Espoo Women’s Open järjestettiin jo 26. kertaa!

EWO 2018 palkitut

Tänä vuonna Espoo Women’s Open päätettiin järjestää yksipäiväisenä, mikä tarkoitti osalle pelaajista neljää peliä lauantaille. Pelaajia kisaan ilmoittautui 24 ympäri Suomea ja edustettuina seuroina olivat MiSq, SquNa, OSK, LahtiSquash, KSQ sekä ESRC. Pelaajat jaettiin kahteen kaavioon, jotka olivat kahdeksan ja 16 pelaajan kokoisia. Villeillä korteilla ykköskaavioon nostettiin Viola Joutsi (SquNa) ja Kristina Mustonen (LahtiSquash). Poisjääntejä tuli viikon aikana ilahduttavasti ainoastaan yksi, joten lauantaiaamuna ykköskaavio oli täynnä ja kakkoskaaviossakin oli paikalla 15 pelikuntoista ja -intoista pelaajaa.

Hallin lämpötila oli kylmä, mutta kisatunnelma oli aamusta lähtien lämmin. Koko päivän ajan pelaajia kannustettiin yli seurarajojen. Espoo Women’s Openin hienoimpia puolia on nais- ja tyttöpelaajien saaminen yhteen ja samaan paikkaan, jolloin kentillä nähdään sekä nuoruuden intoa sekä vuosien tuomaa kokemusta. Molemmissa kaavioissa pelaajat olivat erittäin tasaisia, joten tiukkoja pelejä nähtiin paljon!

Kisassa pelattiin 40 ottelua, joista peräti 11 eli 28% oli viisieräisiä ja 12 eli 30% oli nelieräisiä. Tilastonikkareille tiedoksi, että eriä pelattiin kaikkiaan 153 ja niissä pisteitä tehtailtiin 2705. Huomioimisen arvoista on myös se, että kisoissa EI ANNETTU ainoatakaan walkoveria! Alkuperäisistä tiedoista poiketen ykköskaaviossa jaettiin kolmelle parhaalle rahapalkinnot, mikä sai kärkipelaajien hymyn palkintojenjaossa levenemään entisestään! Lämmin kiitos tästä EWOn yhteistyökumppaneille!

Ykköskaavion parhaat olivat:
1. Sanna Koivumäki (ESRC)
2. Katri Aalto-Setälä (ESRC)
3. Riikka Piekäinen (ESRC)
4. Kristina Mustonen (LahtiSquash)

Kakkoskaavion parhaat olivat:
1. Inka Luhtala (ESRC)
2. Tanja Turkia (KSQ)
3. Cecilia Lilja (ESRC)

Platen voittajana palkittiin Roosa Joutsi (SquNa) ja turnauksen tsemppariksi valittiin niinikään Porin SquNan Jemina Stengård.

Kaikki ottelutulokset tournamentsoftwaressa.

Pelaajille oli päivän mittaan tarjolla kisajuoman lisäksi kahvia, teetä sekä Riikan maukasta tonnikalapastasalaattia, joka piti pelaajat kylläisenä läpi päivän!

Kiitos kaikille mukanaolleille ja tervetuloa jälleen seuraaviin ESRC:n järjestämiin kisoihin! Ensi vuonna paikan päälle EWOon toivotaan erityisesti myös squashuransa alussa olevia sekä tyttö- että naispelaajia! Kun kaikki sijat pelataan, niin sopivan tasoisia pelejä tulee kaikille.

Iso kiitos kisojen järjestämisestä kuuluu kisan johtajalle Marjalle, päätuomarille Sannalle, kisakaaviovastaavalle Ilkalle sekä Tiinalle, Inkalle, Tapelle & Railalle! Railan kutomat villasukat tulevat lämmittämään kisatiimin jalkoja myös tulevien kisojen ajan. Lämpimät kiitokset myös kilpailun pääyhteistyökumppaneille Marko Rossi Consultingille & Kello- ja Kultaliike Piekäiselle sekä muille yhteistyökumppaneille Esport Centerille & Oy Julius Tallberg Ab:lle!

P.S. Kisassa oli mukana myös Stengårdien kahdeksanviikkoinen Urho-koira, joka kieltämättä sulatti kaikkien paikalla olleiden sydämet.

Be Sociable, Share!

Kommentoi artikkelia »»

Sinun on rekisteröidyttävä jos haluat jättää kommentteja