ESRC:n joukkueiden liigakierrosraportit 10.-11.3.2018

ssqllogoSquashliigan 2017-2018 runkosarjat saatiin viime viikonloppuna päätökseen kaikkien muiden paitsi I-divisioonan B-lohkon osalta, jossa pelaa ESRC:n miesten II-joukkue. ESRC:n yhdeksästä joukkueesta kahdeksan pääsi kentille viikonlopun aikana. Miesten IV-joukkue päätti oman runkosarjansa jo tammikuun kierroksella. ESRC:n joukkueiden viime viikonlopun pelipaikkakunnat olivat: Kuusamo, Turku, Lahti, Kouvola ja Espoo.

ESRC:n ykkösjoukkueet sekä miehissä että naisissa selvittivät tiensä playoffseihin, jotka pelataan 28.4. Myös naisten kakkosjoukkue nähdään playoffseissa!

Naisten 1-divarissa Kouvolassa 10.3.2018 olivat pinkit pelitossut suosittuja

Lue tästä joukkueiden kierrosraportteja. Niitä lisätään sitä mukaa, kun raportteja ja kuvia saapuu. Täydelliset ottelutulokset ja sarjatilanteet löydät Squashliiton liigasivuilta.

Naisten SM-runkosarjan päätösottelut

Naisten Squashliigaa jatkettiin miesten kanssa kotikierroksella Esportissa sunnuntaina 11.3. Runkosarjan viimeisissä peleissä oli panoksena asetelmat playoffseihin.

Ensimmäistä kertaa kauden aikana ESRC I pystyi pelaamaan kauden alussa suunnitellulla kokoonpanollaan ja kaikki olivat jopa terveinä. Pelaajina olivat ykkösessä Sanna Koivumäki, Meeri Särkkä ja Katri Aalto-Setälä. ESRC II:n pelaajiksi saapuivat aina varmat Riikka Piekäinen, Marja Vainio ja Johanna Penttilä.

Pelit pyörähtivät käyntiin aikataulussaan ja ESRC II aloitti pelinsä Oulun (OSK) joukkuetta vastaan. Joukkueen pelistä saatiin kommentit Marjalta : ”Takaluoman Iidalla oli sopeutumisvaikeuksia ykköskentällä, liukastui useamman kerran. Riikka hyödynsi taitavasti viileän kentän. Johanna hoiteli kolmosten matsin Liikasen Vilmaa vastaan ilman ongelmia. Minulla oli Valasman Saanaa vastaan yksi loistava erä ja kolme haparoivaa – pallo seilasi keskelle kenttää ja Saana käytti paikat hyväkseen.” ESRC II:lle voitto OSK:sta 2-1.

Toisessa pelissä kakkosjoukkueella oli vastassaan HSRC. ”HRSC:tä vastaan Johannalla oli saumat tauolta palaavaa Björnströmin Michaelaa vastaan: kaksi erää jatkopalloille. Michaelan kokemus käänsi ottelun HSRC:lle. Koskisen Riina piti hyvää tempoa Riikkaa vastaan eikä antanut paljon tilaa hyökätä. Uusitalon Millan ja mun matsissa vauhdikkaitakin ralleja, mutta tasoero karmivan suuri.”, Marja analysoi joukkueen peliään. HSRC vei pisteet 3-0.

ESRC I pelit alkoivat Porin Squash Nalleja vastaan. Porin nuori joukkue on kehittynyt kauden aikana huimasti ja pystyi jo haastamaan Espoon pelaajia. Katri voitti oman ottelunsa Wimanin Stellaa vastaan helpohkosti 3-0 eikä jättänyt juurikaan vastustajalle saumoja. Sannalla oli hieman käynnistymisvaikeuksia, mutta hän hoiteli ottelunsa Stengårdin Kamillaa vastaan rutiinilla 3-0. Meerillä oli myös käynnistymisvaikeuksia. Ensimmäisen erän häviön jälkeen Meeri kuitenkin sisuuntui ja pelasi loppupelin varmasti. 3-1 voitto Meerille Joutsin Violasta. 3-0 voitto espoolaisille. Joukkueena todettiin pelin jälkeen, että tästä on ainakin helppo parantaa seuraavassa pelissä.

Sitten vastaan asettui OSK. Katri ei jättänyt Liikasen Vilmalle muuta kuin luun käteen viedessään kaikki erät 11-0 ja ottelun 3-0. Sannan käynnistymisvaikeudet jatkuivat toisessakin pelissä, mutta pienoisen taktiikan muutoksen myötä peli parani ja voitto pelistä Takaluoman Iidaa vastaan 3-1. Meerin peli parani toiseen otteluun. Tuloksena tyylikäs 3-0 voitto Valasman Saanasta sekä täten joukkueelle 3-0 voitto Oulusta.

Runkosarja saatiin päätökseen ja lopputuloksena on, että MOLEMMAT JOUKKUEET OVAT PLEIKKAREISSA, HYVÄ ME! Joukkueiden sijoituksiksi tulivat toinen ja neljäs. ESRC I kävi MiSq:n kanssa tiukan kamppailun kakkospaikasta ja lopulta se kääntyi pisteillä ESRC:n hyväksi: ESRC I – MiSq Ottelut 3-3, Erät 11-11, Pisteet 208-192. Pleikkareissa nähdään!

Ottelutulokset ja pistetilanne SSqL:n sivustolla

Raportoi ykkösjoukkueen kapteeni Sanna​

Viimeisen miesten SM-liigakierroksen syväluotaus

ESRC:n miesten SM-liigajoukkue selvitteli kotikierroksella Espoossa välejään tasaisimpien kilpailijoidensa, eli mikkeliläisten ja järvenpääläisten, kanssa. Tasaisuus kilpailijoiden kanssa näkyi myös tänään tuloksissa, sillä molemmat ottelut päättyivät tasapeleihin ja yhteensä kahdeksasta pelatusta matsista viisi oli viisieräisiä taisteluita.

Ensimmäisessä ottelussa vastassa oli JSK-Squash. Ottelussa ensimmäisinä kehään astelivat Tatu Knuutila ja Ville Karsikas sekä Elias Korhonen ja Heikki Ruotanen. Tatun ja Villen ottelusta saattoi odottaa tiukkaa, vaikka paperilla Tatun voitiin olettaa olevan hieman vahvempi. Tahmean alun jälkeen Tatu alkoi päästä peliin mukaan, vaikka peli olikin edelleen vaiheikasta. Viimeisessä erässä Tatu oli kuitenkin selvästi vahvempi ja pistetili aukesi 3-2 voitolla Villestä. Eliaksen ottelusta puolestaan povattiin tiukkaa taistelua, josta ennakkosuosikkia oli vaikea nimetä. Ottelu olikin todella tiukka – viidestä erästä kaksi oli jatkopalloilla ja kaksi muutakin päättyi kahden pisteen eroon (11-9). Viidennessä erässä Elias oli fyysisesti hieman vahvemmilla, mutta Heikin kokemus ja sinnikkyys käänsi tiukan viidennen erän järvenpääläisille 2-3.

Seuraavaksi Jaakko Vähämaa sai vastaansa JSK:n yllätyskortin eli saksalaisen vahvistuksen Yannik Omlorin. Tästäkin ottelusta saattoi odottaa tiukkaa, vaikka Jaakko voitiin olettaa piirun verran vahvemmaksi, koska hän on osoittanut kovaa virettä alkuvuonna. Pelin alussa saksalainen ammattipelaaja oli kuitenkin niskan päällä ja tätä jatkui vielä toisen erän loppupuolelle saakka. Toisen erän lopussa Jaakko onnistui kaappaamaan momentumin ja tämä olikin ratkaisevaa ottelun kannalta. Jaakko muutti pelityyliään ja erityisesti taitolyönnit etukentälle osoittautuivat hyödyllisiksi. Jaakko hoitikin ottelun lopulta kotiin 3-2 tuloksella.

Matias Tuomi puolestaan sai tilaisuuden hakea taannoisesta tappiosta revanssia Jami Äijäsestä. Matias aloitti sähäkästi, kun taas Jamin peli alkoi hapuilevasti. Matias ottikin ensimmäisen erän nimiinsä, mutta toisessa erässä Jami pääsi sisälle peliin. Tämän jälkeen erät olivat hyvin tasaisia ja erityisesti neljäs erä oli harmittavan tiukka ja se olisi voinut ratkaista ottelun Matiaksen hyväksi. Jami kuitenkin selviytyi neljännestä erästä ja nosti pelin tasoa viimeiseen erään ottaen erän ja ottelun JSK:lle 2-3.

Jälkimmäisessä ottelussa Mikkeliä vastaan pelijärjestys oli edelleen sama eli Tatu ja Elias aloittivat mikkeliläisiä veteraaneja eli Erno Teittiä ja Oskari Valtolaa vastaan. Tatun ja Ernon ottelusta saattoi odottaa tiukkaa ja sitä se lopulta olikin. Edellisen maratonin jäljiltä Tatu koitti pitää vauhdin hitaana ja ratkaista palloja. Ajoittain peli pysyi hyvin kasassa, mutta mukaan mahtui myös heikompia jaksoja, jolloin Erno päätti kaapin paikan. Peli meni viidenteen erään, jossa Erno oli vahvempi viimeisissä palloissa vieden ottelun 2-3 mikkeliläisille. Samaan aikaan Elias ja Oskari ottivat mittaa toisistaan. Tässä ottelussa olisi voinut odottaa Eliakselta menestystä, mutta juuri pelattu viisieräinen oli imenyt voimat nuorukaisesta ja Oskari olikin ruorissa läpi ottelun ohjaten ottelun 0-3 mikkeliläisille.

ESRC:n rosterin kärki sai puolestaan vastaansa mikkeliläisten adoptiopelaajia eli Ville Koskisen ja Aleksi Leskisen. Kakkospelaajien ottelussa Jaakko oli odotetusti liian vahva Villelle ja tämä ottelu tuli ESRC:lle kivuttomasti 3-0. Sen sijaan Matiaksen ottelu Aleksia vastaan alkoi tahmeasti. Edellinen, juuri päättynyt ottelu painoi varmasti alussa jaloissa ja ensimmäinen erä lirvahtikin Aleksille. Tämän jälkeen Matias oli odotetusti vahvempi ja toi ottelun ESRC:lle 3-1.

Loppusaldona ESRC:lle siis kaksi tasapeliä. Play-off -paikka varmistui ja sijoituimme kolmanneksi runkosarjassa. Tämä oli myös hyvä kenraaliharjoitus kevään mitalipelejä ajatellen ja pääsimme näkemään, mitä 28.4. on tiedossa.

Ottelutulokset ja pistetilanne SSqL:n sivustolla

Raportoi Tatu

P.S. Ehkä pleikkareissa muistetaan ottaa valokuvakin joukkueesta ;-)

Naisten 1-divarin runkosarja päätökseen Kouvolassa

Vasemmalta: Raila, Morgan, Jane, Inka, Tiina, Emilia

Kaikki kolme vierailevaa joukkuetta SquNa II, ESRC III ja ESRC IV sekä Kouvolan joukkueen lahtelainen vahvistus Tanja saapuivat yhtä aikaa Kouvolan tunnelmalliselle hallille hyvissä ajoin ennen kello yhtätoista maaliskuisena lauantaina. Kapteenien yhteisellä päätöksellä otteluita lähdettiin pelaamaan niin, että yhden otteluparin kaikki kolme ottelua käynnistettiin yhtä aikaa. Hallilla kun on tasan kolme kenttää. Paikalla oli Kouvolan joukkueen pelaajien lisäksi useita KSQ:n aktiiveja, joiden myötä liigakierroksen järjestelyt rullasivat erinomaisesti! Kiitokset siis KSQ:lle!

Ottelut aloitettiin kouvolalaisten emäntien sekä Porin pitkämatkalaisten kohtaamisella. Kamppailu Kouvolalle 2-1 ja heti nähtiin kaksi nelieräistä ottelua. Seuraavaksi kaikki Espoon pelaajat kentille: kolmosjengi vs. nelosjengi. Kolmos- ja kakkospelaajien otteluissa nuoruus vei voiton kokemuksesta: Luhtalan Inkalle 3-1 voitto Koivun Tiinasta ja Kotilan Janelle 3-0 voitto Morgan Xiao-Berglundista. Ykkösten ottelussa Luhtalan Raila naputteli taululle selvät 3-0 luvut Kostiaisen Emiliaa vastaan. Ottelu ESRC IV:lle 2-1.

Kolmantena otteluparina oli vuorossa Kouvolan ja ESRC III:n kohtaaminen. Inka jatkoi päivän voittoputkeaan selvällä 3-0 voitolla Haapaniemen Amandasta. Emilia oli lämmennyt ekassa ottelussaan ja pystyi haastamaan Turkian Tanjaa. Ottelu tällä kertaa kuitenkin 3-0 Tanjalle. Kakkosten ottelussa nähtiin pelipäivän ainoa viisieräinen kohtaaminen, kun Kouvolan Irjalan Janika nousi 1-2 tappioasemassa 3-2 voittoon Morgania vastaan tiukan ottelun jälkeen. Kamppailu Kouvolalle 2-1.

Kauden 2017-2018 runkosarjan päätösotteluna pelattiin Porin nuoren joukkueen ja ESRC:n nelosjoukkueen välinen mittelö, joka edellisellä kierroksella päättyi Porin 2-1 voittoon. Nyt oli pelaajajärjestykseen tullut muutoksia kummassakin joukkueessa ja lisäksi ESRC oli kaivanut rosteriinsa edelliskertaa enemmän kokemusta. Kolmosten ottelussa Tiina ei päästänyt Roosa Joutsia yllättämään, ottelu Tiinalle 3-1. Kakkosten ottelussa Janelta komea 3-1 voitto Aino Linhosta. Ykkösten ottelussa kohtasi kaksi vasuria ja ainakin vielä tällä kertaa vanhempi vasuri oli voittoisa: ottelu Jemina Stengårdia vastaan Railalle 3-1.

Päivän otteluiden jälkeen runkosarja päättyi kärkijoukkueiden osalta KSQ:n ja ESRC IV:n tasapisteisiin 11-11. Keskinäiset ottelut ovat Kouvolan eduksi 4-2, joten Kouvola oli naisten 1-divarin ykkönen. Samalla joukkueella (Jemina-Aino-Roosa) koko kauden pelanneelle Porin kakkosjoukkueelle kahdeksan ja ESRC:n III-joukkueelle kuusi pistettä. Varsin tasainen sarja siis. Toivottavasti ensi kaudella on mukana yksi tai kaksi joukkuetta enemmän!

Ottelutulokset ja pistetilanne SSqL:n sivustolla

Raportoi IV-joukkueen kapteeni Raila

ESRC III 2 DIV A Lahdessa 10.3.2018 – Axun läpimurto!

Kauden 2017-2018 viimeinen kierros pelattiin talvisessa Lahden kisapuistossa – lunta tuli n. 10 cm pelien aikana. ESRC III:n  kolme pelaajaa olivat tällä kertaa Harry, Ville E ja ensimmäistä kertaa joukkueessa esiintynyt Axu Ollikainen. Kaikki muut pelaajat olivat joko sairaina, II-joukkueen matkassa tai keskittymässä YO-kirjoituksiin, mikä on jälleen kerran osoitus siitä, että joukkueessa on oltava 7-8 pelaajaa, jotta varmasti saadaan 3-4 mukaan joka kerta!

ESRC III kokoonpanolla Axu, Harry ja Ville E

Aloitimme dumausvuorolla ja toteamalla, että Lahden viidestä kentästä vain kolme oli kössikäytössä: yhdellä kentällä oli kuntosali ja yhdellä pingispöytä :-(  No, pojat pystyivät lämmittelemään lyömällä kiertävää kämmenlinjaa pingispöydän ohi!

Ensimmäisessä matsissa vastassa oli ESP ja ennakkoon meillä piti olla kaikki mahdollisuudet voittoon. Axu aloitti III-joukkueuransa upeasti niputtamalla ESP:n ”junnun”  (siis alle 60v) Jussi Simosen rauhallisella, mutta määrätietoisella pelillä, palloa ja vastustajaa liikuteltiin oikeaoppisesti nurkasta nurkkaan! Harry sai vastaansa Reijo Särkän ja poistui suhteellisen varman 3-0 voiton kanssa kentältä. Ville pelasi hyvän, tasaisen matsin Martti Nakaria vastaan, mutta Martti oli vielä tällä kertaa kovempi ja käänsi kaksi viimeistä erää itselleen 11-9,11-9 ja koko matsin 3-1. ESRC III – ESP siis 2-1 ja pisteet kotiin!

Vasemmalta oikealle Axu ja Jussi Simonen sekä Ville ja Martti Nakari.

Koska matsit pelattiin kolmella kentällä, päivä eteni todella nopeasti ja kohta vastassa olikin ennakkoon kova JSK:n III-joukkue. Axu ei kuitenkaan kunniottanut Esa Wiljanderia, vaan juoksutti häntä oikein kunnolla ekassa erässä, jonka jälkeen kaksi seuraavaa tulivat verraten helpolla, upea 3-0 voitto Axulle! Harryn vuoro ja vastassa vanha kilpakumppani Jack Westren-Doll (seurakaveri jo 70-luvulta Lauttasaaren Squash Klubin ajoilta). Harryn takareisi venähti hieman ensimmäisessä ottelussa, eikä hänestä tänään ollut vastusta Jackille, joka liikkui hyvin ja jonka stopparit napsahtivat ikävästi perille Harryn seistessä suorilla jaloilla, ottelu Jackille 3-1. Viimeisessä ottelussa Villellä oli kova vastus Petri Rasmuksen muodossa ja Petri kepittikin Villen selvin numeroin vielä tällä kertaa 3-0. ESRC III – JSK III 1-2 siis.

Kiitos koko joukkueelle tästä kaudesta, hienosti pärjäsimme 2017-2018, sijoitus lohkossa upeasti kolmas KSQ II:n ja JSK III:n jälkeen. Kaikkein tärkeintä oli, että saimme mukaan nuorta verta, kun joukkueessa pelasivat Axu, Ville E, Ville R, Joose ja Basse ”veteraanikapteeni” Harryn lisäksi. Kesän jälkeen junnujen taso on taas koventunut ja pärjäämme ensi kaudella entistä paremmin!

Ottelutulokset ja pistetilanne SSqL:n sivustolla

Raportoi Harry

ESRC:n miesten II-joukkue Rukalla

Ottelutulokset ja pistetilanne SSqL:n sivustolla

ESRC:n miesten V-joukkue Turussa

Ottelutulokset ja pistetilanne SSqL:n sivustolla

Kommentoi artikkelia »»

Sinun on rekisteröidyttävä jos haluat jättää kommentteja