You are currently viewing Kulta ja pronssiraportit ESRC:n liigajoukkueilta

Kulta ja pronssiraportit ESRC:n liigajoukkueilta

ESRC:n naisten SM-liigan joukkueen alkukausi sujui odotetun hyvin. Kauden ensimmäiselle kierrokselle marraskuun alussa tiimi reissasi Mikkeliin kokoonpanolla Emppa Soini, Emilia EK Korhonen, Jane Kotila ja Riikka Piekäinen. Vastaan asettuivat LahtiSq ja Porin SquashNallet, joista kummastakin joukkue napsi selvät 3-0 voitot.

 

Tammikuun lopussa oli aika seuraavalle kierrokselle, tällä kertaa Lahdessa. Emppa, EK ja Jane voittivat Mikkelin joukkueen selvin luvuin. Samalla kokoonpanolla joukkue selvisi voittoon myös HSRC:stä, joskin pelit olivat tasaisempia. Emppa pelasi hyvän matsin HSRC:n ykköstä, Riina Koskista vastaan voittaen 3-0. Milla Uusitalo haastoi EK:ta voittaen yhden erän mutta lopulta peli ratkesi ESRC:n hyväksi luvuin 3-1. Jane pisti HSRC:n Henrietta Huuhkan koville mutta tasainen matsi ratkesi lopulta Hetalle 3-2. ESRC:lle siis hienosti taisteltu 2-1 voitto HSRC:stä!

 

Kauden viimeinen kierros, Superviikonloppu, pelattiin Helsingin Talihallissa 15-16. huhtikuuta. Viikonloppuun osallistuivat kaikki SM-liigajoukkueet, joten kössipallon pauke ja lukuisat pelaajat loivat tunnelmaa hallille. ESRC:n naisten jengi lähti viikonloppuun liigan johtopaikalta, joten tavoitteena oli jatkaa voittoputkea ja napata kultamitalit kotiin. Lauantaina vastaan asettuivat sekä Mikkelin, että Lahden joukkueet. Emppa, EK ja Jane ottivat kaikki Lahtea vastaan selvät 3-0 voitot. Iltapäivällä Porin joukkuetta vastaan kentälle astelivat EK, Emppa ja Riikka, kaikki jatkaen 3-0 voittoputkia. Superviikonlopun ensimmäisen päivän jälkeen johtopaikka oli vielä siis suunnitellusti hallussa.

Sunnuntain pelit alkoivat Mikkelin kokenutta joukkuetta vastaan. Sekä EK, että Riikka ottivat hyvät 3-0 voitot Saara ja Susanna Vanhasesta. ESRC:n Pia Ojala pääsi parin vuoden kisatauon jälkeen takaisin kentälle Mikkelin nuorta Viivi Paksua vastaan. Pian loistavat linjalyönnit eivät olleet kadonneeet minnekään, mutta Viivi pääsi ajoittain painostamaan etukentälle nopean liikkumisensa ansiosta. Tiukka ja jännittävä peli päätyi lopulta Mikkelille 3-1.

 

Viikonlopun viimeinen ja tärkein ottelut pelattiin HSRC:tä vastaan. Taistelutahtoinen Riikka ei valitettavasti päässyt olemaan kentällä yhtä erää pidempään vastustajajoukkueen Henrietan joutuessa lopettamaan pelin kesken huonovointisuuden takia. Vaikka luovutusvoitto oli harmittava, Emppa ja EK pääsivät lähtemään omiin peleihinsä joukkueen ollessa jo 1-0 johdolla. Naisten vastustajat olivat tutut Riina ja Maarit, ja selvillä pelikuvioilla kummatkin Emiliat nappasivat ansaitut 3-0 voitot. Ottelu ESRC:lle 3-0 vahvistaen samalla liigamestaruuden!

 

Dominoiva ESRC:n naisten joukkue jatkoi upeaa voittoputkeaan ja saavutti taas yhden SM-liigamestaruuden seuralle! Voiton myötä joukkueelle aukeni lisäksi paikka syyskuussa Saksan Paderbornissa pelattavissa Euroopan liigajoukkuemestaruuskilpailuissa. Voi siis olla että ESRC:n naisten joukkue nähdään Saksassa ottamassa vauhtia taas ensi vuoden liigaa varten!

 

 

SM-liigaa ja sirkushuveja

Squashin SM-liigan loppuhuipennus koitti viime viikonloppuna Helsingin talihallissa karnevaalihengessä. Kyseessä ei nimittäin ollut hyvä, eikä ihan vain tavallistakaan parempi, vaan squashliigan superviikonloppu. Tällä kertaa tämän sirkuksen järjestelyistä vastasi squashliitto ja tirehtöörinään toimi itse toiminnanjohtaja Mika Monto. Kaksipäiväinen liigakierros ei siis voinut olla mitään muuta kuin spektaakkeli.

ESRC:n ykkösjoukkueen alku sirkuksessa oli ristiriitainen, sillä vastaan asettui ESRC:n Diamond joukkueen toverit. Ensimmäinen näytös tuntui pikemminkin kenraaliharjoitukselta, jossa kaikki sujui hyvin. Kristian Rautiainen, Atte Stengård, Elias Korhonen ja Rafael Orphanou vetivät trikoot päälleen ja hioivat kukin ohjelmanumeroitaan sujuvasti kuntoon. Sen sijaan Tatu Knuutila istui vielä tässä vaiheessa katsomon puolella napostelemassa hattaraa ja paukkumaissia. Vaikka tätä saattoi kenraaliharjoitukseksi luulla, jaettiin ensimmäisestä näytöksestä ihan SM-liigapisteitäkin. ESRC:n ykkösjoukkueelle niitä kertyi yhteensä neljä kappaletta.

Päivän toisessa näytöksessä oli jo enemmän jännitystä ja suorituspaineita, kun yhteinen esiintymisnumero järjestettiin kuusamolaisten vierailevien performanssitaiteilijoiden kanssa. Kristian Rautiaisen ohjelmanumeroon kuului voimistelua erittäin valovoimaisen intialaisen tähden, Mahesh Mangaonkarin, kanssa. Näytös oli haastava ja erityisesti käsilläseisonta osoittautui vaikeaksi. Kristianin voimat uupuivat ensin, mutta hän onnistui vaihtamaan käsilläseisonnan saumattomasti tyylikkäisiin kuperkeikkoihin, joiden saattelemana Kristian poistui näyttämöltä. Tämä ei kuitenkaan pelastanut koko ottelua, joka meni erin 3–1 kokeneelle intialaiselle.

Tatulla puolestaan oli jäänyt kenraaliharjoitus välistä ja ilmeisesti kädetkin olivat tahmeita hattaran jäljiltä. Ohjelmanumeroon kuului parijonglöörausta Samuli Niskalan kanssa, mutta hitain ja tahmein käsin ei jonglööraus onnistu. Jonglöörauksen pallot alkoivatkin kasaantua Tatun käsiin ja esityksen lopuksi Samuli vain kiristi heittelemisen tahtia. Esitys päättyikin nolosti Tatun hortoillessa sekavassa pallotulvassa. Tästä epäonnistumisesta ei pisteitä herunut, vaan ottelu Kuusamolle erin 3-0.

Myöskään Atte Stengårdin hyvin mennyt kenraaliharjoitus ei saanut jatkoa. Aten ja Oskari Laitisen yhteisesitys sisälsi energistä ilotulitusta, mutta valitettavasti Oskari oli tästä kaksikosta energisempi sähikäinen. Nopeatempoisen ja energisen shown loppuhuipennuksena Atte ammuttiin ihmistykinkuulana kentältä katsomoon, kun taas Oskari jäi lavalle keräämään yleisön suosionosoitukset. Myös tämä ottelu päättyi Kuusamolle erin 3-0.

Elias Korhosen ja Jaakko-Antti Peltolan yhteisesitys oli yllättävä valinta kahdelta kookkaalta mieheltä: he nimittäin villitsivät yleisöä tyylikkäällä nuorallatanssilla. Tässä kahden raamikkaan korston herkässä ja akrobaattisessa tulkinnassa ei säästelty hulavanteita, konfetteja ja koristeellisia elementtejä. Molemmat pelaajat toteuttivat koreografiaa mallikkaasti, mutta Elias suoriutui hieman elegantimmilla otteilla kaikista vaikeimmista tempuista erien lopuissa. Tämä upea taidonnäyte sujui juuri kuten pitikin: jokainen kolmesta tiukasta erästä kääntyi lopulta Eliakselle ja ottelu tuli ESRC:lle erin 3-0.

Sirkus Squashliiga Finlandiassa oli tähän väliaikaan mennessä saanut esityksillä yhteensä 5 liigapistettä ESRC:lle. Joukkue lähti siis tauolle jännittävissä merkeissä valmistautumaan sirkuksen toisen näytöksen esityksiin.

Väliaika ja omien esitysten hiominen tuottikin hyvää tulosta seuraavassa esiintymisessä turkulaisten kanssa, vaikka alussa olikin pientä esiintymispelkoa. Ykköspelaajien ottelussa Kristian nimittäin koitti leijonan kesyttämistä Henrik Mustosen kanssa. Ruoska viuhui kovaa tahtia läpi ottelun, mutta valitettavasti ruoska lipesi Kristianin otteesta kesken ottelun. Tässä kohtaa leijona ja kesyttäjä vaihtoivat rooleja, kun Mustonen ruoski yhä kovempaa tempoa peliin. Kristian onnistui juoksemaan kentältä kolmessa erässä pois, mutta piste jäi saamatta. Ottelu siis 3-0 turkulaisille.

Tatu puolestaan esitteli Anssi Määttäisen kanssa näyttäviä korttitemppuja. Ottelun alusta alkaen Anssi taipui taikurin apurin rooliin, vaikka kolmannessa erässä vanhempi velho sai kohokohtansa näyttää omia temppujaan. Neljännen erän päätteeksi Tatulla kuitenkin oli jäljellä enemmän ässiä hihoissa, joilla latoa temppuja yleisön viihdytykseksi. Ottelu siis Espoolle erin 3-1.

Tällä kertaa taiteellisen pantomiimin esittäminen oli Aten vastuulla, joka sai aisaparikseen Tommi Ryypön. Vaikka pantomiimi onkin sanatonta, miten täynnä esitys voikaan olla ilmaisua! Kuinka herkällä ja puhuttelevalla tavalla kaksi aikuista miestä voikaan esittää Marceaun klassikkopantomiimia suuren näkymättömän laatikon sisään joutumisesta. Tommi ansaitsee kehollisella tulkinnalla ja liikkeellään ehdottomasti kunniamaininnan, vaikka hienomotoriikka ei yltänytkään aivan Aten tasolle. Kokonaisuutena Atte oli siis hieman varmempi otteissaan ja ottelu tuli Espoolle erin 3-1.

Elias puolestaan otti Teuvo Määttäisen kanssa vastuulleen järjestää sirkusteltan kupeeseen ennustajan vastaanotto. Hämärässä teltassa ja ottelun kolmessa erässä käytiin läpi niin kristallipallosta, tähdistä kuin korteistakin lukemista utuisessa tunnelmassa. Eliaksen rauhallinen ote ja seesteinen verbaalinen tulkinta olivat huikea menestys, kun taas pohjanmaalaisen Teuvon suoraviivainen murahtelu ei vakuuttanut yleisöä. Elias oli siis selvästi parempi tässä mystiikkaa tihkuvassa lajissa. Ottelu Eliakselle selvästi erin 3-0.

Esityksen loppuhuipennuksena oli vielä tarjolla ottelu Kouvolalaisten kanssa. Ykköspelaajien ottelussa Kristian koitti tulennielentää Martin Svecin kanssa. Esitys lähti hyvin käyntiin, mutta tšekkiläisen vuokrataiteilija olivat alusta saakka hieman Kristiania varmemmat. Jokaisessa erässä Kristianilla oli kirjaimellisesti polttava kiire pysyä vauhdikkaan Martinin tahdissa. Tässä tohinassa Kristianille sattui työtapaturmia: vaatteet hieman kärventyivät sieltä ja täältä ja tulenpuhaltamisen yhteydessä polttoainetta meni vähän myös väärään kurkkuun. Ei auta kuin myöntää, että Martin hallitsi tämän lajien hieman paremmin ja ottelukin meni Kouvolaan erin 3-0.

Tatu oli valmistautunut viimeiseen otteluunsa esityksellä, jota ilman sirkus ei olisi sirkus: pukeutumalla pelleksi. Hienoon asuun sonnustautuneena ja näyttävät pakkelit naamassa Tatu oli reippaasti lähdössä viihdyttämään yleisöä – kunnes kävi ilmi, että esitys tulisi vetää yhdessä Olli Tuomisen kanssa. Tämä sirkustaiteen legenda jätti nimittäin tylyllä tavalla varjoonsa nuoren pellekokelaan. Tatulla vaihtui pellen maaninen hymy esityksen aikana tuskaiseen virnistykseen, kun hiki ja kyyneleet suttasit meikitkin pitkin poskia. Ottelun jälkeen Tatun tulkinta pellestä ei ollut viihdyttävä, vaan lähinnä yleisöä pelottava. Ottelu siis Kouvolalle suoraan erin 3-0.

Myös Eliaksella oli valmistautunut viimeiseksi ottelukseen oikean sirkustaiteen klassikkoesityksen eli veitsenheittoa. Nämä temput tehtiin yhdessä Janne Järvisen kanssa, joka on tunnettu tarkoista ja terävistä heitoista. Elias kuitenkin osoitti hallitsevansa lajin hyvin itsekin ja Janne oli pakotettu neljännessä erässä näyttämään parhaatkin temppunsa, jotta ESRC:n nuori kyky ei veisi koko showta. Janne oli kuitenkin hieman tarkempi heitoissaan ja osui lopulta ensin maalina toimineeseen omenaan. Ottelu Kouvolaan tiukasti erin 3-1.

Nelospelaajien ottelussa Rafael päätyi esiintymään Arttu Moision kanssa. Tämä kulttihahmoksi muodostunut jörö mystikko, kuin oman aikamme Rasputin, osoittautui hyvin omanarvontuntevaksi ja haastavaksi parivaljakoksi nuorelle Rafaelille. Moisio päätti heti alkuun, että Rafael on avustajan roolissa, kun hän näyttää miten laatikossa makaava ihminen sahataan kahtia. Rafael oli tyylikkäästi tempussa mukana, vaikka suurimman kunnian veikin Arttu. Tällä nuorella taiturilla on kuitenkin lupaava ura edessä ja lavakokemus Artun kaltaisen taikuuden kulttihahmon kanssa on varmasti arvokasta nuoren taikurin uralla.

Tämän sirkusesityksen päätteeksi ESRC:n oli tarkoitus vielä tehdä näyttävä ihmispyramidi. Valitettavasti väsyneet viihdetaiteilijat olivat kuitenkin jo niin nuutuneita, että pyramidi sortui nolosti alta. Samaa voi sanoa myös squashin SM-liigatuloksesta, sillä ESRC:n miehet putosivat aiemmalta hopeasijaltaan sarjan kolmanneksi. Tällä tuloksella saatiin siis kuitenkin pronssia, mikä jättää sopivasti parannettavan varaa seuraavalla kaudelle.

Myös Eliaksella oli valmistautunut viimeiseksi ottelukseen oikean sirkustaiteen klassikkoesityksen eli veitsenheittoa. Nämä temput tehtiin yhdessä Janne Järvisen kanssa, joka on tunnettu tarkoista ja terävistä heitoista. Elias kuitenkin osoitti hallitsevansa lajin hyvin itsekin ja Janne oli pakotettu neljännessä erässä näyttämään parhaatkin temppunsa, jotta ESRC:n nuori kyky ei veisi koko showta. Janne oli kuitenkin hieman tarkempi heitoissaan ja osui lopulta ensin maalina toimineeseen omenaan. Ottelu Kouvolaan tiukasti erin 3-1.

Nelospelaajien ottelussa Rafael päätyi esiintymään Arttu Moision kanssa. Tämä kulttihahmoksi muodostunut jörö mystikko, kuin oman aikamme Rasputin, osoittautui hyvin omanarvontuntevaksi ja haastavaksi parivaljakoksi nuorelle Rafaelille. Moisio päätti heti alkuun, että Rafael on avustajan roolissa, kun hän näyttää miten laatikossa makaava ihminen sahataan kahtia. Rafael oli tyylikkäästi tempussa mukana, vaikka suurimman kunnian veikin Arttu. Tällä nuorella taiturilla on kuitenkin lupaava ura edessä ja lavakokemus Artun kaltaisen taikuuden kulttihahmon kanssa on varmasti arvokasta nuoren taikurin uralla.

Tämän sirkusesityksen päätteeksi ESRC:n oli tarkoitus vielä tehdä näyttävä ihmispyramidi. Valitettavasti väsyneet viihdetaiteilijat olivat kuitenkin jo niin nuutuneita, että pyramidi sortui nolosti alta. Samaa voi sanoa myös squashin SM-liigatuloksesta, sillä ESRC:n miehet putosivat aiemmalta hopeasijaltaan sarjan kolmanneksi. Tällä tuloksella saatiin siis kuitenkin pronssia, mikä jättää sopivasti parannettavan varaa seuraavalla kaudelle.