Kuukausiskabojen kevät käynnistyi lauantaina 1.2.

Vuoden ensimmäiset ESRC:n Kuukausiskabat on pelattu. Paremmuus ratkesi kovatasoisessa kolmen alkulohkovoittajan finaalilohkossa. ESRC:n uusi pakistanilaisihmelapsi Javed Ali nousi Janne Järvistä vastaan 0-2 tappioasemasta voittoon, vieden viidennen erän 11-8. Topias Aalto, joka oli aiemmin hävinnyt Jannelle 0-2, onnistui kukistamaan Javedin päivän viimeisessä ottelussa ja nousi täten rankinglistan ykköseksi. Eräsuhteen perusteella skabojen voittajaksi kruunataan Janne.

ranking

Porukkaa saapui paikalle vähän ripotellen koska sattuu, joten päädyttiin hieman erikoiseen pelisysteemiin: kolme neljän pelaajan alkulohkoa, joiden jälkeen kolmen pelaajan sijoituslohkot. A-lohkossa Janne Järvinen dominoi selvästi. B-lohkossa nähtiin tasaisempi taistelu kärkisijasta, kun Tapsa Jokinen haastoi kunnolla Javed Alin, joka näytti lähteneen otteluun hieman takki auki. Javed voitti lopulta 2-1. C-lohkossa lohkovoitto ratkesi Topias Aallon ja Tero Timbergin kohtaamisessa. Topias oli tänään terävämpi ja voitti kahdessa erässä. ”Onnistuin pelaamaan ennakkoluulottomasti ja rennosti eikä ollut lukkoja, kun on ollut vähän pelitaukoa mm. sairastelun takia.”

Lohkokakkosista tänään etevin oli Tapsa ennen Teroa ja Hannu Haanpäätä. Lohkokolmoset Janne Falck, Ilkka Moilanen ja Alex Macintosh livahtivat suihkuun eivätkä pelanneet sijoitusotteluitaan. Lohkonelosista Hessu Hassinen teki samoin, jumbofinaalissa Guy Sundman päihitti Kari Hakulin.

Mukavat skabat jälleen kerran, tosin juniorit ja naiset loistivat poissaolollaan kuten yleensäkin, vaikka tasaisia pelejä olisi varmasti ollut tarjolla monelle.

Enää on kahdet skabat jäljellä ja tutut nimet kieppuvat kärjessä. Onnistuuko Topias viemään kokonaiskilpailun ensimmäistä kertaa? Palaako Tero tauon jälkeen pokaalikantaan? Tapsalla on nyt osallistumispisteet täynnä, tuleeko riittävästi voittoja? Käykö Janne niin monet skabat, että pokaali lähteekin yllättävään osoitteeseen? Kuka sitten on tämän kauden tsempparipalkinnon arvoinen? Elämme jännittäviä aikoja.

Helmikuun skabojen sijoitukset [ottelutulokset tästä]:

1.Janne Järvinen
2.Javed Ali
3.Topias Aalto
4.Tapio Jokinen
5.Tero Timberg
6.Hannu Haanpää
9.Ilkka Moilanen, Janne Falck, Alex Macintosh
10.Guy Sundman
11.Kari Hakuli
12.Heikki Hassinen

KOKONAISTILANNE (top15) 4 osakilpailun jälkeen

1.Tapio Jokinen 91,67 –
2.Topias Aalto 86,67 –
3.Tero Timberg 77,00 –
4.Janne Järvinen 75,00 +3
5.Janne Falck 61,83 -1
6.Alex Macintosh 50,19 +4
7.Jammu Saari 41,68 -2
8.Kari Hakuli 40,89 +3
9.Hannu Haanpää 38,67 *
10.Harri Pohja 38,51 -4
11.Heikki Hassinen 38,38 -2
12.Javed Ali 35,00 *
12.Tommi Lind 35,00 -5
14.Vesa Vähämaa 34,72 -5
15.Kari Aalto 29,54 -3

Seuraavat ESRC:n Kuukausiskabat la 22.3. klo 14.45 Esportissa!

 

    Kommentoi artikkelia »»

    Sinun on rekisteröidyttävä jos haluat jättää kommentteja