You are currently viewing Squashliiga 5.11

Squashliiga 5.11

Squashliigan tämän kauden toinen pelipäivä on saatu pelattua ympäri Suomea. Tänne on on koottu ESRC:n joukkueiden raportteja kuvineen kierroksilta. tarkemmat tulokset löytyy squashliiton clublocker tulospalvelusta täältä Club Locker . Uutinen päivittyy.

 

ESRC:n ykkösjoukkueen kertausharjoitukset Kouvolan Tähti-Squashissa

Kauden toisen liigakierroksen TJ napsahti viimein nollaan, kun kutsut kertausharjoituksiin saapuivat ESRC:n miesten ykkösjoukkueen pelaajille. Kertaamaan oli kutsuttu koko joukkue lukuun ottamatta kersantti Tatu Knuutilaa, joka ei kertausta tarvinnut. Matka kohti Kouvolan Tähti-Squashin varuskuntaa oli valmis alkamaan.

Heti perille saavuttua siirryttiin Tähti-Squashin varusvarastolle hakemaan tarvittavat varusteet tulevia harjoituksia varten. Ensimmäinen harjoitus käytiin ampumaradalla Lounais-Suomen varusmiehiä, Turun seudun squashia vastaan. Ensimmäisenä kurkkusalaatit päälle kiskaisi tykkimies Atte Stengård, joka asteli kentälle nuoren alokkaan Antto Määttäsen kanssa. Atte otti pelistä heti varman otteen ja ampui tauluun selvät lukemat 3–0.

Seuraavana aseensa lipasti juuri veksistä palannut alikersantti Kristian Rautiainen ja hänen kaverikseen ampumataitojaan tuli esittelemään TSSq:n Teuvo Määttänen. Kristian näytti Teuvolle taitojaan ampumalla 11 pistettä niin seisten, polvelta kuin myös makuulta ja otti erät helposti kotiin 3–0.

Hyvän alun jälkeen radalle pääsivät juuri aseensa puhdistaneet alikersantti Jaakko Vähämaa sekä kapteeni Matias Tuomi. Jaakko sai vastaansa Turun legendaarisen varusmiehen Anssi Määttäsen. Jaakko ampui hyvää sarjaa ja näytti siltä, ettei Anssilla ole tähän mitään sanottavaa. Kolmannessa erässä tuuli kuitenkin kääntyi ja Anssi onnistui saamaan tauluun paremman tuloksen. Jaakon säädettyä kivääriään pari napsua, ampui hän jälleen puhtaan sarjan, jonka johdosta ottelu espoolaisille 3–1.

Matias puolestaan päätti haastaa vanhan tutun vastustajansa TSSq:n ykköspelaajan Henrik Mustosen tetsaamisessa. Ensimmäinen erä meni Matiakselta ryömiessä, mutta toisessa erässä tehtiin jo onnistuneita syöksyjä. Noheva Henrik kuitenkin särmäsi punttinsa ja antoi seuraavassa kahdessa erässä samalla mitalla takaisin. Ottelu Henrikille 3–1. Yhdestä tappiosta huolimatta, Turusta saatiin onnistuneesti väännettyä kunnon häröpallo ja ottelu ESRC:lle 3–1. Muken kautta tuomaroimaan ja palautumaan ensimmäisestä harjoituksesta.

Kauaa ei ollut aikaa rötvätä, kun yhteiset harjoitukset kotijoukkueen Kouvolan Squashin kanssa olivat valmiina alkamaan. Attesta tuli vemppa ja Kouvolan Arttu Moisiota vastaan asettui ESRC:n kaupunkijääkäri Elias Korhonen. Arttu otti heti pelin alkuun kapteenin otteet ja päätti nakittaa Eliakselle kunnolla hommia. Elias ei onnistunut löytämään mistään nakkisuojaa ja Eliaksen uusista släbäreistä huolimatta ottelu Kouvolaan 3–0.

Seuraavaksi vuorossa oli tuvan siivoaminen eli sipa ja oli aika selvittää, kumpi joukkue tämän joutuu tekemään. Kouvolan Janne Järvinen yritti saada Kristianin tarttumaan moppiin, mutta Kristian alikersanttina määräsi Jannen sipaamaan tuvan kaikki nurkat huolella. Kristian teki tupatarkastuksen ja päästi Jannen nopeasti pois pinteestä, voittamalla hänet suoraan 3–0.

Vaikka kertausharjoitukset olivat jo kestäneet tovin, ei ESRC:llä ollut vielä aikaa gonahtaa. Kovaa vauhtia kentälle marssi jälleen Jaakko, kenelle marssipariksi valittiin Kouvolan nopeajalkaisin reserviläinen Olli Tuominen. Olli kokeneena veti särmärit kireälle ja pisti Jaakon kovaan mankeliin. Jaakko pysyi marssien alut hyvin Ollin tahdissa, mutta loppua kohden Olli pääsi aina karkaamaan, eikä Jaakko saanut enää pidettyä välejä kiinni. Ottelu Ollille 3–0.

Harjoitusten voittamiseksi Kouvola oli turvautunut kansainvälisiin valmiusjoukkoihin ja tuoneet Tšekkiläisen Jakub Solnickyn ottelemaan Matiasta vastaan. Matias laittoi tšekkiläisen heti pelin alussa korpoon voittamalla hänet ensimmäisessä erässä. Hetken huilattuaan korpossa, Jakub päätti lisätä vauhtia peliin ja onnistui lopulta saamaan Matiaksen härväämään. Matiaksen hyvästä taistelusta huolimatta, ottelu Jakubille 3–1 ja kokonaispisteet Kouvolan Squashille 3–1.

Reservin aurinko alkoi jälleen paistaa ja kertausharjoitukset lähenivät kohti loppua. Tornarin mukaan ESRC:n kertausharjoitukset sujuivat kiitettävästi ja Espoon omat reserviläiset nappasivat pisteitä Kouvolasta 4 kappaletta. Tällä suorituksella ESRC pysyy SM-liigan toisella sijalla. Kun hävärit oli tehty ja varusteet palautettu oli aika lähteä sotkun kautta tyytyväisenä ja onnellisena kohti kotia.

ESRC Diamond

ESRC Diamondilla oli tällä kertaa marraskuun pimeydessä kunnia matkata Kuusamoon haastamaan Ruka ja Mikkeli. Joukkueen vahvuuteen palasi tälle kierrokselle Pääkoutsi Tommi “LINDU” Lind ja kokonaisuutena tiimi siis Tommi, Iiro, Ville Eskola ja Imad Saleem.

Matkaan piti lähteä jo perjantaina, joten Finnairin siivillä saavuttiin iltasella Kuusamoon. Heti laskeutumisen jälkeen joukkueenjohtaja Iiro piti huolen että Danny “Kuusamo” hitti päätyi jokaiselle korvamadoksi seuraavien kuukausien ajaksi.

Hyvin nukutun hotelliyön ja aamiaisen jälkeen suunnattiin hallille. Ruka olikin saanut jopa pressin paikalle ja lehdistötilaisuus hoidettiin hienosti Kuusamon hallin kahviossa. Mahtava meininki! Alhaalla kentillä rokki soi ja tunnelma oli mitä hienoin!

Ensimmäisessä ottelussa vastaan astui heti Ruka, ja ensimmäisenä tuleen Ville ja Imad. Imadin vastustaja oli nuori Onni Niskala jota vastaan Imad pelasi erittäin itsevarmasti ja pitkien rallien jälkeen tuntui jokaisessa erässä pääsevän lopussa niskan päälle Onnin väsyessä. Erittäin mukavan oloinen 3-0 voitto Imadille tärkeässä pelissä ja pistetili kierrokselta avattu!

Toisessa ottelussa Ville “SKOLA” haastoi aina hankalan Jaakko-Antti Peltolan. Kaikki erät olivat erittäin tiukkoja ja Villen omien sanojen mukaan ratkaisu oli ettei hän saanut palloa niin hyvin Jaskan taakse kuin olisi halunnut. Kokenut Jaska sai pudotettua pallot tarkasti etukentällä, ja vaikka kuulemma jalat olivatkin raskaat alkuviikon punttitreenien jälkeen niin nyt harmillisesti Ville ei saanut venytettyä ottelua jatkoerille vaikka kolmaskin erä oli erittäin lähellä tulla plakkariin, 0-3 Rukalle.

Imadin jälkeen häkkiin hyppäsivät LINDU ja Iiro, Tommi pelasi Osku Laitista vastaan erittäin itsevarmasti ja holdasi lyöntiä erittäin hyvin saaden Oskun pelin rikkonaiseksi. Samalla tarkat stopparit ja takakenttälyönnit tekivät totutun pahaa jälkeä ja kerta kerran jälkeen Osku oli palloista myöhässä eikä tuntunut pääsevän Tommin hyvistä lyönneistä johtuen peliin mukaan lainkaan. Uskomattoman hieno voitto Tommille siis ottelusta 3-0, ja erittäin fantastinen voitto ja piste ESRC Diamondille! Mahtava matsi ja hyvä Tommi!

Iiron pelistä sen sijaan Marko Kämäräistä vastaan ei jäänyt mitään kerrottavaa. Pelaamattomuus näkyi ja siinäpä se sitten. 0-3 Rukalle ja ottelu 2-2. Hienot voitot Imadilta ja Tommilta ja hieno taistelu Villeltä kuitenkin!

Toisessa matsissa tulikin sitten vastaan etukäteen kovaksi tiedetty Mikkeli. Imad lähti haastamaan Janne Koskelinia joka on ollut viime aikoina tosi kovassa kunnossa ja Villelle vastaan tuli Tuomas “Häk-Häk” Häkkinen. Imad lähti pelaamaan erittäin ennakkoluulottomasti ja haastamaan Janne kovat takakenttälyönnit vähintään yhtä kovilla ja tarkoilla omilla lyönneillään. Ensimmäisesä erässä Imadilla olikin todella hyvin matsi hallussa ja tarkka ja järkevä peli takakulmiin avasi erinomaisesti hyökkäyspaikkoja ja painosti Jannea virheisiin, eka erä Imadille! Seuraavissa kolmessa erässä pelattiin edelleen erittäin tasaista ja hyvää peliä mutta tällä kertaa Janne sai kaikkien erien loppupuolella käännettyä erät itselleen. Erittäin hyvä peli Imadilta, oikeastaan vaan erien lopussa tulleet hieman lyhyeksi jääneet krossit ratkaisivat. Janne on jo sen tason pelaaja ettei niitä oikein voi antaa. 1-3 Mikkelille.

Ville haastoi omassa pelissään hyvin Häkkistä, mutta ei pystynyt tällä kertaa saamaan erävoittoja. Tuomaksen perustempo on kuitenkin melko kova ja sitä on monen vaikea haastaa. Ville taisteli kuitenkin tässäkin matsissa hyvin eikä Tuomaksen tasoiselle pelaajalle ole häpeä hävitä, antaa vielä motivaatiota treenata lisää! 0-3 Mikkelille tämä ottelu.

Tommi haastoi Villen matsin jälkeen ikinuoren Erno Teitin. Oli kyllä mainota että ottelujärjestys oli niin että Osku tuli Tommille vastaan ensin. Erno on kuitenkin niin kova grindaaja että Tommin omien sanojen mukaan jos Erno olisi tullut vastaan ensin olisi jalkojen liike Oskua vastaan ollut erittäin “sus”, eli hyvä että meni näin päin. Tommi taisteli mainiosti mutta ne holdit jotka tuottivat vaikeuksia Oskulle pystyi Erno kuitenkin kovalla liikkeellään hakemaan joten 0-3 voitto Mikkelille tästä ottelusta. Ernon jalka näyttikin liikkuvan kuin aktiiviaikoina, eli olisi ollut kyllä paha voitettava kenelle tahansa.

Iiro kohtasi omassa ottelussaan Aleksi “Leka Letku” Leskisen. Vaikka peli tuntuikin edes jonkin verran paremmalta kuin Markoa vastaan, ei Iirolla ollut vastausta Aleksi aktiiviseen peliin ja selkeä 0-3 tappio oli selviö.

Lopputulos siis otteluista tälläkin kertaa 2-2 ja 0-4, mikä ei ole huono tulos ottaen huomioon että Diamond lähti ehdottomasti haastajana Liigaan. Jokainen voitto ja piste on juhlimisen arvoinen ja pelien jälkeen nautittiinkin vielä erinomainen dinner Kuusamon keskustassa jonka jälkeen suunnattiin kohti kotia Dannyn “Kuusamo” hitin saattelemana. Hieno kierros ja kiitos Rukalle järjestelyistä!

Iiro Stubin

 

Täystyrmäys Mikkelissä! 

ESRC:n naisten ykkösjengi suuntasi Mikkeliin napsakkana lauantai aamuna klo. 7. Matkalla pohdimme Suomen squashin tulevaisuutta ja kuinka sitä voisi kehittää. Saavuimme Mikkeliin hyvissä ajoin, ja vartalot lämmitettiin Fazerin sinisellä sukaalla. Kiitos Mikkeli! Itse pelit sujuivat oletetun hienosti. Matkassa oli kuitenkin mestaruuteen tähtäävä joukkueen kokoonpano. Emppa, EK, Riikka ja Jane voittivat kaikki pelinsä 3-0. Vastustajat yrittävät kaikkensa, mutta matkaa voittoihin on vielä. Kierros bängäs ESRC:lle täydellisesti. Paluumatka oli harmaa, mutta tunnelma kuuma (auton ikkunat huurussa)

 

 

ESRC IV isännöi kotona Kivenlahdessa

Tälle kaudelle ESRC IV -joukkue koki pienoisen “vanhennusleikkauksen”. Edellisillä kausilla joukkueessa pelanneet, tulevaisuuden toivomme, Imad Saleem ja Rafu Orphanou siirtyivät muihin ESRC joukkueisiin. Näin joukkueen keski-ikä nousi melkoisesti vaikka joukkueen kapteeni onnistuikin drafteissa kiinnittämään hyvät, nuorehkot Atte Mäkisen ja Alexander Brinkin. Kun tänään parketille astuneiden lisäksi tiimissä on Andreas Holmqvist, Pekka Pallasto ja The Harry Lilja, niin voidaan todeta että tällä porukalla on hienoa edustaa seuraamme. Missiona on hyvin vahvasti pitää hauskaa sekä pitää huolta, ettemme missään tapauksessa nouse 2-divariin!
Joukkueen keski-iän kasvaminen näkynee paitsi kentällä, niin sen ulkopuolella. Joukkueesta kuvan ottanut, ystävämme Michel Adam M’rabet, ilmeisesti huomasi myös tämän ja herrasmiehenä otti kuvan hieman kauempaa. Ei näy tummat silmänaluset, silmäpussit jne

Lauantain kotikierroksen alussa taivaalla oli hieman tummia pilviä, kun järjestelyvastuussa ollut Kim huomasi unohtaneensa ostaa eväitä, pallot jäivät seurakoppiin ja joku kisajuoma olisi myös ehkä ollut kiva juttu. ToDo-listalla ei ollut kuin kolme asiaa ja kaikki jäi. Muisti sentään tulla itse hallille. Tosin siitäkin huolehti kyydin antanut Taneli. Onneksi omaan poikaan ja joukkueeseen voi aina luottaa, klo10:45 kaikki oli kunnossa ja pelit valmiina alkamaan.

Ensimmäiseksi vastaan asettui HSRC III:n kokoonpano. Kotijoukkueesta kehään astelivat ensimmäiseksi Atte Mäkinen sekä Taneli Raivio. Nelospelaajien kohtaamisessa Atte sai vastaansa kokeneen Lupu Pitkäsen. Pitkä kisaamattomuus ei Aten tekemisessä tuntunut, vaan hän pelasi oppikirjan mukaista peruspeliä. Pallo syvälle taakse, näin siirretään kaveri takanurkkaan ja siitä sitten pallo eteen. Lupu oli täysin aseeton ja peli Atelle selvin 3-0 numeroin.

Tanelia vastaan asteli nuori Arttu Laurèn. Taneli on edelleen toipumassa suht ikävästä koronasta ja tämä näkyi kentällä. Taneli pyrki pitämään pallot lyhyinä ja tämä näkyi joskus turhankin nopeina ratkaisujen yrityksinä. Toisaalta, moni onnistui ja vaikkei joku eteenhyökkäys kovin terävä ollutkaan, niin tiukkaan liikeeseen painostettu Arttu teki paljon virheitä. Peli eteni erä erältä varsin tasaisena, joskin kivasti Tanelin ohjaamana. Taneli vei jokaisen erän ja asteli tyytyväisenä, ehkä helpottuneena voittajana ulos heti kolmannen erän jälkeen.

Lukuisia vuosia joukkueen 3. tai 4. pelaajana ollut Joonas Kylliäinen astelin kehään ykköspelaajan viitta harteillaan. HSRC:n Timo Tamminen oli ykköstykillemme vain kevyt välipala. Timo oli täysin aseeton liukkaasti liikkuvan Joonaksen kanssa. Peli kotiin suoraan 3-0.

Kakkosten pelissä Alex Brink sai vastaansa HSRC:n vasta 14-vuotiaan Leo Karppasen. Tästä pelistä muodostui yksi koko kierroksen hienoimmista väännöistä. Leo liikkuu kivasta ja lyö hyvin. Tänään Alex pelasi kuitenkin erittäin maltillisesti ja rakensi omat paikkansa rauhassa muuttaen aktiivisesti pelin tempoa. Pallo rauhallisesti, välillä lobaten taakse, ja siitä agressiivisempaan hyökkäykseen. Taas tempoa alas kunnes oli taasa paikka iskeä. Pallorallit olivat välillä todella pitkiä ja vaiheikkaita. Väkivahva Alex piti kuitenkin enemmän ohjaksia ja hallitsi hiuksen hienosti enemmän peliä. Kolmen tosi tiukan erän jälkeen voitiin todeta Alex pelin voittajaksi ja ESRC:n vieneen HSRC:n 4-0.

Seuraavaksi joukkuettamme vastaan asettui toinen kisaisäntä eli ESRC Quicksilver. Nelosten pelissä Atte sai vastaansa Quicksilverin ulkomaanhankinnan, Jamal Bin Shabbir:in. Pelissä Atte hyökkäsi eleettömästi käytäväpuheissa lähes Jahangir Khanin tasoiseksi mainostettu kaveria vastaan. Näimme välillä toooodella pitkiä ralleja. Jamal pelasi hieman yksipuolisesti vain taakse, siinä missä Atte liikutti monipuolisesti kaveria. Ensimmäinen erä meni Jamalille. Toiseen erään Atte tarkensi tähtäystä, josta syystä Jamal joutui liikkumaan vieläkin enemmän. Tämä ei kuitenkaan tuottanut Jamalille ongelmaa. Pallot haettiin ja vastaan tuli tiukasti. Atten maltti kuitenkin kesti, väänsi, punnersi sekä haki ja erä kääntyi hänelle. Kolmannessa erässä Atte jatkoi siitä mihin toinen päättyi. Pallo kulki syvälle taakse ja maltillisen hakemisen jälkeen eteen. Jamal ei meinannut millään suostua kohtaloonsa ja haki todella hienosti. Erä kuitenkin Atelle. Neljänteen erään tuli sisuuntuneempi Jamal. Pelilaukusta oli kaivettu toinen, erilainen maila, jota kumipallo tuntui tottelevan paljon paremmin. Jamal iski palloa kovaa taakse maaliin ja otti tällä ajajan paikan. Altavastaajan roolin joutuminen näkyi Atella virheinä sekä heikentyneenä lyöntitarkkuutena. Tällä Jamal punnersi itselleen sekä neljännen että viidennen erän. Peli siis Jamad:lle 3-2. Karvasta tappiota lievitti todella paljon se fakta, että Atte pelasi hienon pelin ja kahdessa viimeisessä erässä kaveri oli vaan parempi.

Kolmosten pelissä Alex kohtasi Michelin. Vahva Alex paukutti ja liikutti maltilla. Michel oli aseeton ja joutui tunnustamaan Alexin voittajaksi suoraan kolmessa erässä.

Kakkospelaajien kohtaamisessa Joonas sai vastaansa lajilegenda Vesa Vähämaan. Vesan taituruus on kaikille tätä lukeville tunnettua, joten siitä ei tarvitse tarinoida. Jalka ei kuitenkaan ole yhtä liukas kun pojallaan Jaakolla, joten Joonas kykeni olemaan ajajan paikalla varsin huoletta. Taitavana pudottelijana Vesa napsi pisteitä, mutta Joonas kuitenkin kuljetti peliä ja voitti erin 3-0.

Ykkösten pelissä Kim sai vastaan asettui “Espanjan Ori” Alberto Somoano. Kim aloitti pelin yrittämällä kopioida Alexin otteita. Pallo syvällä taakse, T haltuun ja hyökkäys eteen. Tämä toiminkin erittäin hyvin. Don Alberto oli aivan purjeessa ja kaksi ensimmäistä erää Kimille selvin numeroin. Kolmanteen erään lähdettiin hyvin perinteisin ajatuksin. Kim mietti päässään, että “kaksi erää voitettu aivan heittämällä eli ei tässä paljoa tarvitse puhkua kun kolmaskin tulee”. Mutta Albertolla olikin täysin päinvastainen ajatus. Eli Alberto aloitti todella aggressiivisesti Kimin vielä leikkiessä. Kun Kim huomasi tilanteen ja alkoi paukuttaa itsekin, niin tarkkuus olikin tiessään. Kova paukutus jäi lyhyeksi, Alberto käytti tilanteen näistäkin hyväkseen ja kuljetti “Tontunmäen vaaleaa valasta” pitkin kenttää miten tahtoi. Erän lähestyessä loppuaan, Kim löysi maltin ja rakensi rauhassa. Don Albertolla oli peräti 6 eräpalloa, mutta niin vain Kimin onnistui viedä erä 13-11 ja peli siis 3-0. ESRC IV – ESRC Quicksilver 3-1.
Hieno lauantai tunnelmallisella Kivenlahden hallilla. Sekä oikein kelpo aloitus porukalta!

Tarinoi, Kim

Miesten 3. Joukkue

2 div. länsilohkon kierros pelattiin Esport Centerissä. ESRC:n 3 joukkue aloitti pelit SaSkö:iä vastaan. Ensimmäisenä lasikoppiin saateltiin 3-pelaajat. Kilpailutauolta palannut ESRC:n Kristian Ulfves ja vastustajaksi Salon Jyrki Sjöholm. Kristian oli hoitanut tauolla itsensä oivaan tikkiin eikä Jyrkillä ollut aseita vastata joten Krisulle selkeä  3-0 voitto.

4 pelaajina Tuomo ja Hannu Heimo pelasivat täydet 5 – erää. Tuomosta tuntui että Hannu tiesi itseään paremmin mihin oli lyöntiään suuntaamassa. Hannu voitti kaksi ensimmäistä erää 11-8 tämän jälkeen pääsi Tuomo niukasti niskan päälle ja voitti 3 seuraavaa ja viimeisen vielä 13-11 joten tasainen vääntö Tuomolle 3-2

2- pelaajana Ville sai vastaansa pahaksi tiedetyn Juhani Heinosen. Ville oli sairastellut joten pelikunto oli hiukan arvoitus. Ville taisteli hienosti ja tasaista oli, kaksi erää mentiin jatkopalloille. Ville joutui tällä kertaa taipumaan  Juhalle erin 3-1.

1- pelaajina  Tero- ja Lasse Sulku pelasivat Teron komennossa. Tero  määräsi askelkuviot ja hoiti  selkeän 3-0 voiton.

Toisessa ottelussa ESRC sai vastaansa OSK:n Oulusta. Oulu oli liikkeellä Harri Valasman johdolla.

Tuomo 3-pelaajana ja Juha 4- pelaajana saivat vastaansa juniori osaston Linus Kuusiston ja Jasper Liikasen. Molemmista peleistä 3-0 voitto. Liima teki onnistuneen paluun golf viheriöiltä lasikoppiin. Pelin jälkeen terve puna kasvoilla kertoi kumpi on fyysisempi laji.

Villen vastustaja Jaakko Reinilä ei sanonut nimenä oikein mitään mutta oli kyllä pelimies jolle ei voinut antaa kämmenelle tekopaikkoja. Ville irroitteli karstoja ensimmäisessä erässä joten Jaakko voitti 7-11. Loppu menikin sitten Villen komennossa, toinen erä tosin jatkopallojen kautta kotiin. Villelle 3-1 voitto.

1- pelaajien matsin Tero vastaan Harri Valasma oletettin olevan tasainen niinkuin se olikin. Ensimmäisessä erässä Harri pääsi alussa karkuun mutta erän edetessä Tero kiri eroa kiinni jatkopallojen kautta erä Harrille. Toisessa erässä Harri pelasi vakuuttavaa peliä vastastopparit purivat ja erä Harrille 11-8. Kolmannessa erässä alkoi fyysinen peli tuntua Harrin pohkeissa ja Tero vei selkeästi erän 11-2. Neljännessä erässä Harri yritti vielä tsempata mutta Tero löi palloa monipuolisesti eikä päästänyt Harria enää peliin mukaan. Erä Terolle 11-7 . 5. erä olikin sitten Tero vastaan väsynyt Harri, joten ottelu Terolle 3-2.

Viikonlopun saldo 3-1 ja 4-0 voitot joten hyvin meni.

Tuomo Pohjamies

 

ESRC VI

ESRC VI pelasi div 3 A:ssa ensin MyyrSq Bravoa vastaan. Heillä oli odotetusti kova joukkue.

Heikki “Hessu” Castren oli odotetun kova. Juha vei ensimmäisen erän,
mutta sitten vastustaja sai pelin kääntymään. Muutamia tiukkoja juoksupallojakin nähtiin.
Erät 1-3 Heikille.

Sampo Kaarenmaa tiedettiin voitettavissa olevaksi ja lämmittelyssä havaitsin korkeiden krossien tuottavan vaikeuksia. Korkeilla syötöillä ja peruspelillä Jokelle helpohko 3-0 voitto.

Mathewin kovat lyönnit ja palloja imevät sivuseinät yllättivät ja takkiin tuli 0-3 Jannelle.

Toisessa ottelussa vastassa oli HSRC IV. HSRC:n ykkössijoitettuna oli Jussi Äijälä, ja peli oli todella tiukka.

Juha sai tästä kuitenkin lopulta puristettua voiton, ja erät ESRC:lle 3-1

Panu oli nopea ja rankaisi armotta helpoista virheistä. Tappio 0-3 Jannelle.

Roel Van der Knoop näytti haastavalta edellisen matsinsa, rankinginsa ja kovien lyöntiensä takia. Mutta pelissä osoittautuikin selvästi helpommaksi. 3-0 voitto Jokelle.

Rasmuksella pelit olivat kovia, mutta tällä kertaa vastustaja pelasi paremmin. 3-0 tappiot molemmista otteluista.

Kokonaisuutena 3-1 tappio MyyrSq:lle ja 2-2 HSRC. Ihan OK aloitus ilman ulkomaille muuttanutta ykköspelaajaamme.

 

 

ESRC Quicksilver

ESRC Quicksilver kisaili lauantaina Kivenlahdessa. Joukkueessa pelasivat Michel Mont-Rabet, Jamal Bin Shabbir, kotimainen vahvistus Vesa Vähämaa ja Alberto Somoano.

 

Ensimmäisellä kierroksella tuli vastaan MyyrSq Charlie. Heillä oli mukana ainoastaan kolme pelaaja jolloin ekasta pelistä tuli bye ja 3-0 tulos.

Jamal otti vakuuttavan 3-0 voiton eikä jättänyt vastustajalle paljon mahdollisuuksia.

2. pelaajana Vesa kohtasi hyvin liikkuvan vastustajan. Vaikka mahdollisuuksia ja tilaisuuksia voittoon asti oli useita niin Vesan voimat eivät riittäneet enää 4. erässä ja tulokseksi kirjattiin 1-3. Harmittavia 10-12 tappioita oli kaksi.

Viimeisenä koppiin asettui Alberto 1.pelaajana, joka tuli työkiireiden takia hieman myöhässä hallille. Peli alkoi hyvin ja Alberto voittikin ensimmäisen erän. Vastustajan lyönnit tarkentuivat jatkoerissä ja liike oli hyvää. Näin myös Alberton oli tunnustettava vastustaja paremmaksi lopputuloksella 1-3.

ESRC Quicksilver saalisti joka tapauksessa ensimmäiset sarjapisteet tuloksella 2-2(8-6), mikä on hienoa!

Toisella kierroksella vastaan asettui ennakkosuosikki ESRC IV. Jamal otti jälleen super hienon voiton Atte Mäkisestä  2-3. Peli kesti peräti 29 min! Taisi olla koko kierroksen pisin peli.

Michelille vastaan asettui Alexander Brink. Alexander on kovaa harjoitellut sunnuntain ESRC aikuisvalmennuksessa ja se näkyi kyllä pelissä. Loppua kohden Michelin peli parani ja pisteitä alkoi kertymään. Se ei kuitenkaan ihan riittänyt erävoittoon vaan tulokseksi kirjattiin 0-3 tappio.

Vesa vastaan 2.pelaajien kohtaamisessa asettui Joonas Kylliäinen. Joonas kertoi ennen peliä harjoittelevansa myös ESRC.n valmennusryhmässä ja se näkyi otteissa. Lyönnit oli tarkkoja, tempo hyvää ja virheitä ei juurikaan tullut. Vesalle ei jäänyt kuin statistin osa ja loppulukemiksi kirjattiin myös 0-3 häviö.

Viimeisessä pelissä Alberto sai vastaansa valmentaja Kim Korhosen. Kimin tarkat lyönnit ja hyvä liike oli alkuun täysin ylivoimaista. Kun peli eteni niin Kim tarkkuus ja tempo ehkä hieman laski ja peli tuli tasaisemmaksi. Viimeinen erä meni jatkopalloille, mutta harmittavasti senkin Kim veti, joten myös tuosta pelistä kirjattiin 0-3 häviö.

Näin ESRC IV-joukkueelle puhdas 4-0 voitto meistä.

Raportoi Vesa/Michel