ESRC:n joukkueiden liigakierrosraportit 4.2.2017

ssqllogoHelmikuun ensimmäisenä lauantaina olivat ESRC:n kaikki 10 joukkuetta jälleen tulessa Squashliigakentillä: Esportissa, Kivenlahdessa, Talihallissa, Merihaassa, Salossa ja miesten kolmosjoukkue ihan Kuusamossa asti! Ykkösjoukkueittemme tuloskunto oli mitä mainioin: miehille 4-0 ja 3-1 voitot Senatorsista & JSK:sta ja naisille 3-0 voitot sekä omasta kakkosjoukkueesta että OSK:sta. ESRC:n miesten ykkösjoukkue johtaa runkosarjaa JSK:n huohottaessa niskaan kolmen pisteen päässä. Naisten ykkönen on puolestaan kakkospaikalla, kolmen pisteen päässä runkosarjaa johtavasta HSRC:stä.

Naisten SM-sarjan kotikierros Esportissa, kaikki viisi joukkuetta kuvassa mukana

Lue tästä joukkueiden kierrosraportteja. Niitä lisätään sitä mukaa, kun raportteja ja kuvia saapuu.

Täydelliset ottelutulokset ja sarjatilanteet löydät Squashliiton liigasivuilta.

Miesten ykköselle komeat voitot Talihallista

Miesten ykkösjoukkue kävi kaksi kärkikamppailua JSK:n isännöimällä kierroksella Talihallissa. ESRC I oli liikkeellä koko miehityksellä ja alkuun mietittiinkin tiukasti kenen kannattaisi pelata missäkin ottelussa. Hendrikin erehdyttyä alkamisajankohdasta päädyttiin ensimmäisessä pelissä Senatorsia vastaan peluuttamaan Janne Järvistä nelospelaajana. Janne aloittikin vahvasti Jussi Vehniäistä vastaan ja onnistui vääntämään ottelun Espooseen 3-0. Samaan aikaan toisella kentällä Tatu Knuutila otti rutiinivoiton Jaakko-Antti Peltolasta myös 3-0 lukemin.

Kakkospelaajien ottelussa Jaakko Vähämaa hoiti Nuutti Ruokankaan varmoin ottein 3-0. Lasikentällä nähtiin kova taistelu, jossa Matias Tuomi väänsi tiukkaa Kristian Rautiaisen kanssa ja otti hienon 3-1 voiton. Täten ottelu ESRC:lle puhtaasti 4-0.

Toisessa ottelussa vastaan asteli kotijoukkue JSK:n kivikova kvartetti. Hendrik Vössing aloitti pelit kokenutta Juha Raumolinia vastaan. Todella tiukkojen vaiheiden jälkeen ensimmäiset neljä erää menivät vuorotellen molemmille, mutta viidennessä erässä ”Rambo” ei enää pysynyt mukana, vaan Hendrik otti arvokkaan voiton ESRC:lle 3-2. Tatu hoiteli samaan aikaan JSK:n venäläisvahvistuksen Alexander Shilovin puhtaasti 3-0.

Jaakko Vähämaa pelasi vakuuttavasti hienosti taistellutta Ville Karsikasta vastaan. Tiukkojen vaiheiden jälkeen ottelu Jaakolle 3-0, vaikka viimeinen erä meni aina jatkopalloille asti. Matias sai päivän toisessa pelissään vastaan viime viikonloppuna Savcor Finnish Openin voittaneen Jami Äijäsen. Matias pelasi taas vahvan pelin, mutta tuoreilla jaloilla peliin tullut Jami nousi lopulta 1-2 erätilanteesta 3-2 voittoon. Koko ottelu kuitenkin 3-1 Espooseen, mikä vahvisti ESRC:n ykkösjoukkueen asemaa Squashliigan SM-sarjan sarjakärjessä.

Ottelutulokset ja pistetilanne SSqL:n sivustolla

Raportoi Janne

SM-naisten kauden toinen kotikierros 4.2.2017 Esportissa

Naisten Squashliigan SM-sarjaa jatkettiin 4.2. kotona Esportissa ja paikalle saatiin yhteensä 16 pelaajaa Helsingistä, Espoosta, Mikkelistä ja Oulusta.

Tällä kierroksella ESRC I:ssä pelasivat Birgit Coufal, Sanna Koivumäki ja Meeri Särkkä, ESRC II:ssa pelasivat Marja Vainio, Riikka Piekäinen ja Pia Ojala. ESRC II:lla oli tällä kierroksella vain yksi peli ja se olikin sitten seurakavereita eli ESRC I:stä vastaan. Birgit, Sanna ja Meeri eli ESRC I vei kaikki ottelut sekä toivottavasti viimeisen tämän kauden seuran jäsenten välisen kamppailun 3-0.

ESRC I jatkoi vielä matsejaan OSK:ta vastaan melko samasta mihin oli edellisessä ottelussa jäänyt. Kaikki pelit 3-0 kotiin ja samalla koko ottelu 3-0 espoolaisille.

Kiitoksia kaikille paikalle saapuneille pelaajille ja seuraavaksi jatketaan naisten SM-sarjaa 11.3.2017 Mikkelissä!

Ottelutulokset ja pistetilanne SSqL:n sivustolla

P.S. kierroksen kuvia ESRC:n Facebookissa

Raportoi ESRC I kapteeni Sanna

ESRC miesten III 1 DIV A kotikierros Esportissa 4.2.2017

Tällä kertaa logistisesti helppo kierros kotona ja viiden hengen porukka – Elias Korhonen, Tuomo Pohjamies, Harry Lilja, Sebastian Lilja ja Juha Liimatainen – saatiin kokoon kierrosta varten. Etukäteen oli sovittu, että Basse ja Liima pelaavat yhden ottelun, muut kaksi.ESRC III – viiden pelaajan voimin kotikierroksella!

Aloitettiin tuomarointivuorolla ja sitten päästiin tositoimiin, vastassa Sq-88, joka oli tällä kertaa ilahduttavasti täydellä porukalla paikalla! Ensimmäisinä kentälle Liljan perhe, eli Basse kokenutta kehäkettua, Terho Jousimiestä vastaan ja Harryllä vastassa Santtu Puurunen, joka on pitkän poissaolon aikana tippunut rankingissa. Basse aloitti hyvin ja oli jo 2-0 johdossa, kun Terho alkoi lämmetä ja toisaalta Bassen puuttuva pelirutiini näkyä. Terhon harhautukset ja tarkat dropit olivat tällä kertaa liikaa ja näin Basselle hyvästä tsempistä huolimatta 2-3 häviö. Santun ja Harryn matsissa pelattiin vain yhtä maalia ja ottelu Santulle 3-0.

Haastavista lähtökohdista kentälle astuivat sitten Tuomo vastaan Seppo Raiski ja Elias vastaan Ilkka Aarto. Tässä nähtiinkin kaksi todellista jännitysnäytelmää: Sepon kulmikas pelityyli tuotti Tuomolle ongelmia ja Seppo oli jo karannut 2-0 johtoon ennen kuin Tuomo sai lyönnin kohdalleen ja alkoi liikuttaa Seppoa niin, että lopussa Tuomo nappasi Sepon päänahan 3-2. Elias otti 3. erän Ilkkaa vastaan 11-0 ja hänellä oli jo ottelupallokin 4. erässä, mutta Ilkka näytti sitkeytensä ja vei pelin 5. erään, jonka Ilkka vei 12-10 ja näin ottelun 3-2. Jännittävien vaiheitten jälkeen kirjattiin siis 1-3 tappio Sq-88:a vastaan.Kuvakavalkadia ESRC – Sq-88 -ottelusta. Ensimmäisessä kuvassa Basse syöttää – Terho Jousimies vastaanottaa, seuraavassa kuvassa kaksi isoa miestä kentällä eli Elias ja Ilkka Aarto, viimeisessä kuvassa Seppo Raiski syöttää kaikilla voimillaan ja Tuomo odottaa tyynesti pallon pomppua.

Toiseen matsiin lähdettiin sitten kaatamaan Turun joukkuetta! Liima pääsi ensimmäisenä kehään ja pelasikin hyvän viisieräisen matsin Ville Kostamoista vastaan, tuloksena niukka häviö 2-3. Toisessa ottelussa Harry sai vastaansa 38 vuotta nuoremman Santtu Elon ja matsi oli hyvin tasainen, mutta jostain syystä Santtu oli Harrya vikkelämpi kentällä ja poistui lopulta 3-1 lukemin voittajana kehästä.

Ykkösten ottelussa Elias sai vastaansa Turun ”vinttikoiran” Petteri Tiitisen ja siinä juostiinkin sitten koko rahan edestä. 1-2 tappioasemasta Elias nousi lopulta katkaistakseen maaliviivan 3-2 ja kirjasi joukkueelle arvokkaan voiton. Viimeisessä ottelussa Tuomo pääsi haastamaan M50-luokan tuoreen SM-hopeamitalistin, Timo Ahlroosin. 2-0 johdosta Timo nousi vaarallisen tuntuisesti 2-2 tilanteeseen, mutta Tuomon maltti piti ja lyönti senkuin tarkentui matsin vanhetessa, upea 3-2 voitto! Tasapeli 2-2 Turkua vastaan, tasaisuutta kuvaa pistesaldo joka oli 175 vastaan 174, eli ESRC sai yhden pisteen enemmän koko matsissa!
Kuvissa: Liima vastaan Ville Kostamoinen, Harry vastaan Santtu Elo, Elias ottelupallossa Petteri Tiitistä vastaan ja Tuomo voitokkaassa ottelussa Timo Ahlroosia vastaan.

Kapteeni kiittää joukkuetta jälleen hyvästä tsempistä, viimeinen kierros pelataan 11.3.2017 Merihaassa, ja panoksena on 1-divarissa säilyminen, koska vastassa on HSRC ja Senators Farmi. Senators johtaa sarjataulukkoa, kun taas HSRC ja ESRC pitävät perää tasapistein. Nyt kaikki treenaamaan ja sitten HSRC:tä kaatamaan!

Ottelutulokset ja pistetilanne SSqL:n sivustolla

Raportoi joukkueen kapteeni Harry

ESRC:n divarinaiset emännöivät helmikuussa Helsingin puolella Merihaassa

Lauantai 4.2. osoittautui ESRC:n kolmelle joukkueelle logistisesti todella hankalaksi, kun kierros piti alun perin pelata Porin squashpyhätössä. Lämpimät kiitoksemme sekä Porin että Kouvolan joukkueille, jotka joustivat niin, että helmikuun kierros siirrettiin ESRC:n emännöimäksi ja maaliskuussa pelataan sitten runkosarjan viimeiset ottelut Porissa! Pääkaupunkiseudun squashhallit olivat 4.2. kovin täynnä liigaotteluita, joten ESRC järjesti kotikierroksensa poikkeuksellisesti Helsingin puolella, Merihaassa.Viiden joukkueen 15 pelaajaa, ikähaarukka 11 – 50+

Tällä kierroksella ESRC III pelasi ainoastaan seuran sisäisiä eli vastassa olivat sekä ESRC IV että ESRC V. ESRC III otti ESRC IV:stä tällä kertaa 3-0 voiton. SM-sarjasta divarivierailulla ollut Katri Aalto-Setälä nappasi selvän 3-0 voiton Inka Luhtalasta. Vielä tällä kertaa kokemus voitti nuoruuden, kun Raila Luhtala – Jane Kotila päättyi niinikään 3-0. Kolmosten ottelussa odotetun paluun kisakentille tehnyt Tiina Koivu voitti Viveca Stillin 3-0.

ESRC V joukkueen ”salainen ase” eli kolmospaikkaa pelannut Laura Aalto-Setälä ei antanut ESRC III:n Tiina Koivulle tällä kertaa erääkään, joten yksi liigapiste ESRC V:lle. Ykkösten ja kakkosten otteluissa Katri jatkoi vakuuttavia otteitaan Emilia Kostiaista vastaan: 3-0. Ja Raila säesti Morgan Xiao-Berglundia vastaan: 3-0. ESRC III – ESRC V siis 2-1.

Toisessa ottelussaan ESRC V pelasi SquNan Stengård-Joutsi-trioa vastaan 1-2. Kolmospelaaja Laura voitti Roosa Stengårdin 3-0, mutta muissa otteluissa porilaiset olivat vahvempia: ykkösten kohtaaminen Iiris Joutsi – Emilia 3-0 ja Viola Joutsi – Morgan myös 3-0. SquNalle siis 2-1 voitto ESRC V:stä.

ESRC IV pelasi toisen ottelunsa Kouvolaa vastaan. Kapteeni Viveca vei kolmosten ottelussa 3-0 voiton Kristiina Grönroosista, Jane taisteli hyvin kakkosten ottelussa Marjo Kytöä vastaan, mutta hävisi 0-3. Tappioon saattoivat vaikuttaa myös ottelun aikana sattuneet mailavahingot… muistetaanhan kaikki aina tarvittaessa pyytää lettiä, jotta vahingoilta vältyttäisiin! Ykkösten ottelussa Inka haastoi hyvin Tanja Turkiaa, mutta Tanja oli ottelussa tällä kertaa 3-1 vahvempi eli KSQ:lle 2-1 voitto.

Viides kamppailu oli Porin ja Kouvolan kohtaaminen, jonka Porin nuori joukkue: Iiris – Viola – Roosa vei 3-0, vaikka erityisesti Tanja koitti kovasti pistää kampoihin.

Ennen runkosarjan viimeistä kierrosta ESRC III ja SquNa ovat tasapistein sarjan kärjessä. ESRC IV on sarjan kolmantena ja perää pitää ESRC V. Kiitokset jälleen kerran kaikille mukanaolleille, Merihaassa oli mukava tunnelma, kuten aina, kun naisten divariliigaa pelataan. Tämä kun ei ole tiukkapipoisten puuhaa :-)

Ottelutulokset ja pistetilanne SSqL:n sivustolla

Raportoi ESRC III kapu Raila

Miesten V-joukkue Salossa

Miesten V-joukkue matkasi Saloon, jossa vastassa olivat SaSkö ja TSSq III. Kokoonpano tällä kertaa: Eino Vaarala, Harri Pohja, Tapio Koivu ja Vesa Kylmälä. Saaliina reissulta oli V-joukkueen ”normitulos”, vaikka hyvää vääntöä ajoittain olikin. Saloa vastaan tuli tappio 1-3 ja Turkua vastaan tasuri 2-2. Harri oli tällä kertaa joukkueen tähti ja hoiti molemmat ottelunsa kotiin.

Vesa ja Tape aloittivat Saloa vastaan. Vesan peli Salon Hannu Heimoa vastaan oli vähän tukkoista. Olisiko ollut pientä pelijännitystä Vesalla? Tulos 1-3. Tape pelasi vanhaa tuttua Mika Oksaa vastaan. Tape pelasi alussa hienosti, varsinkin rystylinjat tiukasti seinässä kiinni ja voittoa jo odoteltiin. Kovakuntoinen Mika kuitenkin taisteli ja pikkuhiljaa väsytti Tapen. Tulos myös 1-3.

Harri taisteli aaltoilevassa pelissä hienosti Timo Romua vastaan ja otti 3-2 voiton. Kovalyöntinen Timo Kallioinen ei taas loppujen lopuksi antanut hirveästi mahdollisuuksia Eikalle, tulos 0-3.

Turkua vastaan Vesa aloitti matsilla nuorta Samuli Eloa vastaan. Vesan peli kulki jo ihan eri tavalla ja Samuli taas vähän tuskaili alussa. Ekan erän jälkeen Samuli kuitenkin osoitti taitonsa ja vei ottelun 1-3. Tape taisteli hienosti Juha Söderströmiä vastaan ja vei viisieräisen matsin 3-2. Harri hoiti rutiinivoiton Roope Toivasesta 3-0. Eikka sai lopuksi vastaansa tarkkalyöntisen Tom Söderholmin. Tom oli tarkka ja varma, ja vasta 3. erässä Eikka pääsi vähän peliin, mukaan mutta liian myöhään, 0-3 Tomille.

Ottelutulokset ja pistetilanne SSqL:n sivustolla

Raportoi Kalle-kapteeni

Kommentoi artikkelia »»

Sinun on rekisteröidyttävä jos haluat jättää kommentteja