You are currently viewing Squashliiga käynnistyi 24.9.

Squashliiga käynnistyi 24.9.

Kauden 2022-23 Squashliiga käynnistyi 24.9 miesten kolmen korkeimman sarjatason osalta. Alta saat lukea joukkueiden itsemaustamat raportit liigakierroksilta.

ESRC Miehet 1

ESRC:n ykkösjoukkueen kotibileet Esport Centerissä

ESRC:n mietsen ykkösjoukkueella oli ilo käynnistää uusi liigakausi kotibileillä Espoossa. Kotibileisiin oli valmistauduttu hyvin jo viikkoa ennen kierrosta Eurocupissa Riccionessa. Näissä italialaisissa siivoustalkoissa pelaajat olivat siistineet paikat, putsanneet ruosteet ja valmistautuneet tuleviin juhliin.

Lauantain ensimmäiset kutsuvieraat saapuivat varhain lauantaina aamulennolla suoraan Rukalta ja vieraita vastaanottamaan asettuivat Tatu Knuutila ja Elias Korhonen. Tatu Knuutila kohotti aloitusmaljat SC-Rukan Marko Kämäräisen kanssa. Valitettavasti ottelun alkuun Tatu läikytti kuohuvaa, eikä puhekaan oikein mennyt harjoiteltuun tapaan. Tämän tahmean aloituksen jälkeen Tatu kuitenkin ryhdistäytyi ja ottelu tuli espoolaisille erin 3-1.

Elias Korhonen puolestaan aloitti nöyrästi Joel Jalovaaran kanssa ottelunsa. Pelin alkuun Elias oli vielä virittämässä musiikkia ja asettelemassa ilmapalloja paikoilleen, minkä johdosta Joel sai kahden erän etumatkan peliin. Tämän jälkeen Elias kuitenkin otti isännän elkeet ja esitteli huoneen kaikkia neljä nurkkaa huolellisesti Joelille. Ottelu kääntyi lopulta tiukasti ESRC:lle erin 3-2.

Seuraavina kentälle astelivat Jaakko Vähämaa ja Matias Tuomi. Jaakolla ja Rukan Oskari Laitisella oli kunnia tanssia illan ensimmäiset tanssit. Kahden miehen tanssissa oli alkuun epäselvyyksiä siitä, kumpi tanssia vie. Nuorempi vastustaja kuitenkin saatiin ruotuun – Jaakko vie tätä tanssia! Ottelu tuli espoolaisille erin 3-1.

Matias puolestaan sai vastaansa SC-Rukan ykköspelaajan, Mahesh Mangaonkarin. Vieraskorea Matias antoi vieraan valita seurapelin, jolla ottelu ratkaistaisiin. Vastustaja valitsi häpeilemättä perinteisen intialaisen seurapelin, mikä asetti Matiaksen välittömästi altavastaajaksi. Pelin säännöt olivat vieraat, eikä hindin kielikään Matiakselta taipunut, joten ottelu meni Rukalle suoraan erin 3-0. Vaikka ESRC oli juhlien isäntä, päättyi ottelu lopulta vieraiden ryöstämiseksi: ottelu ESRC:lle otteluin 3-1.

Tässä vaiheessa juhlat olivat päässeet jo kunnolla käyntiin ja tunnelma oli katossa. Bileiden jatkoille saapui tässä vaiheessa vielä mikkeliläiset (MiSq) miehet. Tatu oli tässä vaiheessa iltaa vielä virkaintoinen isäntä, joka talutti reippaasti väsyneemmän Markus Vanhasen keittiön pöydän ääreen drinkeille. Maailmanparantaminen loppui kuitenkin lyhyeen (olikohan Markus vetänyt pohjia jo kotona?), sillä ottelu tuli espoolaisille suoraan erin 3-0.

Eliaksen oli puolestaan tarkoitus juhlia Janne Koskelinin kanssa, mutta Eliaksen juhlat olivat kääntyneet alamäkeen. Eliakselle oli tullut hieman huono ja hutera olo alkuillan jälkeen ja ennen peliä hän oli vielä makuuhuoneessa mököttämässä. Vaikka Elias saikin juhlahumun viritettyä uudelleen, tämä ei riittänyt kokenutta Koskelinia vastaan. Ottelu menikin suoraan erin 3-0 mikkeliläisille.

Myös Jaakolle oli maistunut booli illan aikana ja peli oli muuttunut huterammaksi. Jaakko oli kuitenkin juhlatunnelmassa samalla aallonpituudella vastustajansa, Tuomas Häkkisen, kanssa. Parivaljakko päättikin ottaa juhlista kaiken irti aina viidettä erää myöten. Yön pikkutunneilla väsynyt kaksikko päätti ratkaista ottelun loppuhuipennuksen pullonpyörityksellä, jonka Jaakko lopulta voitti nimiinsä. Ottelu tiukasti erin 3-2 espoolaisille.

ESRC:n tiimin vastuullisin kisaisäntä oli kuitenkin Matias, joka piti viimeisestäkin vieraasta huolta. Tarkemmin ottaen, Matias valvoi Mikkelin vanhemman konkarin, Erno Teitin, iltaa. Kokenut kotibileiden veteraanikin alkoi väsyä, kun aamun kajastus alkoi näkyä. Kohteliaasti Matias saattoi Ernon nakkikioskin kautta aamujunaan kohti Mikkeliä, jossa väsynyt vastustaja vaipui sikeään uneen VR:n pehmeään syleilyyn. Matias siivosi juhlien jäljet, ja Ernon jäljiltä ESRC sai vielä yhden pisteen; ottelu kokonaisuudessaan ESRC:lle tuloksella 3-1.

Kokonaisuutena ESRC:n kotibileet sujuivat siis hyvin. Juhlissa säästyttiin suuremmilta henkilövahingoilta, eikä poliisinkaan tarvinnut saapunut paikalle. Yhteensä juhlista pisteitä kertyi 6, millä ESRC:n ykkösjoukkue asettui SM-liigan 2. sijalle. Muistikuvat illan kulusta ovat paikoin sumuiset, mutta pääasia on, että kaikilla oli hauskaa!

Ottelutulokset Club Lockerissa

Raportoi Tatu Knuutila

 

Liigaraportti 24.9. ESRC II DIAMOND

ESRC:n kakkosjoukkue päätti edellisen kauden hienosti voittamalla I-divisioonan, ja koska JSK diskattiin aukesi paikka suoralle paikalle SM-liigaan. Tiukan pohdinnan jälkeen päätimme osallistua tällä kaudella liigaan kokemusta keräämään, vaikka tiedossa olikin että vastus tulee olemaan kivikova.

Ensimmäiselle kierrokselle saatiinkin hienosti jalkeille joukkue, jonka lippua oli kantamassa Suomen ehdoton ykköspelaaja Women PSA ranking nro 47 EMILIA “ENPPA” Soini! Ensimmäisellä kierroksella DIAMONDISSA debytoi myös IMAD “IMADI” Saleem, suoraan 3-divarista liigaan! Muut pelaajat tällä kierroksella TOMMI “LINDU” Lindin ja VILLE “SKOLA” Eskolan ollessa Tanskassa olivat IIRO “LIRO” Stubin ja JOEL “RIVERI” Rouste. LIRO ja RIVERI olivatkin runkomiehistössä jo Divarissa, mutta mahtavaa että saatiin lisävahvistuksia nyt, kun pelataan kuitenkin LIIGASSA!

Ensimmäinen kierros pelattiin siis Esport Centerissä, ja ensimmäisenä tuli vastaan Turku. Etukäteisasetelma kaudelle oli että lähdetään pelaamaan niin hyvin kuin pystytään ja pidetään hauskaa, mutta Turkua vastaan tulikin kahdesta ensimmäisestä matsista 3-0 voitot! Ensin RIVERI nakutteli selvät lukemat Turun Teuvo Määttästä vastaan ja samaan aikaan IMADI tykitti kovalla temmolla palloja nurkkiin aina hankalaa Tommi Ryyppöä vastaan! Erittäin mahtava 3-0 voitto IMADILTA, Ryyppö on hankala voitettava, ja seuraavassa matsissa hän veikin Marko “Kämy” Kämäräisen 5 erään.

Seuraavaksi tuleen joutuivat ENPPA ja LIRO. ENPALLA oli aika hankala matsi edessä kun vastaan asettui Henkik Mustonen. ENPPA taisteli niin kuin asiaan kuuluu, mutta tällä kertaa vielä Henrikin siirtelevä boastipeli oli ENPALLE liikaa.

LIROLLE tuli vastaan Anssi “Kärppä” Määttänen. LIRON lyönti oli tällä kierroksella ihan sekaisin, eikä matsista oikein tullut kovin kaunista katsottavaa. Yksi erä saatiin tästä matsista kuitenkin puristettua joten vaikka ISOT pelit olivat 2-2 niin matsista ainakin henkisesti erittäin tärkeä 7-6 erävoitto!

Toisessa matsissa tuli sitten vastaan Kouvolan erittäin kova nelikko 1. Martin Svec (Tsekin ykkönen) 2. Olli Tuominen (Ei esittelyjä kaipaa) 3. Heikki Kononen (Ex-maajoukkuepeluri) ja 4. Arttu Moisio (Iso Miäs, Iso Lyönti).

Nelosten matsissa RIVERI taisteli mainiosti, mutta vasenkätisen Artun pommit olivat lopulta liikaa. Hieno taistelu kuitenkin RIVERILTÄ eikä ole häpeä poistua liigakierrokselta ns. tasasaldolla! Kolmosten matsissa olikin sitten draamaa ja jännitystä kerrakseen! Heikki ei ilmeisesti ollut mitenkään erityisen paljon kössiä viime aikoina pelannut, mutta fysiikkahan Heikillä on huippuluokkaa eikä maajoukkueeseen ole voinut päästä ellei osaa squashia todella paljon! IMADI pelasi erittäin ennakkoluulottomasti, ja oli jo vähällä viedä ensimmäisenkin erän itselleen, harmillisesti kaksi ensimmäistä erää Heikille 12-10! Tämän jälkeen IMADI tuli kuitenkin vielä takaisin peliin viemällä kaksi seuraavaa erää niinikään 11-8. Yleisö seurasi herkeämättä hiirenhiljaa, muhiiko tässä kierroksen isoin yllätys? Heikin maajoukkuerutiini näkyi valitettavasti kuitenkin viimeisessä erässä ja ottelu Heikille 3-2. Aivan mahtava taistelu kuitenkin IMADILTA! Uskomaton suoritus ja kaikki otettiin miehestä varmasti irti! KAMOON!

Ykkösten ja kakkosten matseissa oli sitten ENPALLA ja LIROLLA jyrkkä ylämäki edessä, kun vastaan asettuivat Tsekin ykköspelaaja Martin Svec ja Suomen kössilegenda Olli Tuominen. LIRON matsista ei jäänyt jälkipolville muuta kerrottavaa kuin se että yhden kerran lyönti oli niin hämätty, että Olli lähti väärään suuntaan (ns. Taxi). ENPPA sen sijaan kyllä Taxitteli Martinia välillä erittäin maukkaasti, Martin yritti pelata tarkkaa peliä, mutta eihän se nyt ENPPA vastaan kannata. Erittäin viihdyttävä taistelu ENPALTA, ja hyvää viihdettä faniyleisölle joka oli kerääntynyt katsomaan!

Kaiken kaikkiaan mukava aloituskierros takana. Aivan käsittämättömästi voitto Turusta ja IMADIN erinomainen pelikunto niin Ryyppöä kuin Konosta vastaan! Kiitokset myös RIVERILLE ja ENPALLE kierroksesta! Tästä on hyvä punnertaa kohti Kuusamoa!

Ottelutulokset Club Lockerissa

Ouver and aut, LIRO, the Capitain

 

ESRC 3 Miehet

ESRC joukkueen 2-div alkoi hiukan haastavasti, kun joukkueen kokoaminen vaikeutui osaksi loukkaantumisten ja osaksi Tanskan juniorikisojen vuoksi.

Ville Salkala linkutti vielä viikolla aika pahasti mutta niin vain Ville kuntoutti itsensä pelikuntoon.  Viimeinen puuttuva palanen ratkesi kun Kunniapuheenjohtaja Tape Koivu lupasi lentää Oulusta avuksi.

Kierros pelattiin Kivenlahden hallissa, josta taitavat löytyä tätä nykyä Espoon parhaassa kunnossa olevat kentät.

Itse pelit hoideltiin varsin tiivistahtisesti kun Oulu sai sovittua vapaan kierroksen säästyäkseen jatkuvilta etelän matkoilta. Salon joukkue  joutui puolestaan luovuttamaan  kun  flunssa-aalto kaatoi miestä kun aisaa.

Kohtasimme ensimmäisessä ottelussa MetroSquashin joukkueen. 4. pelaajina mittelivät Tape ja Ukko Lappalainen. Tape näytti Ukolle kuka on äijä ja namutteli 3-0 voiton. 3. pelaajina kamppailivat Tuomo Pohjamies ja Markku Ignatius. Markku taisteli hyvin, mutta samalla joutui pikkaisen puhaltelemaan, joten Tuomo oli niskan päällä ja hoiteli 3-0 voiton. 1. pelaajina kehiin astelivat Ville Salkala ja Antti Vuola. Kevään karsinnoissa Ville hoiteli 3-0 voiton. Nytkin Ville otti vakuuttavan voiton ykköserässä 11-4. Toisessa erässä  Antti onnistui pääsemään otteluun mukaan ja otti 10-12 erävoiton. Kolmas erä luiskahti helpohkosti Antille 4-11. Neljännessä erässä Ville näytti pelimiehen luonnetta ja taisteli jatkopalloille Antti oli lopussa onnekkaampi ja  hankki 12-14 erävoiton ja 1-3 otteluvoiton. Kakkosten ottelussa kehään astuivat  Tero Timberg ja Petri Vesa. Terzin kliininen peli ei antanut Petrille mahdollisuuksia, vaikka yksi erä luiskahtikin Petrille. Siis 3-1 voitto Terzille. Myös joukkueelle  3-1 voitto Metrosta.

Toisessa ottelussa kohtasimme Nääs Squashin. Tape asteli kehään kokeneen Lauri Heikkilän kanssa. Lauri otti hallinnan ja voitti kaksi ensimmäistä erää. Sovittiin Tapen kanssa että otetaan tikkari pois Laurin suusta. Tätä Tape lähti toteuttamaan ja kampesi neljännen erän jatkopalloilla 2-2. Viides erä eteni tasatahtiin ja jälleen jatkopalloille, lopulta Lauri onnekkaiden nikkien avustamina sai 12-14 erävoiton, joten 2-3 Nääsille. Tuomo, Ville ja Tero hoitelivat helpohkot 3-0 voitot. Näin joukkueelle 3-1 voitto.

Ottelutulokset Club Lockerissa

Raportoi Tuomo Pohjamies