You are currently viewing ESRC:n joukkueiden Squashliiga-kierros 25.9.2021

ESRC:n joukkueiden Squashliiga-kierros 25.9.2021

Squashliigan kausi alkoi tänä viikonloppuna pitkän tauon jälkeen. ESRC:n joukkueista tulessa olivat miesten ESRC I (SM-sarja), naisten Match Ball ja Dynamite (1. divisioona) sekä miesten Diamond (1. divisioona). Seurallamme on lisäksi joukkueita naisten SM-sarjassa sekä miesten kolmosdivisioonassa, mutta ne sarjat alkavat vasta marraskuussa. Alle julkaistaan joukkueiden raportteja sitä mukaa, kun niitä lähetetään toimitukselle.

Miesten ESRC I Kouvolassa

Kouvolan avauskierrokselle lähdettiin viiden miehen voimin. Vakiokalustoon kuuluva Krisu Rautiainen ei päässyt polvivamman takia osallistumaan kierrokselle. Atte ja Elias tulivat tilalle paikkaamaan pelaamalla molemmat yhdet pelit.

Kuvassa Jaakko Vähämaa hamuaa squasheliksiiriä. Joukkueessa pelasivat myös Matias Tuomi, Tatu Knuutila, Atte Stengård ja Elias Korhonen.

Kierroksella vastaan asettui ensin isäntä Kouvola ja seuraavana Ruka. Automatkalla Kouvolaan aloitettiin jo analyysi tulevista peleistä. Jaakko muisteli, kuinka oli aikaisemmin Kouvolan liigakierroksella voittanut tämän päivän avausvastustajansa Joonas Karhulta erän 11-0, ja sitä lähdettäisiin tänään uusimaan. Ei muuta kuin tuumasta toimeen ja palloja nikkiin.

Jaakko kuittasikin heti avauserän omiin nimiinsä 11-0 Joonasta vastaan. Samanaikaisesti kaikki ESRC:n miehet pyyhkivät kuolaa suupielistään ihastellessaan näytöstä. Myös koko ottelu Jaakolle 3-0. Seuraavana kehään astui Atte pelaten Esa Naukkarista vastaa. Atte teki Esasta porilaista perinneruokaa nopeasti ja tehokkaasti erin 3-0. Samaan aikaan Matias kohtasi Kouvolan ykköstykin Ollin. Ottelussa kohtasi kaksi vanhaa mestaria, joista Olli veti pidemmän korren. Matias jäi ottelun jälkeen sukimaan huoliteltua partaansa. Tatu kohtasi omassa ottelussaan Riku Mehtan. Pitkän tauon jälkeen Tatu tuskaili pelissään pelinlukutaitoa, eikä lukeminen helppoa ollutkaan kaksikäsi-Mehtaa vastaan. Itseasiassa peliä piti lukea kyrillisillä aakkosilla eikä Taiston venäjän kielen puute auttanut asiaan. Tästä syystä yksi erä lirvahti Kouvostoliitolle.

 

Toinen matsi pelattiin Rukaa vastaan, ja ensimmäisenä kehään astui Jaakko. Vastustajana Jaakolla oli Rukan oma poika Samuli Niskala. Varmalla otteella ja harkituilla lyönneillä Jaakko vei pelin puhtaasti 3-0. Elias teki näyttävän paluun liigaan järjestämällä Rukan Joel Jalovaaran kanssa varsinaisen jännitysnäytelmän. Peli oli kokonaisuudessaan hyvin tasainen ja viihdytti yleisöä. Pitkät pallorallit lopulta hyydyttivät Eliaksen viidennessä erässä, ja peli meni tiukasti Joelille 3-2. Tatu taas antoi oppia Rukan nuorimmalle pelaajalle Oskari Laitise lle siitä, miten palloa käsitellään. Pehmeiden käsien ansiosta Tatu voitti ottelun suoraan 3-0. Viimeisessä pelissä Matias pääsi kohtamaan Rukan ulkomaan vahvistuksen, Erik Jakobssonin. Matias laittoi nopeajalkaisen ruotsalaisen tiukille, ja erät ratkesivat vain muutamilla pisteillä. Erik kipitti kuitenkin voiton Rukalle 3-0. Lopputulos Rukaa vastaan oli siis tasapeli 2-2.

Kotiinviemisiksi jäi siis voitto ja tasapeli. Ennen lähtöä kotiin käytiin vielä tutustumassa paikalliseen ravintolakulttuuriin ja nautittiin hyvät wingsit ja burgerit. Yleisesti ottaen hyvä kierros ja tästä on mukava jatkaa kohti seuraavaa kierrosta Turkuun.

Raportti: Atte ja Elias

Naisten ESRC Match Ball Lahdessa

Riikka Piekäinen, Nea Ollikainen, Senni Salonen ja kapteeni Marja Vainio

Match Ball avasi divarikauden Lahden Kisiksessä vankalla juniori-seniori-yhdistelmällä. Ykköspostin hoiti tällä kertaa Riikka Piekäinen ja kakkospaikalla pelasi ties kuinka monta vuoskymmentä divaria ja liigaa tahkonnut Marja Vainio. Kolmosten pelit jakoivat tällä kierroksella Senni Salonen ja Nea Ollikainen. Ensimmäisenä pelattiin TSK:ta vastaan. Senni paransi vauhtiaan koko ottelun ajan vieden erän Tampereen Annika Takalalta: takkiin tuli tällä kertaa 1-3. Marja sai vastaansa Arja Puustisen, joka hämmensi seniorimme peliä nopealla ja järkevällä volley-pelillä. Erä kuitenkin kotiin niukasti 13-11, ja kaksi seuraavaa tulivatkin hieman helpommin, joten ottelusta voitto 3-0. Riikka viimeisteli 2-1-voiton TSK:sta voittamalla ykkösten laadukkaassa pelissä Minna Mäkelän 3-0.

Lahdella on tällä kaudella kova joukkue, jossa on mukana mm. kilpakentille paluun tehnyt Minna Pöntinen. Pöntinen pelasi tänään kolmospaikalla ja vei voiton Neasta suoraan kolmessa erässä. Nea vei kuitenkin ennakkoluulottomasti tukun pisteitä kokeneelta vastustajaltaan. Ykkösten pelissä Riikka vei voiton suoraan kolmessa erässä erinomaisena volleypelaajana tunnetulta Kaisu Anttilalta. Kakkosten mittelössä Marja piti jatkopalloille menneestä ensimmäisestä erästä huolimatta pelinsä kasassa ja otti 3-0-voiton Emilia Kostiaisesta. Näin Lahdestakin 2-1 voitto Match Ballille. Oli hienoa päästä taas pelaamaan sarjapelejä; tuskin maltamme odottaa seuraavaa kierrosta Tampereella!

Raportoi joukkueen puolesta Marja

Naisten ESRC Dynamite Lahdessa

Anni Lehikoinen, Sofia Korpeinen ja Honne Syväniemi

Naisten 1. divarin vuoden 2021 ensimmäinen liigakierros starttasi 25.9. lauantaina Lahden palloiluhallilla. ESRC Dynamite -joukkue lähti peleihin kolmen naisen voimin. Tällä kertaa 1. paikkaa pelasi varapelaaja Anni Lehikoinen, 2. paikkaa kapteeni Honne Syväniemi ja 3. Sofia Korpeinen. Kaikilla oli ihan mahtavat fiilikset päästä pitkästä aikaa kisaamaan. Ensimmäisenä kohtasimme Oulun OSK:n ja sen jälkeen saimme vastaamme Järvenpään JSK:n. Tässä raportissa  jokainen pelaaja pääsee kertomaan omat fiiliksensä siitä, kuinka kisat sujuivat.

Sofia:

Upeita pelejä tänään! En ole itse pitkään aikaan ollut liigaa pelaamassa ja oli virkistävää taas välillä pelata ystävällisellä kilpailuhengellä.

Ensimmäinen peli OSK:n Maritta Laitista vastaan oli tiukka: pääsin juoksemaan kenttää kulmasta kulmaan ja helpoista lyönneistä vastustaja sakotti. Pitkä ja sinnikäs peli loppui tuloksella 3-2.

Otin edellisestä pelistäni opikseni ja toisessa pelissä JSK:n Elina Bycklinigä vastaan keskityin tarkempaan takakentälle painottuvaan peliin, peli päättyi 3-0.

Anni:

Ensimmäinen peli OSK:n Liisa Matalamäkeä vastaan venyi viiteen erään. Liisa vei kaksi ensimmäistä erää, ja siinä vaiheessa ajattelin pelin olevan jo osaltani käytännössä ohi, mutta kuin ihmeen kaupalla nousin tasoihin tilanteeseen 2-2. Viimeisen erän alkaessa olin jo aika väsynyt, ja koska se jatkui jatkopalloille, molemmilla oli vuorotellen useita ottelupalloja. Tämä ottelu päättyi lopulta ansaitusti Oulun hyväksi 3-2, mutta oli ilo pelata näin pitkä ja tasaväkinen ottelu.

Toinen peli osui kohdallani melkein heti ensimmäisen perään, ja pelasin JSK:n Lotta Toivasta vastaan. Tämä peli oli selkeästi Lotan hallinnassa, ja päättyi nopeasti heti kolmessa erässä 3-0. Lotta löi ja liikkui todella hyvin, minulla taas edellisen ottelun väsymys painoi vielä jaloissa, mutta hyvä peli joka tapauksessa!

Honne:

Ensimmäisellä kierroksella kohtasin Oulun joukkueen Sini Kenakkalan. Ensimmäisessä erässä jännitti vielä melkoisen paljon ja tein paljon typeriä virheitä, vääriä syöttöjä sekä paljon tuli lyötyä palloa peltiin. Sini pelasi todella hyvin ja varmalla otteella, ja voittikin ensimmäisen erän 11-9. Toisessa erässä sain hieman tarkennettua peliäni ja voitin erän 11-8. Voitetun erän jälkeen itsevarmuuteni kasvoi ja rupesin pelaamaan varmempaa ja rauhallisempaa peliä. Seuraavat kaksi erää voitin pistein 11-5, joten koko peli kääntyi minun edukseni 3-1.

Sinin kanssa pelaaminen oli erittäin mukavaa, ja meillä tuli pelissä paljon hyviä palloja. Isot kiitokset Sinille!

Toisessa pelissäni pääsin pelaamaan JSK:n tulevaisuuden lupausta, Lotta Ruotasta, vastaan. Lotan kanssa pelaaminen oli todella hauskaa, vaikka olihan se melkoinen täysityrmäysvoitto Lotan eduksi erin 3-0. Lotalla on niin tarkka, painava ja kova lyönti, ettei siinä kauheasti ehtinyt mitään tekemään ja olin jatkuvasti myöhässä. Muutamia pisteitä sain pelin aikana tehtyä, ja niihin olen ihan tyytyväinen. Iso kumarrus ja kiitos Lotalle kivasta pelistä!

Olimme kaikki todella tyytyväisiä meidän ensimmäiseen liigakierrokseen. Isot kiitokset Lahden porukalle onnistuneen kierroksen järjestämisestä. 🙂

: Esrc Dynamite