ESRC:n joukkueiden liigaraportit 25.1.2020

Espoo Squash Rackets Clubin liigajoukkueista yhdeksän jatkoi liigakauttaan lauantaina 25.1.2020, kun SM-sarjassa pelaavat ykkösjoukkueet huilasivat. Tällä kertaa liigapelit veivät joukkueita kahdelle hallille Helsinkiin, Turkuun, Tuusulaan, Poriin sekä Espoon Kivenlahteen.

ESRC:n naisten 1-divarijoukkueet emännöivät kotikierrosta Esportissa testaten ESRC:n uusia tuomarointitabletteja menestyksekkäästi. Julkaisemme tässä joukkueiden lähettämiä raportteja kuvien kera saapumisjärjestyksessä. Tuloslinkki Squashliiton sivustolle ja sieltä klikkailujen jälkeen Club Lockeriin, josta löytyy tarkat, ottelukohtaiset tulokset löytyy tästä.

Miesten 2-divisioonan A-lohkon liigakierros 3 – ESRC V joukkue

Tänään pelattiin miesten 2-divisioonan A-lohkon pelejä Tuusulassa. Vastassa meillä oli ensin isäntäjoukkue JSK III ja myöhemmin Tampereelta NääSq III. Pelimme alkoivat heti ensimmäisinä aamulla klo 10. Saavuimme paikalle lämmittelemään jo hieman aikaisemmin. Squashkenttiä on Tuusulan Tenniskeskuksessa vain kaksi. Tässä laatu kuitenkin korvaa määrän. Kentät ovat todella hyvässä kunnossa ja niillä on ilo pelata. Näissähän on vähän sama fiilis kuin rakkailla kotikentillä, totesi joku. Järjestelyt olivat muutenkin erinomaiset. Tunnelma oli positiivinen ja pientä tarjoiluakin oli. Kahviosta sai valita mieleisensä juoman. Monien iloksi löytyi jopa olutta. Alkoholipitoista nautittiin tietysti vasta pelien jälkeen.

Vasemmalta Taneli, Tape, Alberto & Alex

ESRC V-joukkue koostui tänä viikonloppuna Alexista, Tapesta, Albertosta ja Tanelista. Pientä flunssaa ja polvivaivoja kummitteli kokoonpanossa, mutta se ei menoa juurikaan haitannut. Kova oli taistelu tänäänkin. Valitettavasti voittoja ei kuitenkaan tullut. JSK III on kova vastus. Se oli jo etukäteen tiedossa. Taneli oli ainoa, joka ottelunsa voitti. Rauhallisesti ja maltilla hän pelasi nuorta JSK-laista vastaan ja voitti ottelunsa armottomasti 3-0. Me muut hävisimme kaikki 3-0.

Ensimmäisen ottelukierroksen jälkeen meillä oli vuorossa tuomarointi. Tämä sujui kaikilta mainiosti, vaikkei monella näistä tehtävistä kauheasti kokemusta ole. Pientä väittelyä syntyi välillä, kun sekä kentällä että sen ulkopuolella ei aina oltu tuomarin kanssa samaa mieltä. Kunnialla suoriuduttiin kuitenkin pestistä ja lopulta kaikki vaikuttivat oikein tyytyväisiltä.

Heti tuomaroinnin jälkeen alkoi meidän seuraava ottelukierroksemme. Nyt vastassa oli Nääsq III. Pidempiä palloralleja ja paljon enemmän eriä pelattiin tällä kierroksella. Silti ei ylletty voittoon. Taneli oli meistä taas ainoa ottelunsa voittanut. Hänen ottelunsa kesti yhteensä hurjat 40 minuuttia. Me muut saimme tyytyä tappioon. Vaikka pelin laatu tuntui nousseen, aamuun verrattuna se ei kuitenkaan riittänyt. Voittoa ei tullut, mutta emme kuitenkaan lannistu. Oli hauska pelata ja miten voisi mököttää, kun on saanut nauttia lauantaipäivästä maailman parhaan lajin parissa. Kiitos järjestäjille hienosta liigakierroksesta!

Tulokset Squashliiton sivustolla ja Club Lockerissa.

Raportoi Alexander Brink

Miesten IV-jengi Porissa

Vasemmalta Tapio, Kalle, Kristian ja Vesa

IV-jengillä oli toiseksi viimeinen liigakierros Porissa joukkueella Kristian Ulfves, Vesa Kylmälä, Karl-Kristian Högström ja Tapio Arimo. Vastassa Porin nallet ja Mikkelin nuorisojoukkue. Viimeksi otettiin 4-0 voitot molemmista, joten samaa lähdettiin tavoittelemaan. Ihan ei vaan onnistuttu. Porilaiset voitettiin vielä 3-1, mutta mikkeliläiset pääsivät yllättämään ja tulos oli 2-2. Koska HSRC III oli lohkon johdossa 3 pistettä edellä ennen tätä kierrosta, vaikutti lohkovoitto karanneen tavoittamattomiin. Yllättäen kuitenkin myös HSRC:n peli takkusi ja heidän pistepottinsa jäi yhtä suureksi kuin meillä. Jännitystä riittää siis viimeiseen kierrokseen, jossa on meidän, luultavasti ratkaiseva, keskinäinen ottelu.

Tulokset Squashliiton sivustolla ja Club Lockerissa.

Raportoi kapteeni-Kalle

ESRC III 2 DIV C Myllypurossa – Elias toi meille piristysruiskeen!

Kapteeni Joonaksen kutsuun vastasivat tällä kertaa Kim ja Elias sekä Harry. Pelipaikkana Smash Centerin upouudet, hienot ja valoisat kolme squashkenttää Myllypurossa.

Eturivissä ESRC III ja takarivissä ESRC Lucky Stroke

Ensimmäiseksi vastaan asettuivat rakkaat seuratoverit Lucky Stroken muodossa. Kaikki pelit pelattiin samalla kentällä peräkkäin ja Joonas sai kunnian aloittaa. Joonas pisti tiukasti kampoihin Marko Lappalaista vastaan ja molemmat viimeiset erät menivät jatkopalloille. Tällä kertaa Markon nopea liike kaatoi Joonaksen tarkat linjalyönnit ja tuloksena 3-1 Markolle. Kim kaatoi seuraavaksi Jussi Simolan selvästi 3-0, tilanne tasattu! Ykkösten matsissa Kimmo Koskivaara jäi Eliaksen jyrän alle ja tuloksena vakuuttava 3-0 voitto. Viimeisessä matsissa Harry pelasi ikävän vikkelästi liikkuvaa Mikko Seppästä vastaan, Harry voitti 1. erän, mutta sitten Mikko juoksi Harrylta jalat alta ja voitti 2- erän selvästi. Kovien peruslyöntien avulla Harry sai Mikon pelin sen verran sekaisin että voitti ottelun 3-1 ja näin ollen ESRC III- ESRC LS päättyi meidän hienoon 3-1 voittoon.

Kim ja Jussi kentällä

K

Näkymä Smash Centerin uusista, valoisista kentistä

Toisessa ottelussa sarjaykkönen Smash hoiteli meidät 4-0.  Kuitenkin päivän pisin ja korkeatasoisin ottelu käytiin Eliaksen ja Jussi Vehniäisen välillä.  Pitkiä palloja, ilmiömäisiä nikkejä sekä stoppareita Eliakselta ja brutaalin tehokasta hakua vinttikoiramaiselta Jussilta. Molemmat pelaajat nojasivat välillä polviinsa ja haukkoivat anelevan näköisinä happea. Tämä matsi olisi voinut olla SM-sarjassa yhtä hyvin, hyytävän jännittävän matsin voitti lopulta Jussi 3-2. Joonakselle ja Harrylle merkittiin suhteellisen selvät 0-3 häviöt, kun taas Kim pelasi tasaisen matsin Jesse Väisästä vastaan, Kimin ja tuomarin välille syntyi hieman eripuraa 3. erässä ja Kimiltä meni fiilikset. Lopputuloksena Jesselle 3-1 voitto ja Smashille tosiaankin puhdas kaato.

Hyviä otteluita, kovaa vääntöä ja vaihtelevia tilanteita. ESRC III on edelleen taulukon hännillä, mutta tämänkertainen peli antoi kuitenkin uskoa tulevaan, kiitos koko joukkueelle!

Tulokset Squashliiton sivustolla ja Club Lockerissa.

Raportoi Harry

ESRC:n divarinaisten kotikierros Esportissa, IV-joukkueen peliraportti

ESRC:n IV-joukkueen miehitys tämän päivän peleissä oli seuraavanlainen: 1. paikkaa pelasi joukkueen kapteeni Honne Syväniemi, 2. paikkaa Cessi Lilja ja 3. paikkaa Kaisu Anttila. Kolmannen kierroksen pelit pelattiin meidän omalla kotikentällämme Esportissa.

Honne, Kaisu & Cessi

Ensimmäisenä joukkueemme kohtasi kentällä Porin SquNa III -joukkueen. Pelit aloittivat joukkueiden kolmospelaajat eli meidän Kaisu Anttila ja Porin joukkueen Lotta Toivanen. Peli oli erittäin tasaista ja ajoittain Kaisu otti pelin hallintaan, mutta tällä kertaa se ei riittänyt. Porin junioripelaaja vei voiton itselleen erin 3-0.

Seuraavaksi toisensa kohtasivat joukkueiden 1. pelaajat. Porin joukkueesta kentälle asteli Saimi Seilo ja meidän joukkueesta Honne Syväniemi. Ensimmäisessä erässä peli oli melko tasaista, mutta seuraavissa erissä Saimi otti pelin hienosti haltuunsa ja voittikin pelin 3-0. Molemmat pelaajat olivat yhdessä sitä mieltä, että olipas mukavaa ja hauskaa pelata yhdessä!

Viimeisenä Porin joukkueesta saimme vastaan Iida Stengårdin, jota lähti meidän joukkueesta haastamaan Cessi Lilja. Molemmat pelaajat pääsivät näyttämään taitonsa kentällä ja taistelu tahtonäkyi kummassakin pelaajassa. Peli päättyi meidän eduksemme Cessin voittoon erin 3-0. Isot kiitokset Cessille myös siitä, että pääsi taas lyhyellä varoitusajalla tuuraamaan joukkueeseemme sairastapauksen vuoksi. 
Pelit Porin SquNa III:sta vastaan päättyivät siis kokonaisuudessaan 2-1 heidän edukseen.

Päivän toinen joukkue, jota vastaan saimme pelata oli oman seuramme ESRC II -joukkue, Tällä kertaa heillä pelasi 1. paikalla Emilia Kostiainen, 2. paikalla Jane Kotila ja 3. paikalla Nea Ollikainen.

Kolmospelaajat aloittivat pelit jälleen, joten Kaisu ja Nea päästettiin ottamaan mittaa toisistaan. Ensimmäisen pelin tappiosta huolimatta kentällä nähtiin erittäin itsevarma Kaisu, joka osoittikin kentällä aivan erilaisen vaihteen. Kaisu pelasi varmoin ottein, liikkuminen oli vikkelää ja stopparit tippuivat tarkasti etukentän nurkkiin. Nea ei kuitenkaan ihan helpolla Kaisua päästänyt, vaan näytti myös omat taitonsa ja taisteli itselleen yhden erän. Kaisun vei kuitenkin matsista voiton 3-1.

Kentällä pelasivat tämän jälkeen joukkueiden 1. pelaajat Honne ja Emilia. Pelissä nähtiin paljon pitkiäkin palloja ja Honne taisteli kovasti Emiliaa vastaan. Taidokkaalla pelillä, kovalla kunnolla ja osaamisella Emilia otti pelistä kuitenkin voiton itselleen reippaasti 3-0.

Viimeisenä tämän päivän peleissä pelasivat Jane ja Cessi. Molemmat osoittivat kentällä taitonsa ja saimme seurata loistavaa squashia. Pelissä näkyi usean vuoden kokemus. Molemmilla oli varmat linjat, etukenttäpeli sujui ja liikkuminen palloihin oli todella hyvää. Tasaisesta matsista huolimatta Cessi joutui taipumaan tappioon 3-0. Koko peli ESRC II:sta vastaan päättyi heidän voittoonsa 2-1.

Liigan 3. kierros oli kaikin puolin erittäin onnistunut. On ihana nähdä miten kaikki pelaajat nauttivat squashin pelaamisesta! Kiitokset kaikille 1. divisioonan pelaajille siitä, että kierroksilla vallitsee aina mukava, rento ja kannustava ilmapiiri. Ja kiitokset myös Railalle, että hän pääsi järjestämään ja organisoimaan meille onnistuneen kierroksen. Oli erittäin mukavaa! :)

Yhteiskuvassa vasemmalta joukkueittain ESRC II, ESRC III, ESRC IV, TSK, SquNa III & HSK II

Naisten 1-divarin tulokset Squashliiton sivustolla ja Club Lockerissa.

Raportoi kapteeni-Honne


ESRC:n divarinaisten kotikierros Esportissa, II-joukkueen peliraportti

Esportin tammikuun kotikierroksella pelasivat Emilia Kostiainen, Nea Ollikainen ja Jane Kotila. Yrsa, Tiina ja Inka olivat lepovuorossa tällä kertaa.

Ensimmäisenä vastassa oli divarin ykköspaikkaa pitävä HSK II. Nea pelasi tällä kertaa kolmospaikkaa ja aloitti ottelun Pinja Juutilaista vastaan ihan hyvin ottein. Peli oli tasaista ja molemmat pääsivät käyttämään vahvuuksiaan, mutta Pinja hieman kokeneempana vei ottelun 3-1. Pinjan vahvat lyönnit ja nopea liike olivat tällä kertaa liikaa Nealle, joka kuitenkin tsemppasi, eikä päästänyt Pinjaa helpolla.

Seuraavana kentälle asteli Emilia ja vastassa oli hänen treenikaverinsa Birgitta van der Kolk. Molemmat olivat jännittäneet tätä peliä jo monia kuukausia etukäteen. Emilia tiesi Birgitan vahvuudet ja myös Birgitta tiesi erittäin hyvin Emilian lyöntivalikoiman. Tämän takia pallorallit venyivät pitkiksi ja viimeisessä erässä molemmat joutuivatkin hengittelemään tavallista enemmän. Birgitta vei pelin lopulta 3-1 fiksulla ja virheettömällä pelillä.

Viimeisenä oli Janen vuoro. Jane jatkoi samaan tyyliin, minkä oli jo edellisellä liigakierroksella aloittanut, eli vei ottelun 3-0 nopeasti antamatta juuri mitään mahdollisuuksia vastustajalleen, Vivi Riutalle. Hienoja volleystoppareita ja vahvoja linjoja.

Seuraavana vastassa oli ESRC:n kolmosjoukkue. Nea aloitti jälleen ottelun. Vastassa oli ESRC:n uusi vahvuus Kaisu Anttila. Ensimmäiset kaksi erää olivat Kaisun hallintaa, sillä Nea hieman yllättyi Kaisun pelityylistä. Kolmannessa erässä Nea pääsi mukaan peliin ja peli tasoittui. Kaisun tarkat stopparit, kylmät pelihermot ja nopea liike olivat tällä kertaa liikaa Nealle. Kaisu vei pelin 3-1. Hieno tsemppi Nealta!

Emilia jatkoi pelaamalla jälleen toista treenikaveriaan Honne Syväniemeä vastaan. Honne tsemppasi hyvin, mutta Emilia vei ottelun 3-0. Emilia oli pelissä tyytyväinen siihen, että pystyi kerrankin pelaamaan rennosti ja pelissä oli hyvä fiilis!

Jane viimeisteli kierroksen voittamalla Cecilia Liljan 3-0. Ensimmäisessä erässä Cessi ei saanut Janea pois t-pisteestä ja Jane pääsi esittelemään huimia volleystopparitaitojaan. Toisessa erässä peli tasoittui hieman, mutta Jane vei pelin silti 3-0. Janen pelitaso alkaa olla jo aika hyvä!

Kiitos kaikille tästä kierroksesta! Mukava ilmapiiri. Nyt jatkamme taas treenejä, sillä ”Everyday is a chance to get better”.

Jane, Nea & Emilia

Naisten 1-divarin tulokset Squashliiton sivustolla ja Club Lockerissa.

Raportoi varakapteeni-Emilia

ESRC 2:lle kahdeksan pisteen kierros Merihaassa 25.1.!

Vuoden 2020 ensimmäinen kierros ykkösdivarissa ESRC 2:lle oli erityisen tärkeä. Vastaan asettuivat HSRC 2 ja TSSq 2, jotka pitävät perää lohkossa tällä hetkellä. ESRC 2 on piikkipaikalla, joten tällainen kierros on piste-etumatkan kasvattamisen kannalta erittäin tärkeä. Olen erittäin ylpeä, että voin todeta Joukkueen suoriutuneen urakasta erinomaisesti ja pisteet matkasivat Espooseen puhtaalla 8-0 tuloksella! Vaikka etukäteen odotettavissa olikin ns. helpompi kierros, eivät asiat koskaan käytännössä mene niinkuin Strömsössä. Merihaan hankalat kentät yhdistettynä pelaajiin, jotka eivät ole ennaltaan niin tuttuja, voivat aiheuttaa ikäviä matseja ja yllättäviä tappioita, joten erityisen hienoa oli, että koko joukkue pelasi ja otti voitot varmasti ja hyvällä asenteella. Seuraavassa lisää otteluiden kulusta.

Samalla jengillä kuin edelliselläkin kierroksella eli vasemmalta Action, Ruissi, Liro, River & Skola

HSRC 2 – ESRC 2

Ensimmäisenä vastaan tuli HSRC 2. He olivat varanneet liigaa varten Merihaan yläkentät, joilla en ole itsekään kovin usein pelannut vaikka Merihaassa kisoja onkin tahkottu. Kentät ovat erittäin nopeita, pallo pomppaa matalalle, eli kun palloa lyö “lämärinä” se kimpoilee erittäin arvaamattomasti ja osuu helposti kentän aika isoihin nikkeihin. Pelin hallitseminen rauhallisesti näillä kentillä on erittäin haastavaa, kun missä tahansa vaiheessa randomlyönti voi kiitää pitkin lattiaa tai pullahtaa isoihin nikkeihin. Ensimmäisenä tuleen joutuivat Joel “River” Rouste ja Ville “Skola” Eskola. Joelilla oli vastassa naisenergiaa Aurora Vikströmin muodossa. Joel voitti ottelun kyllä 3-0, kuten asiaan kuuluu, mutta jälkikäteen analysoi, että peli oli ajoittain hankala, sillä Aurora luki peliä hyvin ja hänellä on kuitenkin pahat lyönnit silloin, kun hänellä on aikaa. Joel kuitenkin huomasi pelissä, että Auroran rystytakanurkka oli heikkous, eli kun voitto on tavoite, niin Joel järkevästi haki tarvittavat pisteet painostamalla Auroraa tähän nurkkaan. 1-0 ESRC:lle suhteellisen nopeasti.

Ville Skolalle vastaan tuli Mikko Viljanen, jonka lyönneistä näki selvästi että tennistä on pelattu. Tällaiset pelaajat voivat olla hankalia, kun lyöntivalikoima on todella erilainen kuin mitä normaalisti odottaa. Villellä oli ekassa erässä 7-2 johto, joka kuitenkin suli erittäin nopeasti Mikon lyödessä villejä lyöntejä joko matalasti ja kovaa tai ihmeellisesti kimpoillen nikkeihin. Eka erä 11-7 Mikolle. Tuollaisen erän häviäminen voi tehdä tepposia sipulille, joten oli erittäin tärkeää ,että Ville otti tokan erän nimiinsä samoin lukemin. Pelissä oli kuitenkin selkeästi nähtävissä se, että pisteitä tuli melkein sattumanvaraisesti kummallekin, mikä ei ole hyvä asia, sillä tällainen matsi voi helposti myös kääntyä itseään vastaan, kun peli ei ole “hallussa”. Kolmas erä menikin Mikolle ja Villeä turhautti selvästi se, ettei pelirytmistä oikein saanut millään kiinni. Tässä vaiheessa haluan korostaa kaikille liigajoukkueille kaikilla tasoilla, kuinka tärkeää on että jokaista joukkueen peliä on katsomassa vähintään yksi oman joukkueen jäsen. Normaalin kannustuksen lisäksi on erittäin oleellista, että tämä joukkuetoveri myös seuraa ottelua sillä silmällä, että voi antaa erätauoilla järkeviä ohjeita siitä mitä seuraavassa erässä pitää tehdä toisin, mikä toimii ja mikä ei. Ennen neljättä erää sovittiin Villen kanssa, että Mikkoa pitää alkaa painostaa etukentälle, lasin takaa näki selvästi, ettei Mikko liikkunut kunnolla eteen, ja myös että Mikon peruspositio oli melko takana. Neljänteen erän Ville meni eri asenteella, alkoi pudotella peliä etukentälle boastein ja vastastopparein, ja Mikko alkoi jäädä jälkeen. Neljäs ja viides erä menivätkin sitten selvästi Villelle. Tärkeä henkinen voitto vaikeissa olosuhteissa hankalaa vastustajaa vastaan.

Ville “Ruissi” Ruismäki sai vastaansa Ville Nikusen. En nähnyt itse pelistä valitettavasti kuin muutamia palloja, mutta Ville kertoi debriefissä, että Nikunen osoittautuikin pelimieheksi. Ruissilla oli hankaluuksia saada lyönnit uppoamaan mittoihin ja peli oli melkoista hawaii-kössiä, missä lämärit seurasivat toisiaan eikä selkeää hallintaa päässyt muodostumaan kummallekaan. Nikunen olikin jo 2-1 erissä johdossa ennen kuin Ville kuitenkin sijoituksensa mukaan sai kovemmalla temmolla puristettua neljännen ja viidennen erän itselleen. Jälleen osoitus ottelusta, joka ehkä kotikentillä olisi pitänyt olla selkeä hallittu voitto, mutta joka näissä olosuhteissa muodostui hankalaksi matsiksi. Ruissin sipuli on kuitenkin onneksi erittäin kova, eli henkisellä kantilla voitto otettiin vaikka väkisin. Erinomainen osoitus työmiesmäisestä pakkovoitosta!

Tilanne oli siis jo 3-0, matsi voitettu, mutta sarjataulukossa jokaisella matsilla on merkitys, eli vikassa pelissä Iiro “Liro” Stubininkin olisi hyvä ottaa päänahka. Vastaan asettui Ilari Mustonen, joka on kova liikkumaan ja lyö kovaa, joka “vanhan liiton” Iirolle onkin aina hankala asia. Eka erä pelillisesti suht’ helposti Iirolle, mutta siitä alkoivatkin vaikeudet. Kaksi seuraavaa erää Ilarille. Vaikka Iirosta tuntuikin, ettei pelillisesti ole vaikeuksia jotenkin hyvistä paikoista tulikin virheitä ja Ilari oli hyvin välissä katkomassa ohitusyrityksiä. Yhtäkkiä peli 2-1 ja tilanne sellainen, ettei matsi tuntunut olevan oikein kontrollissa. Tässä kohtaa kuitenkin Ville “Skola” palautti palveluksen antamalla erätauolla viiltävän analyysin siitä miten seuraavaan erään pitäisi lähteä. “Lyö palloa maltillisemmin takanurkkiin, ei nopeita ratkaisuja, pidä pallo pitkinä kulmissa.”. Kypsä analyysi pelistä, ja tätä toteutettuaan Iiro veikin sitten neljännen ja viidennen erän pikavauhtia erittäin selvästi. Molemmissa erissä tilanne ehti olla jo 10-2 ennen kuin Ilari sai hieman kaunisteltua numeroita ennen lopullisia niittejä.

Matsi siis 4-0 ESRC:lle, ja vaikka etukäteen näin odotettiinkin, oli kolmessa pelissä kohelluksen vaara, eli erinomaista venymistä kaikilta!

TSSq 2 – ESRC 2

Toisessa pelissä vastaan tulikin sitten TSSq 2. Tämä matsi osoittautui huomattavasti helpommaksi, mutta silti pitää olla todella tyytyväinen siitä, että kaikki pelasivat omat pelinsä hyvällä asenteella ja ottivat voitot nopeasti ja tehokkaasti. Ainoastaan Ruissi joutui hakemaan voiton “koko rahalla”.

Ekassa matsissa Joel “River” kohtasi Joni Rintalan. Sulkapallotaustainen Joni osoittautui kelpo vastukseksi, mutta Riverin pää kesti erinomaisesti ja hän pystyi kuitenkin koko ajan olemaan pelillisesti niskan päällä. Tehokkaalla varmalla squashilla River painosti vastustajan sekä virheisiin, mutta sai myös pisteitä omilla hyvillä lyönneillään. Jokaisessa erässä Joni sai kyllä pisteitä, mutta missään vaiheessa ei näyttänyt siltä, että River olisi häviämässä erääkään. Ammattimainen peli Joelilta ja 3-0 voitto taskuun.

Iirolla oli taustalla pitkä tauko peleistä, joten tähän matsiin hän jäi soittelemaan toista viulua ja askiin laitettiin Axel “Action” Ollikainen. On hyvä, kun joukkueessa on viisi pelaajaa, tämä antaa mahdollisuuden taktikoida pelien kanssa. Actionia vastaan asettui “Harmaaselkä, vanha kettu” Tom Söderholm. Tällaiset vastustajat ovat aina hankalia varsinkin junioreille, joten oli ensiarvoisen tärkeää että Action käyttäisi pelissä omia aseitaan, eli vahvaa kovaa drivea ja ulottuvuutta. Hauska huomata, mutta Merihaan kentät tuntuivatkin olevan ihan optimaalisia Actionin timantinkoville driveille. Tom oli koko ajan myöhässä ja vaikeuksissa Actionin matalien ja kovien niittien kanssa, joka mahdollisti sen, että Action pääsi pudottelemaan seinistä irronneita palloja tarkasti etunurkkiin. Ensimmäinen erä selvästi Actionille, toisessa erässä Actionin hartiat notkahtivat hetkeksi ja Tom oli jo 7-3 johdossa, mutta sitten Action laittoi taas pauketta peliin ja kipusi piste pisteeltä tasoihin ja ohi. Toinen erä 12-10 meille! Kolmas erä olikin sitten täysin “Action Show”. Tarkka kova lyönti rystynurkkaan, irronnut palautus vielä pahana toiseen nurkkaan ja siitä auennut pallo nätisti etunurkkaan. Tämä kuvio muodostui Tomille sillaksi mistä ei enää noustu. Hieno matsi Actioniltä ja taisi olla “Kuparisen rikkonut” matsi liigassa miehelle! Hieno homma!

Ykkösten matsissa Ruissille tuli vastaan ikinuori Petteri Tiitinen. Merihaan kentät sopivat “Random lämäri” Tiitiselle erinomaisesti, ja Ruissi raportoikin, että matsia oli erittäin hankala hallita, kun Tiitinen pystyi tappamaan palloa matalilla tilteillä melkein mistä paikasta tahansa. 2-2 erätilanteessa ei joukkueen kapteenina voinut olla mitenkään erityisen rauhallisin mielin, Ruissilla itselläkin oli hieman epäilyksiä, kun kaveria oli erittäin vaikea saada ravistettua pois niskasta. Vikassa erässä Ruissi kuitenkin ehkä hieman rauhoitti peliä rystypuolella ja sai Tiitistä hieman paremmin hankaluuksiin takanurkissa, joka sitten lopulta toi ne tärkeät pisteet erässä ja vika erä 11-8 Ruissille. Tarinan opetuksena kuitenkin jälleen, että vaikka Ruissi olisikin objektiivisesti katsottuna selkeästi parempi pelaaja, on tällaiset matsit kentällä, jota ei oikein hallitse kuitenkin jotenkin voitettava eikä “masennukselle” saa antaa sijaa, kun kaveri tuntuu “jouluttavan” palloa nikkiin lähes mahdottomista asennoista. Mahtavaa, että Ruissi käänsi kaksi vastaavaa peliä kuitenkin itselleen, osoittaa henkistä lujuutta!

Ville “Skola” sai vielä vastaansa vikassa pelissä Roope Toivasen. Tässä matsissa Skola oli kyllä omaa luokkaansa, eikä missään vaiheessa ollut minkäänlaisissa vaikeuksissa. Hyvä peli silti, Skola ei missään vaihessa sortunut velttoiluun tai kikkailuun, vaan pelasi pelin nopeasti ja tehokkaasti pussiin, samalla hieman harjoitellen matsin hallintaa kentällä ja pelikuvioiden rakentamista. Erinomaista toimintaa, ja osoitus asenteesta sekä kunnioituksesta vastustajaa ja matsia kohtaan.

Debriefinä siis 8-0 ESRC 2:lle! Olemme nyt kolmen pisteen johdossa ennen toiseksi viimeistä kierrosta, mikä on mahtava asia! Pahimmat vastustajat SQ88 ja HSRC 1 molemmat menettivät omissa otteluissaan pisteitä, eli oli erittäin tärkeää pitää oma maali puhtaana tällä kierroksella! Mahtava asenne joukkueelta, ja monessa matsissa oli mahdollista, että oltaisiin menetetty pisteitä, mutta koko joukkue osoitti mahtavaa venymistä ja henkistä kanttia ottamalla voitot kotiin!

Joukkueenjohtaja kiittää! Ouver and aut!

Tulokset Squashliiton sivustolla ja Club Lockerissa.

Raportoi kapteeni-Iiro

Liigakierrosraportti 1/2020: ESRC VII Espoossa

Uusi vuosikymmen alkoi tasaisissa merkeissä, molemmat pelit ESRC7-ESP ja ESRC7-SalSi päättyivät tasan 2-2. Molemmissa oli sama juoni: olimme vahvempia alapään otteluissa. Jocke ja Eero voittivat kaikki ottelunsa. Yläpään paikoilla pelanneille Juha S:lle, Jannelle ja Markukselle ei tällä kertaa voittoja. Häviöistä voi syyttää pelipaikan viimehetken siirtoa Esportista Kivenlahteen, mikä suosi huonommin liikkuvia taitopelaajia. Summasummarum: ilmeisesti voitimme SalSin eräpisteillä, ESPiä vastaan erätkin menivät tasan, joten nyt laskeskellaan pisteitä yhteen.

Eero, Juha S, Jocke, Markus, kuvasta puuttuu Janne

Tulokset Squashliiton sivustolla ja Club Lockerissa.

raportoi Markus (päivän saldona yksi erävoitto) 

Kommentoi artikkelia »»

Sinun on rekisteröidyttävä jos haluat jättää kommentteja