Hartwall Jaffa Cup 2011-2012

Kauden 2011-2012 lopputilanne on luettavissa tästä,
kilpailukutsu tästä ja säännöt tästä.

Osakilpailut on kerrottu järjestyksessä:
6. 05.05.2012
5. 10.03.2012
4. 11.02.2012
3. 10.12.2011
2. 15.11.2011
1. 10.09.2011

Luokkien parhaista saivat mitalin ne, jotka olivat käyneet vähintään puolessa osakilpailuista.

Kultaisen mitalin saivat
T17: Inka Luhtala ESRC Espoo
T15: Jenni Heikkilä ESRC
T13: Ella Heikkilä ESRC
T11: Liisa Serenius HSK Helsinki
P17: Anton Hämäläinen HSRC Helsinki
P15: Elias Korhonen ESRC,
P13: Niko Haapakoski HSRC
P11: Andreas Holmqvist ESRC

Lisäpalkinnon saivat kaikissa osakilpailuissa mukana olleet pelaajat: T13: Helmi Takala TSK Tampere, P15: Elias Korhonen ESRC Espoo, P13: Niko Haapakoski HSRC Helsinki ja Petteri Rahikainen HSK Helsinki, P11: Andreas Holmqvist, ESRC ja Joel Vanhanen ESRC.

Katso lopputilanne kaikkien pisteiden ja mitalien osalta tästä.

Kilpasarjaan osallistui yhteensä 75 pelaajaa: kahdeksan seuran 24 tyttöä ja 51 poikaa.

Luokittain: 2/T17, 9/T15, 10/T13, 3/T11, 5/P17, 15/P15, 14/P13 ja 17/P11.

Seuroittain pelaajia (osallistumisia):
Espoo Squash Rackets Club ESRC 40 (122)
Helsingin Squash Rackets Club HSRC 9 (28)
Helsingin Squashkerho HSK 8 (27)
Järvenpään Squashklubi JSK 3 (3)
Kouvolan Squash-seura KSQ 2 (3)
Mikkelin Squash MiSq 3 (3)
Tampereen Squashkerho TSK 7 (16)
Turun Seudun Squash TSSq 3 (6)

____________________________________________________________________________


6. osakilpailu 5.5.2012

Tulokset

Hartwall Jaffa Cup kilpailusarjan kuudes ja viimeinen osakilpailu pelattiin 5.5.2012. Mukana oli 35 pelaajaa. Luokkia yhdistettiin neljään, kun vanhemmissa luokissa 17 ja 15 oli niukasti pelaajia. Tuomaritehtävissä olivat tällä kertaa Henrik Nortamo ja Maarit Ekholm, joille kiitokset avusta.

Koko kilpasarjan yhteistuloksissa käytiin erittäin tiukka kilpailu alimmissa ikäluokissa ja viimeinen osakilpailu muuttikin T13 ja P13 luokissa vielä mitalijärjestystä. P15, T11 ja P11 luokissa järjestys ei vaihtunut ja muissa luokissa sijoitukset olivat selvillä jo ennen pelien alkamista.

Eero
____________________________________________________________________________


5. osakilpailu 10.3.2012

Tulokset

Hartwall Jaffa Cup kilpailusarjan viides osakilpailu pelattiin 10.3.2012. Mukana oli ennätykselliset 39 pelaajaa, kolme peruutti. Luokkia yhdistettiin ja otteluita oli sopivasti. Kokonaistilanteessa kaikkien ikäluokkien ykköset ovat selvässä johdossa, paitsi T13 luokassa, jossa viisi parasta on kahden pisteen sisällä. Muista sijoituksista kamppaillaan toukokuun viimeisessä osakilpailussa tiukasti.

Kisatapahtuman avustamisesta kiitän ESRC:n junioreita Henrik Nortamo, Antti Okkonen, Touko Juntunen ja Sebastian Lilja!

Eero
____________________________________________________________________________


4. osakilpailu 11.2.2012

Tulokset

Hartwall Jaffa Cup kilpailusarjan neljäs osakilpailu pelattiin 11.2.2012. Mukana oli muutaman peruutuksen jälkeenkin 37 osallistujaa: 13 tyttöä ja 24 poikaa. 8 pelaajaa on osallistunut kaikkiin neljään osakilpailuun ja sääntöjen mukaisesti he ovatkin kaikki omien sarjojensa kärkipäässä. Kisatapahtuman avustamisessa kiitän ESRC:n junioreita Henrik Nortamo ja Antti Okkonen!

Osallistujista suurin osa oli omasta seurasta, mutta Tampereelta TSK:sta tultiin oikein viiden pelaajan voimin.

Kilpailussa pelattiin melkein kaikki pelit ’paras viidestä’ menetelmällä, mutta poisjääntienkin vähentämät ottelut venyivät niin pitkälle, että peluutin loppusijoitusten ottelut kahdella voitetulla erällä. Näistä kahdeksasta ottelusta ainoastaan yksi oli kolmieräinen. Aikataulu pysyi tavoitteen mukaisessa klo 14:ssä.

Seuraavat osakilpailut ratkaisevat paljon, sillä nyt kärjessä olevat, jo 15 osallistumispistettä saaneet pelaajat eivät hyödy enempää lisäosallistumisista ja muut ottavat heitä kiinni. Huolella mietityt ja tarkoin kirjatut säännöt takaavat, että jokainen pistekertymä saadaan oikeaan järjestykseen. Viimeisessä osakilpailussa toukokuussa palkinnon saavat sekä osakilpailuvoittajat että paikalle saapuneista pelaajista ikäluokkiensa eniten Jaffa Cup -pisteitä keränneet.

Eero
____________________________________________________________________________


3. osakilpailu 10.12.2011

Tulokset

Hartwall Jaffa Cup kilpailusarjan kolmas osakilpailu pelattiin 10.12.2011. Mukana oli 39 pelaajaa: 13 tyttöä ja 26 poikaa. Kisatapahtuman avustamisessa kiitän ESRC:n junioreita Henrik Nortamo, Tatu Knuutila ja Inka Luhtala!

Osallistujamäärä oli taas ennätyksellinen ja nyt saatiin oman seuran väki liikkeelle: 26 omaa junioria. Muualtakin tuli pelaajia: Tampereelta TSK:sta 1, sekä Helsingistä HSRC:stä 7 ja HSK:sta 5. Kilpailusarjassa on ollut mukana yhteensä 16 tyttöä ja 42 poikaa.

Kaavioiden laadinnassa oli nyt merkitystä pelaajien keräämillä Jaffa-Cup pisteillä, sillä tein sijoittamiset pelkästään pistetilanteen perusteella. Kilpasarjan toisella puoliskolla tämä linja säilyy.

Vaikka teimmekin taas osanottajaennätyksen, mahdollistaa kenttätilanne ja neljän tunnin aika vieläkin runsaamman osanottajamäärän. Tavoitteena on neljä ottelua jokaiselle.

Eero
____________________________________________________________________________


2. osakilpailu 15.10.2011

Tulokset | Lisää kisakuvia löytyy täältä.

Hartwall Jaffa Cup kilpailusarjan toinen osakilpailu pelattiin 15.10.2011. Mukana oli 30 osallistujaa: 8 tyttöä ja 22 poikaa. Kisatapahtuman avustamisessa kiitän ESRC:n junioreita Cecilia Liljaa ja Henrik Nortamoa!

Osallistujista peräti puolet oli vierailevista seuroista: niinkin kaukaa kuin Mikkelistä MiSq:sta 3, Tampereelta TSK:sta 3, Turusta TSSq:sta 2, Järvenpäästä JSK:sta 1 sekä Helsingistä HSRC:stä 3 ja HSK:sta 3. Nyt kilpailusarjassa on ollut mukana yhteensä 11 tyttöä ja 35 poikaa.

Laadin kilpailukaaviot siten, että saman seuran pelaajat pelaavat mahdollisimman vähän toisiaan vastaan. Pelatuista 53sta otteluista esrcläisillä, joita oli puolet pelaajista, oli keskinäisiä otteluita ainoastaan 12. Mikään ottelutulos ei tuonut muutosta seuran rankinglistalle. Oleellista näissä kisoissa onkin muiden seurojen pelaajien kohtaaminen. Se tuo vaihtelua ja tuntumaa siihen missä mennään omassa kehityksessä.

Kilpailussa pelattiin joka luokassa kaikki sijat, tällä kertaa edellisestä osakilpailusta ja ”pikku-juniorikisoista” poiketen ’paras viidestä’ menetelmällä. Näin tehdään nyt jatkossakin, ja jokaiselle pelaajalle tulee 3-4 kunnollista ottelua. Tämä saadaan aikaan tarvittaessa luokkia yhdistämällä ja sopivia pelikaavioita käyttäen.

Eero

____________________________________________________________________________


1. osakilpailu 10.9.2011

Tulokset

Hartwall Jaffa Cup kilpailun ensimmäinen osakilpailu käytiin lauantaina 10.9.2011. Mukana oli 28 osallistujaa: 7 tyttöä ja 21 poikaa. Osallistujista 11 oli vierailevista seuroista: TSSq:sta Turusta, TSK:sta Tampereelta, ja HSK:sta sekä HSRC:stä Helsingistä. Kisatapahtuman onnistuneen toteutuksen avustamisessa kiitämme isäntäseuran junioreita: Touko Juntunen, Kristian Rautiainen ja Jaakko Vähämaa!

Kilpailun luonteen mukaisesti pelattiin joka luokassa kaikki sijat, jotta kokonaistilanteen kannalta merkittävät osakilpailupisteet saatiin jaettua.

Tässä kisassa osallistujat yhdistettiin suuremmiksi luokiksi ja kaikki ilmoittautumisajan jälkeenkin tulleet otettiin vielä tällä kertaa mukaan. Pisteiden kertyminen yhdistetyissä luokissa on nyt kirjattu sääntöihin.

Tervetuloa mukaan seuraavalla kerralla 15.10.2011!

Eero ja Raila

Jaffa Cup laulu
Se se vaan on sillä lailla
että Jaffa Cupissa ei ole mitään mälsää.
Ei sitä tartte edes paljon kavereilta kysellä,
kun vaan viittii vähänkin tsiikata ympärilleen.
Kaiken maailman nörtitkin ne luulee pelaavansa vaikka mitä,
mut ei ne oo kun just niitä nörttejä vaan.
On sitä ollu ennenski mailapelejä tässä maassa,
mut olispa täs mailalle töitä,
ja hyvä olis saada mun mailalleni töitä.
Ottelutuloksesta ei oo niin väliä juu.
Tässä lajissa on niin huonot liksat,
että nälkä on aina vieraanamme,
mut eipä oo onneksi jano päässy vielä yllättämään.
On sitä tässä yks ja toinenki sentäs jotakin nähny.
Voi olla että vielä käydään ulkomaillakin,
ettei sitä nyt tartte ihan tulla silmille hyppimään.

Kuuntele alkuperäinen Simo Salmisen Rotestilaulu Youtubesta
____________________________________________________________________________
Kaikkien aikojen junnukisa

Näin luonnehti Helsinki Squash Rackets Clubin kunniapuheenjohtaja ja kunniajäsen nro 1 Keijo ”Keitsi” Kiukkola Jaffa Cup -kilpailusarjaa HSRC:n jäsenlehti Nikkiboxin 40-vuotisjuhlanumerossa elokuussa 2011.

1988 Christer Paltshik ideoi kuukausittaisen squashkilpailun, jota sitten Hartwall Jaffa-juomalla sponsoroi. Siihen osallistuminen oli pienille squashinpelaajille helppoa. Ei mitään ennakkoilmoittautumisia eikä lisenssivakuutuksia.

12 vuoden ajan Christer ja Keitsi hoitivat lauantaisin Talin squashkeskuksessa toimitsijatehtävät ja palkintojuomien jaon. Jaffa Cupiin osallistui 12 ensimmäisen vuoden aikana ja yhteensä 92 lauantaina 132 tyttöä ja 329 poikaa. Toisin sanoen yhteensä 461 pientä squasharia aloitti kilpailu-uransa Jaffa Cupissa.

HSRC:n muutettua Merihakaan, Jaffa Cupia on pelattu ensin Herttoniemessä ja sitten Kivenlahdessa. Ainoastaan kaudella 2010-2011 tätä Suomen pitkäikäisintä squashkisaa ei järjestetty lainkaan.

Keijo Kiukkola suosittelee HSRC:n – ja muidenkin seurojen junioreille osallistumista nyt alkavaan Jaffa Cupiin. Keitsi veti tätä kisaa 12 vuotta ja hän jos kuka tietää kokemuksesta, kuinka kiva ja opettavainen se nuorille osanottajille on.

Eero Salkala
Hartwall Jaffa Cup kilpailun johtaja
ESRC:n kunniajäsen nro 1

Kommentoi artikkelia »»

Sinun on rekisteröidyttävä jos haluat jättää kommentteja