Squashmestari, mikä se on?


Squashmestari on espoolaisille alakoulujen 4.-6.-luokkalaisille suunnattu koulujen välinen squashkilpailu. Idea on, että luokat tulevat vuoden aikana kaksi kertaa kokeilemaan squashia ja sitten lopuksi ottavat mittaa toisistaan finaalitapahtumassa, ja yhdestä luokasta kruunataan Espoon Squashmestari vuosimallia 2017! Espoo Squash Rackets Club käynnisti Squashmestarin elokuussa 2016 ja tavoitteenamme on tehdä tapahtumasta jokavuotinen.

Kuinka monta luokkaa osallistuu Squashmestari-kilpailuun?
Mukaan lähti syksyllä 2016 maksimimäärä luokkia, eli 64 kappaletta. Matkan varrella muutama luokka on jäänyt kisasta pois, mutta keväällä mukana on vielä reilusti yli 50 luokkaa.

Mikä on kilpailun tavoite?
Tärkein tavoite on tietenkin liikuttaa espoolaisia lapsia ja nuoria. Totta kai toiveenamme on myös saada uusia pelaajia innostumaan maailman terveellisimmästä lajista, eli squashista!

Kuinka itse kilpailu sitten toimii?
Luokat saavat kaksi maksutonta squashin tutustumiskertaa vuoden aikana, yhden syksyllä ja toisen keväällä. Ensimmäisellä kerralla on tarkoitus perehtyä lajiin harjoittelun ja sääntöjen läpikäymisen muodossa. Toisella kerralla luokka pelaa oman karsintakilpailunsa, jonka perusteella valitaan luokan kolmihenkinen joukkue huhtikuiseen finaalitapahtumaan. Joukkueeseen valitaan yksi tyttö ja yksi poika, ja kolmas pelaaja on karsintakilpailussa seuraavaksi parhaiten menestynyt poika/tyttö. Lisäksi joukkueeseen valitaan sekä varatyttö että varapoika.

Tuo kolmihenkinen joukkue (+ varapelaajat) mittelee sitten finaalitapahtumassa, perjantaina 21.4.2017 muiden luokkien joukkeita vastaan, ja lopulta yhdestä joukkueesta kruunataan Squashmestari vuosimallia 2017.

Esimerkki finaalitapahtuman ottelutuloksesta:
Joukkue X – Joukkue Y
1. Pelaajat: Pelaaja A vs Pelaaja Z 1-0
2. Pelaajat: Pelaaja B vs Pelaaja Ö 0-1
3. Pelaajat: Pelaaja C vs Pelaaja Ä 1-0
Joukkue X voittaa 2-1.

Mikä on kilpailun pääpalkinto?
Voittajajoukkueen luokalle on luvassa luokkaretki, mutta vielä emme paljasta minne… Niin, ja voittajat saavat viedä vuodeksi koululleen upean Squashmestari-kiertopalkintopokaalin, joka tosin pitää seuraavana vuonna luovuttaa uusille voittajille.

Lisätietoja: Tommi Lind, ESRC:n päävalmentaja, puh. 050-5249777, tommi(at)esrc.fi tai Raila Luhtala, ESRC:n toiminnanjohtaja, puh. 050-5553978, raila.luhtala(at)esrc.fi.

Kaudelle 2016-2017 hankkeeseen on saatu seuratukea Opetus- ja kulttuuriministeriöltä. Lisäksi Esport Center ja Kivenlahti Squash ovat tarjonneet squashkenttiä käyttöön hanketta varten. ESRC kiittää! Kauden 2017-2018 yhteistyökumppanien haku on käynnissä. Ota yhteyttä, jos haluat olla mukana liikuttamassa espoolaisia lapsia ja nuoria! #squashmestari

    Kommentoi artikkelia »»

    Sinun on rekisteröidyttävä jos haluat jättää kommentteja