Squashmestari, mikä se on?


Squashmestari on espoolaisille ja kauniaislaisille alakoulujen 4.-6.-luokkalaisille suunnattu koulujen välinen squashkilpailu. Idea on, että luokat tulevat vuoden aikana kaksi kertaa kokeilemaan squashia ja sitten lopuksi ottavat mittaa toisistaan finaalitapahtumassa, ja yhdestä luokasta kruunataan Espoon ja Kauniaisten Squashmestari! Espoo Squash Rackets Club käynnisti Squashmestarin elokuussa 2016 ja tähän mennessä Squashmestari on kruunattu vuosina 2017, 2018 ja 2019. Vuoden 2020 Squashmestaria ei koronapandemian takia päästyy kruunaamaan. Vuoden 2021 Squashmestari on käynnissä!

Kuinka monta luokkaa osallistuu Squashmestari-kilpailuun?
Mukaan lähti syksyllä 2016 maksimimäärä luokkia, eli 64 kappaletta. Matkan varrella muutama luokka jäi kisasta pois, mutta keväällä mukana oli vielä reilusti yli 50 luokkaa.

Mikä on kilpailun tavoite?
Tärkein tavoite on tietenkin liikuttaa espoolaisia lapsia ja nuoria. Totta kai toiveenamme on myös saada uusia pelaajia innostumaan maailman terveellisimmästä lajista, eli squashista!

Kuinka itse kilpailu sitten toimii?
Luokat saavat kaksi maksutonta squashin tutustumiskertaa vuoden aikana, yhden syksyllä ja toisen keväällä. Ensimmäisellä kerralla on tarkoitus perehtyä lajiin harjoittelun ja sääntöjen läpikäymisen muodossa. Toisella kerralla luokka pelaa oman karsintakilpailunsa, jonka perusteella valitaan luokan kolmihenkinen joukkue huhtikuiseen finaalitapahtumaan. Joukkueeseen valitaan yksi tyttö ja yksi poika, ja kolmas pelaaja on karsintakilpailussa seuraavaksi parhaiten menestynyt poika/tyttö. Lisäksi joukkueeseen valitaan sekä varatyttö että varapoika.

Tuo kolmihenkinen joukkue (+ varapelaajat) mittelee sitten keväisessä finaalitapahtumassa muiden luokkien joukkeita vastaan, ja lopulta yhdestä joukkueesta kruunataan vuoden Squashmestari.

Esimerkki finaalitapahtuman ottelutuloksesta:
Joukkue X – Joukkue Y
1. Pelaajat: Pelaaja A vs Pelaaja Z 1-0
2. Pelaajat: Pelaaja B vs Pelaaja Ö 0-1
3. Pelaajat: Pelaaja C vs Pelaaja Ä 1-0
Joukkue X voittaa 2-1.

Mikä on kilpailun pääpalkinto?
Voittajajoukkueen luokalle on luvassa… Ei, emme paljastakaan vielä mikä on ykköspalkinto! Joka tapauksessa voittajat saavat viedä vuodeksi koululleen upean Squashmestari-kiertopalkintopokaalin, joka tosin pitää seuraavana vuonna luovuttaa uusille voittajille.

Lisätietoja: Tommi Lind, ESRC:n päävalmentaja, puh. 050-5249777, tommi(at)esrc.fi.

Kausille 2016-2017 ja 2017-2018 hankkeeseen saatiin seuratukea Opetus- ja kulttuuriministeriöltä. Kaudelle 2018-2019 hankkeelle saatiin tukea Espoon kaupungilta ja kaudelle 2019-2020 tukea saatiin Espoon kaupungin lisäksi myös Kauniaisten kaupungilta. Lisäksi Esport Center ja Kivenlahti Squash ovat tarjonneet squashkenttiä käyttöön hanketta varten. ESRC kiittää! Ota yhteyttä, jos haluat olla mukana liikuttamassa espoolaisia lapsia ja nuoria! #squashmestari

Kauden 2017-2018 Squashmestariraportti

Kauden 2018-2019 Squashmestariraportti

Kauden 2019-2020 Squashmestari jäi koronapandemian takia kruunaamatta.

Kauden 2020-2021 Squashmestariin otetaan mukaan 32 4.-6. luokkaa Espoosta ja Kauniaisista!

Kommentoi artikkelia »»

Sinun on rekisteröidyttävä jos haluat jättää kommentteja