Hartwall Jaffa Cup 2017-2018

jaffa_cup_ilmo_banner_2013_169pxKilpailusarja kaikentasoisille junioreille on meneillään, tervetuloa mukaan! Kaudella 2017-2018 pelataan kuusi osakilpailua, joista neljä pelataan Esport Centerissä, Espoon Tapiolassa, yksi Turun Manhattan Sport Centerissä ja yksi Espoon Suvelassa, 3A-Sportissa.

Ilmoittaudu tästä neljänteen osakilpailuun lauantaina 10.2.2018
Espoon 3-A Sport Liikuntakeskuksessa tiistaihin 6.2.2018 mennessä

Sign up here for the 4th event on Sat 10.2.2018 in 3-A Sport Center, Espoo
by Tue 6.2.2018

Katso kilpailukutsu tästä. | Check invitation here.

Säännöt | Rules in English (coming later)

__________________________________________________________________________

Turussa jahvakuppailtiin jokasyksyiseksi pyrkivän tapahtuman merkeissä lauantaina 25. marraskuuta. Jaffa-Cupin reviirin laajennus Länsi-Suomeen on toivottavasti pysyvä ilmiö. Pelaajia oli saapunut Porista, Helsingistä sekä Espoosta haastamaan turkulaisia junioreita. Ilmoittautuneita pelaajia oli 24, joista muutama sairastui ennen kilpailuja. Kasvua ensimmäiseen Turun Jaffa-Cuppiin on enemmän kuin Squashliiton strategia (5%) edellyttää.

Squash-Nallet Porista on seura, josta tuntuu vuosi toisensa jälkeen pulppuavan laajalla rintamalla innokkaita sekä lajiteknisesti kehittyneempiä tyttöjä. Porilaiset pelaajat valtasivat tällä kertaa vanhimpien eli alle 15-vuotiaiden sarjan kärkisijat. Tässä Jaffa Cupin kuninkuusluokassa tytöt ja pojat kamppailivat samassa sarjassa. Jemina Stengård dominoi ja on syyskaudella ottanut fyysisyydellään pienen otteen toiseksi tulleesta Roosa Joutsesta. Päivä oli sarjaan osallistuneille ennen kaikkea fyysisesti ikimuistoinen, sillä kaikki viisi ottelua pelattiin poikkeuksellisesti ”paras viidestä” otteluina. Samoin toimittiin kaikissa sarjoissa jokaisessa ottelussa.

Alle 13-vuotiaiden tyttöjen sarjassa Iida Stengård oli finaalissa omaa luokkaansa ja elää squashuransa vahvinta kehityskautta. Samassa ikäluokassa Turkuun tuli alle 13-vuotiaiden poikien voitto. Nuorimmissa junioreissa eli alle 11-vuotiaissa räkätauti oli verottanut sarjaa rankimmin. Porilaiset eivät halunneet jättää tilaisuutta hyödyntämättä ja Stengårdien squashklaanin kuopus jätti espoolaisille luun käteen. Severi Stengård kruunattiin voittajaksi.

Alle 13-vuotiaiden (eli puberteettia elävien tai sitä lähestyvien) maajoukkuevalmentajan näkökulmasta leikkimielisiä tai totisempia kilpailuja järjestetään edelleen niukasti. Squashliiton yksi tehtävä on poimia lajin parista lahjakkuudet ja mahdollistaa heille parhaat kehitysmahdollisuudet leirien ja kansainvälisten kilpailujen kautta. Toisaalta seurojen vastuulla on monipuolisen kilpailuverkoston luominen: kisat tarjoavat leirejä suuremman jännitteen nuorten välille. Näistä koetuista tuntemuksista kasvaa urheilijan identiteetti sekä motivaatio.

Anssi Määttänen
U13 vastuuvalmentaja/SSqL
TSSq/juniorivalmennus

Katso 3. osakilpailun Tulokset | Pistetilanne | Ryhmäkuva isompana + sarjojen kolme parasta:

__________________________________________________________________________

Kauden toinen osakilpailu 7.10. keräsi ilmoittautumisia ennätykselliset 40 kpl, mutta taas tuli peruutuksia. Vaikka pelaajia oli yhtä paljon kuin viimeksi – 37 – nyt oli paljon eri pelaajia kuin viimeksi. Toisaalta P17-19 sarjassa oli kahdeksan samaa pelaajaa.

Aivan erityisen kiitettävää oli mikkeliläisten invaasio: heitä tuli yhdeksän, kun ESRCstä ’vain’ 10. Kuopiosta ja Kouvolasta oli yhteensä seitsemän pelaajaa.

MiSq:n komea joukko Jaffa Cupissa 7.10.2017

Suuret kiitokset avustajille: Lu Cong, Iida Lehikoinen ja Anni Lehikoinen!

Odotettu kohtaaminen Antto Määttäsen ja Kaius Puuran välillä tapahtui P13 loppuottelussa, jossa pojat pelasivat muista poiketen paras viidestä –säännöllä. Antto voitti 3-1 tiukin numeroin (11-8, 11-13, 12-10, 11-8).

Kolmas osakilpailu 25.11. pelataan, kuten viime vuonna, Turussa. Sinne menemiseksi pelaajien kannattaa keskustella yhteiskuljetuksista hyvissä ajoin.

Katso 2. osakilpailun Tulokset | Ryhmäkuva isompana:

__________________________________________________________________________

Kauden 2017-2018 ensimmäinen Hartwall Jaffa Cup osakilpailu pelattiin Espoossa 9.9. Ilahduttava määrä pelaajia – poisjääntienkin jälkeen 37 pelaajaa on heti enemmän kuin edellisellä kaudella. Etenkin tyttöjen runsas määrä ilahdutti suuresti.

Suuret kiitokset avustajille: Lu Cong ja Iida Lehikoinen!

Toinen kilpailu pelataan Esportissa, mutta sitten kolmas osakilpailu 25.11. pelataan, kuten viime vuonna, Turussa. Sinne menemiseksi pelaajien kannattaa keskustella yhteiskuljetuksista hyvissä ajoin.

Katso 1. osakilpailun Tulokset | Ryhmäkuva isompana:

__________________________________________________________________________

Kauden 2016-2017 Hartwall Jaffa Cupin tulosraportti

Kauden 2015-2016 Hartwall Jaffa Cupin tulosraportti

Kauden 2014-2015 Hartwall Jaffa Cupin tulosraportti

Kauden 2013-2014 Hartwall Jaffa Cupin tulosraportti

Kauden 2012-2013 Hartwall Jaffa Cupin tulosraportti

Kauden 2011-2012 Hartwall Jaffa Cupin tulosraportti

__________________________________________________________________________

__________________________________________________________________________

    Kommentoi artikkelia »»

    Sinun on rekisteröidyttävä jos haluat jättää kommentteja