You are currently viewing ESRC:n joukkueiden Squashliiga-kierros 26.2.2022
Naisten ESRC I pelasi Porissa kokoonpanolla Jane Kotila, Marja Vainio, Emilia Korhonen.

ESRC:n joukkueiden Squashliiga-kierros 26.2.2022

Espoon hiihtolomaviikolle osuneella Squashliigan kierroksella pelattiin kaikilla sarjatasoilla.  Alle kerätään raportteja sitä mukaa, kun niitä saapuu.

Naisten ESRC I Porissa:

ESRC:n naisten SM-liigakierros 26.2. näytti kärsivän pelaajapulasta mm. ykköstykki Empan kisatessa rapakon takana, mutta matkaan saatiin lopulta kolmikko Emilia “EK” Korhonen, liigadebytantti Jane Kotila sekä divarista lainattu Marja Vainio. Upeassa auringonpaisteessa matkattiin Poriin, jossa vastassa olivat molemmat Squash Nallejen joukkueet.

Porilaisten kakkosjoukkuetta vastaan pelit aloitti Marja, joka pitkästä matkasta ja korkeasta iästä huolimatta pelasi poikkeuksellisen rennosti. Kokemus & rentous oli tänään hyvä yhdistelmä, ja Iida Stengård joutui taipumaan suoraan kolmessa erässä. Ykkösten pelissä Emilia hoiti osuutensa tyylikkäästi ja ammattimaisesti aina energisesti pelaavaa Saimi Seiloa vastaan: ottelu 3-0 espoolaiselle. Kakkosten matsissa Jane Kotila teki menestyksekkään debyytin SM-liigassa voittaen Jemina Stengårdin luvuin 11-5, 11-5, 11-9.

Nallejen ykkösjoukkueessa kolmospaikkaa pelasi tänään Kamilla Stengård, joka menneillä kausilla oli aiheuttanut Marjalle tappion jos toisenkin. Vanhan sotaratsun rento vire säilyi edelleen, ja omaksikin yllätyksekseen Marja vei ottelun suoraan kolmessa erässä. Seuraavaksi kentälle pääsivät ykköset EK ja Roosa Joutsi. Ensimmäisessä erässä Roosa haki vielä tuntumaa, ja EK vei sen selvin numeroin 11-4. Toisessa erässä Roosan kovat, matalat tappolyönnit alkoivat toimia, ja EK sai lisätä kierroksia voittaakseen erän 11-7. Kolmannessa erässä Roosa aloitti tarmokkaasti ja pääsi johtoonkin. EK keräsi kuitenkin ohjakset hyppysiinsä ja korjasi erävoiton 11-8 ja koko ottelun 3-0. Janen ja Viola Joutsin ottelu oli nasakkaa menoa, jossa kumpikin vuorollaan napsi pisteen toisensa jälkeen. Avauserä meni Violalle ja toinen Janelle. Jännittävä kolmas erä venyi jatkopalloille, ja sen vei lopulta espoolainen numeroin 16-14. Neljäs erä meni pienestä nukahduksesta huolimatta niin ikään Janelle ja ottelu siis 3-1. Erinomainen liiga-avaus nuorelta ESRC:läiseltä!

Molemmat ottelut siis ESRC:lle 3-0, ja joukkue surffaa edelleen liigan kärjessä. Kotiinkin päästiin, vaikka voitoista huumaantunut Marja ajoi peräti kahdesta risteyksestä ohi: ensin matkalla Subwayhin (nam) ja sitten Espooseen.

Raportoi Marja Vainio

Miesten ESRC I Mikkelissä: SM-liigan kevätkauden avaus perinteitä kunnioittaen

ESRC I: Matias Tuomi, Jaakko Vähämaa, Tatu Knuutila, Elias Korhonen

 

ESRC:n miesten SM-liigajoukkue pääsi avaamaan kevään 2022 osalta Squashliiga-kauden. Turhaan liigakauden jatkoa ei odotettu neljä kuukautta, sillä lauantaina espoolaisille tarjoiltiin spektaakkeli, josta jäi varmasti lukuisia muistoja jälkipolvillekin muisteltavaksi.

Miesten SM-liigan kierros pelattiin Mikkelissä, joka on yksi Suomen perinteisimmistä squashkaupungeista. Toden totta, historian havina alkoi kahista jo hallille saapuessa, kun ESRC:n pelaajat työnsivät Sport Forumin patinoituneita ovia auki. Yhtälailla nostalgiaa valoivat aulassa myytävä Hartsport ja keskiolut, sekä squashkentiltä tuttu hien ja pölyn tuoksu.

Vaikka liigakierros pelattiin Mikkelissä, vastaan ei kuitenkaan asettunut savolaisia haastajia. Sen sijaan vastustajat saapuivat pohjoisen aroilta Kuusamosta. Otteluita oli tuttuun tapaan tarkoitus olla kaksi, mutta toinen vastustaja, Järvenpään squashkerho eli nyk. JSK Squash, jättäytyi kierrokselta pois. JSK toki odotti liigakierrosta innolla, kuin kuuta nousevaa, mutta valitettavasti he eivät kyenneet kasaamaan sopivaa joukkuetta. Tämän johdosta ESRC:kin joutui siis kirjoittamaan historiaa vain yhden ottelun voimin.

ESRC pääsi heti kello 11 tositoimiin, kun nelospelaajien ottelussa Elias Korhonen asteli kentälle kokeneen Marko Kämäräisen kanssa. Ottelu oli alusta loppuun erittäin tiukka ja tilit piti tasata viidessä erässä. Valitettavasti Kämäräisen kokemus vei voiton viidennessä erässä, jossa Eliaksella oli jopa ottelupallo. Kirvelevän tappion jälkeen kentälle asteli ESRC:n Tatu Knuutila, jota vastaan asettui Joel Jalovaara. Tatu nostatti ESRC:n tunnelmaa johtamalla peliä varmoin ottein. Jalovaara ei onnistunut horjuttamaan Tatun peliä ja ottelu tuli espoolaisille suoraan erin 3-0.

Kolmannessa ottelussa ESRC:n kapteeni ja ykköspelaaja, Matias Tuomi, otti yhteen Samuli Niskalan kanssa. Nuori ja innokas vastustaja osoittautui ajoittain vaaralliseksi vastustajaksi, mutta Matias ei nuoruuden sähinää säikähtänyt. Matias hallitsi ottelua varmoin ottein, erityisesti erien loppuja. ESRC saikin ottelusta itselleen sarjapisteen suoraan kolmessa erässä. Viimeisessä ottelussa Jaakko Vähämaa otti mittaa Oskari Laitisesta. Nuorempi haastaja osoittautui kuitenkin pieneksi sintiksi, sillä ottelu meni Jaakolle suvereenisti kolmessa erässä. Tässä vaiheessa ESRC:n leirissä vallitsi jo huuma.
Ottelu ESRC – SC Ruka päättyi siis otteluin 3-1.

Tämän jälkeen tiedossa oli vielä tuomarointia, jota odotellessa pelaajat nauttivat perinteisiä Squashliigan virvokkeita, Hartsportia ja keskiolutta. Tuomarointivelvollisuuksien jälkeen joukkue suuntasi syömään ja analysoimaan päivän huimia tapahtumia. Nopean laskutoimituksen perusteella jännittävään päivään sisältyi pelaajasta riippuen 14-44 minuuttia pelaamista, keskiarvon ollessa 26 minuuttia. Kierrokseen käytetystä ajasta keskimäärin siis lähes 2 %:a kului pelaamiseen.

SM-liigakierrosten suola ja pippuri on kuitenkin tunnelmallisessa ja perinteisessä kokonaisuudessa. Kyse ei ole vain pelaamisesta, vaan upeista yhteisöllisistä elämyksistä. Itse asiassa, ESRC:n joukkueella oli haikea tunnelma, kun Sport Forumin ovet sulkeutuivat perässä hallilta lähtiessä. Kun oven saranan narinaa kuunteli oikein tarkasti, kuulimme korvissamme Squashliigan kuiskauksen: “nähdään taas kuukauden päästä”.

Raportoi Tatu Knuutila

Miesten ESRC IV: 3-Divaria Helsingin Merihaassa

ESRC IV: Harry Lilja, Raphael Orphanou, Imad Salim, Taneli Raivio – luottavaisina Merihaassa ennen voitokasta matsia!

Kuten monta kertaa aiemmin, lämmittelymatsi käytiin Whatsapp:issa, kovaa kuhinaa oli jo helmikuun alkupuolelta liittyen kysymyksiin “pelataanko vai ei?” ja “kuka on pelikunnossa ja mukana?”.  Viruksen verottamasta pelaajapoolista saatiin tällä kertaa kasaan joukkue Imad, Harry, Taneli ja Rafu.

Virus oli tehnyt tuhojaan muillekin ja Smash ei saanut joukkuetta kasaan tällä kertaa. Pelasimme vain HSRC III:sta vastaan siis tällä kertaa.

Joukkueen kuopus Rafu aloitti pelit vakuuttavasti ja tykitti tauluun 3-0 luvut nopeasti HSRC:n hollantilaisvahvistusta Roel Van Der Knoopia vastaan.  Kolmosten matsissa Taneli antoi Jyrki Wahlstedtin maistaa saman tyyppistä tulitusta ja tuloksena tästä myös 3-0.  Alkoi jo tuntua aika turvalliselta. Ykkösten pelissä Imad sai seuraavaksi vastaansa kotiseuran ”nallekarhun”, Ari Vakkalan ja sai kokea ajoittain Arin vaikealukuisen pelin ja Merihaan kenttien nopeitten pomppujen kombinaation hankalaksi. Imad voitti kaksi ensimmäistä erää niukasti ja Ari käänsikin sitten kolmannen erän itselleen. Neljännessä erässä nähtiin kuitenkin sisuuntunut Imad ja voitto kirjattiin Imadille 3-1.

ESRC:llä nyt jo voitto varmistettu, mutta Harry voitti vielä oman matsinsa Lupu Pitkästä vastaan 3-0, kun Lupu ei löytänyt ”lääkkeitä” liikuttaa ESRC:n ”vanhusta” ja näin ollen sinetöityi joukkueelle ansaittu 4-0 voitto tällä kertaa.

Kiitos pelikavereille mukavasta pelikeikasta. Harrylle tämä merkitsi jo 49. alkavaa vuotta kilpasquashin parissa. Mahtavaa kun saa olla mukana nauttimassa, muistelemassa ja jopa voittamassa!

Raportoi Harry Lilja

 

Naisten ESRC Dynamite: 1. divisioonaa Tuusulassa

ESRC Dynamite: Honne Syväniemi, Sofia Korpeinen, Viivi Hyysalo

Vihdoinkin pääsimme pelaamaan pitkästä aikaa liigaa! Kolmas liigakierros pelattiin Tuusulassa JSK:n kotikentillä. Joukkueessamme pelasivat tällä kertaa Sofia, Honne sekä täysin ensimmäistä kertaa liigassa 11-vuotias Viivi! Ykköspelaajana toimi Sofia, kakkospaikkaa pelasi Honne ja kolmosta Viivi. Seuraavaksi jokaisen pelaajan omia mietteitä kierroksesta.

Viivi:

Viivi pelasi ensimmäisenä Jsk:n Tiina Järvenkylää vastaan.

“Alkuun mua vähän jännitti, mutta sitten alkoi sujumaan. Se oli kivaa squashia. Jäi kiva mieli, vaikka mä hävisinkin sen pelin 3-0.”

Toisessa pelissä Viivi kohtasi LahtiSq:n Saara Tuomisen.

“Peli meni hyvin ja oli mun mielestä aika tasaista. Tuli pitkiä palloja, mun mielestä liiankin pitkiä, tuntui että ne kesti ainankin 5 minuuttia. Ja nyt mun pylly on ihan kipee!

Hauskaa oli, vaikka Saara voittikin 3-0. Mä haluun tulla uudestaankin pelaa liigaa!!”

Honne:

“Melkoisesti jännitti palata taas pelikentille puolen vuoden tauon jälkeen. Syksyllä murtunut jalka on edelleenkin kuntoutumisvaiheessa, joten ihan kovin suuria odotuksia ei omasta pelistä ollut. Kunhan pääsee liigafiilikseen, niin se riittää!

Ensimmäisenä pelasin JSK:n Elina Bycklingiä vastaan. Elinan kanssa oli erittäin hyvä fiilis ja todella kiva pelata. Itse pelasin enimmäkseen vain takakentälle, pidin t-pisteen hyvin hallussa ja varmasta paikasta löin eteen. Elina kuitenkin huomasi, ettei mun liikkuminen iha täysin ole kunnossa, ja rupesi tiputtamaan palloa suoraan volleysta etukentälle toisessa erässä. Elinan pelitaktiikka ei kuitenkaan ihan riittänyt, vaan peli päättyi minun edukseni 3-0.

Toisessa pelissä kohtasin entisen liigajoukkuekaverini, LahtiSq:n Kaisu Anttilan. Ensimmäinen erä meni tosi hyvin ja tuntui, että jalkakin kestää. Voitin ensimmäisen erän 11-4. Kaisu kuitenkin rupesi varmalla otteellaan seuraavissa erissä pelaamaan palloa tarkasti etukentälle, eikä minulla siihen juuri mitään sanottavaa ollut. Toinen erä meni Kaisulle 11-6. Kolmannessa erässä sain parannettua peliäni hieman ja olin siihen tosi tyytyväinen, vaikka erä menikin Kaisulle 11-9.

Neljännessä erässä huomasi, ettei mun jalka, eikä kyllä kuntokaan, oikein enää kestänyt. Kaisu otti neljännen erän ihan reippaasti itselleen 11-3.  Koko peli siis Kaisulle 3-1. Oli ihan mielettömän hauskaa päästä Kaisun kanssa pelailemaan, ja voittokin meni aivan oikeaan osoitteeseen! Kiitokset Kaisulle!”

Sofia:

“Mahtavaa palata taas kentälle liigapelien merkeissä – tällä kierroksella uuden ja innokkaan, nuoren joukkuetoverin Viivin kanssa! Tuusulassa saimme pelata JSK:n ja Lahden taidokkaita naisia vastaan. Pelasin aamun ensimmäisen ottelun JSK:n Lotta Ruotasta vastaan: hienoa etukenttäpeliä ja vauhdikasta juoksutusta, tällä kertaa peli loppui häviööni 0-3.

Päivän toisen ottelun pelasin Lahden Emiliaa Kostiaista vastaan: viime kierroksella hävisin Emilialle tiukan ottelun päätteeksi ja odotin mielenkiinnolla, miten tämän päivän peli rakentuisi. Kamppailu oli kova, ja sinnikkään pelin tuloksena voitto osui tällä kertaa kohdalleni 3-2. Hienoa peliä, odotan taas jälleen seuraavaa kertaa, kun pääsemme pelaamaan vastakkain!”

Älyttömän kivaa oli päästä pelailemaan ja innokkaina odotamme jo seuraavaa liigakierrosta!

Kiitokset vielä Viiville, joka reippaasti ja rohkeasti lähti mukaan peleihin, vaikka kotona edellisenä iltana vielä pelottikin, että jos ne aikuiset lyö liian kovaa sitä palloa. Hyvin se meni, ja naurusta ja iloisesta hyppelystä päätellen taisi kentällä olla hauskaakin!

Raportoi Honne Syväniemi