SM-liiga 2007-2008 päättyi

ESRC:n naisten I-joukkue saavutti hopeaa ja miesten I-joukkue pronssia – onnittelut molemmille joukkueillemme! Naisten mestariksi TSK, Tampere ja miesten MiSQ, Mikkeli.
naiset1.jpgyhdessa.jpg miehet1.jpg

Playoffs 2008
Mikkeli 26.4.2008

Miehet
Välierät
MiSq – ESRC 3-1

Erno Teitti – Matias Tuomi 4/9 2/9 2/9
Markus Vanhanen – Petri Laaksonen 9/0 9/1 9/0
Lauri Valtola – Mikael Siren 9/6 9/0 9/0
Tuomas Häkkinen – Kari Lehtola 10/8 9/4 9/5

Pronssiottelu
ESRC – MyyrSq 4-0

Matias Tuomi – Pyry Poikolainen 9/2 9/6 9/1
Petri Laaksonen – Aleksi Leskinen 9/0 9/3 9/2
Mikael Siren – Joonas Honkanen 9/7 9/7 10/8
Kari Lehtola – Janne Koskelin 10/8 9/6 9/0
kartsa.jpg

Naiset
Välierät

ESRC – JSK 2-1
Pia Ojala – Kristiina Kiviharju 9/0 9/3 8/10 9/4
Hanna Rusila – Leena Schneider 9/1 9/1 9/0
Katariina Baston – Hanna Kettunen 6/9 9/7 1/9 9/6 9/10

Loppuottelu
TSK – ESRC 3-0
Lotta Vuorela – Pia Ojala 9/2 9/3 9/3
Tuula Minetti – Hanna Rusila 9/4 9/0 9/1
Minna Mäntylä – Katarina Baston 9/1 9/2 9/0

Joukkueiden kaudet ovat olleet vähän erilaisia. Miehillä kausi on mennyt sekä ylä- että alamäkeä ja joukkueen kokoonpanossa ovat pelanneet Matias Tuomi, Petri Laaksonen, Kari Lehtola, Mikael Sirén, Petteri Sirén, Ville Salkala sekä Janne Järvinen. Onneksi joukkue loppukauden rutistuksella selvitti tiensä kolmantena play-offsiin. Naisilla puolestaan runkosarja oli suvereenista hallintaa ja joukkueen tasaisuuden ansiosta joukkue voitti melko selvästi runkosarjan (ja pelaa sen ansiosta syksyllä Euro-cupissa). Joukkueessa ovat kauden mittaan pelanneet Pia Ojala, Laura Aalto-Setälä, Hanna Rusila, Riikka Piekäinen, Katja Glinchikova ja Katariina Baston

Päivä alkoi sillä että välieräparit arvottiin. Naisille arpa heitti vastaan JSK:n Järvenpäästä ja miehet saivat Mikkelin squashin.

Ensin pelivuorossa oli naiset. Lauran ollessa loukkaantuneena ja Riikan ja Katjan ollessa estyneitä pelaamasta, apuun oli kutsuttu huippujunnu Katariina Baston. Debyytti ykkösjoukkueessa ja play-offseissa ei näyttänyt Katariinaa jännittävän vaan heti ekassa pelissä hän esitti hyviä otteita. Päivän jännittävimmässä ottelussa Järvenpään Hanna Kettunen onnistui kuitenkin lopussa pääsemään rinnalle ja ohi parin säkälyönnin onnistuessa. Katariina esitti kuitenkin kypsiä otteita eikä ollut masentunut ottelun jälkeen. ”Hyvä peli mutta harmittaa vaan se yksi lyönti siinä ihan lopussa” Katariina kommentoi ottelun jälkeen.

Samaan aikaan toisella kentällä Espooseen täksi kaudeksi hankittu Hanna Rusila voitti helpohkosti Leena Schneiderin 3-0. Joten ratkaisijaksi nousi joukkueen kapteeni, juuri maajoukkueeseen valittu Pia Ojala. Hän sai vastaansa Järvenpään konkarin, Kristiina Kiviharjun. Ottelu oli paria palloa lukuun ottamatta Pian hallinnassa ja vakuuttavan pelin jälkeen 3-1 voitto ja ESRC upeasti varamiehisenä(naisisena!?) loppuotteluun!!!!

Sitten oli miehien vuoro. Edellisellä liigakierroksella 2-2 Mikkelin kanssa pelattu tasapeli nostatti kaikkien toiveita ja lähdimme hyvissä mielin otteluun. Heti ekoista palloista lähtien selvisi kuitenkin että Mikkeli olisi tänään todella vaikeasti kaadettavissa omalla kotikentällään. Ensimmäisissä peleissä sekä Kari että Peku sai todeta vastustajansa 3-0 paremmiksi. Kun vielä Mikaelkin hävisi ottelunsa sai Matias pelata merkityksettömän ottelun. Matias kuitenkin piti kiinni Espoolaisten kunniasta ja voitti ykkösten ottelussa helposti toisen maajoukkuemiehen Erno Teitin. Näin miesten oli hyvän taistelun jälkeen kuitenkin tyydyttävä pronssiotteluun.

Pienen tauon jälkeen naisilla oli vuorossa finaali. Vastassa oli TSK joka oli semissään voittanut MiSq:n. Tampereella oli laitta finaaliin todella rautainen joukkue. Mukana oli moni kymmenkertainen suomen mestari Tuula Minetti ja moninkertainen suomen mestari Lotta Vuorela. Espoon tytöt saivat siis kovan vastuksen. Ensinnä vuorossa oli taas Katariina joka sai vastaansa Minna Mäntylän. Kaksi erää Katariina pelasi hyvin, mutta vahva Minna oli liian rutinoitunut. Viimeinen erä oli sitten melko selvä epätoivon jo hiipiessä puseroon. Ottelu siis Minnalle 3-0.
Toisessa pelissä Hanna oli sitten todella kovan paikan edessä. Viime viikonloppuna taas yhden SM-kullan voittanut Tuula Minetti oli vastassa ja voitto oli tarpeen. Hanna taisteli urheasti ja pisteitäkin tuli melko paljon mutta ikävä kyllä Tuula oli liian kova pala purtavaksi. Viimeisenä oli vielä Pian vuoro pelata Lotta Vuorelaa vastaan merkityksettömässä ottelussa. Pelissä nähtiin ajoittain hyviä palloja, mutta Pian lyöntien liian usein jäädessä keskelle, taitavalla Lotalla oli helppo työ juoksuttaa Piaa kulmasta kulmaan. Nähtävissä oli kuitenkin, että kaikki pelaajat ovat viime aikoina kehittyneet ja jatkossa kehitystä on odotettavissa ainakin nuoremmilta pelaajattariltamme. Ottelun jälkeen Pia oli tappiosta huolimatta iloinen joukkueen saavutuksesta. ”Todella hienoa että ylsimme varamiehisellä joukkueella SM-hopealle. Hienoa että Katariinakin sai yhden hyvän pelin ja ensi kauteen lähdemme taas mestaruutta ja runkosarjan voittoa hakemaan”. Kotimatkalla Katariinakin keksi jotain hyvää SM-liigan peleistä: ”Saa olla poissa koulusta ja voi ostaa lisää karkkia!!!”.

Miehillä oli vielä sitten vuorossa kauden viimeinen peli, pronssiottelu MyyrSquashia vastaan. Peli alkoi loistavasti, kun Kari voitti ensimmäisessä pelissä Janne Koskelinin komeasti 3-0. Toisessa pelissä Mikael pääsi esittämään taitojaan toista junnua, Joonas Honkasta vastaan. Alusta asti tiukka peli eteni tasaisesti aina toisen erän puoliväliin. Silloin Mikael sai 3-7 tilanteessa kovaa mailasta nenäänsä, mutta lyhyen tauon jälkeen peliä pystyttiin jatkamaan. Sisuuntuneena Mikael käänsi erän ja vei lopulta ottelun komeasti 3-0. Hyvä Mikael!!!! Jäljellä oli vielä Peku ja Matias, jotka pääsivät samaan aikaan kentälle. Molemmat selvittivät kauden viimeiset sarjapelit helposti 3-0 ja tuloksena joukkueella oli komea 4-0 voitto ja makoisat pronssimitalit. Kapteeni Kari oli pelien jälkeen tyytyväinen joukkueen panokseen. ”Tänään ei rahkeet muilla kuin Matiaksella riittänyt Mikkeliä vastaan. Hyvin pojat kuitenkin ryhdistäytyi ja taisteli upeasti pronssista. Hienoa päättää kausi voittoon ja kesäharjoittelu aloitetaan jo huomenna ja ensi kaudella meitä ei voita kukaan!!!!”.

Mainittakoon että miehillä loppujärjestys oli täsmälleen sama kuin runkosarjan loppujärjestys eli: MiSq, ESQ, ESRC ja MyyrSq. Naisilla lopullinen järjestys oli TSK, ESRC, MiSq ja JSK.

ESRC:n päivän saldo oli siis loistava. Kaksi mitalia, hopea ja pronssi. Vain kulta jäi tällä kaudella puuttumaan. Sitä lähdetään sitten ensi kaudella hakemaan, mahdollisesti uusien vahvistuksien avustuksella.

Sitten oli jäljellä vain kotimatka, kimppakyydeillä kohti ihanaa Espoota!!!

Edustusjoukkueiden puolesta haluan kiittää seuraa ja taustajoukkoja kaikesta tuesta ja avusta. Ilman teitä tällainen tasainen saavuttaminen ei olisi mahdollista (tai ainakaan näin kivaa)….

Matias Tuomi

mestareita.jpgpokutytot.jpg

Kommentoi artikkelia »»

Sinun on rekisteröidyttävä jos haluat jättää kommentteja