Matias Tuomi ja Pia Ojala ESRC:n mestarit 2012!

2.Tatu Knuutila, 1.Matias Tuomi, 3.Jaakko Vähämaa

Taistelijan Malja: Ville Salkala (vas.)

ESRC:n mestikset pelattiin tänään 28.4. Sarjoista järjestettiin lopulta MI, M50 ja NI. Osanottajia oli varsin kiitettävä määrä paikalla, yhteensä 33 pelaajaa: Miesten kilpasarjassa oli 20 pelaajaa (ml. naisten mestari Pia Ojala), yhdistetyssä naisten sarjassa 5 + naisten kanssa pelannut Elias Korhonen MII-sarjan puuttuessa, sekä M50-sarjassa 7. Miesten kilpasarjan finaalissa Matias Tuomi voitti Tatu Knuutilan 3-1, naisten finaalissa Pia Ojala voitti Katariina Berggrenin 3-0 ja M50-sarjan finaalissa Risto Penttilä kaatoi Anssi Okkosen.

Miesten kilpasarja oli varsin kovatasoinen, olihan mukana peräti kolme sm-semifinalistia ja yhtälailla 3 maajoukkueeseen valittua. Nämä yhteensä neljä pelaajaa dominoivat odotetusti pelejä.

Miehet 1 : 1. kierros, valitut palat:

Pia Ojala onnistui nappaamaan erän Iiro Stubinilta, mutta sitten Iiro pääsi vauhtiin ja vei ottelun 2-1.

Tapiot Jokinen ja Koivu pelasivat vastakkain kiihkeässä ottelussa, joka päättyi dramaattisesti: Tapen polvi taittui ja mies talutettiin kentältä jalka kylmähauteessa.

Konkari voitti juniorin ennalta tasaisessa ottelussa: Rancco Dahlberg – Basse Lilja 2-0.

2. kierros:

Ykkössijoitettu Matias Tuomi pudotti vaivattomasti Iiron.

Harry ja Tero pelasivat tasaisen ottelun, jonka Tero lopulta vei 2-1.

Sijoitettuna toiselta kierrokselta aloittanut Jarkki joutui saman tien platen puolelle, Tapsa Jokinen otti voiton selvästi 2-0.

Topias Aalto ei olisi 3/4-sijoitettuna voinut juuri pahempaa vastusta saada – vastaan tuli Jaakko Vähämaa. Topias pelasi kuitenkin hereistä ja tasokasta kössiä ekassa erässä ja vei erän jatkopalloille, häviten lopulta 12-14. Toisessa erässä tulikin sitten kunnolla pataan.

Mikko Rautiola nousi tappioasemasta voittoon Petri Kelaa vastaan, 2-1. Aamupelit ovat kuulemma Mikolle vaikeita.

Puolivälierät:

Matias sai vastaansa Teron. Muistan tilanteen, jossa Tero löi pystynikkiin ja Matias sai juuri ja juuri kurotettua palloon, mutta neppasi sen silti nikkiin. Ehkä kuvaavaa ottelun kulun kannalta.

Jaakko Vähämaa juoksutti Tapsa Jokista kulmasta kulmaan varsin näyttävän näköisesti.

Ville Salkala osoitti olevansa kovassa pelikunnossa nappaamalla Tatu Knuutilalta ensimmäisen erän. Sitten tuli kuitenkin seinä vastaan, ottelu 2-1 ja viimeinen erä 11-0 Tatulle.

Janne Järvinen peittosi Mikko Rautiolan 2-0.

Välierät:

Sm-pronssiottelun uusinnassa kohtasivat Janne ja Tatu. Tatu oli tällä kertaa terävämpi, hyvää shottia tuli koko ajan. Ottelu hänelle suoraan 3-0. Janne kertoi matsin jälkeen, että on ollut flunsan oireita, ja päätti jättää pronssiottelun pelaamatta.

Toisessa välierässä kohtasi kaksi ikiliikkujaa, Matias ja Jaakko. Jaakko onnistui viemään erän Matiakselta, mutta PSA-pelaaja oli lopulta kuitenkin liian kova pala.

Finaali:

Jotkut olivat jaksaneet jäädä seuraamaan finaalia, mutta yleisö oli niin hiljainen, että se herätti jopa hilpeyttä. Näyttävää peliä oli aika ajoin, Tatulta luovia ratkaisuja ja millitarkkoja boasteja, ja ehkä vähän näkyi, että Matiakselta paras terä puuttui, kuten hän ottelun loputtua kommentoi. Ennakkosuosikin taso riitti kuitenkin 3-1-voittoon.

Plate:

5-8-platessa Tero voitti Tapsan 2-0. Mikko Rautiola ja Ville Salkala pelasivat hyvän, tasaisen ja jännittävän ottelun. Tämä oli varmaankin ainut platen peli, joka keräsi katsojia. Mikko vei ekan, mutta Ville kaksi seuraavaa. Platen finaalia Ville ei enää jaksanut vakiovuorokaveriaan Teroa vastaan vääntää. Tapsa sanoi, että hän ehti hävitä Mikolle, ennen kuin edes tajusi, että peli alkoi.

9-16-platessa Jarkki meinasi olla Topiakselle jälleen paha pala, ekan hävityn erän jälkeen alkoi melkein vanhat muistot jo kummitella mielessä, mutta niistä päästiin yli ja kaksi seuraavaa tulikin varsin helposti. Jarkki sanoi, että häneltä juostiin jalat alta. Ottelu siis 2-1 Topiakselle.  Iiro Stubin esitti hyvää peliä Harry Liljaa vastaan ja otti ansiokkaan voiton 2-0. Topiasta vastaan pelihuumori kuitenkin katosi johonkin, ja toisessa erässä Iiro kätteli ja asteli kentältä ulos kenenkään oikein käsittämättä asiaa. Platen finaalissa Topias voitti varsin selvästi Tuomo Pohjamiehen.

”Jumboplaten” voitti Pia Ojala.

1.Matias Tuomi
2.Tatu Knuutila
3.Jaakko Vähämaa
4.Janne Järvinen
5.Tero Timberg
6.Ville Salkala
7.Mikko Rautiola
8.Tapio Jokinen
9.Topias Aalto
10.Tuomo Pohjamies
11.Petri Kela
12.Iiro Stubin
13.Harry Lilja
14.Ragnar Dahlberg
15.Jarkki Jaakkola
16.Joonas Kylliäinen
17.Pia Ojala
18.Basse Lilja
19.Vesa Vähämaa
20.Tapio Koivu (loukkantui 1. ottelussaan)

Naiset 1, alkulohkot:

A-lohkossa sijoitettuna oli Katariina Berggren, joka sai ensimmäisessä ottelussa vastaansa Elias Korhosen. Elias pelasi todella fiksua peliä ja näytti, että pystyy haastamaan sm-liigatason naisen kunnolla. Ensimmäinen erä 11-9 Eliakselle – huoli heräsi, että mitä jos naisten finaalissa ei pelaakaan nainen? :) Katariina väänsi kuitenkin seuraavan erän 12-10 oltuaan jo reilusti tappiolla, ja hoiti lopulta myös kolmannen. Lohkossa kolmanneksi sijoittui 12-vuotias Johanna Penttilä.

B-lohkossa Pia Ojala sai W.O.:n samaan aikaan alakerrassa valmentamassa olleelta Mannu Värreltä. Pia voitti huolettomasti lupaavan 13-v. juniorin Anni Lehikoisen, joka onnistuikin seuraavaksi kaatamaan tiukassa väännössä squashkoulun valmentajan Mannun!

Sijoitusottelut:

Mannu onnistui kuitenkin voittamaan Johannan. Elias voitti Annin. Finaalissa ei ollut myöskään suurta epäselvyyttä paremmuudesta, vaan ex-maajoukkuepelaaja Pia vei seuran mestaruuden nimiinsä 3-0!

1.Pia Ojala
2.Katariina Berggren
(3.Elias Korhonen)
4.Anni Lehikoinen
5.Mannu Värre
6.Johanna Penttilä

Miehet yli 50 vuotta:

Lohko A: 1.Anssi Okkonen 2.Kari Aalto 3.Olli Koskiniemi

Lohko B: 1.Risto Penttilä 2.Erkki Pyre 3.Guy Sundman 4.Erkki Autio

1.Risto Penttilä
2.Anssi Okkonen
3.Erkki Pyre
4.Kari Aalto
5.Guy Sundman
6.Olli Koskiniemi

Erkki Autio joutui jättämään kisat kesken loukkaantumisen takia.

Kaiken kaikkiaan kisat oli oikein hienot ja tunnelma oli hyvä – kiitos kaikille osallistuneille! Illalla jatketaan ravintola Kiilassa, ja julkistetaan mm. ainoa ESRC:n Mestiksissä jaettava palkinto, salaisen komitean valitsema Taistelijan Malja.

    Kommentoi artikkelia »»

    Sinun on rekisteröidyttävä jos haluat jättää kommentteja