ESRC:n joukkueiden liigakierrosraportit 3.-4.11.2018

Kauden 2018-2019 Squashliigan pelit jatkuivat lauantaina 3.11. ja jälleen oli seitsemän ESRC:n joukkuetta tulessa. Naisten I-divarin ottelut pelataan vasta su 4.11., joten silloin pääsevät ESRC:n 8. ja 9. joukkue ottamaan mittaa vastustajistaan. Julkaisemme tässä joukkueiden lähettämiä raportteja kuvien kera sitä mukaa, kun niitä saamme. Tuloslinkki Squashliiton sivustolle ja sieltä edelleen Club Lockeriin löytyy tästä. Klikkaa ottelua, jota haluat tarkastella tarkemmin!

Nopein raportoija oli tällä kertaa naisten I-joukkue, joten heidän raporttinsa ekana.

Naisten SM-kierros Porissa

Squashliigan naisten SM-sarjaa pelattiin ensimmäistä kertaa ikinä Porin urheilutalolla, jonne suuntasimme kolmihenkisellä joukkueella. Pelaajavajaus näytti alkuviikosta vielä uhkaavalta, mutta mukaan saatiin Katariina Berggren, joka samalla teki comebackin SM-sarjaan. Muina pelaajina hääräsivät vakiokalusto Sanna Koivumäki ja Marja Vainio.

Lähtö oli aikaisin aamuseitsemän jälkeen Marjan kuljettaessa joukkueen turvallisesti perille. Nopea pysähdys Forssan ABC:llä, jossa törmäsimme HSRC:n, HSK:n ja SquNan miesten joukkueeseen.

Aloitimme tuomaroinnilla, mikä hoitui erittäin mallikkaasti Club Lockerin avulla. Kierroksella pelasimme kahta helsinkiläistä joukkuetta vastaan aloittaen HSRC:stä. Katariina pelasi erittäin taitavaa hongkongilaista Monique Huita vastaan. ”Oli erittäin mukava pelata eikä tullut jännityskipsiä missään vaiheessa.” Ottelu 3-0 HSRC:lle. Seuraavana boxiin Sanna, joka sai vastaansa Maarit Ekholmin. ”Peli oli ihan ok, liikaa virheitä tuli taas tehtyä.” Ottelu myös edellisen tapaan HSRC:lle 3-0. Marja sai vastaansa Michaela Björmströmin ja pelasi aivan huikean ottelun. Kaikki erät jatkopalloilla (14-12, 12-10, 12-10), mutta ottelu Michaelalle 3-0. Ottelu olisi kuitenkin voinut päättyä miten tahansa! ”Lyönnit onnistui loistavasti ja oli todella mukavaa pelata.” HSRC:tä vastaan siis 3-0 häviö.

Kierroksen viimeisenä pelinä oli ottelu HSK:ta vastaan. Katariina pelasi Penttilän Johannaa vastaan. Shotteja laitettiin puolin ja toisin, peli kuitenkin Johannalle 3-0. Sannalla peli Meeri Särkkää vastaan. Ensimmäinen erä Sannalle, 0-5 tappio asemasta 11-5 voittoon. Loput erät kuitenkin Meerille eli 3-1 häviö. Marjalla vastassa Katri Aalto-Setälä. Marja sai kasattua hyvin pisteitä, mutta peli Katrille 3-0. Koko matsi HSK:lle 3-0.

Hieman mollivoittoinen kierros, mutta silti sarjassa roikutaan vielä toisella sijalla. Seuraava kierros Espoossa vasta maaliskuussa, missä pelataan runkosarjan viimeiset pelit.

Ottelutulokset ja sarjatilanne Squashliiton sivustolla

Raportoivat Sanna, Marja ja Katariina

ESRC IV Kouvolassa

ESRC IV lähti kovin odotuksin kohti Kouvolaa. Lohkokärkeen oli tarkoitus päästä. Ihan ei tavoite toteutunut, mutta Tuomo Kekoni on sentään pelaajalistan kärjessä puhtaalla pelillä. Vastassa Kouvolassa oli MyyrSq ja HSRC.

Vasemmalta Vesa Kylmälä, Karl-Kristian Högström, Tuomo Kekoni

Ykköspelaaja Vesa taisteli ensin Timo Nousmaata vastaan viisi tiukkaa erää. Viidennen erän virheet koituivat kuitenkin Vesan kohtaloksi. Teemu Suvanto oli myös tänään liian ovella Vesalle ja vei matsin 3-1.

Kakkospelaaja Tuomo on ollut joukkueen varmin. Tänäänkin Tuomo taisteli viisi erää molemmissa otteluissa ja käänsi ne molemmat loppujen lopuksi voitoksi. Vaikka Havasteen volleystoppareista Tuomo näkeekin painajaisia vielä pitkään. Tässä vielä Tuomon kommentit omista otteluista: ”Molemmista peleistä niukat 3-2-voitot, mikä teki hyvää itseluottamukselle juuri nyt. Alkukaudesta tilille tuli pari kirpeää tappiota tiukoissa matseissa, mutta nyt pakotin itseni pelaamaan rohkeasti loppuun saakka ja se tuotti tulosta. MyyrSquashin Jan Särkinimeä vastaan hyvä taistelu, jossa ”momentum” vaihtui aika monta kertaa matsin aikana. Muutamat pitkät pallot 4. erässä tekivät tehtävänsä, sillä kaveri myönsi tankin olleen täysin tyhjä viidennessä, ja sain hoideltua matsin kotiin. HSRC:n Jukka Havasteen kanssa pelasimme itselleni täysin vierasta lajia. Kaveri hyökkäsi käytännössä joka paikasta eteen uskomattomalla tarkkuudella. En päässyt peliin oikein missään vaiheessa sisään. Viidennen erän ratkaisuhetkillä sain haettua pari kurotuspalloa edestä ja käännettyä onnistuneilla lobeilla homman kotiin.”

Kallen peli ei ensimmäisessä matsissa kulkenut lainkaan. Jari Haloselle helppo voitto. Toinen matsi alkoi surkeasti kahdella hävityllä erällä, mutta sen jälkeen alkoi peli kulkea ja vastustaja Arttu Raunio hyytyä. 3-2 voitto.

Ottelutulokset ja sarjatilanne Squashliiton sivustolla

Lohkon kärkikahinoissa ollaan edelleen!

Raportoi kapteeni-Kalle

ESRCIII 2 DIV B Esportissa 3.11.2018

Tällä kerralla vuorossa oli kotikierros, eli helppo logistiikan osalta, kovia matseja toki oli luvassa. Iloksemme Axu liittyi joukkoon ja upouuden rankinglistan mukaisesti joukkueemme oli Eskolan Ville ykkönen, Liljan Harry kakkonen ja Ollikaisen Axu kolmospelaaja.ESRC III kokoonpanolla Harry, Ville ja Axu

Aamun tuomarointivuoron jälkeen pääsimme avaamaan pelit sarjan tulokasta, eli Porvoon Mailapeliseuraa vastaa (PompS). Axu pääsi heti hyvään pelirytmiin kiinni ja kaatoi Porvoon Jan Aallon 3-1, Harry seurasi Axun esimerkkiä kaatamalla niin ikään luvuin 3-1 kakkosten pelissä Esa Karppisen. Ville sai ykkösten pelissä vastaansa vanhan liigajyrän Kai Störin ja pisti oikein hyvin kampoihin kahdessa ekassa erässä. Sitten Kai alkoi lämmetä ja viimeisteli 3-0 numerot kovalla tempolla viimeisessä erässä. Hyvä voitto joukkueelle!

Axun tyylinäyte Lauri Larvusta vastaan

Ville kaatamassa Antti Lindiä

Toisessa ottelussa vastaan tuli ennakkoon kova HSRC IV, joka vilisee nuoria mailapelivirtuooseja. Axu joutui kovaan kyytiin Lauri Larvusta vastaan ja ajoittaisista kovista palloralleista huolimatta Axu joutui poistumaan 0-3 hävinneenä kopista tällä kertaa. Ykkösten matsissa oli Villen vuoro tasoittaa luvut ja sen hän tekikin upeasti voittamalla vanhan ketun Antti Lindin 3-0, kaksi viimeistä erää menivät molemmat jatkopalloille, mutta Ville skarppasi hienosti juuri kun sitä tarvittiin. Ratkaisevassa matsissa Harry sai vastaansa tennistaustaisen Ville Nikusen. Tällä kertaa Villen ilmiömäinen liikkuminen ja hyvät dropit olivat myrkkyä Harrylle ja takkiin tuli 1-3. Näin ollen voitto HSRC:lle 2-1.

Joukkue esitti taas mainioita pelejä ja etenkin junnupelaajat kasvavat joka kierroksella! Joukkue on nyt toisena omassa lohkossaan ja seuraavan kerran pelataan Merihaassa 26.1.2019 vastassa Pori ja Porvoo.

Silloin jatketaan tarinaa, hyvää treeniä siihen saakka!

Ottelutulokset ja sarjatilanne Squashliiton sivustolla

Raportoi kapteeni Harry

Miesten SM-sarjaa Mikkelissä

Kello 07:00 aamulla auto starttasi Espoosta kohti Mikkeliä. Mikkeliin ESRC:tä lähtivät tällä kertaa edustamaan Tatu Knuutila, Kristian Rautiainen, Elias Korhonen ja Atte Stengård joukkueen kapteenin Matias Tuomen ollessa pelireissulla Kanadassa.

Kisapaikalle perille päästyä ensimmäisenä vastassa odotti viime kauden Suomen mestari, JSK. Krisu aloitti vahvalla esityksellä ja voitti oman pelinsä Timo Montellia vastaan helpon näköisesti 3-0. Elias pääsi haastamaan JSK:n kolmospelaajaa Ville Karsikasta, mutta joutui vielä tällä kertaa taipumaan. Tatu väänsi erittäin hyvän ja tiukan pelin vanhempaa Äijästä, Jamia vastaan. Peli venyi viidenteen erään, ja muutamia ottelupallojakin nähtiin. Erittäin tiukan viidennen erän jälkeen kuitenkin tappio Tatulle. Atte pääsi vastaavasti kokeilemaan taitojaan nuorempaa veljestä, Miko Äijästä vastaan. Miko laittoi Atten kunnolla hommiin ja sai viimeiset mehut porilaisesta vasta viidennessä erässä. JSK oli vahvempi luvin 3-1.

Tuomaroinnin jälkeen vastaan tuli viime kierrokselta tuttu vastustaja SC-Ruka. Krisun varmat otteet jatkuivat ja jälleen selkeä voitto Rukan nelospelaajasta Pete Saarnivaarasta 3-0. Elias paransi valtavasti peliään Rukaa vastaan ja nappasi voiton SC Rukaa edustavasta Marko Kämäräisestä selkein luvuin. SC Rukan ulkomaanvahvistus David Clegg antoi Tatulle hyvän vastuksen, mutta Tatun vauhdikas peli toi voiton lopulta luvuin 3-1. Attella ei voimat enää riittäneet toiseen peliin, kun tuttu treenikaveri Samuli Niskala pisti peliin tarpeeksi vauhtia. Lopputuloksena kuitenkin voitto Esrc:lle 3-1. Tiivistettynä, kierros oli hyvä ja käteen Mikkelin reissulta pisteitä jäi 4/8.

Ottelutulokset ja sarjatilanne Squashliiton sivustolla

Raportoi Atte

ESRC Lucky Stroke Esportissa II-divisioonan C-lohkossa

ESRC Lucky Stroke -joukkue (Kimmo, Eino, Akif, Mikko) kokoontui Esportin squashkentille jo aamuvarhain odottamaan vastustajiaan: NääsSq III ja SaSkö. Edellisillan WhatsApp-viestittelystä päätellen joukkue oli hyvin latautunut päivän koitokseen. ”ClupLocker” saatiin myös toimimaan tulospalveluna (jollain välähti että luetaan Mikan lähettämät ohjeet).

Vasemmalta Akif Ali, Mikko Seppänen, Eino Vaarala & Kimmo Koskivaara

Ensimmäisenä kentälle Tampereen Ari Ojala ja Mikko Seppänen, jolle peli oli kautta aikain ensimmäinen virallinen kisapeli. Jännitystä oli ilmassa, että miten Mikko asian hoitaa. Vaikka Mikko ehkä puristikin mailaa liikaa, niin komea 3-0 (11-8, 11-9, 11-8) voitto ekasta pelistä, vaikka erien välillä valitti, että kyllä on vaikeaa. Hieno alku päivälle.

Seuraavana kentälle ykköspelaajat Kimmo vs Jukka Nummi. Kimmolla viimeiset viikot ollut nilkkavaivoja, mutta sitkeästi ollut kentällä eli oltiin hieman odottavalla kannalla miten jalkaa uskaltaa rasittaa. Kimmo aloitti hieman varovasti ja eka erä lipsahti Tampereelle 9-11, mutta toinen erä jo puhtaasti 11-3 Kimmolle. Tässä vaiheessa tuntui, että homma hyvin hanskassa mutta mitä vielä. Kolmas erä jälleen 9-11 vastustajalle. Neljäs erä Kimmolle 11-8 ja niin tilanne olikin 2-2. Tauolla koko joukkue jakoi hyviä neuvoja Kimmolle taktiikasta & lyönnistä ja viides erä komeasti 11-8. Ottelu 3-2 (9-11, 11-3, 9-11, 11-8, 11-8).

Kakkospelaajat Akif ja Tero Pyykkö seuraavina. Ekan erän Akif kovan taistelun jälkeen hävisi 9-11. Toiseen erään tuli sisuuntunut Akif voittaen 11-8. Kolmas ja neljäs erä jälleen Terolle 11-3 ja 11-5, joten koko koko ottelu 1-3 (9-11, 11-8, 3-11, 5-11). Hienoa oli seurata Akifin rentoa ja viihdyttävää peliä. Hän pelasi aivan omalla tasollaan ja jos muutamassa lyönnissä onni olisi ollut hieman mukana niin… (max syke 209)

Seuraavana oli vastassa kovaksi tiedetty sarjajohtaja SaSkö. Kolmosten pelissä Mikko vs Juhani Heinonen tuli 0-3 (8-11, 8-11, 5-11) tappio. Peli oli tasaista vääntämistä, mutta vastustaja rankaisi välittömästi jos oma lyönti epäonnistui vähänkin. Hieno peli Mikolta mutta kun ei niin ei.

Ykköset Kimmo vs Lasse Sulku. Ennakkoon oli tiedossa, että nyt Salo on pannut parhaat kehiin. Kimmo yritti ja pelasi loistavasti, mutta ulottuva ja hyvin liikkuva vastustaja kaivoi pallot peliin joka nurkasta. Tappio 0-3 (5-11, 3-11, 2-11). Peli oli paljon tasaisempi kuin mitä eränumeroista voisi päätellä.

Kakkoset Akif vs Timo Kallioinen. Eka erä mentiin vauhdikkaasti, johdossa vuorotellen. Mutta, mutta, harmittava tappio 10-12. Jos eka erä oli vauhdikas, niin toiseen erään vauhti vaan lisääntyi ja harmittavasti erä jälleen vastustajalle 14-12. Kolmas erä jatkui samalla vauhdilla ja välillä tuntui että ehkä sitä oli liikaakin. Erä 11-9 vastustajalle ja peli 3-0 (12-10, 14-12, 11-9) (Akifin sykkeitä ei uskaltanut enää kukaan kysellä).

Sisupuukko Akifille. Molemmat pelit ja jokaisen pallon pelasi aivan loppuun asti ja ei missään vaiheessa antanut periksi. Hyvää peliä. Mikko selvisi tulikasteesta kunnialla ja odottaa jo seuraavaa kisaa. Harjoitukset joukkueella jatkuvat jo maanantai-iltana Kivenlahden kellarissa.

Ottelutulokset ja sarjatilanne Squashliiton sivustolla

Raportoi Eino, ESRC Lucky Stroken kapteeni

P.S. Pallot nikkiin

Divarinaisilla tasaista vääntöä Porissa

ESRC:n naisten divarijoukkueet ESRC II & III matkasivat Poriin kimppakyydillä HSK II:n kanssa hyvän yhteistyön merkeissä ja ilmastonmuutosta torjuen. Toisessa autossa kuunneltiin menomatkalla Spotifysta soittolistaa ”Waking up happy” aikaisen aamulähdön kunniaksi.

Vasemmalta edestä ESRC II eli Aada Borgström, Inka Luhtala & Morgan Xiao-Berglund sekä ESRC III eli Nea Ollikainen, Raila Luhtala & Jane Kotila, sitten SquNa II, TSK & HSK II

Meidän kolmosjoukkueen aloittajalla, Nealla alkoi kuitenkin hymy hyytyä, kun HSK:n Hollannista saakka hankkima uusi vahvistus, Birgitta van der Kolk näytti miten squashpalloa lyödään. Ottelu selvin numeroin 3-0 HSK:lle. ”Ei oikein lähtenyt oma peli käyntiin” kommentoi Nea ottelun jälkeen. Sitten oli Railan vuoro ykköspelaajien ottelussa tasoittaa puntit Vivi Riuttaa vastaan. 3-0 ESRC:lle. ”Pääsin aika hyvin dominoimaan peliä, kun sain palloa upotettua puolin ja toisin takanurkkiin”. Kakkosten ottelussa Jane alkoi ottelun loppua kohti saada pelistä kiinni, mutta kokenut kehäkettu, Mäkelän Heli hoiti ottelun (vielä tällä kertaa) kotiin. 3-0 HSK:lle. ”Uutta vastustajaa vastaan on aina vähän hankalaa pelata. Toivottavasti kohtaamme tällä kaudella vielä uudestaan,” kommentoi Jane paluumatkalla.

ESRC:n kakkosjoukkue aloitti niin ikään HSK:ta vastaan. Kolmosten ottelussa Aadalla oli samankaltainen kohtalo kuin Nealla, Birgitta latoi selvät 3-0 numerot tulostaululle. Aada kommentoi ottelun jälkeen: ”Ei kommentteja. Se meni huonosti.” Ykköspelaajien ottelussa Morgan otti mittaa HSK:n Vivistä. Ottelu 3-0 ESRC:lle. Morgan kommentoi: ”Outside the court there was quite loud music which surely helped to keep the rhythm of playing. My first match against Vivi went fast and was quite easy”. Kakkosten ottelu Inkan ja Helin välillä venyi viisieräiseksi trilleriksi. Tällä kertaa kokemus voitti nuoruuden, 3-2 Helille. ”Helillä oli tarkat lyönnit erityisesti rystytakanurkkaan. Oma peli kaatui heikkoihin rystylyönteihin ja väsymiseen kolmannesta erästä eteenpäin. Helille kiitos munkista, ensi kerralla minä tarjoan,” totesi Inka silmää iskien matsin jälkeen.

Kolmosten päivän toinen peli oli SquNa II:sta vastaan. Kolmosten ottelussa Neaa vastaan asettui Aino Linho. Toisessa erässä Nean peli sujui vähintäänkin kohtuullisesti, mutta muuten Aino oli niskan päällä, ottelu 3-0 SquNalle. ”Helt okej” sade Nea efter matchen. Ykkösten ottelussa nähtiin vasurien kohtaaminen, kun Raila sai vastaansa Jemina Stengårdin. Ekassa erässä ottelu oli Railalla vielä ihan hyppysissä, mutta erätauolla Jemina sai selvästikin hyviä ohjeita, koska sen jälkeen hän vei seuraavat kolme erää ja viimeisen varsin selvänumeroisesti. Ottelu siis 3-1 SquNalle. ”Ei voi voittaa, jos ei liiku kentällä ollenkaan,” totesi Raila lakonisesti ottelun jälkeen. Kakkosten ottelussa Jane näytti, että osataan sitä Espoossakin squashia pelata kaataen Roosa Joutsin komeasti 3-1. ”Löin vähemmän tyhmiä lyöntejä kuin päivän ekassa ottelussani ja se riitti voittoon tällä kertaa,” pohti Jane ottelun jälkeen.

Päivän viimeisenä kamppailuna ESRC II sai vastaansa TSK:n naiset. Kolmosten ottelussa kokemus oli vielä tällä kertaa rautaa, Puustisen Arja voitti Aadan 3-0, mutta eräpisteet olivat Aadalla varsin nousujohteiset, viimeinen erä 8-11. ”Alussa en oikein tiennyt miten minun olisi kannattanut Arjaa vastaan pelata ja tein muutamia tyhmiä mokia. Viimeisessä erässä ajattelin enemmän, että mihin kannattaa lyödä ja sen ansiosta kahdeksan pistettä.” ESRCläisten päivän toisessa viisieräisessä Morgan käänsi tiukan väännön jälkeen ottelun Heidi Ylikoskea vastaan voitoksi. ”I was a bit too eager to win Heidi so I lost the third game after leading. In fourth I lost a bit of my stamina. Luckily in fifth got back my confidence and stamina level as well. It feels soooo good to win both matches today!” kommentoi Morgan peliensä jälkeen. Kakkosten ottelussa Inka sai vastaansa päivän toisen Mäkelän, Minnan. Minna aloitti ihan reippaasti, mutta Inka hallitsi erityisesti toista ja kolmatta erää, ottelu ESRC:lle 3-0. ”Päivän eka, viisieräinen matsi vähän painoi jaloissa, mutta kun Minna ystävällisesti löi lähinnä taakse, niin missään kohtaa ottelua en ollut pahasti pinteessä.”

HSK II, ESRC II & III Huittisten ABC:llä tankkaustauolla

Kiitos Nalleille hyvin järjestetystä kierroksesta! SquNa oli erikoisohjelmana järjestänyt Liikuntaseura Porin joukkuevoimistelukisat Porin Urheilutalolle samaan aikaan, joten näimme omien otteluiden tauoilla paljon paljetteja & kimallusta. Club Lockerin käyttö sujui edellistä liigakierrosta jouhevammin eli jo varsin mallikkaasti. Näin runkosarjan puolivälissä SquNa II on sarjataulukon kärjessä, mutta ESRC III on vain kahden pisteen päässä kakkosena ja ESRC II neljän pisteen päässä neljäntenä. Nyt treenataan pari kuukautta oikein kunnolla ja palataan liigakentille Talihalliin tammikuun lopussa.

Ottelutulokset ja sarjatilanne Squashliiton sivustolla

Raportoivat Mursun kyydissä olleet Aada, Inka, Jane, Nea & Raila Morganin kommenttien kera

Kommentoi artikkelia »»

Sinun on rekisteröidyttävä jos haluat jättää kommentteja