ESRC:n joukkueiden liigakierrosraportit 10.12.2016

ssqllogoKaksi viikkoa ennen joulua oli aika seitsemän ESRC:n liigajoukkueen hajaantua squashkentille ympäri Suomea. Divarinaisilla oli huilivuoro. ESRC:n naisten I & II emännöivät kotona Esport Centerissä SM-sarjaa. Miesten joukkueilla oli vieraskierroksia Turussa, Porissa, Jyväskylässä, Helsingissä sekä Mikkelissä, josta ESRC:n miesten ykkösjoukkue kävi noutamassa maukkaat 4-0 & 4-0 voitot.

m1_1_cropped_500px

Lue tästä joukkueiden kierrosraportteja. Niitä lisätään sitä mukaa, kun raportteja ja kuvia saapuu.

Täydelliset ottelutulokset ja sarjatilanteet löydät Squashliiton liigasivuilta.

ESRC:n miesten ykkösjoukkueen Mikkelin reissu

ESRC:n miesten 1-joukkue lähti syyskauden viimeiselle liigakierrokselle toiselta sijalta. Kova Eurocupissakin vakuuttanut ykkösmiehistö lähti hakemaan täyttä pottia Mikkelin kierrokselta.

m1_2_cropped_500px

Ekassa matsissa varamiehinen Kouvola sai kokea ESRC:n raivon. Ainoan erätappion koki Hendrik nilkan nyrjähdyksen takia. Matias oli armottoman tyly ja antoi Esa Naukkariselle vain yhden pisteen koko matsissa. Tatu ja Jaakko olivat omissa peleissään tappavan varmoja ja niin ensimmäiset neljä pojoa Espooseen.

Toisessa matsissa oli kotijoukkue Mikkeli vastassa. Mikkelin pojilta oli paras puhti poissa ja ainoastaan Tatu joutui taistelemaan kolmea erää pitempään. Markus Vanhanen rypisteli vastaan, mutta hyytyi lopulta Tatun käsittelyssä. Jaakko paransi otteitaan edelliseltä kierrokselta eivätkä Ernon käänteiskulmat enää päässeet yllättämään. Hendrikin ja Matiaksen peleistä ei jäänyt sen kummempaa kerrottavaa.

Täydet pisteet ja ESRC liigakärkeen. Näin sitä pitää pojat!

Ottelutulokset ja pistetilanne SSqL:n sivustolla

Raportoi Matias

Naisten SM-sarjan kotikierros Esportissa

Liiga sai taas kasaan koko Suomen naissquashkerman. Tunnelma oli leppoisa nuorten tyttöjen kohdatessa kokeneempaa rouvaspelaajaa. Naisten pelejä värittävät pulleat massut, pienet kannustajat, pinkit hiukset ja rehti ilo urheilusta squashkentällä. Ja tervetuloa Annelle Mikkelistä, ensikertalaiselle!

ESRC:n puolesta pelit menivät mallikkaasti. Keskinäisen taistelun voittaa aina jompikumpi. Tänään kakkonen yllätti ykkösen!

Ykkönen hoiteli Mikkelin tytöt nätisti joulumaisen kiltisti pakettiin 3-0. EK ja Saara väänsivät kivan 3-1 matsin laadukkaasti. Birgit ja Meeri pääsivät hippasen helpommalla 3-0 voitoin. Ja kakkonen pystyi vielä nippanappa taittamaan nuoren oululaisjoukkueen 2-1. Marja voitti tiukan ottelun 3-0 Saanaa vastaan ja Pia samaten puhtaasti 3-0 Iidaa vastaan. Riikka joutui taipumaan taasen nuoremman ja nopeamman edessä, mutta periksi ei anneta. Olemme kyllä kovin ylpeitä saavutuksistamme liigassa tähän mennessä!!!

Ensi vuoden puolella jatketaan ja pyritään pitämään sijoitukset yhtä hyvänä kuin tähänkin mennessä.

Ottelutulokset ja pistetilanne SSqL:n sivustolla

Squashterveisin Riikka

ESRC II miehet Jyväskylässä

m2_500px

Herätys 5.30 ja kehäteiden mutkien kautta nelostielle kohti Jyväskylää. Mukana oli tällä kertaa vakiokolmikon Topias Aalto – Tommi Lind – Mikko Rautiola lisäksi vahvistus ykkösjoukkueesta; mr. Janne Järvinen. Kolmen tunnin ajo Hippokselle kahden pysähdyksen taktiikalla ja sitten melkein suoraan kentälle NääsSq II -joukkuetta vastaan. Heillä oli tällä kertaa vain kolme pelaajaa paikalla, joten hieman kurkkukipuinen Mikko sai huilata ekan rundin. Tommi väänsi helpohkon rutiinivoiton Angel Iglesiasista 3-0. Janne joutui ajoittain hieman jopa juoksemaan Krister Koivulaa vastaan, mutta monta pistettä ei menetetty, samoin 3-0. Topias joutui hieman taistelemaan fyysistä Lasse Sulkua vastaan parhaimman tatsin puuttuessa. Koko ottelun ajan Topias pysyi kuitenkin parin pisteen johdossa, tiukoissa paikoissa parempia ratkaisulyöntejä, joten kolme tasaista erää kotiin ja myös tästä 3-0. ESRC II – NääsSq II 4-0 ja puhtain erin!

Myös toisessa taistossa oli vastassa tamperelaisia, NääsSq I. Mikon ensimmäisessä erässä Jonas Selkälää vastaan näkyi selvästi, että nyt olo ei ole paras mahdollinen. 11-13 vastustajalle. Toisessa erässä kuitenkin näkyi Mikon pieni sisuuntuminen, lyönnit alkoivat napsua maaliin eikä vastustajalla ollut enää mitään jakoa. Kolmannessa erässä Jonas kysyi jo Mikolta, että ”näetkö sä jotenkin mun läpi?”, kun Mikko aavisti oikein kaikki hänen etukentän draivinsa ja napsautti volleysta takakulmaan. Näin edettiin 2-1 johtoon saakka, neljännessä erässä Mikon ote taas vähän herpaantui, mutta lopulta se saatiin väännettyä jatkopalloilla kotiin ja ihan tyylikäs voitto napsahti ESRC:n plakkariin.

Tommi sai vastaansa yhden divarin parhaista tai ainakin kovakuntoisimmista pelaajista, Matti Eskelisen. Ensimmäinen erä oli tasainen, varsinainen tyylien törmäys… Tekninen ja taktinen Tommi vs. nopea ja sisukas Matti. Ekassa erässä Tommi löi pari peltiä liikaa erän lopussa ja hyvin hanskassa ollut erä lipsahti vastustajalle. Toisessa erässä ote herpaantui ja se meni selvästi Matille. Tommi sanoi lyöneensä kahdessa ensimmäisessä erässä liian paljon eteen. Kolmannessa Tommi sai rytmin ja tatsin kohdilleen sekä löi vähän malttavaisemmin palloa myös takakulmiin; näin erä selvästi meille. Neljännessä molemmilla oli hyvät ja huonot hetkensä, jatkopalloille mentiin. Matti pysyi ehkä vähän terävämpänä, Tommilla tuli pari virhettä, ja valitettavasti piste meni Tampereelle.

Jannen kone yski hieman Juha Heinosta vastaan, mutta silti selkeä 3-0 voitto meille. Topias pelasi tuttua vastustajaa, Erik Mäkeä vastaan ja sai huikean vireen päälle alusta alkaen. Rentoa peliä, hyviä reaktiota, rysty toimi, eteenlyönti toimi, volley toimi… Ja Erikillä ei toiminut toisaalta kerta kaikkiaan mikään. Tylyt lukemat taululle, eli 11-1 11-1 11-4. ESRC II – NääsSq I 3-1 ja näin jatkamme divarilohko B:n ykkössijalla ja porskutamme tuttuun tapaan varmasti kohti SM-karsintoja.

Ottelutulokset ja pistetilanne SSqL:n sivustolla

Raportoi Topias

ESRC III 1 DIVA tois puol jokkee 10.12.2016 – Elias loisti!

ESRC III suuntasi aamutuimaan kohti Turun Manhattania. Ensimmäinen takaisku koettiin jo ennen lähtöä, kun viime rundilla paluun tehnyt Basse jättäytyi pois loukattuaan selkänsä koulujen välisessä käsipalloturnauksessa perjantaina. Ryhmämme koostui tällä kertaa puolet kokemuksesta ja puolet nousevasta junnuvoimasta – hyvä näin! Salossa aamukahvit ja Manhattanille hyvissä ajoin n. 10.20.

m3_enhanced_500px

ESRC III – tällä kertaa pelaajien keski-ikä alle 40 vuotta

Tällä kertaa pelattiin kaikki neljä peliä samaan aikaan, koska Sq-88 oli jäänyt pois ja tämä oli käytännöllisin tapa organisoida pelit neljällä joukkueella, kavereita oli tietenkin hieman vaikea kannustaa, kun kaikki olivat tulessa samanaikaisesti.

Ensimmäisenä vastassa oli HSRC. HSRC:stä olivat liikkeellä poika ja isä Vikström, maailmanmestari Eetu sekä Markus Seppälä. Seniorimestareitten matsissa Tuomo hoiti vanhemman mestarin 3-0. Joel sai tunnustaa Markuksen paremmaksi 0-3, vaikkakin loppua kohden kiri lupaavasti. Harry sai pataan 1-3 Jussi Vikströmiltä, viimeisen erän nousu 1-8 tilanteesa 9-10:een tuli liian myöhään. Elias tuli 1-2 tappioasemasta rinnalle ja ohi ja niputti lopulta Ilmari Vikströmin 3-2, hienoa! Joukkueen tulos siis tasapeli ja kaksi pistettä.

Toinen kierros alkoi nopealla tahdilla, vastassa JSK II, jolle hävittiin kotona kuukausi sitten. JSK:lla tällä kertaa matkassa kokenut joukkue, Kai Stör, Raimo Yliranta, ”Emis” Hautanen ja Esa Wiljander. Raimo kaatoi Harryn puhtaasti 3-0, Raimon peli oli eleettömän varmaa, selitykset eivät auta. Emis kaatoi niin ikään Tuomon 3-0. Junnut pelastivat joukkueen maineen voittamalla ottelunsa 3-2, Elias kukisti vanhan kehäketun Kai Störin ja Joel upeasti Esa Wiljanderin 1-2 tappioasemasta, todella upeata!

m3_elias1_250pxm3_elias2_250px

Elias metsästämässä Kai Störin päänahkaa

Kapteeni kiittää hienoista päänahoista ja todettakoon, että seuraava kierros on Esportissa 4.2.2017 ja vastassa Sq-88 (toivottavasti) sekä TSSq II. Hyviä joulutreenejä kaikille!

Ottelutulokset ja pistetilanne SSqL:n sivustolla

Raportoi Harry

Miesten 5-joukkueen reissu Poriin

m5_1_cropped_500px

ESRC V pelaava kokoonpano oli tällä kertaa Jouko Järvi, Tuomo Kekoni, Vesa Kylmälä ja Risto Välimäki. Porissa oli vastassa paikallinen Squash Nallet ja HSK II, joka oli saanut paikalle vain kolme pelaajaa eli Ripalle tuli HSK-ottelusta w.o.

Nalleilla ei tällä kertaa ollut kuin yksi Stengård, Jonne ja hänkin ”vain” kakkospelaajana, joten Jokke saikin vastaansa vieläkin kovempaa kastia olevan entisen turkulaisen, Tuomas Kuuluvaisen. Vaikka JJ keräsikin pisteitä yllättävästi, niin jotenkin niitä vain valui Tuomaksen laariin tasaista tappavaa tahtia. Lopputuloksesta ei siis ollut epäselvää, 0-3.

Tuomo taisteli sitten kakkospelaajana Jonnea vastaan, joka olikin aika hankala vastus heti Tuomon liigadebyyttiin. Peli oli pitkiä palloralleja ja hyvää liikettä molemmilta. ”Pysyin Jonnen kyydissä ihan mukavasti, mutta kaveri oli vaan aavistuksen tarkempi ja rankaisi virheistä tyylikkäästi”, totesi Tuomo pelin jälkeen. Ei seliteltävää, peli 0-3 Jonnelle.

Kolmospelaajien kohtaamisessa Vesan pelityyli puri tehokkaasti Eemeli Lappalaista vastaan. ”Oli mahtavaa olla mukana liigakierroksella ja saada kokemusta erilaisia pelaajia vastaan” kommentoi toista kertaa mukana ollut Vesa. Vauhdikkaan pelin lopputulos 3-0 Vesalle.

m5_2_cropped_500px

Ripa sai Nalleilta vastaansa Teemu Joutsin (kuvassa). Kotikenttäetu oli selvä, mutta Ripa vei silti voiton 3-1. ”Ensimmäinen ja viimeinen erä meni jatkopalloille eli Teemu pisti kampoihin liiankin kanssa, mutta onnistuin jonkun verran kokeneempana pelaajana hoitamaan pelin kotiin”, kommentoi Ripa. ESRC V – SquNa 2-2.

JJ:llä oli HSK II joukkuettakin vastaan kova vastus – Mika Pösö. Pösön kanssa peli hieman tasaantui, mutta erän saaminen osoittautui kuitenkin Joukolle liian kovaksi tehtäväksi. Varakapteeni Joukon iloksi kuitenkin joukkueen muut pelaajat keräsivät syksyn parhaan pistesaaliin tästä ottelusta.

m5_3_cropped_500px

Tuomo otti rutiinipelillä voiton Jarmo Holmista (kuvassa). ”Ei suurempia ongelmia kolmannen erän loppua lukuunottamatta. Kaveri kyttäsi volleypaikkoja aktiivisesti, mutta sain pidettyä takakenttäpelin riittävän tarkkana”, totesi Tuomo.

Vesan ”pehmeät” linjalyönnit purivat myös hienosti HSK:n Hannu Karjalaista vastaan. ”Toisessa erässä päästin Hannun 9-0 johtoon ja lopulta hävisin erän tiukan väännön jälkeen erän 15-17”, kommentoi Vesa. Muut erät menivät 11/8 Vesalle. Lopputulos 3-1. ESRC V – HSK II 3-1.

Ottelutulokset ja pistetilanne SSqL:n sivustolla

Raportoi Kalle

Kommentoi artikkelia »»

Sinun on rekisteröidyttävä jos haluat jättää kommentteja