ESRC:lle mitalisade juniorien SM-kilpailuissa 17.-18.1.2015

ESRC_mitalistit_cropped_500px

Viime viikonloppuna (17.-18.1.2015) pelattiin Talihallissa Helsingissä yksi kauden päätapahtumista, Juniorien SM-kilpailut. Perinteikäs HSRC oli järjestävänä seurana, ja kilpailujen organisointi oli taattua HSRC-laatua. Tästä laadusta mainittakoon esimerkkinä se, että kaikki pelit olivat koko viikonlopun hieman etuajassa. Hienoa työtä HSRC! Koko kisatiimille iso kiitos mahtavasta tapahtumasta!

ESRC:stä mukana oli 34 pelaajaa. Tyttöjen alle 13-vuotiaiden sarjaan ei valitettavasti löytynyt ESRC:n edustajia tänä vuonna, muuten kaikki sarjat olivat edustettuina. Viime vuoden kilpailuissa ESRC:n mitalisaldo oli 8 mitalia. Tänä vuonna kotiin tuomisina oli peräti 12 mitalia!

Mitalisaldon avasivat alle 11-vuotiaat tytöt. -06 syntynyt Nea Ollikainen nappasi hienojen otteiden jälkeen komeasti pronssia. Aktiivinen harjoittelu on selkeästi tuottanut tulosta, ja asenne Nealla on kohdallaan, vaikka ikää onkin vasta 8 vuotta. Nea mahtuu alle 11 -sarjaan vielä kaksiin SM-kisoihin, eli mitalin kirkastaminenkin on mahdollista. Alle 11-vuotiaille tytöille tuli toinenkin mitali, sillä Nean tavoin valtavasti kehittynyt Jane Kotila nappasi myöskin mitalin. Ratkaisevassa ottelussa Jane joutui kuitenkin tunnustamaan OSK:n Vilma Liikasen paremmakseen. Tiukan väännön jälkeen 1-3 tappio, mutta aina niin iloiselle Janelle kuitenkin SM-hopeaa!! Hyvät tytöt!

Mitalisade jatkui poikien alle 11 -sarjassa. Viime hetken poisjäännin takia sarja kutistui neljän pelaajan lohkoksi. Kaius Puura taisteli lauantaina komean 3-2 voiton OSK:n Joona Korhosesta, ja tällä voitolla varmisti itselleen SM-mitalin. TSSq:n Antto Määttänen oli Kaiukselle kuitenkin liian kova pala purtavaksi, ja kun viimeisessä pelissä seurakaveri Ville Eskola oli parempi eräluvuin 3-0, Kaiukselle jäi kotiinvietäväksi SM-pronssia. Kaiukselta kuitenkin vahvoja otteita ja loistavaa taisteluhenkeä! Alle 11-vuotiaiden poikien suomenmestarista ei jäänyt epäselvyyttä, kun Ville Eskola naputteli taululle 3-0 lukemat kaikissa peleissään. Vain hopealle yltänyt Antto pystyi ensimmäisessä erässä haastamaan Villeä, Villen vähän hermoillessa, mutta tämän jälkeen Ville sai rytmistä kiinni ja ottelu kotiin selkein lukemin (12-10, 11-2, 11-3). Hienoa Kaius ja Ville!

Alle 13-vuotiaiden poikien sarja oli kilpailun isoin luokka. 18 pelaajaa oli jaettu kuuteen kolmen pelaajan alkulohkoon. ESRC:stä mukana oli peräti 10 pelaajaa. Alkulohkoista kuuden parhaan joukkoon eteni 3 ESRC:n pelaajaa: Ville Ruismäki, Leo Paatelainen sekä Axel Ollikainen. Pojat olivat jatkokaaviossa kaikki samalla puolella. Ville Ruismäki ja Axel Ollikainen pelasivat vastakkain pääsystä semifinaaliin Leo Paatelaista vastaan. Axel pelasi laadukasta ja järkevää squashia, mutta Villen pelissä tuntui kaikki loksahtaneen kohdalleen tässä molemmille tärkeässä pelissä. Tarkat peruslyönnit ja aktiivinen volleypelaaminen toivat Villelle 3-0 voiton ja halutun semifinaalipaikan. Otteet loivat positiivista odotusarvoa tuleviin peleihin. Seuraavaksi olikin vuorossa Leon ja Villen semifinaali. Ottelun alussa molemmat pojat olivat hyvin hermostuneita ja peli oli helppojen virheiden sävyttämää. Kaksi ensimmäistä erää Villelle. Kolmannessa Leo kuitekin selkeästi sisuuntui, ja pysyi hyvin pelisuunnitelmassaan, ja käänsi erän itselleen. Tässä vaiheessa näytti siltä, että Leo nousee peliin takaisin mukaan. Villen lyönti kuitenkin tarkentui oikealla hetkellä ja itseluottamus lisääntyi ja fiksusti ajoitetut stopparit tuottivat tulosta. Etukäteen erittäin tiukaksi povattu ottelu näin ollen siis 3-1 Villelle. Toisessa semifinaalissa oli vastakkain kaksi oululaista: Oskari Laitinen ja Johannes Hilli. Johanneksen johtaessa peliä 2-1, Oskari joutui luovuttamaan ottelun sairastelun takia. Kipeänä ei saa pelata, ja näin ollen luovutus myös pronssipelistä, ja Leo Paatelainen varmisti SM-pronssin. Leo olisi tietenkin halunnut voittaa pronssia pelaamalla, mutta näin tällä kertaa. Finaalissa oli luvassa viime vuoden SM-kisojen pojat alle 11-vuotiaiden finaalin revanssi. Tuolloin Ville joutui tunnustamaan Johanneksen paremmakseen luvuin 1-3. Villen aikaisemmat otteet lupasivat kuitenkin hyvää ottelua ajatellen, ja finaalissa Ville tuntui onnistuvan lähes kaikessa. Makea 3-1 voitto Espooseen, ja Villelle komea päänahka ensimmäistä kertaa!

Mitalikimaraa jatkoivat alle 15-vuotiaat tytöt. Koko syksyn loukkaantuneena ja liikuntakiellossa ollut Lu Cong taisteli itsensä hienosti pronssille, häviten vain semifinaalissa seurakaverilleen Johanna Penttilälle (2-3). Hienoa nähdä, että Lu on turhankin pitkään jatkuneen liikuntakiellon jälkeen entistäkin motivoituneempi! Johanna Penttilä hieman takerteli semifiinalin alussa Luta vastaan, mutta sai jalat toisen erän jälkeen paremmin liikkeelle ja pääsi pelaamaan omilla vahvuuksillaan, eli taitavalla volleypelillä ja näin ollen onnistui kääntämään tiukan semin itselleen. Finaalissa oli vastassa jälleen oululainen. Johanna oli selkeästi ottanut opikseen Lu-ottelun hitaasta käynnistymisestä, ja oli tehnyt äärimmäisen huolellisen alkuverryttelyn finaaliin. Hyvä liike ei kuitenkaan riittänyt, ja muutaman tasaisen erän jälkeen voitto kuitenkin selkeästi 3-0 Oulun Saana Valasmalle.

Pojat alle 15 -sarjasta ei tänä vuonna mitaleita ESRC:lle tullut. Elias Korhonen esitti kuitenkin hienoja otteita alkulohkossaan Kuopion Ville Koskista vastaan, häviten kolmen loistavasti pelatun erän jälkeen kuitenkin 1-3. Olisi ollut mielenkiintoista nähdä Eliaksen pelaavaan muita poikia vastaan, sillä finaalilohkossa kaikki kolme poikaa (Ville Koskinen, Atte Stengård, Samuli Niskala) pelasivat ottelunsa ristiin, voittaen kaikki yhden pelin 3-1 ja häviten toisen 1-3. Tällä kertaa kuitenkin näin, ja Eliakselle neljäs sija heti finaalikolmikon jälkeen. Muut ESRC:läiset sarjassa saivat tärkeitä kokemuksia kovatasoisesta U15 -sarjasta.

Pojat alle 17 oli sitten ESRC:n juhlaa! Odotetusti finaaliin pelasivat 1. ja 2. sijoitetut Mika Laakkonen ja Sebastian Lilja. Äärimmäisen tiukan ja jopa dramaattisen finaalin käänsi kuitenkin itselleen Mika erin 3-1 (8-11,11-7, 11-4, 12-10). Pojat ovat aina pelanneet keskenään äärimmäisen tiukasti. Tällä kertaa kuitenkaan Basse ei aivan päässyt hyödyntämään omia vahvuuksiaan, ja Mika pääsi tehokkaalla peruspelillä (johon on nyt löytynyt uutta ulottuvuutta selkeästi kehittyneiden eteenlyöntien ansiosta) kontrolloimaan peliä enemmän kuin Basse. Sarjasta siis komea kaksoisvoitto ESRC:lle!

Pojat alle 19 -sarjassa mitali oli enemmän kuin lähellä. Touko Juntunen taisteli pronssipelissä Mikkelin Mirko Muukkosta vastaan komeasti, häviten kuitenkin tiukan taistelun jälkeen Mirkolle 2-3 (8-11, 11-6, 11-6, 9-11, 11-6).

Tytöt alle 17 -sarjassa Katri Aalto-Setälä on loppusyksyn sairastelun ja liikuntakiellon jälkeen löytänyt peliinsä taas tuttua Katrin tsemppiä, ja Katri selvittikin tiensä aina finaaliin asti. Finaalissa Katri joutui periksiantamattoman taistelun jälkeen kuitenkin toteamaan Kuopion Henrietta Huuhkan paremmakseen 0-3. Moni pelaaja voisi ottaa mallia tuosta Katrin käsittämättömän hyvästä asenteesta! Sofia Korpeinen pelasi myös vahvat kilpailut, joutuen kuitenkin pronssipelissä toteamaan Oulun Milla Uusitalon paremmakseen lukemin 1-3.

Nea Falck puolestaan nappasi hopeaa tyttöjen U19 -sarjassa. Saksassa asuva ja treenaava Kuopion Riina Koskinen oli kuitenkin parempi luvuin 3-1. Nea haastoi Riinaa päättäväisesti, ja veikin ensimmäisen erän 11-9. Myös kaksi seuraavaa olivat tasaisia eriä, viimeisessä kuitenkin hieman paukut loppuivat ja Nean oli tyytyminen SM-hopeaan!

ESRC onnittelee kaikkia mitalisteja!

Kilpailut olivat siis kaiken kaikkiaan erityisen onnistuneet, niin kisajärjestäjien kuin ESRC:n pelaajienkin osalta! Myös valmennustiimi hoiti osansa kohtuullisesti ;) Vaikka 12 mitalia on melkein puolet kaikista jaossa olleista (30) mitaleista, pitää muistaa, että tällaisen suorituksen on mahdollistanut vain ja ainoastaan ESRC:n junioreiden päättäväinen ja ahkera treenaaminen! Ja oman ESRC-valmentajaurani aikana kilpailut olivat ensimmäiset, joissa todella moni pelaaja pääsi selkeästi pelaamaan omalla tasollaan (ilman turhia hermoiluja ja alisuorittamista) ja jopa ylittämään itsensä. Suunta on siis oikea, ja tästä on hyvä jatkaa harjoittelua kohti ensi vuoden junnuSM:ää! Seuraava kova koitos onkin jo oven takana, kun yleiset SM-kilpailut pelataan niin ikään Talissa helmikuun puolivälin paikkeilla.

Kaikki ottelutulokset squash.fi:ssä ja tournamentsoftwaresssa. Petteri Revon kisakuvat

Raportoi,
Tommi Lind
Päävalmentaja
ESRC

P.S. Ohessa vielä seurakohtainen mitalitaulukko kilpailuista:

ESRC: 12 mitalia: 3 kultaa, 4 hopeaa, 5 pronssia
SqK: 6 mitalia: 2 kultaa, 1 hopea, 3 pronssia
OSK: 4 mitalia: 2 kultaa, 1 hopea, 1 pronssi
JSK: 2 mitalia: 1 kulta, 1 hopea
SquNa: 2 mitalia: 1 hopea, 1 pronssi
KSQ: 1 mitali: 1 kulta
SC-Ruva: 1 kulta
TSSq: 1 hopea
MiSq: 1 pronssi

Kommentoi artikkelia »»

Sinun on rekisteröidyttävä jos haluat jättää kommentteja