Hartwall Jaffa Cup 2018-2019

Kilpailusarja kaikentasoisille junioreille on päättynyt kuluneelta kaudelta, mutta jatkuu syksyllä 2019.
Tervetuloa silloin mukaan!

Jaffa Cup continues in season 2019-2020, Welcome!

Katso kauden 2018-2019
Yhteenveto ja lopputilanne | Kilpailukutsu | Säännöt

Luokkien parhaista saivat mitalin ne, jotka olivat käyneet vähintään kolmessa osakilpailuissa.

Kultamitali

T17-19: Heidi Ylikoski TSK
T15: Lotta Ruotanen JSK
T13: Iida Stengård SquNa
T11: Lara Ben-Amor ESRC
P15: Kaius Puura ESRC
P13: Aapo Teitti MiSq
P11: Severi Stengård SquNa

Erikoismaininnan ansaitsee Tatu Lahdenperä JSK, joka ainoana kävi seitsemässä osakilpailussa.

Kauden kahdeksassa osakilpailussa pelasi yhdeksässä ikäsarjassa yhteensä 104 pelaajaa. Näistä 99 edustivat viittätoista eri seuraa. Lisäksi pelasi kaksi venäläistä sekä kolme seuroihin kuulumatonta pelaajaa – 41 tyttöä ja 63 poikaa. Näistä 55 eivät olleet aikaisemmin osallistuneet tähän kilpasarjaan.

Luokittain pelaajia oli: 5 / T17-19, 14 / T15, 6 / T13, 3 / T11,
5 / P17-19, 17 / P15, 15 / P13, 9 / P11 ja 30 / Uudet.
Jotkut pelaajista nousivat kauden aikana ylempään luokkaan ja ovat siinä luokassa tässä tilastossa.

Aakkosjärjestyksessä seuroittain pelaajia (osallistumisia):
Espoo Squash Rackets Club ESRC 30 (53)
Helsingin Squash Rackets Club HSRC 5 (10)
Helsingin Squashkerho HSK 3 (7)
Järvenpään Squashklubi JSK 5 (17)
Kouvolan Squash-seura KSQ 5 (5)
MyyrSquash MyyrSq Vantaa 4 (5)
SC-Ruka Ruka Kuusamo 2 (2)
Squash 88 Sq-88 8 (27)
Squash Jussit SqJu Seinäjoki 1 (2)
Mikkelin Squash MiSq 9 (35)
Oulun Squash Klubi OSK 8 (8)
Squash-Kuopio SqK 5 (10)
Squash-Nallet SquNa Pori 9 (30)
Tampereen Squashkerho TSK 1 (3)
Turun Seudun Squash TSSq 4 (8)
Venäjä 2 (4)
Ei seuraa 3 (3)

Hyvää kesää! t. Eero Salkala Hartwall Jaffa Cup kilpasarjan johtaja

SQUASH ON LYÖMÄTÖN LAJI!

__________________________________________________________________________

Kauden kahdeksas ja viimeinen osakilpailu on pelattu, ja sen jännittävät pelit ratkaisivat muutamien mitalien kohtalon.

Erityisesti nostan esille kaksi kilpasarjaa.
P15-sarjassa Imad Saleem oli maaliskuun osakilpailussa ensimmäistä kertaa pystynyt voittamaan luokkaa hallinneen Kaius Puuran (3-2), ja nyt hän voitti sekä Kaiuksen (2-1) että molemmat kovat Mikkelin haastajat Juho Kallion ja Aapo Randelinin nousten pisteissä pronssille. Poikien kokoero näkyy myös iässä, Kaius on juuri täyttänyt 13v ja Imad 15v, Juho ja Aapo täyttävät syksyllä 15v.

P11-sarjassa Oliver Aarto voitti ensimmäisen kerran luokkaa hallinneen Severi Stengårdin (tiukasti 3-2). Se ei kuitenkaan riittänyt koko sarjan voittoon. Molemmat pojat saavuttivat saman pistemäärän (45), mutta Severi oli tehnyt sen vähemmillä kilpailukerroilla, ja näin Severi uusi P11-sarjan voiton.

Upeita kehityskertomuksia ovat nuo.

Kaudella pelasi 104 pelaajaa, joista 55 ei ollut aikaisemmin osallistunut tähän kilpasarjaan. Oleellisin ero aikaisempaan oli, että ”Uusien” pelaajien, eli heidän, joiden taidot eivät ihan riitä vielä ikäistensä ja enemmän pelaavien kanssa kilpailemiseen, määrä kasvoi hyvin voimakkaasti, heitä oli kaikkein eniten (30).

Tästä voi vetää johtopäätöksiä, mutta jätän sen seurojen vastuuhenkilöille. Joka tapauksessa meillä oli upea kausi ja Oulun mukaan tulo järjestäjien joukkoon oli hieno juttu.

Tämän osakilpailun hyvän sujumisen takuuna olivat avustajat Tape Koivu, Tatu Knuuttila, Aada Borgström, Senni Salonen, Juuso Kotila ja Iida Lehikoinen. Heitä kiitän kauniisti.

Sen lisäksi kiitän taustajoukkoja, joita ei ole ollut tapana mainita tai korostaa, sillä mielestäni se on aina naapurin vika, jos omaansa pitää kehua. Merja ”Mella” Salkala on ollut mukana kirjaamassa osallistujia ja järjestämässä oleellisia tausta-asioita.

Erityisesti kiitän Raila Luhtalaa, joka on osallistumisen lisäksi tehnyt aina suuren pohjatyön lukuisilla ennakkojärjestelyillä, joista kaikista ei minun tarvitse tietää. Vaikka tämä on hänelle yksi kilpailu muiden joukossa, olen aina tuntenut saavani erityistä tukea ja apua kaikissa vuosien varrella sattuneissa tilanteissa. KIITOS.

Syksyllä taas kaikki mukaan! Seuratkaa ilmoittelua!

Eero Salkala Hartwall Jaffa Cup kilpasarjan johtaja

Katso 8. osakilpailun Tulokset

Kuvia 8. osakilpailusta:


__________________________________________________________________________

Katso 7. osakilpailun (Mikkeli) Tulokset

Ryhmäkuva suurempana:

__________________________________________________________________________

Katso 6. osakilpailun (Esport)  Tulokset | Pistetilanne

Ryhmäkuva suurempana:

__________________________________________________________________________

Lisää kuvia 5. osakilpailusta:

Turussa pelattiin vuotuinen Jaffa-Cup helmikuun ensimmäisenä lauantaina Manhattan Sport Centerissä eli TSSq:n kotihallissa. Pelaajia oli saapunut ilahduttavan monelta paikkakunnalta, esimerkiksi Kuopiosta, Mikkelistä ja Porista Turkuun saakka taistelemaan säkillisestä jaffaa.

Toki myös oman seuran jäsenet sekä pääkaupunkiseudun pelaajat olivat mukana, joka tapauksessa kilpailu keräsi kattavan pelaajiston parhaista alle 15-vuotiaista junioripelaajistamme. Jaffa-Cup sai listoilleen jälleen uusia pelaajia, jotka heti kilpailujen jälkeen ilmoittivat lähtevänsä myös seuraavaan kisaan. Tämä tieto on paras palkinto, mitä järjestävä taho voi saada.

Vuotuinen Jaffa-Cup kilpailujen jakaminen Espoon ulkopuolisille paikkakunnille on kaikkien junioripelaajien kannalta loistava teko. Ensimmäiset kilpailut ovat muistorikkaimpia ja pelimotivaation kannalta ratkaisevan tärkeitä. Pelaajat tutustuvat uusiin pelipaikkoihin ja pelaajiin sekä taustajoukkoihin.

Jaffa-Cupin yhteydessä järjestettiin nuorimpien pelaajien Nikkihiirileiri ja vanhemmille junioritytöille maajoukkuevalmennusta. Näin ollen viikonlopun vapaa-ajan käytön ratkaiseminen ei vaatinut omaa pohdintaa.

Squashterveisin

Anssi Määttänen

Katso 5. osakilpailun (Turku)  Tulokset | Pistetilanne

__________________________________________________________________________

Lisää kuvia 4. osakilpailusta:

Lauantaina 8.12.2018 pelattiin toista kertaan 3A-Sportissa Jaffa Cup. Ajankohtaan nähden kilpailuun ilmoittautui todella mukavasti nuoria pelureita. Osallistujia oli parin sairastumisen jälkeen 23, määrä on hyvä 3A-Sportin kenttäkapasiteetille. Toki muutama lisäpelaaja olisi hyvin mahtunut mukaan.
Myös kannustusjoukkoja oli kivasti. Hallilla oli siis suuren urheilujuhlan tuntua.

Pelit sujuivat varsin mukavasti. Tyhjiä kenttiä ei juurikaan ollut vaan pelaajat meni todella hyvällä tahdilla aloittamaan omia pelejään. Jaffa Cup tyylisesti ei aikatauluja ole vaan pelit pelataan ottelujärjestyksessä. Mitäpä sitä liian pitkiä taukoja pitämäänkään. Myös tuomarointi sujui todella esimerkillisesti. Vanhempien ei juurikaan tarvinnut auttaa vaan nuoret hoitivat tämänkin leiviskän todella mallikkaasti. Paljon nähtiin tasaisia ja tiukkoja matseja.
Voittajat saatiin selville ja kaikille Jaffat jaettua.

Tämä oli tämän vuoden osalta viimeinen Jaffa cup, ensi vuonna taas jatketaan.

Squash-88, 3A-Sport sekä Lasse ja Ilkka kiittää ja kuittaa tämän turnauksen osalta.
Hyvää joulun odotusta squash väelle!

Ilkka Aarto

Katso 4. osakilpailun Tulokset

__________________________________________________________________________

Katso kuvakavalkadi kisan kuvista.

Kolmas osakilpailu – 100-vuotis Juhlakisa – 24.11.2018 pelattiin ennätysmäisen suurella joukolla: 52 pelaajaa! Osasyynä runsaaseen osallistujamäärään oli varmasti se, että kyseessä oli juhlakilpailu ja täytekakun lisäksi oli luvassa lahjakortteja luokkien voittajille. Näin myös tapahtui.

Käytän nimitystä 100-vuotis juhlakisa siksi, että Hartwall Jaffa Cup –kilpasarja on ollut hengissä jo 30 vuotta ja minä 70 vuotta! Tekee yhteensä 100 vuotta, joskaan ei peräkkäistä aikaa.

Ottelut pelattiin hyvin ottein ja aikataulussa erinomaisesti pysyen. Ennen kaikkien luokkien yhteistä palkintojenjakotapahtumaa sain yllättävän ja erittäin mieluisan huomionosoituksen.

Minulle annettiin Suomen Squashliiton pöytäviiri. Sen luovuttivat ESRCn puolesta seuran puheenjohtaja Tapio Koivu ja SSqL:n puolesta liiton hallituksen jäsen, ESRCn toiminnanjohtaja Raila Luhtala.

Palkintojen jaon jälkeen annoin jokaiselle luokan voittajalle XXL -kaupan lahjakortin (XXL siksi, että se käännettynä toisinpäin on LXX, joka on sama kuin 70). Lisäksi annoin lahjakortin myös Henrik Nortamolle kiitokseksi siitä, että hän on seitsemän pelatun kauden aikana ollut 24 kertaa mukana auttamassa, ja oli myös tällä kertaa mukana alusta asti toimien taas aktiivisesti osaavasti ja tarkasti niin tuomaroinnissa kuin pelien kulun ohjaamisessa. Toinen kiitoslahjakortin saaja, Lu Kong ei päässyt tulemaan mukaan. Lu on hänkin ollut mukana auttamassa yli 20 kertaa samalla tavalla kiitettävällä aktiivisuudella iloisesti toimien.

Sitten päästiin nauttimaan täytekakkuja, joita olin hankkinut yhden Jaffa Cupin ja toisen syntymäpäiväni juhlintaan.
Kiitän saamistani muistamisista!

Eero Salkala, 70v
Hartwall Jaffa Cupin johtaja

Katso 3. osakilpailun Tulokset

_________________________________________________________________________________

Oulun osakilpailun kisaraportti on edelleen vasta tulossa.

Katso 2. osakilpailun Tulokset

__________________________________________________________________________

Viime kaudella oli muualla Suomessa paljon kiinnostusta kilpasarjaamme kohtaan, ja tälle kaudelle lisäsimme kaksi osakilpailua pääkaupunkiseudun ulkopuolelle. Osakilpailuita on nyt siis kahdeksan. Kokonaan uusi paikkakunta on Oulu, jossa onkin seuraava osakilpailu.

Tämän kauden Jaffa Cup pelit saatiin käyntiin 1.9.2018. Osallistujia oli 33, joista yksi – luokkansa P11 voittanut Maksim – oli Venäjältä. Mikkelistä taisi olla mukana käytännössä kaikki heidän junioripelaajansa, hienoa! Tyttöjen pelit pelattiin yhdistetyssä T13-17 luokassa, jossa parhaimpina selviytyivät alle 13 vuotiaat Viivi Paksu, MiSq ja Iida Stengård, SquNa.

Monen kohdalla näkyi, että kesä ei ole mennyt lämpötilan ihmettelyssä, vaan taitoa on tullut lisää määrätietoisen harjoittelun kautta.

Eero Salkala
Hartwall Jaffa Cupin johtaja

Katso 1. osakilpailun Tulokset

Jaffa Cupin 1. osakilpailun kuvia

__________________________________________________________________________

Kauden 2017-2018 Hartwall Jaffa Cupin tulosraportti

Kauden 2016-2017 Hartwall Jaffa Cupin tulosraportti

Kauden 2015-2016 Hartwall Jaffa Cupin tulosraportti

Kauden 2014-2015 Hartwall Jaffa Cupin tulosraportti

Kauden 2013-2014 Hartwall Jaffa Cupin tulosraportti

Kauden 2012-2013 Hartwall Jaffa Cupin tulosraportti

Kauden 2011-2012 Hartwall Jaffa Cupin tulosraportti

__________________________________________________________________________

Kommentoi artikkelia »»

Sinun on rekisteröidyttävä jos haluat jättää kommentteja