Squashliigakierros 7.11.2020

Kauden toinen liigakierros pelattiin lauantaina 7.11., ja ESRC:n joukkueista kaikki kymmenen olivat tositoimissa naisten ja miesten eri sarjatasoilla. Alla liigajoukkueiden raportteja saapumisjärjestyksessä.

Naisten 1-divisioonaa pelattiin Tampereella. Vasemmalta lueteltuna kuvassa TSK, JSK Squash, ESRC Dynamite, ESRC Match Ball ja ESRC Superpallot.

ESRC Superpallot, naisten 1. divisioona, Tampere

Kauden toinen liigakierros pelattiin Tampereen tenniskeskuksessa, jossa on tällä hetkellä käytössä kolme squahskenttää. Tampereen halli osoittautui oikein mukavaksi ja kodikkaaksi paikaksi, ja Superpallot viihtyivätkin siellä oikein hyvin. Voi olla, että tähän yltiöpositiiviseen fiilikseen vaikutti se, että Superpallot voittivat kaikki pelinsä ja kaikenlaisten alkuvaikeuksien jälkeen kierros meni hyvin ja pelaajiakin oli tarpeeksi. Superpallot ovat kokeneet paljon sairastumisia ja loukkaantumisia tämän kauden aikana ja tälle kierrokselle saimmekin SM-liigasta lainapelaajan, jonka Superpallot toivottivat erittäin tervetulleeksi joukkueen vahvuuteen. Iso kiitos Marja Vainiolle!!

Ensimmäisenä vastassa oli Esrc:n joukkue Match Ball. Kierroksen aloitti Nea, joka otti varmoin ottein voiton Yu Fenghongista. Sen jälkeen SM-liigapelaaja Marja Vainio nappasi 3-0 voiton Morgan Xiao-Berglundista. Lopuksi Emilia Kostiainen viimeisteli ottelun voittamalla Senni Salosen 3-0. Ottelu Superpalloille 3-0.

Seuraavana vastassa paikallisjoukkue TSK. Nea nappasi 3-1 voiton Arja Puustisesta, Marja 3-0 voiton Minna Mäkelästä ja Emilia 3-0 voiton Annika Takalasta. Ottelu 3-0 Superpalloille.

Kierroksen jälkeen Emilia ja Marja ottivat vielä matsin keskenään, mutta sen tulos jääköön arvoitukseksi!

Kiitos Tampereen joukkueelle, joka järjesti iloisen ja lämminhenkisen kierroksen!

Naisten 1. divisioonan tulokset ClubLockerissa


Raportoi kapteeni Emilia

ESRC III, miesten 3. div. c-lohko, Myyrmäki, Vantaa

ESRC III: Vesa, Kalle, Juha, Tuomo, Kristian

ESRC III aloitti pelit Myyrmäen halilla Kouvolaa vastaan kokoonpanolla Juha Liimatainen, Tuomo Pohjamies, Kalle Högström ja Vesa Kylmälä. Epäonni loukkaantumisten suhteen jatkui kun Juhalla revähti takareisi ekassa erässä, ja Juha joutui antamaan luovarin matsissa jonka olisi kyllä suht helposti hoitanut. Muut ottivat selvät voitot.

Myyrmäkeläisiä vastaan hälytettiin Krisu apuun ettei jouduttu antamaan lisää luovareita. Paljoa ei Myyrmäkeläisiä vastaan tarvinnut kuitenkaan hikoilla – helpot voitot kaikille ja 4-0 tulos.

3-div. c-lohkon tuloksetClubLockerissa

Raportoi Kapteeni-Kallle

ESRC I: Miesten Sm-liiga, Kuusamo

SM-miesten kierros oli marraskuussa jaettu kahteen osoitteeseen, Kouvolaan ja Kuusamoon, ja ESRC marssitettiin kohti maamme pohjoisempia kolkkia. Espoolaiset eivät kuitenkaan marssineet läpi eräimaiden 800 kilometria, vaan matka taittui yksityiskoneella (kuten kuvasta näkyy). Suuri johtajamme ja 1. pelaajamme, kapteeni Matias ”play-off parta” Tuomi, oli kasannut pohjoiselle ekskursiolle seuramme ykkösjoukkueen. Vahvimpaan kokoonpanoon kuuluivat myös 2. pelaaja Kristian ”slow-mo” Rautiainen, 3. pelaaja Jaakko ”Fat Lizard” Vähämaa sekä 4. pelaaja Tatu ”soft hands” Knuutila. Seuraavaksi raportti kunkin pelaajaan kuulumisista ja pelisuorituksista.

Matias Tuomen ”play-off parta” oli kasvanut entuudestaan ja joku jopa saattoi erehtyä luulemaan Kauniaisista kotoisin olevaa Matiasta Kuusamon paikalliseksi metsuriksi. Muhkea parta tietysti myös hullaannuttaa väkijoukkoja play-off:n odotuksessa ja lisää Matiaksen imagoa Wanhana Mestarina (kts. kuva). Pelien suhteen parrakas Wanha Mestari joutui kuitenkin pettymään Kuusamossa. Ensimmäisessä ottelussa Turkua vastaan Matias nimittäin joutui taipumaan Henrik Mustosta vastaan. Matias oli valmistautunut otteluun hyvin – partakin oli suittu komealle kiharalle – mutta Matias joutui myöntämään Mustosen tällä kertaa vahvemmaksi eri 3-1 tiukan väännön päätteeksi.

Toisessa ottelussaan Matias kohtasi paikallisen joukkueen ulkomaalaisen vahvistuksen, ruotsalaisen Erik Jakobssonin. Wanhan Mestari Tuomi oli hyvässä vedossa vielä toisessa ottelussa, vaikkakin peli oli puolin ja toisin ailahtelevaa. Vaiheikas ottelu ratkaistiin viidennessä erässä, jossa Nuori Kisälli Jakobsson osoittautui Wanhaa mestaria vahvemmaksi erin 3-2. Tässä vaiheessa Matiaksen kauniille kiharalle suittu partakin oli jo aivan takussa.

Kristian ”slow-mo” Rautiainen puolestaan oli ladannut akkuja omiin otteluihinsa. Ensimmäisessä ottelussaan vastaan asettui TSSq:n oululainen ekspatriootti Harri Valasma. Ladatut akut ja sähäkät jalat olivatkin Kristianille eduksi entistä maajoukkuepelaajaa vastaan. Kristian voitti vaarallisen vastustajansa suoraan erin 3-0. Kylmässä ilmanalassa Rautiaisen akut eivät kestäneet kuitenkaan hyvin. Seuraavassa ottelussa SC Rukan Oskari Laitista vastaan Kristian oli nimittäin pakotettu slow-mo -vaihteeseen. Laitinen haastoi nuoruuden vimmalla ESRC:n Rautiaista, jolla liike kentällä alkoi hidastua. Kenties Wanhan Mestarin arvonimi siirtyy seuraavaksi Kristianille, sillä hän kuitenkin käänsi ottelun voitoksi kokemuksella erin 3-1. Voittajan on helppo hymyillä, ja pelien päätteeksi Rautiaisen naisten mallia oleva pelipaita jäädytettiin jopa paikallisen ruokakaupan kattoon kunnianosoituksena poikkeuksellisen nopealiikkeisestä urheilusuorituksesta.

Myös Jaakko ”Fat Lizard” Vähämaa oli terävässä iskussa Kuusamossa. Otteluihinsa Vähämaa oli latautunut yksin läpi yön pimeässä nurkassa ruoskiaan (Karakalin S Pro Elite mailojaan) huoltaen (kts. kuva). Huolellinen valmistautuminen ei ollut turhaa, sillä ensimmäisessä ottelussa vastaan asettui Jaakko ”Fat Lizard” Vähämaan arkkivihollinen, Turun Tommi ”liskonteurastaja” Ryyppö. Vähämaa oli kuitenkin ottelussa selvästi vahvempi ja hän pääsikin kuittaamaan vanhoja kaunoja voittamalla ottelun erin 3-0.

Toiseen otteluun mennessä ”Fat Lizard” oli laihduttanut nesteitä jo usean kilon edestä, mikä osoittautui hyödylliseksi. Jälkimmäisessä ottelussa Jaakon vastustajaksi asettui nimittäin juoksuvoimaisena pelaajana tunnettu Joel Jalovaara. Jaakko ei kuitenkaan hätkähtänyt vastustajaansa, vaan pelasi itsevarmoin ottein omaa peliään. Jalovaara ei lopulta mahtanut viekkaalle lisko-Jaakolle mitään, vaan ottelu tuli espoolaisille suoraan erin 3-0 . Kun Vähämaalta kysyttii, nauttiiko hän voittonsa kunniaksi erään espoolaisen pienpanimon tuotteen, vastaus oli kryptinen: ”ehkä otan, ehkä en”.

Tämän raportin kertoja, Tatu ”soft hands” Knuutila, puolestaan valmistautui otteluihinsa luonnollisesti rasvaamalla muhkeita käsiään (kts. kuva). Lieneekö Knuutilalla kuitenkin käsidesin yliannostus, vai oliko ihonhoitotuotteissa alkoholia, sillä Knuutilan kädet olivat aivan kuivat ja koppuraiset lauantaina. Ensimmäisessä ottelussa turkulaista Toni Kemppistä vastaan ei Knuutila pystynyt vereslihalla olevilla käsillään lyömään kuin takakentän lyöntejä. Onneksi takakentälle luotu paine riitti tällä kertaa nujertamaan Kemppisen, jopa suoraan erin 3-0. Seuraavan ottelun alkuun mennessä Knuutilan kädet olivat kuitenkin jo verisillä rakoilla, ja ottelu paikallista Marko Kämäräistä vastaan alkoi huonosti. Tatu hävisi ensimmäisen erän tiukasti jatkopalloilla. Erätauolla Knuutila turvautui salaiseen aseeseensa: vaseliiniin. Konevoiteluaineen turvin Knuutilan kädet eivät olleet vielä pehmeät, mutta ainakin riittävän rasvaiset, jotta peli alkoi taittua ESRC:n puolelle. Lopulta ottelu päättyi Knuutilan eduksi erin 3-1. Tavaroitaan pakatessa Knuutila mutisi selityksiä suoritukselleen, johon hän itse oli pettynyt: ”perhana kun en saanut salakuljetettua sitä 250 ml Tummelia turvatarkastuksessa Helsingissä mukaan Kuusamoon.”

Kaikkiaan pohjoinen ekskursio sujui ESRC:n miehiltä kuitenkin hyvin. Joukkueen sanoin, ”annamme kierrokselle arvosanan 6/8”, joka sattuu olemmaan myös kierrokselta saatujen SM-liigapisteiden saldo.

Miesten SM-liigan tulokset ClubLockerissa

Raportoi Tatu Knuutila

ESRC Match Ball, naisten 1. divisioona, Tampere

ESRC Superpalloja edustanut Marja Vainio vs. ESRC MB kapteeni Morgan

Due to the pandenmic fact, Team MB is lacking of players to the tournament. This time Morgan managed to invite her old friend Julia Yu to help in her team. Julia hasnt played squash for 1.5 years now but she immediatelty registered herself in clublocker and offered her help to join our MB team.

Tournament was in Tampere yesterday. Tsk has showed very friendly hospitality to us. We arrived at 10am. Had enough warmup playing. Game starts at 11am with Julia and Nea Ollikainen  immediately. After Julias very first game wtih 6-11, she quickly adjust herself to right strategy and made second set 9-11 very interesting and tight.  Julia lost to Nea with 6-11, 9-11, 6-11 but it was a nice come back match for julia.  MB second player Senni Salonen’s first game is against ESRC SP Emilia Kostiainen. It was quite tough game for Senni but good trying to make some points in her first match. Morgan’s match was with first player Marja  Vainio from ESRC SP. Morgan has made a lot efforts to gain as much points as she can, with 5-11,6-11,5-11. Game went well and interesting with lots of rallies.

Second match, Julia has brought MB a good news with clear winning 3-0 with Tiina Järvenkylä from JSK, with 11-3,11-7,11-3.  Sennis second match with JSK Lotta Toivanen was also much better played and with many points, 6-11,1-11,6-11,  Good Senni. Morgans second match lost to JSK Lotta Ruotanen after Morgan just ate a huge lunch meal and went directly to play without warmup.

Tampere tournament has made our MB players see their efforts and good trying. We will continue to fight and learn from our mistakes in the rest of this season.

Raportoi kapteeni Morgan Xiao-Berglund

ESRC I, naisten SM-liiga, Esport Center

Naisten SM-liigan kierros oli tällä kertaa jaettu kahtia Porin ja Espoon kesken, joka meille tarkoitti kotikierrosta Esport Centerissä. Liikkeelle saatiin Emppa Soini, Sanna Koivumäki, Pia Ojala sekä Riikka Piekäinen. Kierros oli paperilla jo kutkuttavan jännittävä koko kauden sarjatuloksia ajatellen koska päivän ensimmäinen ottelu oli heti viime vuoden mestaria, HSRC:tä, vastaan. Edellisellä kaudella mestaruus jäi Helsinkiin muutaman pisteen erolla ja tällä kaudella on tavoitteena saada mestaruus muutaman vuoden tauon jälkeen takaisin Espooseen. 

Riikka ja Pia pohtivat pitkään kumpi hyökkää HSRC:n aina yhtä vaarallista Michaela Björnströmiä vastaan ja hetken pohtimisen jälkeen Pia aloitti päivän pelit. Hieman hermostuneen startin jälkeen Pia pääsi peliin paremmin ja paremmin kiinni ja Esportissa saatiikin todistaa heti aamutuimaan varsinainen shottinäytös. Aivan huikea peli Pialta tärkeään paikkaan ja 3-0 voitto taululle. Toisena boksiin hyppäsi Emppa ja vastaan asettui Koskisen Riina. Pohjanmaalla akkujaan ladannut Emppa pääsi peliin erittäin hyvin mukaan eikä voittajasta ollut kahta sanottavaa. 3-0 voitto Riinasta taululle ja ESRC 2-0 johtoon. Viimeiseksi jäi Sannan matsi Maarit Ekholmia vastaan, josta otettiin kuokkaan 3-1. Kuitenkin tärkeät pisteet jäi kotikentille 2-1 voitolla, huikea alotus kierrokselle. 

Toisessa pelissä HSK:ta vastaan Riikka hyppäsi mukaan kolmospelaajan tontille Satu Prandstetteriä vastaan, Riikka hoiti ottelusta 3-0 voiton rutiinilla. Emppa jatkoi siitä mihin oli edellisessä pelissä jäänyt ja pyöritteli 3-0 voiton Meeri Särkästä. Sanna sai vastaansa Johanna Penttilän sekä muiden tapaan voitti 3-0 ottelunsa. Tyylikäs 3-0 voitto Espooseen ja pisteet matkaan mestaruustaistelua ajatellen. 

Seuraavan kerran suunnataan kehä kolmosen ulkopuolelle Mikkeliin helmikuun lopussa.

Raportoi Sanna Koivumäki

ESRC IV, miesten 3. div. b-lohko, Smash Center, Helsinki

Keväisissä tunnelmissa alettiin kerätä joukkuetta klo. 10.45 Mankkaalla, ja matka alkoikin heti hieman liiankin jännittävästi kun kapteeni Joonas oli hukassa. Joonas saatiin kuitenkin kiinni ja uudet treffit sovittiin Talihallille, josta poimittiin joukkueen energinen junnu Raphael kyytiin. Matka jatkui Kehä 1:stä itään ja jokeriradan työmaita väistellen saavuimme Smash Centeriin n. klo. 11.45.

Kahden päällekkäisen kierroksen takia pelit olivat siellä jo porrastetusti käynnissä, mutta jonkin verran myöhässä. Tositoimiin pääsimme ensin HSRC V:sta vastaan.

Ykkösten ottelussa nähtiin Englannin prinssien keskinäinen squashottelu, eli Harry vastaan William.

HSRC:n William ”Will” Wilkinson on nuori englantilaisvahvistus joka työskentelee Suomessa tutkijana Aalto-yliopistolla ja on kotoisin Lontoosta, missä Squashia pelataan edelleen osana ”peruskasvatusta”.  Kaksi ensimmäistä erää mentiin hyvin tasaisesti. Will ei aivan päässyt hyödyntämään hyvää liikkuvuuttaan koska Harry sai hänet pidettyä takanurkissa painavilla lyönneillä. Kolmas erä sitten selvästi ”prince Harrylle” ja ottelu 3 – 0.

Nelosten ottelussa Raphael sai vastaansa HSRC:n Antti Kalon, kahden nuoren pelaajan matsissa ”Rafa” malttoi pitää lyöntinsä paremmin linjassa ja haki loistavalla, uhrautuvalla asenteella, palloja kentän kaikista nurkista. Antti joutui usein ”narun päähän” ja lopulta sieltä narun päästä tuli hieman heikompi vastaus, josta Raphael taas pääsi lopettamaan pallorallin. Kierroksen nuorin pelaaja kuittasi lopulta hienon 3-0 voiton, upeaa! 

Kakkosten ottelussa Kim kohtasi Jan Matalamäen. Koska hallilla pelattiin myös I-divarin kierrosta, ottelu pelattiin Smash-Centerin vanhojen kenttien puolella. Tämä luola oli kylmä ja erityisen nihkeät takakulmat tuottivat harmaita hiuksia molemmille. Kovana lyöjänä tunnettu Jan päästi kaikki Kimin syötöt takanurkkaan, josta kaivaminen tuotti vaikeuksia. Tämä näkyi paitsi suorina pisteinä, myös siinä, että Kim pääsi heti rallissa painostamaan. Peli Kimille aika selvin erin 3-0.

Kolmosten ottelussa Joonaksen vastukseksi asettui Markku Lauren. Ottelusta ei jäänyt jälkipolville suurta taistelukertomusta jännitävine käänteineen, sillä Markku ei saanut pelimoottoriaan käyntiin ja lähinnä keskelle suuntautuneet lyönnit sai Joonas helposti napsittua ja tapettua. Ottelu Joonakselle 3-0.

ESRC IV: Raphael Orphanou, Harry Lilja, Joonas Kylliäinen, Kim Korhonen

Toisessa matsissa vastassa divarilohkon johtaja Myyr-Squash, ennakkoon kova porukka.

Nelosten ottelussa Raphael vastaan asettui Antti Holopainen. Seurasi kolme erää hyvin kypsää järkevää peliä Raphaelin osalta.  Antti oli kuitenkin hieman liian tarkka lyönneissä ja hallitsi hyvin T-pistettä. Raphael joutui tekemään paljon töitä ja kaikki erät olivat tiukkoja, matsi kuitenkin Antille 11-8,11-9,11-8. Varo Raphaelia ensi kerralla Antti, kehitystä tapahtuu joka matsissa!

Ykkösten ottelussa Harry sai vastaansa, tällä kertaa tavallisen kuolevaisen, vanhan kilpakumppanin Heikki Castrenin. Harry onnistui voittamaan tiukan ekan erän mutta sen jälkeen Heikki pystyi käyttämään hyvää ulottuvuuttaan, katkaisi Harryn pallot ja osoitti ne ällöttävän hyvällä tarkkuudella takanurkkiin, mihin ne usein jäivät. Matsi 3-1 Heikille.

Kakkosissa Kim kohtasi päivän toisen ”Janin” eli Jan Särkiniemen. Ottelu pelattiin taas vanhassa betoniluolassa eikä pelin taso noussut korkeaksi. Koko ottelun ajan Jan poimi palloja volleystä erittäin terävästi ja pudotteli niitä tarkasti eteen. Tai iski low-killejä. Kim kyllä tarjoili palloja kohteliaasti keskelle, josta Janin oli mukava taitojaan esitellä. Näin rallien pituudet eivät päätä huimanneet. Yhdessä erässä Kim sai palloja taakse asti ja pelin painopisteen siirtyessä takakentälle, Kim vei erän. Tätä erää lukuun ottamatta Jan hallitsi ja vei ottelun varsin selvästi 3-1.

Kolmosten pelissä Joonas pelasi Luukas Raatikaista vastaan. Joonaksen peli vastasi tyyliltään edellä kuvattua Kimin peliä. Luukas katkoi ja pudotteli todella tarkasti palloja eteen keräten sieltä pisteitä. Tosin Joonas haki palloja erittäin hyvin ja peli oli välillä varsin viihdyttävää katsottavaa. Luukas painosti eteen ja Joonaskin sortui hieman liikaa pelaamaan tällä kaverin vahvuusalueella. Kun pelin painopiste siirtyi takakentälle, Joonas hallitsi selkeästi vahvalla peruspelillään. Tällä Joonas veikin yhden erän tästä neljäeräisestä ottelusta. Pisteet Myrtsiin siis 3-1.

Kiitos koko joukkueelle, olemme kunniakkaalla 2. sijalla taulukossa voittamattoman Myyr-Squashin:n jälkeen!

Raportoi Kim Korhonen ja Harry Lilja