ESRC:n joukkueiden squashliigakierros 13.12.2014

kakkonen_200pxMiesten squashliigan vuoden viimeinen kierros pelattiin lauantaina. Joukkueissa oli mukana yllättävän paljon myös naisväriä! Lue joukkueiden raportit täältä alta sitä mukaa, kun niitä lisätään!

Joulutauolle on mukava jäädä, kun ESRC:n joukkueet ovat piikkipaikoilla miesten ja naisten SM-sarjoissa sekä miesten 1-divarin A-lohkossa.

Miesten ESRC Dunlop I Mikkelissä

ESRC:n miesten ykkösjoukkue lähti aikaisin aamulla vuoden viimeiselle liigakierrokselle Mikkelin squashpyhättöön Sport Forumiin. Siellä samat karpaasit ovat pitäneet squashia pinnalla vuosia tasaisen ja laadukkaan liigajoukkueensa ansiosta. Matkaan lähdettiin perinteitä kunnioittaen Jannen ketterällä hopeisella ratsulla, jossa tunnelma oli tiivis, joskin ajankohdasta johtuen hieman uninen.

Ensimmäisenä pelasimme Helsingin Senaattoreita vastaan. Kehään astuivat samaan aikaan Javed ja Janne. Javed sai vastaansa ikinuoren Jussi Vehniäisen. Pallot olivat tiukkoja jokaisessa erässä, mutta Jussi pelasi piirun verran paremmin ja onnistui viemään pisteet Helsinkiin tästä nelospelaajien ottelusta tuloksella 3-1. Janne puolestaan kohtasi kolmospelaajana Kenneth Wennströmin. Peli näytti olevan Jannen hallussa kokonaisuudessa, vaikkakin Kentsu sinnitteli hyvin mukana. Kolmannessa erässä Janne pelasi rohkeasti ja virheettömästi ja terästi otettaan onnistuneesti juuri lopussa ja onnistui nousemaan Kentsun eräpallosta voittoon ja hoitamaan pisteet kotiin suoraan erin 3-0. Ykköspelaajamme Matias sai vastaansa Aleksi Leskisen, Rautiaisen ollessa estynyt tätä kierrosta pelaamaan. Kaksi ensimmäistä erää venyivät pitkähköksi väännöksi, jotka olivat tasaisia erien puolenväliin saakka. Matias pystyi kuitenkin lisäämään vielä yhden vaihteen, johon Aleksi ei pystynyt vastaamaan. Kolmannessa erässä Matias meni menojaan ja hoiti ottelun kotiin 3-0. Kakkospelaajamme Jaakko muilutti entisen ESRC-pelurin Jaakko-Antti Peltolan lyhyessä kolmen erän ottelussa. Yhteensä pisteet Senatorsia vastaan näin ollen ESRC:n hyväksi 3-1.

Toisessa ottelusarjassa kohtasimme Järvenpään, joka oli tämän kierroksen harvoja joukkueita, jotka saivat kaikki ykkösmiehensä mukaan. Janne ja Javed olivat jälleen ensimmäisenä tulessa. Janne sai vastaansa järvenpään superjuniorin Miko Äijäsen. Ensimmäisen tiukan erän jälkeen Miko otti ottelun haltuunsa ja meni menojaan voittaen ottelun 3-0. Javed sai vastaansa legendaarisen junioreiden vuoden 1991 maailmanmestarin Juha Raumolinin. Kahdessa ensimmäisessä erässä Javed ei aivan pystynyt hyödyntämään kaverin heikkoja kohtia, mutta selkeitä merkkejä pelin tasoittumisesta oli. Joukkuetovereiden tsemppauksen ja fazerin sinisen avulla Javed alkoi kolmannessa pelata taktisesti parempaa peliä ja tekemään viisaita lyöntivalintoja. Kolmannen ja neljännen erän Javed vei nimiinsä Juhan hieman löysäten otettaan neljännessä säästäen voimiaan viimeiseen taistoon. Viidennessä erässä peli jälleen tasoittui ja molemmat pelasivat todella voitosta loppuun asti. Javed taisteli itsensä 9-6 johtoon, mutta entinen kovan luokan ammattilainen osoitti teräshermonsa ja hoiti pisteet lopulta Järvenpäähän 11-9 erävoitolla. Kakkospelaajien ottelussa Jaakko sai vastaansa Ville Karsikkaan. Sähäkästi lyövä järvenpääläinen ei pystynyt härnäämään Jaakkoa kuin ajoittain ja pisteet Espooseen erin 3-0. Ykköspelaajien ottelussa Matias sai vastaansa vahvoja otteita Sveitsin juniorikentillä viimeaikoina esittäneen Jami Äijäsen. Ensimmäisessä erässä nuorukaisen kovat ja tarkat matalat lyönnit tuottivat vaikeuksia Matiakselle ja järvenpääläinen löysi paremmin rytminsä peliin. Matias kuitenkin terästi otettaan ja alkoi lukea Jamin hyökkäyslyöntejä paremmin, jolloin pelin hallinta kallistui Matiakselle. Pisteet olivat työn takana, mutta peräkkäisillä tarkoilla lyönneillä ja terävällä liikkeellä Matias onnistui asettamaan Jamin ahdinkoon hoitaen tärkeän pelin loistavasti meille erin 3-1.

Paluumatkalla Javed osoitti selvästi intohimonsa suomalaiseen suklaaseen ahmiessaan sitä hillittömästi suuhunsa. Tätä tapahtui myös erätauoilla ja kenties mies pelasi konvehdit taskussaan. Matkaviihdettä tarjosi myös Javedin suomenkielen tehtävien tarkistus. Jotkut synonyymit ja samantyyliset sanat voivat olla hankalia!

Vuoden viimeisen liigakierroksen saldo oli 5 pistettä ja kärkipaikka liigataulukossa. Tästä on hyvä jatkaa kohti kautta 2015 ja kohti mestaruutta!

Ottelutulokset ja sarjatilanne squash.fi:ssä.

Raportoivat Javed ja Jaakko

Miesten ESRC II Turussa

Miesten kakkosjoukkue matkasi Turkuun. Vakiokokoonpanosta ainoastaan Topias ja Tero olivat valmiita lähtemään mukaan. Poissaolijoiden paikkaajiksi saatiin leopardiosastolta Emilia Korhonen ja ihan joltain toiselta osastolta Harri Pohja.

Ensin pelasimme omaa kolmosjoukkuetta vastaan. Tämä oli ykkösdivarin a-lohkon kärkikamppailu! Emilia aloitti nelosena vahvasti Laakkosen Mikaa vastaan, löi tarkasti ja johti ensimmäistä 9-7. Sitten ote vähän herpaantui ja Mikan kovat krossit viuhuivat ohitse. Erä kääntyi vielä kolmosjoukkueelle. Toisessa erässä Emilia ei oikein löytänyt otetta. Kolmannessa itsevarmuus löytyi taas, mutta sekaan mahtui myös peräti neljä syöttövirhettä, joten ottelu ei enää kääntynyt meille. Emilia kuitenkin näytti elämänsä ensimmäisessä miesten liigapelissä pysyvänsä hyvin mukana näissä peleissä.

Harri pelasi Basse Liljaa vastaan, ja Bassen nopeus näytti olevan vähän liikaa. Ottelun loppua kohti Harri sai vähän malttia peliin eikä hyökännyt liian aikaisin eteen, mutta silti nuoruus oli valttia.

Kakkosjoukkueen ykkönen ja kapteeni Topias oli ollut perjantaista alkaen kurkkukipuinen ja puolikuntoinen… Autossa vielä mietin, että pelaanko ollenkaan. En uskonut, että pystyisin Harrya vastaan pysymään tempossa puolikuntoisena. Mutta täytyi kuitenkin yrittää. Taktiikkana oli pelata niin rauhallista ja tarkkaa peliä kuin mahdollista, eikä lähteä yhtään Harryn paukutukseen mukaan. Lyönti pysyikin sitten aivan kiitettävän tarkkana alusta loppuun. Pallo ei ollut kovin kimmoisa, joten pystyin käyttämään korkeaa putoavaa linjaa taakse ja tappamaan stoppareilla ja pikkuboasteilla tehokkaasti eteen. Harryn pommit jäivät vähän lyhyiksi eikä rytmi meinannut löytyä. Ottelu lyhyiden pallojen jälkeen lähes ennätysajassa 3-0 meille.

Tero sai vastaansa Touko Juntusen. Ensimmäinen erä oli tasainen, mutta sitten Touko ilmeisesti hieman turhautui ja putosi kyydistä pois. Tero ihmetteli, miksi Touko ei painanut loppuun asti, ja Touko taas ihmetteli Teron lyöntien terävyyttä ja tarkkuutta. 3-0 meille. ESRC II – ESRC III siis sopuisasti 2-2!

Sitten vuorossa oli edellisen kierroksen tapaan ottelu HSRC ykköstä vastaan. Kokoonpano oli suunnilleen sama heillä, ainoastaan nelosena oli jälleen uusi tuttavuus Tuukka Niemi, urheilullinen kaveri jonkinlainen ”squash-skene-paita” päällä ja Harrown maila kädessä. Emilia otti kuitenkin jannulta luulot pois. Tuukka sai juosta kovaa nurkasta nurkkaan, mutta lyöntitekniikka ei riittänyt haastamaan Emiliaa. 3-0.

Harri pelasi ehkä HSRC:n joukkueen kovinta luuta, Ilmari Vikströmiä vastaan, ja hyvin pelasikin! Harri sai pelattua hyvää tempovaihtelusquashia, joka sai Ilmarin tuskastumaan, ja tekemään monta rytmivirhettä, jotka johtivat pelteihin. Harri löi myös monta näyttävää hyökkäyslyöntiä, erityisesti mieleen jäi eräs kämmenkilli nickiin, jonka saatto päättyi näyttävään pyörähdykseen! Herätti hilpeyttä katsomossa. Toisessa ja kolmannessa erässä päästiin jatkopalloille saakka, mutta Ilmari vei kuitenkin matsin 3-0.

Kakkosten pelissä Tero löylytti Risto Vuopalaa samaan malliin kuin marraskuussakin. Risto haki kyllä palloja aika terävästi ja sai pitkiä ralleja aikaiseksi, mutta oli kuitenkin selvää, kumpi hallitsi peliä. 3-0 meille.

Kapteenien sopimuksella ykköset pelasivat viimeisenä. Topiaksen flunssasisupeli kakkonen olisi vuorossa. Olo oli aluksi aika epävarma ja huonokin pitkän istumisen jälkeen. Eetu Tuomisen vasurikämmenboastia oli yllättävän vaikea lukea, enkä päässyt viemään peliä ihan yhtä hienosti tarkoilla lyönneillä kuin Harrya vastaan. Paransin kuitenkin aina paineen alla erän loppua kohden, ja stopparit sun muut napsahtelivat kohdilleen ratkaisupalloissa. Näin saatiin voitto kotiin minimiliikkumisella tästäkin. Eikä olokaan ollut pelien jälkeen mitenkään karmiva, päinvastoin kaksi 3-0 voittoa toivat hyvän mielen ja samalla olon. Ottelu HSRC I vastaan 3-1 meille.

Ennen kotimatkaa pistäydyimme vielä Turun keskustassa pizzeria Dennisissä syömässä. Tunnelma oli mukava ja pizzat saivat kiitosta kaikilta. Hieno reissu Turkuun, varamiehityksellä 5 pistettä on hyvä tulos ja pysymme edelleen vankasti sarjakärjessä!

Ottelutulokset ja sarjatilanne squash.fi:ssä.

Raportoi Topias Aalto

ESRC III Turussa

kolmonen_250pxESRC III kokoonpanolla Harry, Touko, Basse ja Mika – matkasivat Turkuun nopeasti huonoksi muuttuneessa ajokelissä. Hitaasti, mutta varmasti saavuttiin perille samaan aikaan kuin ESRC II joukkue. Luvassa oli puolittainen seurailta (ESRC II) sekä edellisen kerran toisinto, eli matsi Sq-88 vastaan.

Ensimmäisessä ottelussa vastaan asettui ESRC II jengi (katso myös Topiaksen raportti). Mika aloitti tykittämällä II-joukkueen naisvahvistuksesta Emiliasta 3-0 voiton. Tiukan alun jälkeen Mika löysi vahvan takanurkkapelin, joka oli Emilialle liikaa. Bassen hyvä hakeminen ja riittävän tarkka lyönti riitti Harrin nujertamiseen 3-0. Ajoittain Basse dyykkasi samassa pallossa kaksikin kertaa ja lopulta vielä voitti pallon Harrin hämmästykseksi. Bassen isä Harry sai vastaansa Topiaksen; Bassen dyykkauksista ei ollut mitään havintoa, vaikka sukua ollaankin, päinvastoin arka nivunen esti normaalinkin liikkumistason. Topias otti hyvin vauhdin pois pallosta ja Harrysta, ottelu Topiakselle 3-0. Touko sai vastaansa koko kauden hyvää pelikuntoa näyttäneen Teron, ensimmäinen erä oli hyvin tasainen, mutta sen jälkeen Tero meni menojaan ja otti voiton 3-0. Koko ottelu tasattiin 2-2.

ESRC III Turussa – takana tasapeli ESRC II vastaan

Toisessa ottelussa vastaan asettui edelliskierroksen uusintana Sq-88, tälläkin kerralla vain kolmella pelaajalla: 1- 0 johtoasetelmasta siis aloitettiin taas. Sq:lla taitaa olla nostoväki kortilla! Sq:lle hävittiin viime kerralla kotihallilla ja nyt siis oli revanssin paikka.

Mika oli viimeksi hävinnyt tiukasti Terho Jousimäkeä vastaan 2-3, mutta nyt Mika aloitti vakuuttavasti ja otti takanurkat paukkuen ensimmäisen erän kotiin. Sitten Terho taas loihti jostain tarvittavat dropit ja pikkuboastit ja sai vauhdin pois pelistä. Mika meni mukaan Terhon etukenttäpeliin ja tuloksena 3-1 voitto Terholle. Harry ei pärjännyt Santtu Puurusen kyydissä tällä kertaa kuin hetkellisesti ja Santulle selvä 3-0 voitto. Ilkka Aarto valitteli huonoa vointia, ehkä pikkujouluaika vaikutti asiaan? Touko ei välittänyt Ilkan fiiliksistä, vaan takoi tulostaululle selkeän 3-1 voiton. Ottelu Sq-88:ia vastaan päättyi siis myös tasan 2-2.

Taulukossa olemme edelleen upeasti toisena heti ESRC II jälkeen. Kotimatka aloitettiin pizzeria Denniksestä, joka kuhisi asiakkaita, myös ESRC II jengi saapui ruokailemaan. Kiva pelireissu ja kaiken kaikkiaan on hienoa olla kapteenina tulevaisuuden joukkueessa, seuraavaksi kotikierros 10.1 Kivenlahden hallilla.

pizzaa_300px

Nousevat squashkyvyt pizzojen kimpussa, pizzat hävisivät 0-3!

Ottelutulokset ja sarjatilanne squash.fi:ssä.

Raportoi Harry Lilja

ESRC IV Merihaassa

Tälle kaudelle ESRC IV-joukkueen avainpelaajissa tapahtui aikamoisia muutoksia. Jo kauden alusta alkaen varsinainen huomio onkin siirtynyt joukkueen pelaamisesta neljän pelaajan kasaan raapimiseen. Kauden kahdelle ensimmäiselle kierrokselle on pelaajia saanut hakea niin kissojen kuin koirienkin kanssa. Tämä kolmas kierros täyttikin jo suuren draaman kynnyksen. Mistään ”joukkueesta” ei oikein voi puhua, kun päähuomio on vaan siinä, että ylipäätään jostain löydetään neljä kentälle kävelevää ikään, tasoon tai kuten tällä kertaa, sukupuoleen katsomatta.

Tänään pelatun kauden kolmannen kierroksen pelastikin se, ettei naisilla ollut omaa liigakierrostaan. Kun vielä perjantai-iltana klo 21 kaikki mahdolliset miespelaajat oli kontaktoitu, sekä reilu 10 naisten SM- ja divaripelaajaa, ja silti ”joukkueesta” puuttui kaksi pelaajaa, meinasi usko loppua. Mutta sitten kuitenkin Nea, Katri ja Sanna saapuivat hätiin.

Kiitoksia & anteeksi kaikille niille naisille, joiden perjantai-iltaa saapuvat SMS-viestit häiritsivät! ”Mielenkiintoisena” yksityiskohtana todettakoon, että pääsääntöisesti naiset vastaavat saamaansa viestiin. Muutamaa positiivista poikkeusta lukuun ottamatta miehet eivät juuri vaivaudu… (Huomautettakoon, että kaikki oman joukkueen pelaajat ja täydennyslistan kaverit ovat kommunikoineet hienosti!)

Niin niistä peleistä. Lisävoimaa tuoneet Sanna Koivumäki, Katri Aalto-Setälä sekä Nea Falck olivat kovia tänään. HSRC III -joukkueen kaadoimme tyylikkäästi 3-1, kun Elias Korhonen hoiti kolmosten pelin suvereenisti 3-0 ja nelosten mittelyssä Sanna väänsi upean 3-2 voiton jatkopalloilla. Kakkosena pelannut Nea otti kovan päänahan kukistamalla viime aikoina erittäin paljon treenanneen Karri Kaupin 3-2. On oikeasti aika makee juttu, kun nämä nuoret voittavat miehiä, jotka ovat treenanneet ja pelanneet squashia 2 tai 3 kertaa kauemmin kuin nuorella on ikää! No, ykkösissä Kim oli ihan tuuliajolla eikä saanut Timo Tulosen kanssa mitään aikaiseksi. Tappio erin 1-3.

StoneSquash olikin sitten parempi pelein 4-0. Huomioitavaa oli Katrin tiukka taistelu, Elias napsi todella paljon pisteitä kivikovalta Kivi-Koskisen Harrilta, vaikka erä jäikin nappaamatta. Nea väänsi Marden kanssa viisi erää taipuen sitten kuitenkin niiden jäätävän kovien matalien tykkien edessä. Kiitos Likat avusta!

Ottelutulokset ja sarjatilanne squash.fi:ssä.

Raportoi Kim Korhonen

    Kommentoi artikkelia »»

    Sinun on rekisteröidyttävä jos haluat jättää kommentteja