Kuukausiskabat 21.2.2015

Viime kuun lopulla pelattiin taas yksi ESRC:n Kuukausiskabojen osakilpailu. Raportti tulee tällä kertaa vähän jälkijunassa, mutta tuleepa kuitenkin! Kaksi kaaviota pelattiin, ykkösessä kahdeksan pelaajan cup ja kakkosessa viiden pelaajan lohko. Loukkaantumisiltakaan ei vältytty, kun ykköslohkon kärkitohinoita ratkottiin.  Kaavioiden voittajiksi selviytyi kaksi skabatauolta palannutta: ykkösessä Pate Nyström ja kakkosessa Alex Macintosh.

Kolmetoista pelaajaa valui ennen kolmea Esportin yläkertaan ja oli vaikea vetää rajaa lohkojen välille. Päädyttiin sellaiseen ratkaisuun, että ykköskaaviosta tehtäisiin kahdeksan pelaajan cup, niin kaikki innokkaat pääsisivät kisaamaan skabojen voitosta.

Ensimmäisellä kierroksella ennakkosuosikit pitivät pintansa. Ainoastaan kolmossijoitettu Tuomo Pohjamies joutui taipumaan viitossijoitetulle Harry Liljalle 3-1 (11-6 4-11 13-11). Muissa otteluissa Topias Aalto pudotti Karl Högströmin, Tero Timberg Harri Pohjan ja Pate Nyström Marko Välimäen suoraan kahdessa erässä.

Pate voitti toisessa välierässä Harryn kahden äärimmäisen tiukan erän jälkeen 12-10, 12-10. Tero oli selvästi latautunut kunnolla otteluunsa Topiasta vastaan, ja pelasi todella terävää squashia pommittaen matalia, hyökkääviä peruslyöntejä mittaan ja hakien stoppareita jopa yllättävällä vimmalla. Topias ei ollut yhtä hyvässä valmiustilassa, vaan hävisi palloja, kun kohtuulliset stopparit eivät tuottaneetkaan tulosta. Myös lista paukkui useaan otteeseen. Ensimmäinen erä Terolle 11-6 ja toinenkin sujui samoissa merkeissä, kunnes tuli syötönvaihto ja Topias oli syöttämässä 4-8 -tilanteesta. ”Vielä tulee!” hän kannusti itseään. Pitkä pallo, sitten Topias lyö kämmenetukulmasta crossin, Tero astuu kohti palloa mutta kaatuu kentän pintaan selälleen huolestuttavan näköisesti. Nilkka ympäri – kaverit äkkiä hakemaan jäitä alakerrasta. Harmittoman näköinen tilanne, yksi virheaskel ja Teron skabat olivat siinä. Onneksi Tero on jo nähty Kivenlahden seuraillassa harjoittelemassa, joten pahimmalla mahdollisella tavalla nilkka ei ilmeisesti mennyt. Topias siis finaaliin täysin varkain.

Edellisenä viikonloppuna oli ollut Sm-kisat, jotka olivat Topiaksella sujuneet varsin hyvin, ja siitä innostuneena treeneistä ei juurikaan oltu pidetty taukoa. Tsemppivarastot alkoivat olla kulutetut, mutta jollain konstilla Pate pitäisi saada kumoon. Finaali pelattiin paras viidestä. No, ensimmäisessä erässä vielä riitti puhtia ja taisipa siinä olla 9-7 -johtokin, joka sitten kääntyi 10-12 -tappioksi. Kaksi viimeistä erää meni sitten Topiakselta kiukuttelun puolelle ja Pate rullasi terävillä peruslyönneillään voittoon. Pate pelasi kyllä mainiosti, sillä niissäkään palloissa, joissa Topias sai isomman vaihteen sisään, ei asetelma useinkaan kääntynyt. Lopputulos Patelle 12-10, 11-4, 11-6.

Kakkoskaaviossa pelasi tasainen viisikko: Kuukausiskabojen vakiomies Marko Lappalainen, tällä kaudella vähemmän näkynyt mutta aikanaan kuukausiskabojen tsempparipalkinnonkin voittanut Alex Macintosh, vakikävijä ja järjestäjän isä Kari Aalto, paluuta squashmaailmaan tosissaan tekevä Joni Jaakkola sekä tiistaitreeneistä tiensä kuukausiskaboihin löytänyt ehkä Suomenlahden rantojen ahkerin kisaaja Eino Vaarala. Ensikertalainen Eino jätettiin tällä kertaa ilman voittoja – hän sanoi, että ei ollut varautunut näin moneen tasaiseen otteluun. Kari onnistui tänään kukistamaan ainoastaan Einon. Marko pelasi monta kolmieräistä ottelua ja onnistui voittamaan tasaisten vaiheiden jälkeen Karin ja Einon. Joni hoiteli Einon, Karin ja Markon varsin selvästi kahdessa erässä, mutta kompastui astetta nopeammin liikkuvaan Alexiin, joka hävisi vain yhden erän (Markolle).

Ykköskaavion tulokset wordinä

Kakkoskaavion tulokset excelinä

Kuukausiskabojen kokonaistilanne elää mielenkintoisesti. Järjestäjä Topias siirtyi nyt kärkeen selvällä erolla Harri Pohjaan, joka myös ohitti tällä kierroksella Tapio Jokisen. Tilanne 5 osakilpailun jälkeen:

1.Topias Aalto 108,33 (4)
2.Harri Pohja 88,00 (3)
3.Tapio Jokinen 85,83 (3)
4.Tero Timberg 63,33 (3)
5.Marko Lappalainen 63,07 (4)
6.Harry Lilja 48,33 (2)
7.Tuomo Pohjamies 45,83 (3)
8.Juho Vuorinen 42,21 (2)
9.Janne Järvinen 40,00 (1)
10.Marko Välimäki 39,26 (2)
11.Tapio Koivu 37,74 (2)
12.Tommi Lind 35,00 (1)
12.Patrik Nyström 35,00 (1)
14.Karl Högström 34,02 (2)
15.Erkki Pyre 31,63 (2)

Kuukausiskabojen loppukevät on nyt hieman epäselvä. Seuraava osakilpailu piti olla 4.4., mutta Topias on estynyt, joten tarvitaan korvaaja tai skabat peruuntuvat. Toukokuussa 16.5. piti olla skabafinaali, mutta sinä päivänä onkin nyt seuran mestikset! Seuraa ilmoittelua ESRC:n nettisivuilla ja Facebookissa.

    Kommentoi artikkelia »»

    Sinun on rekisteröidyttävä jos haluat jättää kommentteja