ESRC:n joukkueiden liigakierrosraportit 27.1.2018

ssqllogoSquashliigan SM-sarjassa pelattiin 27.1.2018 naisten kierros Oulussa, jonne 1- ja 2-joukkueemme suuntasivat lauantaiaamuna sinivalkoisin siivin. Naisten ykkösjoukkueellamme oli yllättäviä ja erittäin valitettavia haasteita saada kolmea pelaajaa Ouluun, mutta luovuttamaan ei onneksi jouduttu, kun seuraan liittyi pikamenettelyllä uusi, Oulussa asuva jäsen. Miesten puolella tammikuun kierroksella olivat tulessa 2-, 3-, 4- ja 5-joukkueemme kukin omissa lohkoissaan. Seuraava liigakierros pelataan maaliskuussa ja silloin ovat jälleen kaikki ESRC:n yhdeksän liigajoukkuetta vauhdissa, myös miesten ykkösjoukkueemme SM-sarjassa.

Vasemmalta: Marja Vainio, Riikka Piekäinen, Johanna Penttilä, Sanna Koivumäki, Katri Aalto-Setälä & Matilda Lindberg

Lue tästä joukkueiden kierrosraportteja. Niitä lisätään sitä mukaa, kun raportteja ja kuvia saapuu. Täydelliset ottelutulokset ja sarjatilanteet löydät Squashliiton liigasivuilta.

Naisten SM-sarjan tammikuun kierros Oulussa

Naisten SM-sarjan jengit suuntasivat lumiseen Ouluun pelaamaan. Lentokentälle suunnatessa tuli mutkia matkaan, kun vakiokalustoon kuuluva Meeri joutui jättämään matkan väliin sairauden vuoksi. Sannan vaipuessa jo epätoivoon pelaajien määrän suhteen ratkaisu löytyi lopulta Johannan serkusta Matildasta! Täten päivä pelastui ja luovutuksia ei tarvinnut vieläkään antaa. Vinkkinä muille joukkueille, että lentokentän iso kahvi on todella iso ja näin sekä Sannan että Riikan päivät lähtivät pirteästi käyntiin.

Joukkueiden kokoonpanoiksi muodostui tällä kertaa: 1-joukkue Sanna Koivumäki, Katri Aalto-Setälä ja Matilda Lindberg, 2-joukkue Riikka Piekäinen, Marja Vainio ja Johanna Penttilä.

Ensimmäiset pelit olivat odotetun kovia 1-joukkueen pelatessa HSRC:tä vastaan ja 2-joukkue MiSq:ta vastaan. Nämä pelit jäivätkin pisteiden raapiseksi ja tekosyiden löytämiseksi esimerkiksi vinoista seinistä. Voi olla, että Riikka tarvitsee hieman lisää kokemusta tulevaisuutta varten ;-). Matilda teki kunniakkaan debyytin SM-liigassa, ja täten meillä on tulevaisuutta ajatellen varapelaaja Oulun kierroksille.

Seuraavaksi pääsimme selvittelemään seuran sisäisiä voimasuhteita 1-joukkueen viedessä kamppailun otteluin 2-1. Kolmospelaajien ottelussa serkukset Johanna ja Matilda pääsivät pelaamaan keskenään, Johannan viedessä ottelun 3-0. Ykköset eli molempien joukkueen kapteenit Sanna ja Riikka päättivät törmäillä T-pisteessä viiden erän verran, Sannan viedessä ottelun 3-2. Kakkosten ottelussa Katri ratkaisi ottelun Marjaa vastaan rutiinilla, vaikkakin hienon pelin aikana tapahtumia riitti. Taisivat pelaajat joutua tekemään visiitin sulkapallon puolelle.

Päivä jatkui vielä herkuttelemalla brunssin muodossa ravintola Nallikarissa (lue: squashpelaajan tankkaus). Kiitokset Oululle kierroksesta ja seuraavan kerran jatketaan kotona Esportissa 11.3., jossa pelataan yhteiskierros miesten kanssa. Be there!

Tehokkaan 7,5-tuntisen jälkeen kotimatka taitettiin kotimaisen Finnairin siivin, jossa myös raportti on joukkueen kapteeneiden Sannan ja Riikan toimesta raapustettu.

Ottelutulokset ja pistetilanne SSqL:n sivustolla

Miesten ESRC II Esportissa

Vasemmalta: Elias Korhonen, Topias Aalto, Joel Rouste, Iiro Stubin & Tero Timberg

Kakkosjengillä oli vuorossa kotikierros. Viidellä pelaajalla oli tarkoitus lähteä liikenteeseen, mutta porukka kutistui ”vain” neljään, kun Topias tuli flunssaiseksi loppuviikosta. Rivistössä ykkösjoukkueesta lainassa Elias Korhonen, vuokrapelaaja Iiro Stubin, monivuotinen luottomies Tero Timberg ja nouseva tähti Joel Rouste. Topias paikan päällä järkkäilemässä ja kannustamassa.

Ensimmäinen matsi oli Mikkeliä vastaan. Tero aloitti kolmosena, vastassaan Henri Koskinen. Tero sanoikin ennen ensimmäisiä pelejä, että kroppa on edelleen aivan jumissa viime viikonlopun sennu-SM:istä, ja siltä ottelun alko näyttikin. Molemmat yrittivät käännellä ja tatsitella palloa nikkeihin, hieman vältellen juoksuaskelia. Näyttäviä shotteja ja peltejä vuorotellen molemmilta. Henkka löi pari peltiä enemmän ja Tero vei 11-9. Toinen erä noudatteli pitkälti samaa kaavaa. Lopussa Tero pelasi huikean juoksupallon, jossa ehkä nähtiin todeksi että ”jumi on voimaa”. Siitä kone aukesi ja kolmas erä tuli jo puhtaammin ja vauhdikkaammin kotiin.

Elias pelasi ykköspaikkaa. Vastassa Oskari Valtola, jonka olemuksesta oli luettavissa, että nyt on treenattu vähän enemmän kuin yleensä. Peliotteet puhuivat samaa kieltä, ja Elias oli vaikeuksissa. Molemmat löivät kovaa ja pelasivat täyttä tempoa. Oskun kokemus tämän tyyppisestä squashista toi mukanaan hieman varmempia ja tehokkaampia ratkaisuja. Saattoi toivoa, että Elias pystyisi pitämään vielä enemmän vauhtia tai että Osku väsyisi, mutta näin ei näyttänyt käyvän toisessakaan erässä. Kolmanteen erään Elias tiputti voimaa pois peruslyönnistä lisäten tarkkuutta, ja onnistui tekemään rauhallisia harkittuja ratkaisuja hyökkäyspaikoista ja erä kääntyikin 11-4 hänen plakkariinsa. Toivoa oli jälleen. Osku tuli kuitenkin hirveällä tatsilla neljänteen erään ja shotitteli itselleen 7-0 -johdon, jota Elias ei onnistunut saamaan kiinni hyvästä yrityksestä huolimatta.

Kakkosten pelissä Iiro pelasi Kari Lehtolaa vastaan. Iiro pääsi pelaamaan omaa peliään: tarkkoja korkeita lyöntejä taakse ja paikoista nopea lyönti eteen. Sopivasti suunnan muutoksia Karin jalkoihin myös. Homma pysyi hyvin hanskassa ja matsi tuli lähes näytöstyyliin meille. Tästä kapteeni Topias vakuuttui ja puhui Iiron ympäri pelaamaan myös toisen matsin.

Mikkeliä vastaan siis meille 2-1 voitto.

Seuraavaksi NääsSq ykköstä vastaan, ja Joel ensimmäisenä kehään sähäkkää Matti Eskelistä vastaan. Joel pysyi kyllä hyvin tempossa mukana, mutta sen verran tuli virheitä ja hassuja sekaan, että Matti vei 11-7. Joelia turhautti Matin räiskivä tyyli erätauolla, ja toisessa erässä Matti oli selkeämmin niskan päällä, 11-4. Kolmannessa Joel selvästi sisuuntui, ja Mattia ajoittain näytti turhauttavan se, ettei ottelu tulekaan helpolla, vaan Joel hakee lähes kaikki ja sieltä tuleekin fiksuja vastahyökkäyksiä takaisin. 7-7 asti mentiin tasatahtia, kunnes Joel kaikkien yllätykseksi keskeytti ottelun – selässä oli voimakasta kipua, ilmeisesti jonkinlainen revähdys yhdestä etukulman liikkumisesta. Piste joka tapauksessa Tampereelle.

Ykkösenä Elias sai vastaansa Erik Mäen. Elias paukutti selvät 3-0 -lukemat tauluun ja pystyi myös hieman leikittelemään kentällä. Elias oli ilmeisen tyytyväinen päästyään pelaamaan ensimmäisen ottelunsa Ekiä vastaan – ilmeisesti nuorison silmissä eräänlainen legendaarinen squashhahmo?

Kakkosten pelissä oli jälleen vuorossa Iiro – Tero sai siis Tampere-matsissa lepovuoron. Iiro oli puhunut ennen matsia, että voi olla, ettei hän saa enää toisessa ottelussa itsestään mitään irti. Siltä se valitettavasti vähän näyttikin. Vastustaja Juha Heinonen taas näytti olevan ”elämänsä kunnossa” – tänään ei ollut tietoa joskus nähdyistä ailahtelevista otteista, vaan peli oli alusta loppuun päättäväistä ja vauhdikasta, eikä tekniikkakaan pettänyt. Iiro yritti kyllä tsempata ja teki parhaansa, mutta peli ei lähtenyt rullaamaan siitä huolimatta, että ekan erän jälkeen vaihdettiin mailaa ja toisen erän jälkeen palloa. 0-3 Näässille ja seurojen välisestä 1-2 tappio tällä kertaa käteen.

Tuloksellisesti ei ihan paras kierros, mutta hyvä meininki oli joukkueessa, ESRC:n kannustus oli kuuluvinta (erityisesti kiitos Iiron), ja järjestelymme olivat taattua ESRC-laatua ainakin saadun positiivisen palautteen perusteella. Kiitos kuuluu myös Squashliiton toimistolle, josta saatu uusi kolmen pelaajan joukkueille tarkoitettu ottelukaavio oli mielestäni erittäin toimiva! Sarjassa SC Ruka alkaa olla sen verran meitä edellä, että karsintapaikka alkaa olla vaikea saavuttaa, mutta ei mahdoton! Seuraavalla kierroksella pelaammekin heitä vastaan Kuusamossa.

Ottelutulokset ja pistetilanne SSqL:n sivustolla

Raportoi Topias Aalto

ESRC III 2 DIV A Tuusulassa 27.1.2018

Eturivissä Ville E. ja Joose, takana Ville R. ja Harry

ESRC III:n nuorin kokoonpano tähän mennessä lähti kohti Tuusulaa lauantaiaamuna, tämänkertainen keski-ikä joukkueella oli n. 24 vuotta ja ilman kapteenia keski-ikä olisi ollut ainoastaan 14,3 vuotta! Matkaan lähtivät kapteeni Harryn mukaan Ville Ruismäki, Ville Eskola ja Joose Leppänen. Tämä on erittäin hyvä juttu, koska tarvitsemme kipeästi (siis sekä lajimme että seuramme) jälkikasvua. Vain uusi pelaajasukupolvi takaa squashin nousun. Tältä osin näyttää siis todella hyvältä! Saavuimme Tuusulan urheilupuistoon jo klo 10. Ajatus oli että teemme aamulämmittelyt hyvissä ajoin, mutta tästä ei tullut mitään, koska molemmat kentät olivat käytössä aina matsien alkamiseen saakka. Junnut osasivat kuitenkin hyvin ”relata”, kuten alla olevasta kuvasta huomaatte!

Junnut relaa ennen matseja

Ennakkoon kovempi matsi oli tiedossa KSQ:n joukkuetta vastaan ja sillä pelit alkoivat, Harry huilasi ja antoi junnujen kerätä kokemusta. Sekä Ville E. että Joose joutuivat toteamaan 50+ vastustajansa (Jukka Reinikainen ja Janne En) vielä liian koviksi ja tauluun iskettiin 0-3 luvut hyvien taistelujen jälkeen. Ville R. ei kunnioittanut kokenutta Paul Palojärveä turhaan ja ottelussa mentiin tasapäittäin aina 9-9 saakka viidenteen erään, loppupalloissa Paul piti palloa elossa ja Ville teki ratkaisuyrityksistä pari harmillista virhettä ja viimeinen erä näin 11-9 Paulille. Villeltä erittäin hyvin pelattu ja kotiintuomisiksi kertyi taas uusi pelikokemus ja uuden pelityylin kohtaamisen kallisarvoiset oppirahat!

Toisessa matsissa vastaan asettui ennakkoon voitettavaksi arvioitu Lahden jengi. Lahden jengissä pelasivat viime kierroksella seniorit, mutta nyt matkaan oli lähetetty Nikusen veljesten tähdittämä ”nuorisojengi”. Kalle ja Ville Nikunen ovat tennispelaajia, jotka ovat ottaneet kössin mukaan ohjelmaan pari vuotta sitten hyvällä menestyksellä. Kuten tennispelaajilta voi odottaa, vastustajille oli tarjolla ikäviä ennalta arvaamattomia lentolyöntejä ja nopeita hyökkäyksiä. Joose huilasi kipeätä olkapäätään ja näin Ville E. sai kunnian aloittaa, Lahden Eero Larvus oli tällä kertaa liian kova (0-3), vaikka Ville pääsikin viimeisessä erässä hyvin jatkopalloille asti. Harry pääsi sitten pelaamaan taitavaa Kalle Nikusta vastaan: peli alkoi hyvin nopean voitetun erän myötä, mutta Kalle tasoitti matsin voittaamalla toisen erän yhtä nopeasti hyvillä stoppareilla ja dropeilla. Sitten mentiinkin ihan tasoissa ja vääntöä kertyi koko rahan edestä, Kallella oli eräpallot sekä 3. että 4. erässä, mutta Harry onnistui jotenkin venymään erävoittoihin ja matsi hänelle 3-1. Ratkaisevassa matsissa Ville R. pelasi loistavasti ja piti sellaista lyöntirumbaa, että Ville Nikunen poistui kentältä selvänä kakkosena. Upea 3-1 voitto Ville R:ltä ja koko matsi meille 2-1.

Joose & Janne En

Ville R. & Paul Palojärvi

Ville E. & Jukka Reinikainen

Kiitos joukkueelle, hienosti pärjättiin, olemme tällä hetkellä 2. sijalla KSQ:n jälkeen omassa lohkossamme! Erityisen hauskaa kapteenin kannalta on nähdä nuoriso tsemppaamassa ja kehittymässä. Viimeinen liigakierros pelataan 10.3. Lahdessa ja vastassa ovat silloin JSK III ja ESP II!

Ottelutulokset ja pistetilanne SSqL:n sivustolla

Raportoi Harry

ESRC:n miesten IV-joukkue Turussa

IV-joukkue: Tuomo Kekoni, Vesa Kylmälä, Tommi Karjalainen ja Karl-Kristian Högström

Senatorsien poisjäännin takia viimeiset kierrokset olisivat olleet tynkäkierroksia, joten joukkueiden yhteisellä päätöksellä päätettiin pelata molemmat kierrokset nyt samalla kertaa. Pelit aloitettiin vähän normaalia aikaisemmin ja ne lähtivät rullaamaan ihan hyvin. Suut loksahtivat auki, kun Senatorsin pojat kuitenkin pamahtivat paikalle. Tulivat hyvässä urheiluhengessä tuomaroimaan matseja!

Tuloksellisesti kierros oli IV-joukkueen paras ja pelikin mukavan rentoa kaikilla. Turkulaisille hävittiin 1-2, mutta sekin olisi voinut olla meille 3-0, koska tappiot tulivat 5.erien ratkaisupalloilla molemmissa. Tommilla vielä extradramatiikkaa, kun kaatui ja nyrjäytti nilkan aivan 5.erän lopussa. Injury breikin jälkeen peli jatkui, mutta ratkaisupallot kääntyivat Samuli Elolle. Porilaisista napattiin tällä kertaa 2-1 revanssi.

Lohko meni loppujen lopuksi aika tiukaksi, kun kolme parasta joukkuetta olivat kahden pisteen sisällä. Tästä jatketaan treenaamista ja pelataan ensi kaudella vähän kokeneempana taas pykälää paremmin.

Ottelutulokset ja pistetilanne SSqL:n sivustolla

Raportoi: Kalle-kapteeni

ESRC:n miesten V-joukkue

Ottelutulokset ja pistetilanne SSqL:n sivustolla

Kommentoi artikkelia »»

Sinun on rekisteröidyttävä jos haluat jättää kommentteja