Viimeinen osakilpailu pelattiin 18.5. lämpimässä säässä yhtäaikaa Suomi-Ruotsi -mm-välierän kanssa… Ei ihanteellinen ajankohta skaboille, mutta silti saatiin laadukas ykköslohko ja tynkä kakkoslohko kasaan!

Ennen päätösosakilpailua kokonaiskilpailun kärki näytti tältä:
1.Tapio Jokinen 131,67
2.Topias Aalto 114,17
3.Touko Juntunen 102,90

Kaikilla kolmella oli siis vielä teoreettinen mahdollisuus voittaa kokonaiskilpailu, mutta Tapsalle riittäisi todennäköisesti yksikin voitto.

Ykköslohkossa kisasivat Topias Aalto, Iiro Stubin, Tapsa Jokinen, Harry Lilja ja Touko Juntunen. Pelattiin kaikki kaikkia vastaan paras kolmesta. Iiro jatkoi viime viikkojen pirteitä otteita ja voitti avausottelussa Harryn selvin lukemin. Tapsa hoiteli avausottelussaan Toukon. Topias aloitti väsyneesti ja haluttomasti Harrya vastaan, joten ottelu 2-0 Harrylle. Touko kärsi kyynärpäävaivasta, joka vei iskukykyä. Köniin tuli vielä Topiakselta ja Iirolta, sitten Touko päätti lepuuttaa kättään ja jätti viimeisen ottelunsa pelaamatta. Viimeinen ottelukierros oli varsin mielenkiintoinen. Vakiovuorokaverit Iiro ja Tapsa pelasivat pitkän ja fyysisen ottelun, jossa Iiro oli tällä kertaa lopulta vahvempi. Sen jälkeen molemmat olivat niin väsyneitä, että Topias nappasi helpohkon voiton Iirosta ja Harry puolestaan Tapsasta. Pelit menivät mukavasti ristiin, ja jäljelle jäi vielä kauden kokonaiskilpailun kärkikaksikon kohtaaminen.

Työviikko ja perjantai-illan kiihkeä nelinpelikisa painoivat hieman Topiasta, Tapsaa painoivat ainakin ottelut Iiroa ja Harrya vastaan. Peli oli tasainen ja hieman väsynyt, mutta hyviä suorituksia nähtiin molemmilta. Ensimmäisessä erässä kaikki meni vielä Topiaksen suunnitelmien mukaan ja se tuli 11-7. Toisessa alkoi kuitenkin yllättävästi painaa, reaktiot eivät toimineet ja Tapsa pääsi niskan päälle. Toinen erä 8-11. Kolmannessakin erässä Tapsa pääsi johtoon, mutta lopussa Topias onnistui lyömään tarkkoja ratkaisulyöntejä ja väänsi matsin itselleen 13-11.

Kakkoslohkossa pelasivat Kim Korhonen, Elias Korhonen, Jenni Nordling ja Harri Pohja. Kim pelasi nilkkavammasta toipuvaa Harria vastaan paras viidestä ja voitti puhtaasti 3-0. Jenni voitti Eliaksen tiukasti 2-1, ja Kim Jennin 2-0. Sitten tämä poppoo lähti katsomaan lätkää!

Tsempparipalkinnon voittanut Touko Juntunen osallistui seitsemään osakilpailuun kahdeksasta ja pelasi 22 ottelua. Niistä 13 kakkoskaaviossa, missä 11 voittoa. Touko siis osallistui usein ja pelasi omalla tasollaan hyvin. Myös kehitys tuli kauden aikana kuukausiskaboissa esiin. Tällä ansaitsi laatikollisen palloja! Ensi kaudella jo haastamaan ykköslohkolaisia?

Toukokuun skabojen paremmuusjärjestys:

1.Iiro Stubin (3 voittoa, erät 6-2, voitto Harrysta)
2.Harry Lilja (3 voittoa, erät 6-2)
3.Topias Aalto (3 voittoa, erät 6-3)
4.Tapsa Jokinen (1 voitto)
5.Touko Juntunen
6.Kim Korhonen (2 voittoa)
7.Jenni Nordling (1 voitto)
8.Elias Korhonen (1 ottelu, 1 erävoitto)
9.Harri Pohja (1 ottelu, 0 erää)

Ottelutulokset taulukkona tästä

Kokonaiskilpailun voitto jäi tällä kertaa todella pienestä kiinni! Käytännössä yksi otteluvoitto erotti Tapsan ja Topiaksen! Yhteensä kauden aikana Kuukausiskaboihin osallistui 47 seuran jäsentä. Kiitos kaikille osallistuneille tästä kaudesta, elo-syyskuussa jatketaan jälleen liigakatselmuksen merkeissä!