ESRC 45-vuotisjuhlat 9.6.2023 ravintola Spoonissa

ESRC:n juhlat järjestettiin 9.6. Ravintola Spoonissa Tapiola Golfissa. Paikanpäälle saatiin lopulta 38 juhlijaa juhlistamaan keski-ikäistä seuraamme. Lämmin kiitos teille kaikille, jotka olitte mukana ja teitte juhlasta juhlan!

Illan aikana saimme nauttia loistavan illallisen todella aurinkoisella terassilla Ravintola Spoonissa. Alkuun oli hyvin täyttävä loistava salaattibuffee. Tämän jälkeen pääruokina nautittiin kanaa tai parsarisottoa oman valinnan mukaan, jonka jälkeen illallismenuun kruunasi hienosti Brita-kakku.

 

Railan, Johannan ja Tiinan johtama juhlatiimi oli suunnitellut mahtavan ohjelman ja hienot puhujat viihdyttämään yleisöä joka väliin. Illan MC:nä toimi päävalmentaja Tommi Lind. Illan avasi seuran puheenjohtaja Heikki Kotila tervetulijaismaljapuheellaan.

Alkuruuan jälkeen vastailtiin sitten Railan valmistelemaan “Tietäjät tietää”-squashtietovisaan. Siinä yllättäen Lauri Tarastin ja Heikki Kotilan joukkue vei pisimmän korren tarkistuslaskennoista huolimatta, nuorempien nenän edestä.

 

Illan pääpuhuja oli seuran kunniapuheenjohtaja Tapio Koivu. Tape puhui hienosti siitä mitä tämä seura on tuonut hänelle ja merkinnyt hänelle jo 80-luvulta saakka. Tapekin puhui siitä että urheiluseura on paljon muutakin kuin sen lajin harrastamista. Se on yhteenkuuluvuutta, sielunkumppaneiden kanssa ajan viettämistä ja elinikäisiä ystävyyssuhteita.

 

Toiminnanjohtaja Matias Tuomi antoi tämän jälkeen oman katsauksen miltä ensimmäinen vuosi seuran toiminnanjohtajana on tuntunut, mitä ollaan saatu aikaiseksi ja mitä on opittu.  Tärkeimpinä oppeina oli että on tärkeä seurata omaa jaksamista oman työmäärän noustessa ja uusien työtehtävien äärellä. Vaikka kuinka tykkää työstää ja se tuntuu helpolta niin on tärkeä pitää omasta työ- ja vapaa-ajastaan kiinni ja huolehtia omasta jaksamisesta niin fyysisesti kuin henkisesti. Liikunta vahvistaa sekä kehoa että mieltä ja on sen lisäksi hauskaa.

 

Niin kuin useasti on ollut tapana seuran tilaisuuksissa, myös nyt muistettiin seuran aktiiveja squashliiton eri ansiomerkeillä, sekä muilla palkinnoilla:

Seuran kunniajäseneksi valittiin seuran monivuotinen puheenjohtaja, Ilkka Forsell.

Kultaisen ansiomerkin sai:

Matias Tuomi, seuran oma kasvatti, tällä hetkellä toiminnanjohtajana työskentelevä

Hopeisen ansiomerkin saivat:

Tommi Lind, seuran päävalmentaja

Iiro Stubin, Suomen johtava squashtuomari

Harry Lilja, pitkä-aikainen seura-aktiivi ja tämän hetkinen toiminnan tarkastaja

Kim Korhonen, seuran valmentaja, liigakapteeni ja entinen hallituksen jäsen

Pronssisen ansiomerkin saivat:

Marja Vainio, seuran valmentaja, liigakapteeni ja entinen hallituksen jäsen

Eino Vaarala, Pärnun lahja espoolaiselle squashille, hallinpitäjä.

 

Lisäksi Matiaksen isälle Jari Tuomelle myönnettiin postumisti squashliiton pronssinen ansiomerkki ansiokkaasta squashtiedottamisesta ja raportoinnista. Jari piti yli 10 vuoden ajan squash.nu sivustoa jonka välityksellä hän raportoi sekä Suomen että maailman squashtapahtumista mukaansatempaavalla kirjoitustyylillään.

ESRC onnittelee palkittuja ja kiittää isosti panoksestanne seuran eteen nyt ja tulevaisuudessa.

 

Squashliiton edustajana paikalla oli pitkäaikainen ESRCläinen, liiton varapuheenjohtaja Jari Mether sekä Poku Salo. Jari lausui hienossa puheessaan liiton tervehdyksen ja kertoi olleensa myös 20 vuotta sitten paikalla juhlistettaessa seuran 25-vuotispäiviä Olarissa.

Sanan ollessa vapaa Lauri Tarasti kiitteli ensin seuraa laadukkaasta juniorityöstä ja muistutti sen jälkeen jokaisen squashpelaajavanhemman roolia ja vastuuta tutustuttaa jälkikasvunsa meidän hienon lajin pariin.

Kuulimme paljon hienoja puheita mm. Tuomo Pohjamiehen aikuisiällä löytämästään harrastuksesta ja Janne Heikkinen lahjoitti entisenä puheenjohtajana kotimaisena käsityönä tehdyn puheenjohtajan nuijan. Kiitos kaikille tarinoittenne jakamisesta juhlayleisölle.

Juhlat jatkuivat vielä monen tunnin ajan vapaan seurustelun merkeissä, ideoiden jo tulevaa. Seuraavat suuret merkkipäivät seura viettää kun viiden vuoden päästä täyteen tulee 50 vuotta. Sitä ennen ehtii kuitenkin monta nikkiä lyömään ja hikipisaraa vierähtämään.