiselta kolmospelaajien ottelussa. Sitten päästiin asiaan eli ESRC:n ja Tampereen taistoon. Espoon kolmospelaajan puuttuessa Arja sai luovutusvoiton, mutta ykkös- ja kakkospelaajat urakoivat sitten senkin edestä. Marja aloitti hyvin Tampereen päättäväistä Heidi Peltotaloa vastaan, mutta torkahti ensimmäisen erän lopussa hukaten sen jatkopalloilla vastustajalle. Toisenkin hajamielisen erän päätteeksi Vainio huomasi olevansa kahden erän takaa-ajoasemassa. Marja pesi vihdoin unihiekat silmistään ja alkoi lyödä palloa pellin lisäksi myös maaleihin, joista erityisesti oikea takakulma toi mukavasti pisteitä: ottelu oli tuota pikaa tasan 2-2. Viidennen erän alku oli Marjan hallintaa, mutta Heidi rymisteli vielä aivan kintereille, kunnes Marjan ällistyttävä onnenkantamoinen ja Heidin peltiin naksahtanut boast päättivät viidennen erän 11-9 ja ottelun 3-2 Marjan eduksi. Samaan aikaan toisaalla Sofia ja Minna Mäkelä pelasivat tasaisen erän toisensa jälkeen, ja ottelu eteni niin ikään viidenteen erään. Minna hallitsi välillä nasakoilla lyönneillään kenttää, välillä taas Sofian pehmeä tatsi ja erinomaiset lyöntivalinnat sekoittivat tamperelaisen pelin. Minna vei lopulta viimeisen erän 11-8 ja Tampere siis otteluvoiton 2-1. Molemmin puolin oltiin kuitenkin tyytyväisiä tasaisiin ja laadukkaisiin matseihin. Oululla oli tällä kertaa hieman kokemattomampi joukkue areenalla, joten yhden pelaajan vajauksesta huolimatta Duo Vainio & Korpeinen ott matsista 2-1 voiton ilman erätappioita. Kyyti rautatieasemalle oli jälleen vieraanvaraisesti järjestetty, ja pian oltiin kotimatkalla ehjinä ja hyvällä tuulella.