ESRC:n golfmestaruuskilpailut 2006, tulokset

ESRC:n perinteiset golfkisat käytiin launtaina 12.8.2006 Kytäjän South-East-kentällä, jota golfväen keskuudessa pidetään varsin yksimielisesti Suomen parhaana golfkenttänä. Mukana oli kisojen historian suurin joukko, 19 ESRC:läistä. Kisojen merkitystä kuvaa hyvin, että esimerkiksi Saarentauksen Juha hankki pelioikeuden tälle kesälle vasta viikko sitten, vain päästäkseen mukaan ESRC:n kisoihin.

Mestaruus ratkaistiin perinteisesti tasoituksettomana lyöntipelinä, jossa miehet pelasivat keltaisilta ja naiset punaisilta tiiltä. Niin ikään perinteisesti mestaruuden vei Hannu, joka sairauslomaltaan vaivoin pystyi raahautumaan kentälle (omien sanojensa mukaan). Tässä kolmen parhaan tulokset:

Hannu Haanpää 83
Eemeli Haanpää 85
Tuomo Pohjamies 89

Aiempiin vuosiin verrattuna heikohkon tulostason selitys lienee Kytäjän poikkeuksellisen nopeissa viheriöissä, joilla 3 puttia oli tuskallisen yleistä.

Pistebogisarjassa kolmen kärki oli

Eemeli Haanpää 37
Mikko Heikkinen 32
Heikki Hämmäinen 32

Pisin avaus -kisan voitti Eemeli Haanpää tuloksella 253 m. Lähimmäs lippua -kisan voitti Eemeli Haanpää tuloksella 2,22 m.

Lähinnä Haanpään perheen puolesta esitämme kiitokset palkintosponsoreille Puuvilla Oy (Hessu Hassinen), UPM (Tapio Korpeinen, Annika Saari), Sony-Ericsson (Janne Laitala), Tuomo Pohjamies.

Yllä kerrottujen tulosten johdosta ESRC:n golfjaoston jury (Pode, Janne, Juha ja Vellu) vetäytyi Helsingin yöhön miettimään sääntömuutoksia, joilla voitaisiin rajoittaa Haanpään klaanin dominointia.

Naisten lyöntipelisarjan voitti Nina tuloksella 108 ja pistebogisarjan Tiina tuloksella 30.

Tässä kisojen tulokset vielä kokonaisuudessaan:

Etunimi Sukunimi Brutto Pb
Hannu Haanpää 83 28
Eemeli Haanpää 85 37
Tuomo Pohjamies 89 30
Harri Pohja 90 30
Petri Kela 90 30
Janne Laitala 91 28
Tapsa Korpeinen 91 25
Harry Lilja 92 31
Juha Saarentaus 94 30
Jykä Vuola 95 24
Vellu Passinen 98 24
Jarmo Saari 102 27
Juha Liimatainen 103 19
Mikko Heikkinen 105 32
Nina Saari 108 26
Annika Saari 121 26
Heikki Hämmäinen * 32
Tiina Koivu * 30
Tape Koivu * 19

Kilpailuun sisältyi myös dramatiikkaa: Jyrki Vuola oli yltämässä parhaaseen lyöntipelitulokseensa 20 vuoteen, mutta juuri kun hän oli lyömässä avauslyöntiään 2-väylälle, kärpänen kakkasi hänen pallonsa päälle ja Kytäjärven vastarannalla varis raakkui “fore” – näistä säikähtäneenä Jykä toppasi lyöntinsä vasemmalle pöpelikköön. Toiveikkaasti Jykä arveli kuitenkin olevansa oikeutettu uusimaan lyöntinsä ilman rangaistuslyöntejä ja pelasi uusintapallolla paarin. Kun hän ennen tulosten laskentaa kysyi, mikä tulos kyseisele reiälle lasketaan, kilpailun ylituomari Tapsa Korpeisen noin 0,03 sekunnissa tullut vastaus oli tyly: “ei oikeutta uuteen lyöntiin, pöpelikköön menneen pallon tulos lasketaan, ks. USGA:n sääntötulkinta 1-4/1 ‘Distractions are a common occurrence which players must accept.’”

Vaikka Eemeliä lukuun ottamatta lähes kaikki valittelivat pelanneensa kesän huonoimman kierroksensa, kaikki kiittelivät kovasti tapahtuman järjestäjiä Harria ja Mikkoa, ja toivoivat, että kisat järjestettäisiin myös ensi vuonna. 2007 kisat pidetään joko Talisa tai Pickalassa, ja järjestyistä vastaa Hannu. Ajankohta on perinteisesti elokuun toinen lauantai. Huom! Jos kisat pelataan Talissa, miesosallistujien pitää pudottaa tasoituksensa alle 24 ja naisten alle 28 kisoihin mennessä, jotta Tali hyväksyy heidät kentälle

    Kommentoi artikkelia »»

    Sinun on rekisteröidyttävä jos haluat jättää kommentteja