Hartwall Jaffa Cup 2012-2013

Espoo Squash Rackets Club järjestää Esport Centerissä kaudella 2013-2014 kuusi Hartwall Jaffa Cup -osakilpailua.

Kausi 2012-2013 on nyt loppunut. Tervetuloa syksyllä mukaan!

Katso kuudennen osakilpailun tulokset ja Jokke Puustisen kisakuvat

Iloisia mitalisteja sekä Eero ja Keitsi

Kauden 2012-2013 lopputilanne on luettavissa tästä,
kilpailukutsu tästä ja säännöt tästä.

Osakilpailut on kerrottu järjestyksessä:
6. 11.05.2013
5. 16.03.2013
4. 26.01.2013
3. 08.12.2012
2. 13.10.2012
1. 15.09.2012

Luokkien parhaista saivat mitalin ne, jotka olivat käyneet vähintään puolessa osakilpailuista.

Kultaisen mitalin saivat
T17: Inka Luhtala ESRC Espoo
T15: Jenni Först ESRC
T13: Johanna Penttilä ESRC
T11: Salima Kadmiry HSK Helsinki
P17: Atte Mäkinen ESRC
P15: Petteri Rahikainen HSK
P13: Eero Karjala HSRC Helsink
P11: Leo Paatelainen HSRC P11

Lisäpalkinnon saivat kaikissa osakilpailuissa mukana olleet pelaajat: T15: Helmi Takala TSK, Salla Serenius HSK, Liisa Serenius HSK ja Heidi Ylikoski TSK, P17: Anton Hämäläinen HSRC, P15: Petteri Rahikainen HSK, P13: Juho Vierelä HSK ja Pyry Anttila HSK, P11: Leo Paatelainen HSRC, Ville Ruismäki ESRC ja Atte Marttinen ESRC.

Katso lopputilanne kaikkien pisteiden ja mitalien osalta tästä.

Kilpasarjaan osallistui yhteensä 106 pelaajaa: kymmenen seuran ja kahden maan 31 tyttöä ja 75 poikaa.

Ensimmäisen kauden aikana 75 ja kahden kauden aikana 137 eri pelaajaa on osallistunut Jaffa Cup peleihin.

Luokittain:
5/T17, 14/T15, 7/T13, 5/T11, 5/P19, 9/P17, 13/P15, 18/P13 ja 30/P11.

Aakkosjärjestyksessä seuroittain pelaajia (osallistumisia):
Espoo Squash Rackets Club ESRC 48 (143)
Helsingin Squash Rackets Club HSRC 10 (35)
Helsingin Squashkerho HSK 15 (52)
Järvenpään Squashklubi JSK 5 (10)
Kouvolan Squash-seura KSQ 5 (15)
Mikkelin Squash MiSq 6 (6)
Oulun Squash Klubi OSK 2 (2)
Salon Skössit SaSkö 7 (7)
Squash-Nallet SquNa Pori 3 (3)
Tampereen Squashkerho TSK 4 (17)
Latvia 1 (1)
____________________________________________________________________________


6. osakilpailu .

Tulokset | Lopullinen pistetilanne

Jokke Puustisen kisakuvat

Kuudes osakilpailu pelattiin la 11.5.2013 Esport Centerissä ja se oli upeasti koko kilpasarjan huipentuma. Ennätysmäinen osanottajamäärä, 63 pelaajaa, saatiin jaettua yhdeksälle kentälle. Kaikkiaan pelattiin 141 ottelua kuudessa luokassa ja poikien alle 11v luokassa näistä peräti 55. Tässä suurluokassa pelaajia oli 19.

Kisojen järjestelyistä kiitän työpariani Raila Luhtalaa, kaikissa osakilpailuissa avustanutta Henrik Nortamoa sekä muita avustajia: Petri Kela, Lu Cong, Riika Marttinen ja Merja Salkala.

Kilpailun päätteeksi suoritettu juhlallinen palkintojenjako oli tavallista pitempi, sillä perinteisten jaffa-kassien lisäksi jaettiin mitalit luokittain kauden parhaimmille sekä huomioitiin aktiivisimmat pelaajat, jotka olivat osallistuneet kaikkiin osakilpailuihin.
Palkintojenjakoa kunnioittamaan ja kisoja seuraamaan oli pyydetty Jaffa Cup kilpailusarjan perustaja ja kisaa 12 vuotta joka lauantai vetänyt Helsinki Squah Rackets Clubin kunniapuheenjohtaja ja kunniajäsen nro 1 Keijo ”Keitsi” Kiukkola. Hän kertoi mm. nuorille tiedoksi, että Olli Tuominen on aloittanut squash-kilpailunsa Jaffa Cup -kisoissa.

Saatoimme kohdata myös Latvian tulevan ollituomisen, sillä P13 sarjaan osallistui vasta 8-vuotias Pauls Rozenvalds, joka hallitsee oman maansa kaikkia juniori-ikäluokkia. Meidän kisoissa pojan taidot riittivät kolmanteen sijaan 12-vuotiaita kilpailijoita vastaan pelatessaan.

Eero

____________________________________________________________________________


5. osakilpailu 16.3.2013

Tulokset | Pistetilanne

Maaliskuun kisassa oli ennätystä sivuavasti 52 ilmoittautunutta, mutta sairaustapaukset veivät neljä pelaajaa aloituksesta. Kisan aikana vielä pari pelaajaa sekä kilpailujen johtaja joutuivat jättämään kisan kesken, mutta aloituksessa oli mukana 48 pelaajaa ja pojat alle 11v -luokassa kahden peruutuksen jälkeenkin vielä huimat 16 poikaa.

Kisat sujuivat hyvin ja aikataulussa. Tuomaritehtävissä olivat tällä kertaa Henrik Nortamon lisäksi Lu Cong ja Petri Kela, joille kiitokset avusta. Alakerran kentillä avusti tuomaroinnissa myös Jarmo Karjala.

Seuraavalla kerralla ratkeaa kamppailu Jaffa Cup-kilpasarjan voitosta. Silloin jännittävät paikat odottavat etenkin T17-luokassa: Jennillä on 7 pisteen kaula, mutta Inka voi voitollaan ja 5:llä osallistumispisteellä viedä voiton. P17-luokassa Atte hyökkää vahvasti kohti hopeasijaa. P15-luokassa Petterillä on osallistumispisteitä puolellaan, mutta kaikista ei ole mitalisijoille. Topilla on P13-luokassa samat mahdollisuudet kuin isolla siskolla Inkalla T17:ssä. Samuel Aiston oli omaa luokkaansa P11-luokassa, mutta vähäinen osallistuminen edellisiin osakilpailuihin ei mahdollista enää palkintopallisijaa.

Hyviä pelejä on taas luvassa kaikissa sarjoissa.

Eero
_____________________________________________________________________________________


4. osakilpailu 26.1.2013

Tulokset

Hartwall Jaffa Cup kilpailusarjan neljäs osakilpailu pelattiin 26.1.2013 ja ennätyslukuisasta 52 ilmoittautuneesta mukana oli 47 pelaajaa.

Mainio sponsorimme tuotti kisan alkuun järjestäjille ylimääräisiä paineita unohtamalla toimittaa palkintojuomat. Ongelmaan löytyi kuitenkin ratkaisu ja kisat sujuivat alusta pitäen mallikkaasti. Siitä kiitokset Petri Kelalle sekä Henrik ja Patrick Nortamolle.

Tällä kertaa päivän yllättäjä oli ESRC:n Jaffa Cup osallistujana ensikertalainen Tommi Heinilä, joka tuli ja voitti kaikki P15-luokassa.

Seuraavat osakilpailut ovatkin loppuratkaisujen kannalta merkittäviä, sillä johdossa olevat eivät voi enää kasvattaa osallistumispisteitään ja siten saada etua sijoittumisien suhteen.

Toivottavasti maaliskuussa ei ole niin flunssaista kuin nyt. Saadaan silloin varmaan viimeinkin 50n osallistujan raja rikki.

Eero

____________________________________________________________________________


3. osakilpailu 8.12.2012

Tulokset

Hartwall Jaffa Cup kilpailusarjan kolmas osakilpailu pelattiin 8.12.2012 ja mukana oli 47 pelaajaa. Tuomaritehtävissä olivat tällä kertaa Henrik Nortamon lisäksi Lu Cong ja Kuisma Saariaho, joille kiitokset avusta.

Kouvolasta oli kaksi pelaajaa, mutta kaukaisin edustaja oli Oulun Squash Kerhon (OSK) Oskari Laitinen alle 11v luokassa, eikä matka ollut turha. Oskari päihitti kaikki vastustajansa finaaliin asti ilman erätappioita. Oskarin vahvat ja älykkäästi suunnatut lyönnit laantuivat loppuottelussa vain hetkeksi, jolloin myös loistavasti pelannut ESRCn Samuel Aiston sai riistettyä kolmannen erän, mutta vain sen. Olipa upea ottelu tuon ikäisiltä.

Jaffa Cup kilpasarjan perinteisiin on kuulunut, että pelaajat tuomitsevat itse ottelunsa. ESRC on kuitenkin muuttanut käytäntöä siten, että alle 11v otteluissa vanhemmat pelaajat toimivat tuomareina.

Alkukierroksilla pelataan jatkossakin paras kolmesta eli kahdella erävoitolla. Loppusarjan otteluissa pidetään vasta kolmen erän voittoa ratkaisuna.

Kilpasarjan tässä vaiheessa pistetilannetta tarkastellessa voi huomata, että ikäluokkien kärjessä on myös vaatimattomasti pelaamalla menestyneitä kilpailijoita. Heitä on palkittu osallistumispistein. Järjestys vaikuttaa suoraan pelaajan sijoittumiseen seuraavan osakilpailun kaaviossa. Korkeammalle sijoitettu pelaaja saa alkukierroksilla vastaansa alemmaksi sijoittuneita pelaajia, joita ovat myös ensi kertaa mukana olevat.

Osallistumispisteiden jakaminen ei välttämättä tue täydellisen paremmuuden määritystä. Laatiessani ikäraja, pistelasku- ja kaavioiden sijoittelusääntöjä, olen halunnut antaa pelaajille mahdollisuuden taktikointiin, jonka ytimen tässä nyt paljastan: pelaaja saa kilpasarjassa parhaan menestyksen (lue: eniten Jaffa-juomaa), kun osallistuu ensimmäisestä osakilpailusta alkaen mahdollisimman moneen kisaan.

Kolmannessa osakilpailussa oli ennakkopelkojen vastaisesti ennätysmäärä ilmoittautuneita: 50 kpl. Kisaan mukaan tuli 47 pelaajaa. Osallistujien määrän kasvaminen parantaa otteluiden tasoa ja mielenkiintoa, koska se mahdollistaa erittäin antoisien ottelukaavioiden tekemisen.

Toivon ennätyksellisen suurta pelaajamäärää tammikuun taisteluihin.

Eero
____________________________________________________________________________


2. osakilpailu 13.10.2012

Tulokset

Hartwall Jaffa Cup kilpailusarjan toinen osakilpailu pelattiin 13.10.2012 ja mukana oli ennätykselliset 48 pelaajaa! Tuomaritehtävissä olivat tällä kertaa Henrik Nortamon lisäksi Sampo Vaissalo ja Joni Jaakkola, joille kiitokset avusta.

Ensimmäistä kertaa pelattiin T11-luokassa oma sarja, ja muutenkin ikäluokkia yhdistettiin vain yksi. Jaffa-juomaakin jaettiin osallistujille ennätyksellisen paljon.

Eero
____________________________________________________________________________


1. osakilpailu 15.9.2012

Tulokset

Hartwall Jaffa Cup kilpailusarjan ensimmäinen osakilpailu pelattiin 15.9.2012. Mukana oli 36 pelaajaa. Tuomaritehtävissä olivat tällä kertaa Henrik Nortamo ja Oskari Keijonen, joille kiitokset avusta.

Eero
____________________________________________________________________________

Kauden 2011-2012 Hartwall Jaffa Cupin tulosraportti

Kommentoi artikkelia »»

Sinun on rekisteröidyttävä jos haluat jättää kommentteja