ESRC:n joukkueiden liigakierrosraportit 26.1.2019

Kauden 2018-2019 Squashliigan pelien tammikuun kierroksella pääsivät pientä mustaa squashkoppiin lyömään ESRC:n yhdeksästä joukkueesta kaikki muut paitsi naisten I-joukkue, jonka runkosarja jatkuu vasta maaliskuussa.

IV-joukkueen kapteeni Kalle vauhdissa Kivenlahden kierroksella

Julkaisemme tässä joukkueiden lähettämiä raportteja kuvien kera sitä mukaa, kun niitä saamme. Tuloslinkki Squashliiton sivustolle ja sieltä edelleen Club Lockeriin löytyy tästä. Klikkaa ottelua, jota haluat tarkastella tarkemmin!

Nopein raportoija oli tällä kertaa miesten I-joukkue, joten heidän raporttinsa ekana.

Miesten SM-sarjakierros Kouvolassa

Lauantaiaamuna joukkue kerääntyi yhteen siellä, missä perustyö liigaa varten tehdään, eli kotihalli Esportin ympäristössä. Auton nokka suunnattiin kohti Kouvolaa, jossa kolme kuudesta joukkueesta pelasivat jaetun kierroksen. Loput joukkueet pelasivat keskenään Rukalla.

Kouvolassa pelasimme sarjan kärkijoukkueita KSQ:ta ja JSK:ta vastaan, joten kovia pelejä oli tiedossa ja samalla saimme osviittaa siitä, mitkä ovat mahdollisuutemme tänä vuonna kirkkaimpaan mitaliin.

Päivän urakka alkoi tuomaroinnilla, kun JSK ja KSQ kohtasivat ja meidän tuli vain pitää huoli tankkaamisestamme, koska pelien välillä ei yleensä ole juurikaan aikaa ruokailuun. Suuremmilta yllätyksiltä vältyttiin kotijoukkueen ja Järvenpään pelaajien kohtaamisessa.

Ensimmäinen pelimme oli JSK:ta vastaan, jonka hoidimme lupaavasti kotiin. Jaakko ja Krisu onnistuivat voittamaan pelinsä helpohkosti Karsikasta ja Ramboa vastaan suoraan kolmessa erässä, mutta Tatu joutui vääntämään kolmospelaajien ottelussa Joel Jalovaaran kanssa neljänteen erään. Ykköspelaajien ottelussa kaksi ammattilaista kohtasivat toisensa, kun Masaa vastaan asettui Miko Äijänen. Peli oli vauhdikasta, kuten odottaa sopii ja se venyi myös neljänteen erään. Järvenpääläinen poistui kuitenkin kentältä voittajana, mutta kokonaistulos ESRC:n hyväksi 3-1. JSK:lla ei ollut täysmiehistö mukana, kun Jami ei ollut pelikuntoisena, joten jatkopelejä varten joukkueemme tarvitsee vielä tason noston.

Toisessa ottelussa kohtasimme kotijoukkueen KSQ:n. Jaakko, Krisu ja Tatu voittivat ottelunsa 3-0. Jaakko voitti entisen ESRC:n runkopelaajan Janne Järvisen, Krisu Joonas Karhun ja Tatu kaksikäsitaiturin Riku Mehdan tiukassa kolmieräisessä taistossa.

Matias sai vastaansa aina niin vakuuttavan – ja edelleen Suomen ykköspelaajan – Olli Tuomisen, joka oli iskussa. Peli päättyi Ollin hyväksi 3-0. Joukkueen kokonaistulokseksi muodostui myös tästä taistelusta 3-1. Myös KSQ:lta puuttui ykkösmiehistö Heikki Konosen ollessa poissa, joten playoffeja varten tiedossa on entistä kovempia pelejä.

Kierroksen myötä keräsimme kuusi pistettä, mikä vahvisti asemiamme liigakärjessä. Liiga näyttää tänä vuonna olevan hyvin käsissämme, kun olemme saaneet Krisun napsimaan nelospelaajana elintärkeitä voittoja ja tästä on erittäin hyvä jatkaa kohti lähestyviä kisoja ja viimeistä liigakierrosta ennen playoffeja.

Ottelutulokset ja sarjatilanne Squashliiton sivustolla

Raportoi Jaakko

Miesten II-joukkue Turussa

ESRC II – joukkue matkasi tällä kertaa Turkuun vääntämään Squashliigan 1-divisioonaa. Joukkueen rungot muodostivat vakiokasvot, kapteeni Iiro Stubin, Ville Ruismäki sekä Joel Rouste. Syksyn liigakierrokset missannut päävalmentaja Lind oli myös tulossa pelaajavahvistukseksi tälle kierrokselle, mutta loppuviikosta äitynyt flunssa pakotti Lindin valmentajankoppiin.

Ensimmäisessä ottelussa vastustajana oli HSRC:n ykkösjoukkue, joukkueellaan Riina Koskinen, Petteri Repo sekä Jussi Vikström.

Joel ”the River” Rouste aloitti oman urakkansa kolmospelaajien ottelussa Jussi Vikströmiä vastaan. Jussi aloitti ottelun terävästi, ja karkasi nopeasti tavoittamattomaan johtoon. Ensimmäinen erä HSRC:lle. Toiseen erään Joel sai pelikuvionsa kuntoon (painetta rystylle, Jussin kentän avauksista tyhjään tilaan hyökkääminen) ja tasoitti tilanteen 1-1:een. Sen jälkeen ote valitettavasti herpaantui, ja Jussi marssi 3-1 voittoon.

Samanaikaisesti viereisellä kentällä taistelivat Ville Ruismäki sekä HSRC:n ykkösnyrkki Riina Koskinen. Molemmat aloittivat ottelun hieman varovaisesti ja tunnustelevissa merkeissä. Tässä tunnustelussa Riina oli etevämpi ja vei HSRC:n 1-0 johtoon. Pikkuhiljaa pelin edetessä molemmat pääsivät paremmin vauhtiin. Riina jätti Villen onneksi paljon hyökkäyspaikkoja käyttämättä ja toisaalta teki hyökkäyspaikoista liikaa virheitä ja Ville taasen sai pidettyä temmon riittävän korkealla, ja kampesi seuraavat kolme erää itselleen. Näin tärkeä 3-1 voitto kotiin! Hyvä Ville!

Otteluvoitot olivat siis tässä vaiheessa tasan, ja ratkaisijan rooliin pääsi kapteeni Iiro Stubin. Iiro sai vastaansa varsinaisen kehäketun, eli Petteri ”the Fox” Revon. Petteri laittoi kunnolla kampoihin läpi ottelun, ja pääsi varsinkin kovilla niiteillään usein niskan päälle. Iiron hyökkäyspeli oli ajoittain turhan hätäistä ja pehmeää, ja Petteri pääsi usein hyödyntämään Iiron heikkoja eteenlyöntejä. Iiro sai kuitenkin luotua riittävästi painetta ja liikettä, ja näin ollen lopulta 3-1 voitto ESRC:lle, ja kokonaisvoitto HSRC:stä 3-1.

Toisessa ottelussa oli vastassa JSK:n II-joukkue, joka oli tälle kierrokselle tuonut kovan vahvistuksen ykköspelaajaksi, nimittäin Ruotasen Heikin. Muut pelaajat JSK:lla olivat Petri Rasmus sekä Kimmo Puukko.

Ensimmäisenä koppiin astelivat Joel Rouste ja Kimmo Puukko. Joel oli edellisellä kierroksella hävinnyt Puukolle tiukasti 2-3 (9-11 viidennessä).

Revanssi mielessä Joel lähti päättäväisesti otteluun. Tasaisissa merkeissä edettiin lopulta jälleen kerran aina viidenteen erään asti. Mahdollisuuksia tarjoiltiin paljon, mutta lopulta Puukko onnistui kampeamaan viidennen itselleen  12-10, ja näin ollen Joelin oli jälleen tyytyminen 2-3 tappioon. JSK siirtyi näin ollen otteluissa 1-0 johtoon.

Seuraavaksi oli Villen vuoro lähteä haastamaan kokenutta Ruotasen Heikkiä. Heikin tempo ja varma peruspelaaminen olivat tällä kertaa liikaa Villelle, eikä ottelusta jäänyt käteen monta pistettä. Ottelu selvästi Heikille 3-0 ja JSK tavoittamattomaan 2-0 johtoon.

Viimeisenä oli sitten vielä kapteenin vuoro lähteä hakemaan joukkueelle lohtupisteitä. Iirolla oli vastassaan Petri Rasmus. Iiro laittoi ensimmäisessä erässä kovan temmon päälle ja vei erän selvästi 11-3. Sitten pieni kaasun hölläys, ja Petri kampesi itsensä otteluun mukaan ja tasoitti erät 1-1:een. Tämän jälkeen Iiro ei enää saanut terävyyttään takaisin, ja antoi Petrin juoksuttaa itseään liikaa, ja Petri siirtyi 2-1 johtoon. Lopulta Iiron jalat pettivät kirjaimellisesti alta, vaikka neljännessä nähtiinkin vielä hienoa taistelua. Erä JSK:lle ja ottelu 3-1, ja kokonaisvoitto 3-0.

Näin ollen tältä kierrokselta plakkariin siis 2-1 voitto HSRC:stä ja 0-3 tappio JSK:lle, eli sarjataulukkoon vietäviksi kaksi pistettä. Nousukarsintoihin pääsyyn on vielä mahdollisuuksia, mutta se vaatii loistavia onnistumisia viimeiseltä kahdelta kierrokselta, sekä myös heikkoja otteita muilta joukkueilta. Onnistua täytyy joka tapauksessa, sillä säilyminen 1-divisioonassakaan ei tässä vaiheessa kautta ole mitenkään itsestäänselvää.

Seuraava liigakierros on 9.3. Silloin vastassa ovat Sq-88 sekä HSK. Siihen asti tiukkaa treeniä!

Ottelutulokset ja sarjatilanne Squashliiton sivustolla

Raportoi päävalmentaja Lind

Naisten ykkösdivarin kierros Talihallissa

ESRC III eli Nea, Yrsa & Tiina

Naisten ykkösdivarin kolmas liigakierros pelattiin rankalta lumisateelta suojassa Helsingin Talihallissa. Ensimmäisinä mittelivät ESRC III ja Helsingin HSK II. Naftaliinista kaivettu Yrsa pääsi ensimmäisenä testaamaan Hanna-Mari Halmetta vastaan onko lyöntitekniikka vielä hallussa. Ihan hyvinhän se oli, vaikka ottelu päätyikin Yrsan tappioon 1-3. Yrsa oli kuitenkin tyytyväinen siihen, että sai napattua erän. Seuraavaksi pitkään jatkuneesta flunssasta kärsivä Tiina asettui HSK:n hollantilaisvahvistusta Birgitta van der Kolkia vastaan. Tiina jaksoi hyvin vääntää ja sai Birgitalta erän, mutta loppujen lopuksi hollantilainen oli vahvempi ja ottelu päättyi 3-1. Viimeisenä, muttei vähäisimpänä Nea pelasi Vivi Riuttaa vastaan. Kahden ensimmäisen erän jälkeen ottelu vaikutti tasaiselta, mutta Nea onnistui nappaamaan pelin hallintaansa ja voitti ottelun 3-1. Nea olisi voinut omasta mielestään olla ottelussa terävämpi, mutta muuten meni ihan hyvin.

Päivän toiseksi vastustajakseen ESRC III sai Porin SquNa II:n. Porilaiset tytöt jatkoivat jo aikaisemmilla liigakierroksilla nähtyä vahvaa dominointiaan. Yrsa sai vastaansa Aino Linhon, joka päihitti kokemuksen erin 3-0. Yrsa totesi, että vaikkei voittanutkaan päivän matseja niin hauskaa oli. Tiinakaan ei pärjännyt nuoremmalleen Jemina Stengårdille, vaan antoi väsymykselle vallan ja ottelun meni Jeminalle 3-0. Lopulta Neallakaan ei ollut saumoja Roosa Joutsia vastaan, vaikka Nea pelasikin paremmin kuin ensimmäisessä ottelussaan. Matsi Roosalle 3-0. Nea totesi pelien jälkeen olevansa tyytyväinen päivän tuloksiinsa.

ESRC II eli Inka, Morgan & Cessi

ESRC II -jengin pelaajat saivat odottaa hetken aikaa muiden pelien päättymistä, kunnes pääsivät tömistelemään ja syöksähtelemään kentälle. Aluksi tuli vastaan Tampereen TSK. Cessi pääsi katkaisemaan pitkän liigataukonsa Laura Ylikoskea vastaan, jolla oli myös itsellään useamman vuoden liigatauko takana. Tällä kertaa Cessi oli vahvempi vieden pelin nimiinsä 3-0. Cessi totesi, että oli hauskaa pelata taas liigaa pitkä tauon jälkeen. Hän myös kehui uutta Clublocker-järjestelmää hyvin toimivaksi ja tuomarointia helpottavaksi. Morgan sai vastaansa tutun kilpakumppaninsa Heidi Ylikosken, jonka kanssa he olivat viime kierroksella Porissa vääntäneet viisieräisen matsin, jonka Morgan voitti. Tällä kertaa Heidi oli kuitenkin parempi voittaen 3-0. Morgan summasi matsin jälkeen olleensa liian kärkkäänä voittamaan eikä keskittynyt tarpeeksi lyönteihinsä. Ratkaiseva viimeinen peli pelattiin Inkan ja Minna Mäkelän välillä. Minna yllätti Inkan heti ekan erän alusta lähtien varmoilla linjalyönneillään sekä tarkalla etukenttäpelillään. Erät olivat kohtuu tasaiset, mutta Inka onnistui voittamaan ottelun 3-0.

Kakkosjengin toinen vastustaja oli jo kolmosjengiä vastaan otelleet HSK II:n naiset. Cessi pääsi hikoilemaan vastassaan Hanna-Mari, jonka Cessi nujersi 3-0. Pelin jälkeen Cessi kommentoi, että sai kyllä juosta ihan tarpeeksi tänään. Morgan sai vastaansa Birgitan. Peli oli kiihkeää ja tuomareita koeteltiin useilla let-tilanteilla. Birgitta vei lopulta ottelun 3-0. Morgan totesi kolmannen erän olleen mielenkiintoisin ja siinä pelattiin paljon palloralleja. Morgan sanoi päättäneensä ottelun hyvällä mielellä, vaikka tulikin tappio. Ratkaiseva kolmas ottelu jäi jälleen kerran Inkalle, joka pelasi Viviä vastaan. Vivin rystyvolleystopparit olivat tappavan tarkkoja, mutta Inka onnistui hallitsemaan peliä ja voittamaan ottelun 3-0.

Kaiken kaikkiaan ESRC:n naispelaajat olivat tämän päiväisen Helsingin kierroksen jälkeen väsyneitä, mutta ihan tyytyväisiä. Etenkin kakkosjengin pelaajat olivat tyytyväisiä otteisiinsa voitettuaan molemmat ottelunsa matsein 2-1 ja nousten näin sarjataulukon sijalle 3. SquNa II jatkaa runkosarjan kärjessä, kun taas ESRC III putosi harmillisesti neljännelle sijalle. Isot kiitokset HSK:lle kierroksen järjestelyistä! Ensi kerralla nähdään sitten kauden viimeisen liigakierroksen merkeissä Espoossa maaliskuussa.

Ottelutulokset ja sarjatilanne Squashliiton sivustolla

Raportin ESRC-pelaajien kommenteista kokosi Inka

ESRC III 2 DIV A Merihaassa 26.1.2019

Oli oikein vanhan ajan kunnon talvilauantai, kun ESRC III -joukkue hyppäsi aamumetroon Espoosta ja matkusti koko matkan Hakaniemen torille. Näin säästyimme kaupunkiajamiselta ja Merihaan parkkeeraushaasteilta, siellä kun on parkkiruudut tunnetusti kapeat ja parkkivahdit koko ajan hereillä!

Pääsimme heti klo 11 kaikki kolme vierekkäisille kentille samaan aikaan Porin SquNaa vastaan. Axu ja Harry sai vastaansa porilaisten naisjuniorit Viola Joutsin ja Kamilla Stengårdin; molemmat ottelut selkeästi kotiin 3-0. Ville sen sijaan pääsi oikein tositoimiin ja väänsi Jonne Stengårdin kanssa täydet viisi erää; voitto käväisi todella lähellä, mutta Jonne vei vielä tämän kerran pisteet Poriin. Erittäin hyvä matsi Villeltä!

 

ESRCIII ryhmäkuvassa; Ville, Harry, Axu.

Toisessa matsissa oli vastassa Pomps Porvoosta: Axu niputti Dani Sihvosen nopeasti 3-0 ja sitten Harry sai astua kentälle Esa Karppista vastaan. Esa olikin skarpilla päällä ja kun Harry oli vielä hieman ”rikki” viime viikonlopun seniorimittelöistä pääsimme vääntämään koko rahan edestä. Lopulta pitkä 3. erä 15-13 Harrylle ja 4. erä 1-6 ”sillasta” jollain ihmeellä Harrylle 12-10 ja koko matsi 3-1.  Voitto oli näin jo kotona. Ville pääsi taas sparraamaan kokenutta Kai Störiä vastaan ykkösten ottelussa, mutta tällä kertaa Kai oli vielä selvästi parempi

Ville ottaa Jonnesta mittaa!

Kiitos taas joukkueelle, olemme kunniakkaalla 2. sijalla taulukossa voittamattoman HSRC:n jälkeen! Kevään 2019 viimeiset liigakierros ovat sitten 9.3 Tampereella ja 23.3 Talissa.

Ottelutulokset ja sarjatilanne Squashliiton sivustolla

Raportoi Harry

P.S. Ylimääräinen bonus, kun pääsi laittamaan syväjäähdytetyn auton metron liityntäparkkiin ja viiden tunnin jälkeen auto oli jo melkein sulanut 😊

 Miesten IV-joukkue Kivenlahdessa

IV-joukkue pelasi Kivenlahden hallilla, kun MetStone isännöi kierrosta. Vastassa meillä oli MyyrSq II ja HSRC II.

Ekaan otteluun myyrmäkeläisiä vastaan lähdettiin joukkueella Tuomo Kekoni, Karl-Kristian Högström, Tapio Arimo. Tuomo pelasi hienosti Timo Nousmaata vastaan. Ei virheitä ja hyvät hyökkäykset. Voitto suoraan 3-0. Kalle sai taistella Jan Särkiniemeä vastaan ihan tosissaan. Kolme erää kovaa taistelua. 4. erässä Jan vihdoin vähän väsähti ja matsi Kallelle 3-1. Tapio sai vastaansa Jari Halosen ja kommentoi matsiaan:  Jari oli aika jäässä alussa ja vein kaksi ekaa erää helpohkosti. Kolmannessa kaveri siirtyi nopeasti 10-3 johtoon, sain vielä tilanteeksi 10-9, mutta siihen loppui kiri. Neljäs oli tasainen, mutta lopussa sain pari pidempää palloa kotiin ja kaveri väsyi.

Toiseen otteluun HSRC II:sta vastaan siirtyi Tuomo sivuun ja Vesa Kylmälä otti ykköspaikan. Vesalla kulki tauon jälkeen peli oikein hyvin. Teemu Suvanto kaatui suoraan 3-0. Kalle pelasi Esa Sutelaista vastaan ailahtelevan ottelun. Kaksi erää virheitä. 3.erässä alkoi peli kulkea ja se kääntyi Kallelle. 4. oli taas tiukkaa vääntöä, mutta se meni jatkopalloilla Esalle. Tappio 1-3. Tapiolla oli vastassa nuori Arttu Raunio: kaveri löi kovaa. Tasainen peli, jossa molemmilla oli ihan hyvää peliä ajoittain. Tapio kommentoi: hävisin ekan ja kolmannen erän, viides oli tasainen 8-8 asti. Onnistuin lopussa voittamaan kolme viimeistä palloa taidolla ja vähän tuurillakin.

Hyvä tulos siis IV-jengiltä ja viimeisellä kierroksella on tavoitteena vain ja ainoastaan lohkovoitto. Kapteeni oli tälläkin kertaa joukkueen heikoin lenkki. Mitenköhän siihen saisi muutoksen? Ai niin… treenaamalla!

Ottelutulokset ja sarjatilanne Squashliiton sivustolla

Raportoi kapteeni-Kalle

Alla tunnelmia ekasta ottelusta:

Kommentoi artikkelia »»

Sinun on rekisteröidyttävä jos haluat jättää kommentteja