ESRC:n joukkueiden liigakierrosraportit 9.3.2019

Runkosarjan voittajien on helppo hymyillä

Kauden 2018-2019 Squashliigan pelien maaliskuun kierroksella oli monen joukkueen osalta vuorossa runkosarjan viimeiset kierrokset, joten jännitystä oli ilmassa.

Julkaisemme tässä joukkueiden lähettämiä raportteja kuvien kera sitä mukaa, kun niitä saamme. Tuloslinkki Squashliiton sivustolle ja sieltä edelleen Club Lockeriin löytyy tästä. Klikkaa ottelua, jota haluat tarkastella tuloksia tarkemmin!

Nopein raportoija oli tälläkin kertaa miesten I-joukkue, joten heidän raporttinsa ekana.

Turusta mukaan hunajata

ESRC:n miesten ykkönen eli SM-sarjajoukkue lähti viimeiselle kierrokselle runkosarjan voitto silmissään. Pientä takapakkia aiheutti Kristian Rautiaisen puuttuminen, mutta vakiokokoonpano Matias Tuomen, Jaakko Vähämaan, Tatu Knuutilan ja Elias Korhosen voimin osoittautui yhtä lailla vahvaksi runkosarjan johdon pitämisessä.


Kierros pelattiin Turussa ja vastaan asettuivat MiSq ja TSSq. Ensimmäisenä vastaan asettui MiSq, jota vastaan pelit aloittivat Tatu ja Elias. Tatu selvisi Tuomas Häkkistä vastaan pientä, erän kokoista työtapaturmaa lukuunottamatta, melko selvästi 3-1. Elias sen sijaan teki ottelussaan liikaa virheitä entistä Suomen mestaria, Olle Poutiaista vastaan ja kärsi karvaan tappion erin 3-0. Seuraavassa ottelussa Matias otti puolestaan odotetun, suvereenin 3-0 voiton Aleksi Leskisestä. Viimeisessä ottelussa Jaakko Vähämaa kohtasi MiSq:n ”ässän” Erno Teitin. Jaakko kuitenkin vei ottelun nimiinsä vakuuttavasti erin 3-1. Yhtä erää lukuun ottamatta Jaakko oli läpi ottelun selvästi vahvempi. Vuosien nukuttamiskokemuksesta huolimatta anestesialääkäri Teitti ei siis onnistunut tainnuttamaan skarppia Jaakkoa.

Seuraavassa ottelussa ESRC:n rosteri mursi Turun kotiseuran. Tatu ja Elias asettuivat jälleen ensimmäisinä lauteille ja veivät molemmat (Tommi Ryyppöä ja Marko Pääkköstä) vastaan ottelunsa erin 3-0. Erityisesti Elias kokosi pelinsä hyvin karvaan tappion jälkeen upottaen turkulaisten play-off -haaveet Aurajokeen suoraan kolmessa erässä. Seuraavana kehään asteli Jaakko, joka otti yhtä lailla vakuuttavan 3-0 voiton Turun joukkueen kapteenista, Anssi Määttäsestä, pippurisesta biologianopettajasta. Viimeisessä ottelussa Matias kohtasi turkulaisten ykköspelaajan, Henrik Mustosen. Matiaksen taistelusta huolimatta Mustonen osoittautui tässä kohtaamisessa liian vahvaksi ja vei ottelun erissä suoraan 3-0, vaikka erityisesti toisessa erässä Matiakselle tarjoutui tilaisuuksia erävoittoon. 

Molemmista otteluista jäi siis saaliiksi 3-1 otteluvoitot, joiden voimin ESRC:n ykkösnyrkki varmisti runkosarjavoittonsa. Tämän turvin ESRC lähtee tulevaan play-offiin etulyöntiasemasta – ja hunajapurnukka kainalossa – hakemaan Squashliigan Suomen mestaruutta ja Eurocup-edustajan paikkaa.

Playoff-taktiikkaa jo hiomassa…

Ottelutulokset ja sarjatilanne Squashliiton sivustolla

Raportoi Tatu

Naisten SM-runkosarjan päätös kotikentillä

Naisten 1-liigajoukkuetta ovat murjoneet loukkaantumiset ja joukkopako ulkomaille, mutta play-offseja kohti pyristellään! Lauantain 9.3. kotikierroksella debytoi kaksi uutta liigapelaajaa: divarissa aiemmin pelannut Emilia Kostiainen ja lähes viidentoista vuoden tauon jälkeen squashkentille paluun tekevä Lilli Kronlund. Ykköspelaajana räpisteli tällä kertaa liigakonkari Marja Vainio. Tuomarointia ja hallintoa pyöritti polvileikkauksesta toipuva Riikka.

Emilia, Marja & Lilli

Ensimmäinen ottelu pelattiin Porin Squash Nalleja vastaan. Kolmospelaajien matsissa Saana Valasmaa vastaan Lilli kärsi vielä pienestä kipsistä ja kilpailurutiinin puuttumisesta, mutta lyönti on yhtä elegantti kuin ennenkin, ja ajoittain nähtiin hienoja hyökkäyksiä etukentälle. Lilli puristi voiton kolmannesta erästä, mutta neljännessa Saana ei enää antanut yllättää itseään, ja niin voitto Nalleille 3-1. Ykköspelaajien taisto käytiin Marja Vainion ja Kamilla Stengårdin kesken. Kamilla pelasi varmaa peruspeliä, ja kun Marja tarjoili palloa keskelle kenttää, oli porilaisen helppo napsia pisteitä 3-0-voiton verran. Kolmas erä tosin meni jatkopalloille, mutta turhat virheet ratkaisupalloissa katkaisivat valitettavasti senioripelaajamme jo lupaavalta näyttäneen nousun. Kakkospelaajien ottelussa Emilia haeskeli kahden erän verran takakentän maaleja, ja Viola Joutsi pääsi mukavaan 2-0-johtoon. Kolmannessa Emilia sai pallon paremmin takakentälle, ja peli tasoittui huomattavasti, mutta etumatkan turvin Viola vei ottelun 3-0 ja kokonaismatsi siis Porille 3-0.

Mikkeli lähetti kolmospelaajien otteluun mammalomalta palailevan Jutta Niemelän (o.s. Tuunanen). Lilli pelasi jo huomattavasti rennommin, ja kahden taitavan pelaajan otteita oli mukava seurata. Jutta sijoitti palloa taiten eikä pienestä ajoittaisesta puuskutuksesta huolimatta antanut erääkään vastustajalle: ottelu 3-0 Mikkelille. Seuraavaksi nähtiin tyly selkäsauna, kun Mikkelin Saara Vanhanen höykytti vanhaa kehäraakkia pahemman kerran. Ensimmäinen erä meni nollille, minkä jälkeen Marja toki yritti taistella paikasta T-pisteessä, mutta tasoero oli aivan liian suuri. Kolmannessa erässä veteraani poimi pari pelattua pistettä, mutta matsi oli nopeasti ohi suoraan kolmessa erässä. Kakkospelaajien ottelussa Emilia Kostiainen napsi seinään liimautuvilla linjoilla mukavasti pisteitä Susanna Vanhaselta, mutta Suski vei otteluvoiton 3-0 ja Mikkeli siis kokonaismatsin niin ikään 3-0. Ennakkoluuloton ensiesiintyminen liigassa sekä Lilliltä että Emilialta, ja Marja saatiin taas kerran ehjänä kentälle ja sieltä pois eli hyvä pelipäivä oli! Nyt katseet kohti huhtikuuta ja play-offseja mitalin kiilto silmissä ;-)

Ottelutulokset ja sarjatilanne Squashliiton sivustolla

Raportoi kapteeni-Marja

ESRC IV lohkovoittoon II-divarissa!

Tilanne D-lohkossa ennen viimeistä kierrosta oli jännittävä. ESRC IV oli yhden pisteen päässä johtavaa MetStonea, ja viimeisellä liigakierroksella Merihaassa olisi vastassa juuri MetStone ja ennakkoon helpommaksi vastukseksi tiedetty Kouvolan nuorisojoukkue. Kierrokselle lähdettiin joukkueella Tapio Arimo, Karl-Kristian Högström, Vesa Kylmälä.

MetStone oli kasannut paikalle ykkösnyrkkinsä: Markku Ignatius, Kari Hautala ja Harri Kivi-Koskinen. Vesan odotettiin hoitavan 1. miesten kohtaaminen helposti, mutta toisin kävi. 5.erä näytti jo pahalta, mutta Vesa löysi onneksi vielä uuden latauksen ja käänsi sen itselleen 11-9. Toivo lohkovoitosta oli elossa.

Kalle kohtasi taitavan Kari Hautalan. Kalle sai hyvän alun otteluun ja voitti kaksi ensimmäistä erää suhteellisen helposti. 3. erään Kari tuli kovaa. Onneksi Kari vauhti ei enää riittänyt 4.erään ja matsi Kallelle 3-1.

Tapio sai vastaansa Harri Kivi-Koskisen. Harri oli taitava ja piti matsia hallussa. Vaikka erät pisteiden valossa olivat suht tiukkoja kääntyivät ne varmuudella kaikki Harrille. Tärkeä 2-1 voitto kuitenkin MetStonesta jolla tasoitettiin lohkon tilanne!

Kouvolan nuoret olivat saaneet vahvistukseksi kokeneemman Keijo Peteliuksen. Se ei kuitenkaan muuttanut tilannetta. Puhdas 3-0 voitto ja siten lohkovoitto oli entistä lähempänä. Kun vielä MetStone hävisi HSRC II:lle niin lohkovoitto oli selvä.ESRC IV aloittaa nyt kovan treenamisen karsintoihin josta odotetaan vain ja ainoastaan suurta menestystä. Toivottavasti Tuomo Kekoni saadaan taas mukaan rosteriin siihen mennnessä.

Ottelutulokset ja sarjatilanne Squashliiton sivustolla

Raportoi kapteeni Kalle

ESRC III 2 DIV A Tampereella 9.3.2019

Onkohan tämä historian nopein liigakierros, joukkueelle kaksi 3-0 voittoa NääsSq IV:stä ja SalSi:sta ja vielä dumausvuoro päälle – ja kaikki hoidettu 90:ssä minuutissa!

Kapteeni olikin ennakkoon ajatellut että ESRC III:n pitäisi pärjätä hyvin, koska vastassa oli tällä kertaa liigataulukkomme kaksi peränpitäjäjoukkuetta, mutta parempi tietenkin olla voittamatta ennen kuin pelit on pelattu. Tämän kauden hyvin toiminut iskunyrkki Ville, Harry ja Axu myös tällä kertaa matkassa, lyhyt kahvipaussi Linnatuulessa, jonka jälkeen saavuimme Tampereen Tenniskeskukseen n. 10.40. Ehdittiin kentälle, jossa vedettiin 15 min. boast-drive lämmittelydrilli kolmeen pekkaan ja olimme valmiita tositoimiin tasan kello 11.00.

ESRCIII tulossa peleihin, ryhmäkuvassa; Harry, Ville, Axu.

3. pelaajien ottelussa Axulta lipsahti yksi erä Robert Kohlille, mutta voitto tyylikkäästi 3-1. Harry voitti Sami Heleniuksen suoraan 3-0 ja Ville niputti ykkösten matsissa myös tehokkaasti veteraanipelaajan Erkki Pyynösen 3-0. Melkein heti perään jatkoimme hyvällä peruslämmöllä Salmisaaren joukkuetta vastaan. Taas kaikki kolme kerralla kentälle ja tälläkin kertaa joukkue ilmestyi 3-0 voittajana reilun 20 minuutin sisällä! Ja nyt kaikki matsit päätyivät meille 3-0, Axu voitti kolmannen erän trillerin Kalle Winteriä vastaan 19-17, kun taas Ville ja Harry voittivat omissa matseissa Markku Kaistisen ja Tero Solansuun selvän oloisesti. Hyvillä mielillä tulimme takaisin Tampereelta jo klo 15.20 Espooseen ja näin jäi aikaa viikonlopun muihinkin rientoihin!

Axu kaatamassa NääsSq IV Robert Kohlia.

Kiitos taas joukkueelle, olemme hienosti 2. sijalla taulukossa HSRC IV:n jälkeen! Kevään 2019 viimeinen liigakierros on 23.3, Talissa, jossa vastassa juuri HSRC IV ja SquashNallet Porista. Vielä on siis tarjolla teoreettinen mahdollisuus voittaa koko lohko! 

Ottelutulokset ja sarjatilanne Squashliiton sivustolla

Raportoi Harry

Naisten ykkösdivarin kotikierros Esportissa

Aurinkoisena lauantaiaamuna päästiin kotikentillä Esportissa pelaamaan Squashliigan naisten 1-divarin runkosarjan viimeisiä otteluita. Viereisillä kentillä pelasivat samanaikaisesti SM-sarjan naiset, joten meininki Esportissa oli mitä mainioin.

Aada, Morgan & Kristiina

ESRC II oli saanut tälle kierrokselle joukkueeseen uuden jäsenen, Kristiina Rysän, joka teki paluun kilpakentille parin vuoden ”vauvatauon” jälkeen. Kolmospaikan pelaajana Kristiina pääsi välittömästi  kentälle pelaamaan SquNan Roosa Joutsia vastaan. Kristiinan peli parani ottelun aikana. Hän löi lyöntejä tositarkoituksella ja pääsi näyttämään pelitaitojaan kentällä. Tuloksena oli kuitenkin 0-3 tappio. Morgan Xiao-Berglundin pelissä ensimmäinen erä SquNan Jemina Stengårdia vastaan oli tiukka ja Morgan yritti toteuttaa pelisuunnitelmaansa. Loput erät olivat kuitenkin selkeämmin Jeminan hallintaa ja ottelu hänelle 3-0. Aada Borgström pelasi SquNan Aino Linhoa vastaan ja yritti ottelussa parhaansa, mutta tasoero oli suuri ja ottelu Ainolle selvästi 3-0. Koko ottelu siis SquNa II:lle 3-0.

Raila, TIina & Nea

Seuraavaksi pelattiin ESRC:n ”sisäinen” eli ESRC II vs. ESRC III, jossa Kristiina aloitti voittamalla tiukan ekan erän Ollikaisen Neaa vastaan. Ottelu pysyi melko tasaisena kolmatta erää lukuun ottamatta, mutta lopuksi Kristiina sai tunnustaa Nean paremmakseen erin 1-3. Morgan pelasi seuraavaksi Luhtalan Railaa vastaan. Ottelussa nähtiin monta mielenkiintoista palloa ja toinen erä oli tosi tiukka, mutta kokeneempana pelaajana Raila käänsi senkin vaikeuksien kautta itselleen voittaen koko ottelun 3-0. Viimeisessä kohtaamisessa nähtiin Koivun Tiinan ja Aadan kohtaaminen, jossa kokemus vei vielä tällä kertaa selvän voiton nuoruudesta, ottelu Tiinalle 3-0 ja voitot ESRC III:lle tällä kertaa 3-0.

Kevätkauden viimeisinä runkosarjan otteluina ESRC III pääsi mittauttamaan tasonsa TSK:n daameja vastaan. Tampereen joukkue oli paikalla melko lailla uudistuneella kokoonpanolla siten, että Nea aloitti kentällä Helmi Takalaa vastaan. Helmi opiskelee Otaniemessä ja käy nykyään viikottain ESRC:n treeneissä, Esportissa. Kentät olivat siis myös Helmille tutut. Vasenkätisenä pelaajana Helmi taisi päästä vähän yllättämään Nean, joka hävisi kaksi ensimmäistä erää. Kolmannessa erässä Nea kaivoi hyvän taisteluasenteen esiin ja vei sen nimiinsä 11-9. Neljäs erä oli melko tasainen, mutta Nea ei saanut ottelua kammettua enää viidenteen erään, vaan ottelu Helmille 3-1.

Ykköspelaajien kohtaamisessa nähtiin toisinto syksyltä: Raila oli kylmillä kentillä hetkittäin helisemässä Heidi Ylikoskea vastaan häviten yhden erän, mutta sai sitten palautettua ottelun jälleen toivomalleen raiteelle ja vei 3-1 voiton, kuten runkosarjan ensimmäisessäkin kohtaamisessa. Tilanteessa 1-1 sokeriksi pohjalle jäi siis kakkospelaajien ottelu, jossa Tiina pääsi pelaamaan meille uutta tuttavuutta, Anna Wallia vastaan. Anna pelaa racketlonia ja se näkyikin hänen syötöissään ja iskulyönneissään. Jalan pitäminen syöttöruudussa osoittautui myös haastavaksi. Juniori-ikäisten suojalasipakko taisi myös tulla Annalle yllätyksenä. Tässäkin ottelussa kentällä oli vasuri ja se taisi aiheuttaa Tiinalle hieman ekstrahaastetta, vaikka hän Railan kanssa onkin tottunut pelaamaan. Tiina vei ensimmäisen erän Annan selvästi vielä hieman totutellessa ottelutilanteeseen. Kaksi seuraavaa erää menivätkin sitten Annalle. Vanhana kehäkettuna Tiina kokosi itsensä kahteen viimeiseen erään vieden ne nimiinsä tiukkojen vaiheiden jälkeen. Ottelu Tiinalle 3-2 ja koko kamppailu ESRC: III:lle otteluin 2-1.

ESRC III on lopputuloksissa runkosarjan toinen ja ESRC II neljäs SquNa II:n viedessä 1-divarin voiton. Kummankaan ESRC:n joukkueen tavoitteena ei tällä kaudella ollut niinkään pelata aina parhaalla mahdollisella joukkueella, vaan tarjota pelimahdollisuuksia motivoituneimmille ja alati kehittyville junioreillemme täydennettynä aikuisikäisillä liigapeleistä innostuneilla jäsenillä. Kiitokset HSK II:lle, TSK:lle ja SquNa II:lle mukavasta liigakaudesta! Toivottavasti kohdataan myös ensi kaudella!

Ottelutulokset ja sarjatilanne Squashliiton sivustolla

Raportoivat kapteenit Morgan & Raila

Lucky Stroken Salon reissu, miesten II divisioonan D-lohkoa

Akif, Eino & Mikko Salossa

ESRC Lucky Stroken liigakierros suuntautui Saloon, missä vastassa oli voittamaton SaSkö ja MyyrSq. Matkaan lähtivät Eino, Akif ja Mikko. Ja koska Akif oli autokuskina, niin Salossa piti käydä kahvit ja voipullat syömässä ennen kuin mentiin Hai Parkin squashkentille.

Mikko kolmospelaajana ekana kentälle, vastassa Myyrmäen Kimmo Keränen. Mikolle voitto 3-0 (11-3, 11-5, 11-7) peruspelillä. Ykköspelaajana tällä kertaa Eino. Myyrmäeltä Luukas Raatikainen. No, kyllähän Eino yritti, jalat liikkui, lyönti kulki, mutta ”sipuli” oli jäässä. Ei mitään ajatusta pelissä, karvas häviö 0-3 (9-11, 7-11, 9-11). Harmittaa vieläkin. Vuoroon Akif, jolla vastassa mies toiselta puolelta maapalloa Australiasta, Chris Scolari. Nyt nähtiin päivän vauhdikkain peli. Peli alkoi heti vauhdikkaasti ja Akifin kovat lyönnit olivat aivan myrkkyä vastustajalle. Mutta tästä huolimatta Akif joutui tunnustamaan vastustajan 1-3 (11-13, 7-11, 4-11, 10-12) paremmaksi. Ottelu ESRC Lucky Stroke vs MyyrSq 1-3

Toiseen otteluun lähdettiin selvänä altavastaajana, sillä Salo oli koko kaudella hävinnyt vain yhden pelin. Mikko jälleen ekana kentälle kuten säännöt sanovat. Vastaan Salon Mika Oksa. Eka erä Mikolle jälleen aika peruspelillä (11-6), mutta toisessa erässä vastustaja oli aivan kuin uudestisyntynyt ja nyt mentiin vuorotellen johdossa jatkopalloille. Erä kuitenkin Mikolle 16-14. Kolmas erä oli jälleen hieman helpompi, taisi vastustaja hieman väsähtää ja ottelu Mikolle 3-0 (11-6, 16-14, 11-6). Einolla vastassa Lasse Sulku. Einon peli taisi olla jäänyt matkalle jonnekin Veikkolan kohdalle. Jos ei kulje, niin ei kulje. Peli aivan odotetusti 0-3 (5-11, 7-11, 4-11), vastustaja selvästi parempi, ei nokan koputtamista.Vuoroon Akif ja Salolta Timo Kallioinen. Peli oli paljon tasaisempi kuin mitä eränumerot olivat. Akif yritti voimalla ja välillä taidolla, mutta poistui kentältä kaikkensa antaneena 0-3 ( 8-11, 3-11, 1-11) . Tässä kohtaa voisi mainita, että ”tekniikka voittaa voiman”. ESRC Lucky Stroke vs SaSkö 1-3.

Seuraava kierros jo 23.3. Kotimatkalla pohdittiin jo, että jos vähän lisätään harjoituksia, niin kyllä ensi kaudella näytetään.

Ottelutulokset ja sarjatilanne Squashliiton sivustolla

Pallot nikkiin, raportoi Eino


Kommentoi artikkelia »»

Sinun on rekisteröidyttävä jos haluat jättää kommentteja