ESRC straight to the TOP of squash league

Miesten liigakierros Helsinki, Merihaka 31.10.2009. Ulkomaalaisvahvistuksen kunniaksi otsikot enkux

ESRC straight to the TOP of league.
ESRC keeps now a pole position alone and is 2 points ahead of Tampere team.
Especially thanks to Rasmus (Hult; SWE) who came and kicked all his opponents’ ass.

Miesten ykkösjoukkueella oli taas upea sarjakierros, kun Merihaassa jaettiin liigapisteitä. Ykkösemme Olli Tuomisen ollessa Kuwaitissa valmistautumassa tänään alkaviin MM-kisoihin, jouduimme kaivamaan reserveistämme Ruotsin vahvistuksen Rasmus Hultin. Rasmus on mm. hallitseva Ruotsin mestari, joten kovasta pelimiehestä on kyse.

Vastustajat tällä kierroksella olivat TSK ja isäntäseura HSRC. Olimme ensimmäisinä pelivuorossa ja vastaan asettui hallitseva Suomen mestari Tampere. Ensimmäisinä tuleen joutuivat nuori Jaakko Vähämaa ja ikinuori Janne Järvinen. Molemmat aloittivat pelinsä upeasti ja veivät ehkä etukäteen vahvemmilta vastustajiltaan ensimmäisen erän. Jaakon eväitten huvetessa kokenut Henri Kronlund onnistui kääntämään pelin. Jaakon otteissa oli paljon todella positiivista eikä varmasti kauan mene, kun tämän tason pelimiehet saavat häneltä kyytiä. Janne puolestaan jatkoi loistavaa peliään toisen erän pientä herpaannusta lukuunottamatta. Jussi Vehniäisen tiukoista vastusteluista huolimatta espoolainen onnistui paremmin ratkaisupaikoissa ja vei pelin 3-1. Loistavaa Janne!

Seuraavana oli vuorossa Rasmuksen SM-liiga debyytti. Vastaan asettui ESRC:n päävalmentaja ja maajoukkuevalmentaja Tomi ”Tomppa” Niinimäki. Tomppa pelasi loistavasti ottelun kaksi ensimmäistä erää ja onnistui viemään ensimmäisen ja melkein toisenkin. Tämän jälkeen Tompan kova uurastus alkoi painaa ja Rasmuksen kova rutiini tuli esille ja kaksi viimeistä erää olivat enemmän tai vähemmän muodollisuus. Tämä oli loistava tulos ESRC:lle, koska ilman Rasmusta Tomppa olisi ollut paha vastus muille pelaajille.

Viimeisessä pelissä Matias pääsi pelaamaan toista maajoukkuepelaajaa Arttu Moisiota vastaan. Ennakkoon odotettu kamppailu alkoi selvässä Matiaksen hallinnassa ja kaksi ensimmäistä erää tulivat parista tiukasta pallosta huolimatta kuitenkin Matiakselle aika vaivattomasti. Kolmannessa erässä Arttu kuitenkin heräsi taistelemaan ja pisti aivan toisenlaisen lyöntirumban käyntiin. Arttu johti erää aina 7-7 tilanteeseen asti, jolloin Matias kuroi Artun kiinni ja meni 9-7 johtoon. Ratkaisun lähestyessä Matiaksen peli vähän passivoitui ja Arttu tajusi, että nyt tai ei koskaan, on parin nikin paikka. Neljä palloa putkeen Artulle ja ottelu venyi neljänteen erään. Siinä Matiaksella oli kuitenkin paljon enemmän voimia jäljellä ja parin pallon pyristelyn jälkeen erä selkeästi Matiakselle ja ottelu 3-1.

Joukkueitten välisen kamppailun ESRC vei niinikään 3-1, mikä on loistava tulos. Voitto hallitsevasta Suomen mestarista ilman ykköstykkiämme on kova suoritus, hyvä pojat!

Heti ensimmäisen pelin päätyttyä alkoi toinen peli HSRC:tä vastaan. Lyhyt palautumisaika haittasi kaikkien ESRC:n pelaajien peliä ja peli oli monella takkuista, mutta ammattilaisten otteilla voitot otettiin kolmesta pelistä. Jaakko joutui heti alusta lähtien Pyry Poikolaisen myllyyn ja kokeneempi Pyry vei helposti ottelun. Janne pelasi samaan aikaan viereisellä kentällä vielä juniori-ikäistä Joonas Honkasta vastaan. Jannen pelitaso ja motivaatio olivat huomattavasti laskeneet edellisestä pelistä. Ollessaan tappiolla 2-1 Janne otti kuitenkin itseään niskasta kiinni ja vei tarvittavat pisteet ja lopulta ottelun 3-2.

Rasmus pelasi seuraavaksi HSRC:n Aleksi Leskistä ja Matias Heikki Konosta vastaan. Rasmus löysäili vähän turhaan ja aina nälkäinen Aleksi pääsi yllättämään kahdessa ensimmäisessä erässä. Sitten Rasmuskin löysi uuden tuulen ja nousi omalle tasolleen juoksuttaen Rasmusta ympäri kenttää seuraavat kolme erää, ottelu 3-2. Rasmuksen debyytti oli tuloksellisesti täysosuma, joskin vaikeamman kaavan kautta!
… and because Rasmus will also read this report let-s have a translation from the best part of it (from the view of Rasmus anyhow): Rasmus hit the jackpot in his debut in our team ESRC: two matches, two victories. Rasmus is just the viking ESRC wants to its’ Team. Hej på Rasmus, vi hoppas vi ska se senast i vår play-offs 10.4.2010.

Matias pelasi aina taistelevaa Heikkiä vastaan ja tiukan ekan erän Heikki onnistui viemään. Tämän jälkeen väsyneenäkin Matias onnistui kokoamaan itsensä ja keskittyneellä ja hyökkäävällä pelillä vei seuraavat kolme erää. Jännänä kuriositeettina voi kertoa, että pallo hajosi neljännessä erässä tilanteessa 2-0 Heikille. Tämän jälkeen Matias vei sitten ottelun 11 viimeistä pistettä.

Kierros oli kokonaisuutena loistava meiltä, ja se veikin meidät 2 pisteen turvin sarjakärkeen. Rasmuksen vierailusta jäi kaiken kaikkiaan hyvä maku. Toivottavasti se toimii myös piristysruiskeena muille seuroille, jotta yhdessä vietäisi liigaa ja Suomen kössiä eteenpäin.

Kiitos vielä HSRC:lle hienoista järjestelyistä. Pelien jälkeen tarjottiin

lämmintä purtavaa kaikille halukkaille. Todella esimerkillistä toimintaa, josta muut järjestäjät voisivat ottaa mallia!

Ihkuu pikkujouluaikaa kaikille toivottavat Matias ja Kari

Kommentoi artikkelia »»

Sinun on rekisteröidyttävä jos haluat jättää kommentteja