ESRC:n golfmestaruus 2017 Jouko Järvelle

ESRC:n 25. golfmestaruuskisat Suomi 100 -juhlavuonna pelattiin lauantaina 12.8. Kurk Golfissa vaihtelevissa olosuhteissa – alussa paistoi aurinko, mutta sääennustus oli povannut kesän ankarinta ukkosmyrskyä alkavaksi iltapäivällä. Kisaan oli ilmoittautunut 16 ESRC:läistä, joista peräti kuudella oli singelitasoitus, ja yksi avec. Selvää voittajasuosikkia ei ollut, sillä moninkertaisen mestarin Hannun peli ei ollut parhaassa kuosissaan, Vellunkin pelikunto oli hieman arvoitus – pystyisivätkö nuoret lupaukset Basse ja Rasmus yllättämään vanhemmat singelipelaajat Tapsan ja Joukon?

Alla kunkin peliryhmän kisaraportit ja lopussa kaikki tulokset.


Järkkäriryhmä Tapio Korpeinen, Harri Pohja ja Jarmo Saari

Ensimmäinen flaitti, mukana puolustava mestari Tapsa, aina vahva haastaja Harri ja jonon jatkona turistina Jammu. Tavoite saada honöörit edes kerran toteutui Jammun osalta jo ykköstiillä. Tapsa tekaisi birkun kakkosella, ja vähän aikaa näytti hyvältä. Loppukierroksen osalta raportoitava jäi kuitenkin varsin niukaksi. Tapsa otti heti kiinnityksen lähimmäksi lippua -erikoiskisaan seiskalla ja pisin draivi -kisaan kasilla, ja voitti lopulta kummatkin. Jammu tekaisi tuuribirkun 13:lle.

Neljännentoista väylän näkymiä

Harri totesi viimeisessä tiiboksissa, että birkku pitkällä ja vaikealla vitosella on ainoa vaihtoehto voittaa edes jotakin. Sehän sieltä tuli aivan hulvattoman draivin ja 200-metrisen kakkoslyönnin myötä eikä eagleputtikaan ollut kaukana kupista. Pistebogissa kaikki pääsivät yli kansainvälisten häpeärajojen, mikä lieneekin yksi harvoista edellisten lisäksi noteerauksen arvoisista tapahtumista. Ja, ukkosmyrskyn ajoitus oli kisojen kannalta täydellinen. Ykkösflaitti tosin jossakin vaiheessa toivoi, että myrsky olisi aikaistunut, ja keskeyttänyt pelin.

Raportoi Jammu


Daamiryhmä Nina ja Annika Saari sekä Tiina Koivu

Toiveikkaina Annika, Nina ja Tiina lähtivät seuraamaan kisan aloittanutta ryhmää. Jo ennen ensimmäistä kosketusta palloon ihmettelimme, että mitä edellä oleva ryhmä tekee pusikoissa.

Sää oli hiostava ja enteili myöhemmin saapunutta myrskyä. Pari kertaa tuuli puhalsikin pallon hienosti pitkästä putista kuppiin. Ninan peliesitys oli taas totuttua varmuutta – Nina veikin kisan voiton suvereenisti – toinen palkinto olisi pitänyt jakaa Annikan ja Tiinan kesken – pisteissä oli eroa vain yksi piste.

Saimme seurata klubitalon suojista lähestyvää myrskyä. Viimeinenkin porukka pääsi kierroksen loppuun saakka lähestyvästä rajuilmasta huolimatta.

Raportoi Tiina


Uunoryhmä Petri ”Pode” Kela, Juha Liimatainen ja Hannu Haanpää

Pode, Juha ja Hannu lähtivät golf-mestaruuden tavoitteluun pontevasti voitto mielessä, kuten aina ennenkin, mutta toisin kävi. Hannu aloitti kahden reiän par-putkella, mutta seuraava par merkattiin hänen tuloskorttiinsa vasta kymmenennellä väylällä. Parit olivatkin harvinaisia koko ryhmälle, ja ryhmän ainoata birdietäkin täytyi odottaa viheriölle numero 17 asti. Selvästikin pelaajien mailojen tulokulmat suhteessa palloon oli säädetty virheellisiksi, minkä seurauksena pelaajien oli liian vaikeata osua hirvittävän pienille ja liukkaille viheriöille, jotkut tosin eivät osuneet millään edes leveille väylille. Koska chippi-mailat olivat päässeet ruostumaan pahasti liian vähäisen harjoittelun vuoksi, niin monta kertaa tuloksena viheriöillä oli tyypillinen chippi ja pari-kolme tai neljä puttia. Ryhmämme kierroksen loppua siivitti lähestyvä rajuilma ja onnistuimme pääsemään kuivina klubitalolle ja kaikki olivat onnellisia, että koettelemus oli ohi.


Senioriryhmä – tai kuten ryhmä itse itsensä nimesi, voittajaryhmä – Harry Lilja, Jouko Järvi, Janne Laitala ja Patrik Nyström

Pate, Janne, Jouko ja Harry muodostivat siis tulevan voittajaryhmän, mutta olivat tästä onnellisen tietämättömiä vielä ykköstiillä. Rundi alkoi loistavassa auringonpaisteessa ja lämmössä, 1. reiällä kone lähti hieman yskien liikkeelle – kaksi tuplaa ja kaksi bogia, mm. tuleva mestari aloitti tuplalla. Kurkin dog-legit ja paikoitellen pienet ”missaus-alueet” antoivat ryhmälle ajattelemisen aihetta läpi rundin. Harry tuhersi triplan 4. reiällä, mutta teki sitten neljä paria seuraavan viiden reiän aikana ja oli ryhmän kärjessä 42:lla lyönnillä etuysin jälkeen, heti perässä Jouko 44:llä, ja Pate sekä Janne 47:llä lyönnillä. Etuysin 42 oikeutti 1. ”silveriin” ja jaettuun kisan kärkipaikkaan Vellun kanssa tässä vaiheessa.

Voittaja-ryhmä Kurkin signature-väylällä 14 – aurinko paistaa, kaikilla on hauskaa, myrskystä ei tietoakaan

Jouko aloitti toisen puoliskon väkivahvasti tekemällä birdien 10:llä ja sitten peräti viisi paria putkeen! Tosi kova tulos oli nyt tulossa ja Joukosta näki, että keskittyminen peliin vei kaiken huomion. Harry teki 11:llä birdien, jolla irtosi peräti yhdeksän reiän skinit, tällä kertaa ruhtinaalliset 99 €. Tämähän selvisi vasta klubitalolla, Harry oli vielä kisan johdossa 12 reiän jälkeen mutta teki seuraavan kolmen reiän aikana tuplan ja kaksi triplaa ja kokonaiskisa oli siinä, sisääntulo 48 lyöntiä. Pate paransi otteita ja pelasi vahvan 42:n toisella puoliskolla ja Janne taas otti mallia Harrysta ja tuli sisään 50:llä lyönnillä.

Kahdella viimeisellä väylällä koettiin jännittäviä hetkiä, kun alkoi kuulua lähestyvää jylinää, ja Jouko teki ensimmäiset virheet toiselle puoliskolle, huonot avaukset sekä 17:nnellä että 18:nnella väylällä, joista hän kuitenkin upeasti pelasti bogin sekä tuplabogin viimeisellä reiällä tekemällä kakkospallolla parin samalla, kun sade alkoi ja taivas tummui. Joukon 39 lyöntiä sisään oli kovaa valuuttaa ja sillä irtosi kokonaisvoitto ansaitusti 83 lyönnillä! Joukon resepti oli sinänsä tuttu, avaukset pelikentälle, hyvät lähestymiset ja varmaakin varmempi lähipeli – siitä vaan opiksi tuleville mestarikandidaateille!

Raportoi Harry


Nuorisoryhmä Matias Tuomi, Veli-Matti Passinen, Sebastian Lilja ja Rasmus Koivu

Viimeisen lähtöryhmän muodostivat Matias, Basse, Rasmus sekä Vellu – jotkut puhuivat kuumasta ryhmästä tai nuorisoryhmästä. Odotuksia ryhmää kohtaan asettivat Bassne huipputulokset kauden aikana (händärin ollessa nyt reilu neljä), Rasmuksen kova kunto (händäri reilu viisi) sekä muutaman vuoden takainen mestari Vellu. Matiaksen CV:stä löytyy pistebogikilpailun voittoja edellisiltä vuosilta varsin kovilla tuloksilla.

Kuuma ryhmä tai ei, mutta lämpöä kierroksen aikana koettiinkin sekä ulkoisesti että sisäisesti. Pelillisesti aivan korkeinta lämpötilaa ei kuitenkaan saavutettu. Liekö Bassella ollut syynä edellisen illan rapujuhlat vai muu jäykkyys punttitreeneistä, kun ajoittain avaukset suuntautuivat kovasti metsähallituksen puolelle, mikä vaikeutti tuloksen tekoa. Ajoittain Bassella taas todella komeaa ja pitkää lyömistä. Rasmus puolestaan pelasi tasaisen hyvin joka toisen väylän, yleensä pariin, mutta kun muut ”joka toiset” väylät menivät vähän heikommin tuplapaariin tms., ihan kärkikamppailuun ei ollut tänä vuonna asiaa. Matias nakutteli pisteitä tyypillisen tasaisen tappavaan tahtiin ja olikin kiinni jopa PB-sarjan kärkipaikassa. Ehtipä Matias välillä tekemään pientä ylämäkitreeniäkin, kun juoksi avaamaan palloa uudestaan, kun jo avattuja ei löytynytkään väylältä. Ammattiurheilijalla pulssi ei kuitenkaan tästä noussut, vaan ennemminkin siitä, kun ”varmatkaan eivät uppoa”. Lähipeli aiheutti päänvaivaa kaikille – ennen kierrosta viimeisen päälle trimmatut putit ja chipit eivät toimineet griinien ollessa kentällä huomattavasti hitaampia kuin harjoitusvastaava. Tuloksena ryhmälle nolla birkkua. Erikoiskilpailuissakaan ei ollut juuri menestystä, vaikka ennätyspitkiä draiveja ja väyläosumiakin tuli – väylä vain oli väärä.

Kaksi viimeistä väylää meni tällä, kisojen viimeisellä, ryhmällä juostessa salamien ja rankkasateen seassa. Mielenkiintoinen kokemus, kun ei oikein tiennyt syöksyäkö maahan vai taistella loppuun asti ihokarvat sähköisenä. Säästä huolimatta Vellu taisteli toiselle sijalle häviten vain lyönnin voittajalle.

Raportoi Vellu

Lyöntipelitulokset:
Jouko Järvi 83
Veli-Matti Passinen 84
Hannu Haanpää 87
Patrik Nyström 89
Harry Lilja 90
Tapio Korpeinen 91
Nina Saari 92
Juha Liimatainen 92
Rasmus Koivu 94
Harri Pohja 95
Petri Kela 96
Sebastian Lilja 97
Janne Laitala 97
Jarmo Saari 98
Matias Tuomi 100
Annika Saari 119

Pistebogitulokset:

Jouko Järvi 32
Matias Tuomi 32
Veli-Matti Passinen 31
Harry Lilja 31
Patrik Nyström 31
Tapio Korpeinen 30
Harri Pohja 30
Nina Saari 29
Petri Kela 27
Juha Liimatainen 27
Jarmo Saari 27
Janne Laitala 26
Rasmus Koivu 25
Hannu Haanpää 24
Sebastian Lilja 21
Tiina Koivu 21
Annika Saari 20

Yleisen lyöntipelisarjan voitto siis Jokelle, naisten sarjan voitto Ninalle, juniorisarjan voitta Basselle ja pistebogisarjan voitto Jokelle. Lähimmäs lippua- ja pisin avaus -erikoiskisojen voitot Tapsalle.

    Kommentoi artikkelia »»

    Sinun on rekisteröidyttävä jos haluat jättää kommentteja