Kuukausiskabojen kausi 2010-2011 paketissa!

La 26.3. pelattiin kuukausiskabojen kauden finaali. Osaanottajia oli vähän johtuen erinäisistä leireistä, matkoista ja kokouksista. Itsekään en ehtinyt mukaan turnaukseen. Kun kolme kokonaistilanteen kärkinimeä oli poissa (eli Tero, Tuomo ja minä), oli kutkuttavaa arvuutella, kenestä tulee kauden kingi.

Ykköslohkossa pelasivat skabojen vetovastuussa tällä kertaa olleet Kari Aalto ja Iiro Stubin sekä Harry Lilja ja Janne Niutanen. Voittajasta ei ollut epäselvyyttä, en tiedä saatiinko Harrylle kunnolla edes hikeä päälle. Itsekin kävin vielä haastamassa voittajan, mutta en päässyt kylmiltäni peliin ollenkaan mukaan huonosti nukutun viikon jälkeen. Harry valitteli, että tulee käsi kipeäksi kun joutuu neljä matsia paukuttamaan vain koko ajan keskeltä täysiä :D

Lohkon kolme muuta saivatkin sitten kunnon väännöt aikaiseksi. Iiro voitti odotetusti Karin, mutta sitten nähtiinkiin pari yllätystä. Jannella oli Iiroa parempi tsemppi ja voitto tuli erälukemin 3-1. Jannella oli mahdollisuus ottaa kakkospaikka voittamalla Kari, mutta Karin lyöntitarkkuus oli kohdallaan ja se yllätti Jannen. 3-1 Karille ja nousu ESRC:n rankingin sijalta 46 sijalle 11! Eräsuhteiden perusteella kuitenkin 2.Iiro 3.Janne 4.Kari.

Kakkoslohkon voiton vei tuttu nimi – Erkki Pyre. Erkillä on varmasti enemmän kakkoslohkon voittoja kuin kellään muulla. Hänellä on myös tämän kauden kuukausiskaboissa yhteensä kaikista eniten voittoja, nimittäin kokonaiset 12 kpl neljistä skaboista. Kakkoslohkon toisen eli näiden skabojen kuudennen paikan nappasi kolmella voitolla Anssi Korkeakoski, seitsemäs oli Eero Nurminen, kahdeksas Guy Sundman ja yhdeksäs Jarmo Lonkola.

Kuukausiskaboihin osallistui tällä kaudella yhteensä 35 pelaajaa, mikä on mielestäni oikein mukava numero. Miesten aktiivisuus aina sinne b-luokan pelureihin asti on ollut oikein kiitettävää, olen siihen erittäin tyytyväinen, kiitän ja kumarran. Muihin ryhmiin (naiset ja juniorit) laskettavia osallistujia onkin sitten ollut yhteensä 8 noista 35:stä. Heistäkin lähes kaikki ovat käyneet vain kerran. Uskon, että junioreilla ehkä pelitarve täyttyy viikon treeneistä ja lauantaisin saattaa olla muutakin tekemistä. Olen varma, että juniorit saisivat joka kerta hyviä ja kehityksen kannalta hyödyllisiä pelejä, kun vain tulisivat mukaan ja lohkojako onnistuisi. Kun meillä on kerran niin monta naisten liigajoukkuetta (4), luulisi, että skabailuhaluisia naisia löytyisi myös kuukausiskaboihin. Kyse on kai siitä, että naiset eivät vain ole ottaneet kuukausiskaboja omikseen, ja voi olla, että joinain kertoina en ole onnistunut tarjoamaan naispuolisille tarpeeksi jänniä pelejä. Naisia pitäisi saada mukaan kerralla useampi kuin 1-2, niin syntyisi kunnon skabat. Täytyy miettiä, miten tilannetta voisi parantaa.

Sitten kauden lopputuloksiin. Kuukausiskabojen pisteisiin vaikuttavat ennen kaikkea osallistumisten ja voitettujen otteluiden määrä. Skaboja järjestettiin tällä kaudella viidet. Kukaan ei osallistunut kaikkiin, muutama osallistui neljä kertaa, ja siitä joukosta löytyy myös kärkiviisikkoon neljä. Kuudenneksi tuli kolme kertaa osallistunut Vellu Passinen, jonka sijoitusta nosti huomattavasti helmikuun skabojen yllätysvoitto. Viidenneksi tuli ahkerasti mukana ollut ja joka kerta muutaman voiton napannut Kari Aalto. Neljänneksi tulin minä Topias Aalto, 132 pistettä. Lokakuun skabojen voittaja, sen jälkeen ei ole osunut kohdille niin hyviä päiviä ja olen möyrinyt ykköslohkon pohjalla. Kolmannen paikan saavutti uskollisesti osallistunut ja omalla tasollaan suvereenia peliä esittänyt Erkki Pyre, 144 pistettä. Erkki oli ainoa, jolla oli realistinen mahdollisuus nousta kärjen tuntumaan maaliskuun skaboissa, mutta täydellinen suoritus ja 4 voittoakaan eivät aivan riittäneet kärkipaikalle asti. Toiseksi tuli yhtä uskollisesti ja tasaisesti kärjen tuntumaan sijoittunut Tuomo Pohjamies, jonka sijoitukset ovat 3.-2.-3.-3. 149 pistettä. Tero Timberg osallistui vain kolme kertaa, mutta teki joka kerta kaikista selvää jälkeä. Sijoitukset 1.1.1., otteluita 10, voittoja 10. Eikä tämä tullut helpolla, matkan varrella kaatui mm. sen hetken Suomen valioluokan nro 12! Yhdellä pisteellä Tero kiilasi Tuomon ohi, tuloksena pyöreät 150. Onnittelut kauden skabojen kingille!

Muistakaa kaikki ilmoittautua 16.4. pelattaviin ESRC:n mestaruuskilpailuihin ja illanviettoon, jossa palkitaan kuukausiskaboissa ansioituneet!

Tulokset 26.3.

Kauden 2010-2011 pistetaulukko

Kauden päätöstilanne Top 15:

1.Tero Timberg        150
2.Tuomo Pohjamies    149
3.Erkki Pyre        144
4.Topias Aalto        132
5.Kari Aalto        116
6.Vellu Passinen    104
7.Anssi Korkeakoski    96
8.Eero Nurminen        94
9.Janne Niutanen    91
10.Guy Sundman        80
11.Harri Pohja        78
12.Harry Lilja        75
13.Hessu Hassinen    64
14.Hannu Haanpää    63
15.Iiro Stubin        59

    Kommentoi artikkelia »»

    Sinun on rekisteröidyttävä jos haluat jättää kommentteja