Mestikset 2011 pelattu

Seuran mestareiksi Janne Järvinen (M kilpa), Riikka Piekäinen (N kilpa) ja Erkki Pyre (M50)!

3.Nea Falck 1.Riikka Piekäinen 2.Emilia Korhonen

2.Tero Timberg 1.Janne Järvinen 3.Kristian Rautiainen

Lauantaiaamuna 16.4.2011 kokoonnuttiin jokavuotiseen tapaan Esport Centeriin kilpailemaan seuran mestaruuksista. Aamulla tuli vielä harmittavan monta peruutusta, lopulta miesten kilpasarjaan osallistui 14 pelaajaa, naisten kilpasarjaan 8 ja miesten yli viiskymppisiin 4. Muita sarjoja ei saatu kasaan.

Kilpailut saatiin kuitenkin käyntiin hyvässä hengessä. Hilpeyttä herätti mm. se, että kovalla työllä itsensä miesten rankinglistalla korkealle pelanneet ja sen myötä sijoitetut pelaajat eivät arpaonnen ja kilpailujen kovan tason takia sijoituksistaan paljon hyötyneet. Kahdeksan joukkoon sijoittuneiden valtakunnalliset rankingit olivat mielestäni suhteellisen kovat, vaikka ykkös- ja kakkosjoukkueiden liigapelaajia puuttui mestiksistä suuri määrä: V7, A3, A31, B2, B6, B13, B20, B32.

Miesten välierissä kohtasivat parit: K.Rautiainen-J.Järvinen ja H.Lilja-T.Timberg. Jälkimmäiset nimet veivät 3-0 -voitot. Pronssiottelussa nähtiin tiukka taistelu, kun myös SM:issä tasaväkisiksi osoittautuneet Harry ja Krisu ottivat toisistaan mittaa. Nuoruus oli nyt, kuten SM:issäkin voimaa, Krisu otti pronssin lukemin 3-2. Kolmas sija 15-vuotiaana on näissä kekkereissä hyvä saavutus!

Finaali oli viime vuoden toisinto, Tero Timberg vs. Janne Järvinen. Pitkiä palloja nähtiin ja hiki pojille tuli, mutta voittajasta ei ollut oikeastaan epäselvyyttä: Jannelle toinen mestaruus peräjälkeen erälukemin 3-0.

Finaali Janne vs Tero

Naisten sarjassa välieriin selvinneiden keski-ikä oli huomattavan matala, kolme neljästä junioreita. Emilia Korhonen voitti toisessa välierässä Jenni Vähämaan ja Riikka Piekäinen kukisti Nea Falckin. Pronssiottelun vei Nea ja jälleen saatiin yksi piristävän nuori mitalisti.

Välierä Emilia vs. Jenni

Loppuottelu oli ennakkoasetelmaltaan jännittävän tasainen. Riikka oli kahdessa ensimmäisessä erässä varmempi, kun Emilialla osui huomattavan moni boasti ja crossi listaan. Kolmannessa erässä Emilia sai lyöntiinsä lisää tarkuutta, juoksutti ajoittain vastustajaansa ja sai jo eräpallon 10-9. Riikan kantti ja kova fysiikka kuitenkin kestivät ja hän onnistui kääntämään erän itselleen ja voittamaan mestaruuden 3-0!

Miesten yhdistetyssä veteraanisarjassa M50 neljä pelaajaa pelasivat kaikki kaikkia vastaan. Lopullinen järjestys 1.Erkki Pyre 2. Heikki Hämmäinen 3. Guy Sundman 4. Olli Koskiniemi.

ESRC:n mestaruuskilpailuihin kuuluu vielä yksi palkinto, nimittäin salaisen komitean vuosittain antama Taistelijan Malja. Tällä kertaa kovimmaksi taistelijaksi julkistettiin miesten platessa hyviä suorituksia tehnyt, mm. kivikovan Jarkki Jaakkolan voittanut ja muutenkin kauden mittaan hienoja tsempparin kykyjä osoittanut puheenjohtajamme Tape Koivu.

Haluaisin lopuksi omalta osaltani onnitella voittajia ja kaikkia hyviä suorituksia kilpailuissa tehneitä sekä kiittää kaikkia seurakavereita hienosta squashkaudesta 2010/2011!