ESRC:n joukkueet squashliigan avauksessa 26.9.2020

Kauden 2020-21 Squashliiga käynnistyi lauantaina, ja ESRC:ltä mukana oli yhteensä 10 joukkuetta naisten ja miesten eri sarjatasoilla. Alla liigajoukkueiden raportteja saapumisjärjestyksessä.

ESRC I : Tatu Knuutila, Atte Stengård, Matias Tuomi, Kristian Rautiainen

Miesten ESRC I, Sm-sarja, Turku

Liiga pääsi pitkän Korona-tauon jälkeen alkamaan miesten SM-sarjan osalta Turun Manhattanissa. Kierros alkoi viime kauden mitalienjakotilaisuudella. ESRClle hopeaa kotiinviemisenä.

Tunnelma kierroksella oli vähän erikoinen kun kaikilla oli maskit naamalla ja ketään eri saanut kätellä.

Sitten kokoonpanoihin. Suurin osa joukkueista oli saanut jalkeille parhaan miehistönsä. ESRCn syömähammas Jaakko “fat lizard” Vähämaa poti alavartalovammaa ja jäi pois viimeistelytreenien jälkeen. Pelaavaan rosterin nostettiin viime vuoden Euro Cupissa (peliesityksillä) loistanut, Atte “Fist pump” Stengård. Lisäksi pelivahvuudessa oli Tatu “soft hands” Knuutila, Kristian “Slo-mo” Rautiainen ja Matias “play-offs parta” Tuomi.

Ensimmäisenä vastaan tuli kova JSK.
Äijästen veljesten kuntouduttua edessä oli tiukkoja kamppailuja. “Fist pump” Stengård joutui heti tiukkaan vääntöön Heikki Ruotasta vastaan. Huonon alun jälkeen Atte pääsi melkein rinnalle mutta ei voimat riittänyt ohi asti. “Soft hands” Knuutila pelasi kuin parhaina päivinään Ville Karsikasta vastaan juoksuttaen Villen pyörtymisen partaalle. “Slo-mo” Rautiainen oli laittanut super slow-motionin päälle eikä onnistunut kaatamaan uutta tulemista tekevää Äijänen Senioria. “Play-off Parta” ei saanut parasta peliään käyntiin ja Miko oli koko pelin hiukan hallitsevampana osapuolena. Lopputuloksena 1-3 voitto Järvenpäälle.

Väliajalla nautittiin Toivasen perheen leipomia korvapuusteja ja kahvia. Todella maistuva vaihtelu ainaiselle banaanille.

ESRCn toisessa ottelussa vastaan tuli aina nälkäinen MiSq. Fist pump Stengård oli iskussa ja pääsi tuulettamaan useaan otteeseen vasuri Suistomaata vastaan. Lyönnitkin onnistui melko hyvin. “Soft hands” Knuutilan kädet oli ensimmäisen pelin jälkeen huivat ja kovat. Hyvin pelannut Ville Koskinen pääsi yllättämään. Onneksi kosteusvoide viimeisellä erätauolla tehosi ja Tatun stopparit ja boustit löysivät tiensä etuseinään asti. Tärkeä 3-2 voitto.
Slo-mo Rautiainen otti rutiinisuorituksella voiton Ikinuoresta Tuomas Häkkisestä Mikkeliläisten raivokkaasta kannustuksesta huolimatta. Viimeisessä ottelussa “Play-offs parta” pääsi verestämään vanhoja muistoja Erno Teitin kanssa. Helpohko voitto tiesi ESRClle torjuntavoittoa ja 5 pistettä kotiinviemisiksi.

Seuraava kierros pelataan Espoon poikien osalta Rukalla marraskuussa. Järjestelyt on jo aloitettu.


Raportoi kapteeni Matias

Miesten ESRC III, 3-divisioona, C-lohko, Kouvola

ESRC III: Vesa Kylmälä, Tapio Koivu, Karl-Kristian Högström, Kristian Ulfves

ESRC III matkasi Kouvolaan joukkueella Vesa, Tape, Kalle ja Krisu. Matkaan lähdettiin Vesan turvallisessa kyydityksessä. Vastaan tuli Mikkelin ja Lahden joukkueet.

Alku oli vähän nihkeää kun Mikkeliläisiltä tuli niin sanotusti pataan 1-3. Harmittavasti Tapelle iski toisessa erässä, ensimmäisen voitetun erän jälkeen, paha alavatsan kramppi joka käytännössä esti pelaamisen matsissa jonka Tape olisi kyllä muuten hoitanut.

Lahtelaisilta onneksi puuttui nelospelaaja joten Tape sai jäädä toipumaan särkylääkkeiden voimin. Krisu oli ainoa joka joutui vähän taistelemaan voitosta. Viidennessä erässä Krisu nousi 1-6 tappioasemasta hienoon voittoon päivän parhaassa matsissa. Selvä 4-0 voitto yhden w.o:n avittamana siis.

Kunhan Tape toipuu niin sitten kovennetaan treenaamista kohti seuraavaa kierrosta!

Raportoi kapteeni-Kalle

ESRC IV isännöi 3-divisioonan B-lohkoa Esportissa

ESRC IV: Imad Saleem, Taneli Raivio, Jenni Korhonen, Kim Korhonen

Tällä kaudella ESRC IV -joukkueen rosteri rakentuu seuraavista pelaajista: Jukka Tarvo, Imad Saleem, Harry Lilja, Taneli Raivio, Kim Korhonen sekä joukkueen peräsimessä toimivasta Joonas Kylliäisestä. Viime kaudella tiimissä ollut Michel M’rabet siirtyi täksi kaudeksi vahvistamaan ESP rivejä. 

Kun kauden avauksen ajankohtaan Harry joutui pelaamaan kolopalloa, Jukka edustamaan tennisliigassa ja Joonas sairastui viime hetkellä, niin joukkue turvautui naisvahvistukseen kun “naftaliinista” kaivettiin Jenni Korhonen mukaan. 

Esportissa vastaan asettuivat SalSi sekä ESP. Nelospaikkaa pelannut Jenni sai ensimmäisessä pelissä vastaan Kalle Winterin. Pari “äityislomaa” ja kolmesta polvileikkauksesta johtuva pelaamattomuus sekä siihen päälle jostain esiin kaivautunut kisajännitys näkyi hieman suorituksessa. Jenni paukutti ensimmäisen erän kivasti kotiin, mutta sitten kokenut Kalle oppi Jennin jekut. Tiukkoja palloja ja eriä mutta Kalle vei ottelun erin 3-1. Seuraavassa pelissään Jenni sai vastaan iskias vaivoista kärsivän Michelin. Jennin löysi peliin rentouden ja kun Michelin liikkuminen oli kivuliasta, peli hyvin selkeästi Jennille 3-0. Joukkue oli kuitenkin erittäin tyytyväinen ja kiitollinen hyvästä tuurauksesta!

Kolmosten mittelöissä Taneli sai ensin vastaansa SalSi:n Ville Järvisen ja sitten ESP:n Juha Tirkkosen. Erittäin paljon viime aikoina treenannut Taneli jännitti ennen pelejä hieman omaa tekemistään. Löytyykö vapautunut tekemisen rentous ja kyky pelata omaa peliä. Hyvinhän se löytyi. Taneli oli ohjaksissa molemmissa peleissä ja naputteli taululle selvät 3-0 numerot. “Parasta pelaamista kisoissa” -totesi Taneli päivän päätteeksi. 

Imad iski ensin SalSi:n kakkosena pelannutta Markku Kaistista vastaan ja sitten ESP:n Martti Nakaria vastaan. Molemmat konkari olivat Imad:ille suht helppoa kauraa vaikka nuori herra pelasi välillä hyvinkin pehmeästi antaen konkareille mahdollisuuksia pysyä pelissä. Martti vei yhden erän jopa jatkopalloille, mutta Imad terävöitti peliä ja piti saldon puhtaana. Molemmista 3-0 voitot siis. 

Ykkösen välisissä otteluissa Kim sai vastaansa ensin SalSi:n Timo Kankaanpään ja sitten ESP:n Reijo Särkän. Molemmat pelit olivat varsin samanlaisia. Tiukkaa vääntöä, Kimin kontrolloidessa hieman enemmän. Sekä Timo että Reijo tekivät välillä helppoja virheitä niin esim peltilyönteinä kuin keskelle suuntautuvina palloina. Näiden myötä erät kääntyivät eduksi ja molemmista 3-0 voitot kotiin. 

Kimin on mukava raportoida hyvien pelien saldot: 3-1 ja 4-0. 

Raportoi varakapteeni Kim

Naisten ESRC Match Ball, 1-divisioona, Tuusula

ESRC Match Ball: Cecilia Lilja, Morgan Xiao-Berglund, Senni Salonen

It was a beautiful autumn day, driving with Cessi in car and chit chatting during the whole trip to Tuusula definitely brought a relaxed mood to us before matches.

Arrived in Tuusula seeing many familiar faces, this time with masks. Tournament starts very fast right after MB managed to warm up in court for 15min.

First match was our third player Senni Salonen against ESRC DMT Susanna Nurmonen. Senni quickly finished her first game with leading all the time during the opening game, second game went to tiebreak 10-12, but Senni fought back with 11-4 very beautifully play in third. Morgan and Cessi had supported Senni all the time, during the 90 seconds break we ran downstairs to give words and mental support to Senni. Tuusula’s court is on second floor… Fourth game Senni got clearly distracted with one shot disagreement with referee in court. As moody player herself Morgan knows what does that ”little” uncomfortable feeling mean… Senni tried to set up mind back to fight for the fifth game but  match ended with DMT’s winning. Second match was our first player Cecilia Lilja, with her good playing skill and strategy, Cessi won DMT Kaisu Anttila with 3-0. Third match came with Morgan Xiao-Berglund against DMT Honne Syväniemi. Morgan has grabbed the first game with quick winning 11-4, second and third and fourth games went tightly, result: 2-3 lost to DMT due to impatient Morgans wrong strategy changing in the last game with taking risky shots in a roll.

Second matches were against TSK. We were all busy with refereeing and running back to court and play. Result was Cessi winning 3-1 and Senni met a tough opponent and Morgan’s 3 games ended with 9-11, 9-11 and 5-11.

MB has gained a total of 189 winning points in 6 matches, with two 5 game matches and one 4 games match. Playing showed a lot of potential for the future. Great job for MB even when we lost.

Raportoi kapteeni Morgan

Naisten ESRC Superpallot, 1-divisioona, Tuusula

ESRC Superpalloissa pelaavat tällä kaudella Jane Kotila, Nea Ollikainen, Inka Luhtala ja Emilia Kostiainen. Tällä kaudella Superpalloilla on tavoitteena pelata niin hyvin kuin mahdollista ja kehittyä varmoiksi ja reiluiksi squashpelaajiksi.

Liigakausi alkoi tänä vuonna Tuusulan tennishallissa, jossa JSK järjesti ensimmäistä naisten liigakierrostaan. Onkin hauska, että naisten 1. divarissa on monipuolisesti eri seurojen joukkueita. Superpallojen liigakierros alkoi tuomarointivuorolla, jonka jälkeen vastassa oli uusi tulokas JSK squash. Nea aloitti hyvin Tiina Järvenkylää vastaan voittaen pelin helpohkosti 3-0. Inka oli puolestaan hieman vaikeuksissa Lotta Toivasta vastaan ja Lotta T. veikin pelin 3-0. Emilia pelasi pelinsä Lotta Ruotasta vastaan, jonka Lotta R. voitti 3-0. Pelissä ei vältytty kontakteilta, sillä molemmilla sekä Emilialla että Lotalla on aika kova voitontahto ja silloin ei haittaa vaikka ottaa hieman riskejä. Pelaajien turvallisuuden pitäisi kuitenkin olla todella tärkeä asia, vaikka voitosta taistellaankin.

Ensimmäinen ottelu siis JSK:lle 2-1. 

Seuraavassa ottelussa vastassa oli ESRC Dynamite. Nea taisteli hienosti 3-1 voiton Susanna Nurmosesta. Inka kohtasi puolestaan tuoreen racketlonin Suomen mestarin Kaisu Anttilan. Inka ei päässyt liikkumaan niin hyvin ja Kaisu vei ottelun 3-0. Emilia pelasi mukavan pelin Honne Syväniemen kanssa, jonka Emilia voitti 3-0.

Superpallot veivät toisen ottelun 2-1.

Tästä on jälleen kerran hyvä jatkaa alkanutta liigakautta.

Raportoi kapteeni Emilia