ESRC:n golfmestaruus 2014 Vellu Passiselle

2014_golf_banner_croppe_169pxPerinteinen ESRC:n golfmestaruus ratkaistiin loistavissa olosuhteissa Pickala Forest -kentällä Siuntiossa 9.8.2014. Kisaan osallistui lähes ennätykselliset 21 ESRC:läistä, ja taso oli kovempi kuin koskaan aiemmin – mukana olleista peräti tusinalla tasoitus oli alle 12. Ennakkoasetelmat olivat myös jännittävämmät kuin monesti aiemmin, sillä Hannu ei vielä ollut täysin toipunut selkäleikkauksestaan. Vellu tosin oli koko kesän esittänyt jäätävän varmoja otteita ja pudottanut händärinsä kutoseen, mutta toisaalta Tuomollakin oli alla mainioita kierroksia.

??????????????????????

ESRC:n golfmestarit vuosimallia 2014: Nina, Basse, Matias & Vellu


Stausin lähes ammattikuvaajan otokset tämän vuoden Golf-seikkailusta löytyvät täältä. Stausin ryhmäkuvia tässä jutussa mukana sekä muutama muiden ottama otos.

Tulokset, mestaruuskisa, tasoitukseton lyöntipeli:

lyöntipelitulokset

Pistebogisarja:

pistebogitulokset

Peliryhmät tasoituksineen ja kunkin ryhmän kisaraportti:

Hilpeät hummat
Harri Pohja (10,3) 11
Janne Laitala (11,2) 12
Juha Liimatainen (11,2) 12

Korskeat kaakit (”Kuuma ryhmä”)
Hannu Haanpää (3,6) 3
Vellu Passinen (6,2) 6
Tuomo Pohjamies (9,0) 10

Haastajahepat
Jouko Järvi (9,4) 10
Harri Pärssinen (9,6) 10
Tapio Korpeinen (10,0) 11

Taitavat tammat
Nina Saari (10,9) 12
Tiina Koivu (23,5) 27
Kristiina Toivonen (36,0) 42

Onnelliset orit
Harry Lilja (13,5) 15
Tapio Koivu (19,4) 22
Heikki Hämmäinen (28,0) 32

Villit varsat
Rasmus Koivu (11,0) 12
Sebastian Lilja (15,3) 17
Matias Tuomi (36,0) 42

Vanhat sotaratsut
Hessu Hassinen (11,1) 12
Jammu Saari (13,9) 15
Juha Saarentaus (15,9) 18

***
hilpeät_hummat

Hilpeät hummat aloittivat etsimällä avauslyöntien jälkeen palloa niin, että edellä menevä ryhmä sai kahden väylän etumatkan.

Juhan etuysi oli vahvaa peliä, jonka tuloksena hän sai 18 bogipistettä. Harrilla ja Jannella oli tukkoisempaa. Juhan kunto alkoi hiipua takaysillä, ja Janne alkoi saavuttaa, mutta reiät loppuivat kesken. Eroa jäi yksi lyönti. Harrin peli pysyi muuten hyvin kasassa, mutta olosuhteet – kivet, puut, hiekka, vesi ja pitkä heinä pelialueella – estivät kovan tuloksen tekemisen. Kaikilla lyöntipelitulos oli hienosti alle sata.

***
korskeat_kaakit

Korskeat kaakit -ryhmän mietteitä:

Lähtökohta:
– Hannu ”Tiger” Haanpää olikin ilmeisesti selkäleikkauksesta toipuneena jälleen tikissä.
– Vellu Passisen viimeaikaiset otteet (parin pintaan pelaamisesta) oli tiedossa, mutta myös Cross Training -harjoittelun aiheuttama hartiapankin kireys.
– Tuomo yritti selvästi psyykata pelikavereita ilmoittamalla, että häntä jännitti kovasti, kuka tulee olemaan kisassa toinen.

1. teeboksissa Hannun avauslyöntiä jouduimme odottelemaan 10 min koska edellinen ryhmä oli maastoutunut metsään, väylällä näkyi vain yksinäinen kantobägi. Hannun avauslyönnissä oli nähtävissä pieni varovaisuus ja lyönti jäikin lyhyeksi ampparin tuntumaan. Vellu taas näytti, kuinka pallo saa kyytiä – kaunis draw-kierre ja jäljellä vajaat 100 m lipulle. Tuomon keväinen cross training -harjoittelu ja uusi driveri toimi myös, ja suora drive väylän oikeaan reunaan, jäljellä reilut 100 m lipulle.

Hannu osoitti golffarille harvinaista järjen käyttöä ja pelasi katveesta kakkosen keskelle väylää, josta noin 80 m lipulle. Siitä kolmonen Hannulle epätyypilliseen tapaan kainaloon ja greenin vasemmalle puolelle raffiin. Jatko olikin (lähipeliharjoittelun puutetta valittaneelle) Hannulle ”tuhrimista” tuloksena tripla. Vellun birdieputti oli muutaman sentin päässä, Tuomo arkaili omassa birdieputissaan, mutta pelasi myös parin.

Väylät 2–4
Hannu pelasi kolme paria, Vellu kaksi paria ja bogi, Tuomo kaksi paria ja tupla, joten tilanne Vellu yksi yli,Tuomo kaksi yli, Hannu kolme yli.

Väylä 5 – kärsimystä ja maailmanluokan suorituksia
Kaikki avasivat puhtaasti väylälle. Hannun kakkonen, 120 m lipulle, Tuomo raudalla loistopaikkaan vesiesteen reunaan, 105 m lipulle, Vellu tykitti vesiesteen yli, 80 m lipulle. Hannun kolmonen lähti oikealle, jota tuuli korosti ja pallo päätyi bunkkeriin. Tuomolla samanlainen rääpäisy, mutta lyöntikulma oli parempi, joten pallo jäi greenin kanttiin. Vellu kaivoi bägistä lyhyen wedgen ja löi rohkeasti bunkkerin yli suoraan lipulle, pallo laskeutui lipun tasolle, yksi pomppu n. metrin yli ja sieltä spinnillä muutaman sentin ohi reiän – eagle oli todella senteistä kiinni. Vellun lyhyt birdieputti ei tippunut, joten karvas par Vellulle. Tuomo sähläsi itselleen bogin, kun lyhyt par-putti ei uponnut. Hannulle toinen katastrofiväylä hyvän par-putken jälkeen: tuloksena tripla.

Väylät 1- 9
Hannun pelihuumori oli koetuksella, kun kuudesta parista huolimatta tulos oli 10 yli eli 46. Tuomo 5 paria ja muutama lyhyt putti ohi, joten siedettävä 41. Vellu 6 paria ja 3 bogia, joten kelpo 39. Kaakit harmittelivat, kun birdieputit eivät uponneet millään.

Väylä 10
Valvoja oli taukokioskin tuntumassa ja niinpä ryntäsimme lyöntipaikalle hodarit suupielessä. Vellu avasi pari astetta vasempaan, ja saimme seurata, kuinka pallo vääjäämättä lähestyi ohuen puun latvusta, johon se ottikin kovan osuman, eikä mitään havaintoa mihin pallo kimposi. Tuomo pelkäsi vastaavaa ja otti liikaa toleranssia, joten pallo oikealle bunkkeriin.Hannulta hyvä avaus, mutta draw-kierre jäi uupumaan, joten pallo oikealle, mutta hyvin pelattavaksi. Vellun onneksi ykköspallo löytyi kuivasta raffista, josta Vellu täräyttikin spoonilla 220 m keskelle väylää. Myös Hannu ja Tuomo hyvissä asemissa, n. 100 m lipulle. Kolmannella Vellu ja Hannu varmasti alatasanteelle, jossa lippu sijaitsi. Tuomo arkaili lähestymisen lyhyeksi, chippi lipun alapuolelle, josta par. Hannun birdieputti oli hankala, alamäkeen ja hiukan sivusta, tuloksena par, Vellu puttasi alamäkeen varman birkun.

Väylä 11 – lähimmäksi lippua kilpailu
Naureskelimme, kun Vellu avasi griinistä kymmenen metriä oikealle, onnekas pomppu, joten griinin reunaan, matkaa vain viisi metriä. Hannu muutama metri greenin vasemmalle puolelle. Tuomonkin hymy hyytyi, kun pallo päätyi oikealle n. kymmenen metriä greenistä. Hannulle par, Vellulle ja Tuomolle bogi.

Väylä 12
Kaikki kolme avasimme hyvin ”hyllylle”, Vellu pisimmälle ja löikin melkein puhki. Kakkoslyönnit sinkoilivatkin sitten Hannulla oikealle, Tuomolla vasemmalle teepaikan kanttiin ja Vellulla oikealle ja vielä pitkäksi (varapallo). Pelipallot löytyivät hiukan hankalista paikoista, joten kaikille bogi.

Väylä 13
Vellu näytti, ettei lampi näyttele mitään roolia, ja avasi n. 60 metriin lipusta. Hannu pelasi varmasti vasemman kautta, kuten Tuomokin. Kakkoslyönnit jäivät hiukan lyhyeksi greenin kanttiin. Hannu pisti birdieputin pitkältä sisään. Vellu teki varman parin ja Tuomon puttipeli rupesi tökkimään, metrinen putti ohi ja tuloksena bogi.

Väylät 14- 15
Aurinko varmasti lämmitti takaysillä Hannun selkää, kun mies pelasi helposti parissa. Vellulle par ja bogi, Tuomo puttasi jälleen metriset putit ohi, joten kaksi bogia. Kierroksen tilanne: Vellu 5 yli, Hannu tasoitti Tuomon etumatkan – molemmat 10 yli.

Väylä 16 (par kolme)
Kaikki kolme löimme itsemme hyviin asemiin keskelle greeniä, Hannu puttasi kohti reikää, mutta lopulta sentin vasemmalta ohi. Vellun vastaava sentin oikealta. ohi. Tuomon putti näytti menevän vasemmalta ohi mutta kääntyikin vauhdin hidastuessa oikealle ja putosi viimeisillä voimillaan reikään. Tuomolle birkku, Vellulle ja Hannulle parit.

Väylä 17
Hannulle ja Tuomolle parit ja Vellulle bogi.

Väylä 18
Tuomo avaa kainaloon, ja pallo päätyy lampeen. Hannu varmasti oikealle puun viereen. Vellu pitkälle, mutta hiukan oikealle raffiin. Hannun ja Vellun kakkoset greenin oikelle puolelle, josta Hannulle lyhyeksi jäänyt chippi ja tuloksena lopulta bogi. Vellun chippi vierii pitkäksi, mutta hyvä putti sisään ja par. Tuomolle tupla.

Korskeat Kaakit -ryhmän selkeä ykkönen Vellu tuloksella 39+39=78. Väylän numero 5 eagle olisi kruunannut päivän. Hannu pelasi 15 väylää yksi yli ja kolme väylää 10 yli, joten tulokseksi 46+37=83, ja hiukan jossiteltavaa kotiin viemiseksi. Tuomolla olisi ollut kohtuuputtaamisella eväät tulokseen 80, mutta tänään siis 41+42=83.

Korskeat kaakit -ryhmän puolesta Tuomo

***
haastajahepat

Haastajahepat starttasivat baanalle kolmantena. Ryhmään kuuluivat Tapsa, Harri ja Jokke. Ryhmän händicäppien perusteella järjestäjien joukosta löytyi sellaisiakin henkilöitä, jotka olivat valmiit lyömään alushousunsa vetoa siitä, että joku tässä ryhmässä pystyisi haastamaan edellä menevän kuuman ryhmän pelaajat ja lyömään kiilaa heidän väliinsä. Tapsa aloittikin heti siihen malliin, että raportin kirjoittajan peli alkoi seota jo muutaman reiän jälkeen. Tapsa olik vielä kuudenkin reiän jälkeen tasan parissa, ja kaikki näytti olevan ordningissa yhdeksänkin reiän jälkeen, tulos 41. Harri sinnitteli hyvänä kakkosena tuloksella 43. Peränpitäjän rooliin jäi ansaitusti Jokke, jonka avaukset menivät vuorotellen oikealle ja vasemmalle aiheuttaen aina jonkinasteisen ongelmatilanteen, ja se näkyi myös tuloksessa. Ensimmäisen puolen kohokohdat olivat Tapsan birdie reiällä 3 ja Harrin birdie reiällä 9. Molempia juhlistettiin viskitömäyksellä, josta kuvat reiältä 9.

harri_tapsa

Toisen puoliskon ensimmäinen reikä kuitenkin jo näytti, että ryhmän hymy alkoi pikkuhiljaa hyytyä. Tulokset jääköön mainitsematta. Jatkossa alkoi kaikkien peli vähän kangertaa ja reikä reiältä hyvät tulokset alkoivat lipua tavoittamattomiin. Vaikka keli oli tosi loistava, ja kenttä superkunnossa, ryhmän tulokset livahtivat yli 90:n ja siten alun toiveikkuus haastaa ykkösryhmä myös katosi. Kierros kuitenkin päätettiin auringon kanssa hymyillen, ja kuten niin monesti ennenkin, katseet suunnattiin seuraavaan pelikierrokseen ja mahdollisuuksiin silloin tehdä kunnon tulos.

Jouko

***
taitavat_tammat

Taitavat tammat avasivat kierroksensa puolivälissä lähtökimaraa. Lähdössä mukana Nina, Kristiina ja Tiina. Kristiina väitti pelanneensa vähän, mutta esitti heti kierroksen alkuun sellaisia otteita, että oksat pois. Ninan peli sujui ammattilaisen varmuudella ja Tiina tuskaili pelin ailahtelevaisuutta. Sää ja seura olivat mitä parhaimmat. Yhdeksännellä reiällä ennen taukokiskaa luulimme edellä menevän ryhmän ottavan HOLARI kuvia – niin makoisasti miehet hymyilivät. Me otimme itsestämme Hodari-kuvan sen asemesta. Forest-kenttä ei nimensä mukaan ihan metsäiseksi osoittautunut – sen verran palloja joutui vesiesteisiin ;)

hodarit

Kaikki voitimme itsemme ja nautimme hyvästä seurasta. Enemmän naisia mukaan ensi kesänä – toivovat Nina, Kristiina ja Tiina

nina

***
onnelliset_orit

Onnelliset orit (Heikki Hämmäinen – Harry – Tape) starttasivat tammojen ja varsojen väliin toivoa täynnä. Hevosaiheisella teemalla nimetyssä jengissä oli mustana hevosena messissä edellisinä vuosina mestaruuden saavuttanut Harry, jonka varaan laskettiin nytkin – eikä ihan turhaan. Ensimmäisen reiän jälkeen oli selvää, että ainakaan Tape ei ollut potentiaalisten yllättäjien joukossa. Parin reiän jälkeen Hessu löysi avauksillaan Forestin vasemman laidan pöpeliköt ja keskityimme Harryn kannustamiseen. Tapen ja Harryn jälkikasvua tuli perässä pitkillä avauksilla lähes nilkoille, ja nuorison edesottamuksista riitti juttua koko matkan. Kenttä osoittautui haastavaksi, mutta olosuhteet muutoin olivat loistavat. Kuumin auringonpaiste iski vasta viimeisillä rei’illä ja ilon aihetta antoivat sopiviin kohtiin osuneet onnistumiset, etenkin takaysin 11 sai Heikin ja Tapen taas vauhtiin. Harry jatkoi tasaista hyvää tahtia loppun asti ja oli ryhmän selvästi kovin alle ysikymppisellään.

Heikki_Harry

raportoi Tape

***
villit_varsat

Villit varsat: kisaraporttia vielä odotellaan…

***
vanhat_sotaratsut

Vika flaitti, kisojen direktoraatin (=Harrin) ”vanhoiksi sotaratsuiksi” nimeämä, mukana Juha Saarentaus, Hessu Hassinen ja Jammu Saari. Hessu meinasi tukehtua leipäänsä jo ennen avauslyöntiä, kuvastaen tunnelman kiihkeyttä. Ykkösväylä kaikilta ”tuplaan” lähipelin sähläyksen takia. Staus ja Hessu paransivat hieman kakkosella, mutta Jammu sähläsi senkin vielä ”triplaan”. Etuysi siitä eteenpäin sujui kohtuullisesti, Jammulla jopa hyvin, ja välikalja kutakuinkin bogivauhdissa oli perusteltavissa. Liekö Hessun bisseen eksynyt jotakin muuta – lyönnit lähtivät nimittäin hieman karkailemaan takaysillä. Viisas päätös oli jättää lyöntipeli siihen ja keskittyä pistebogiin. Staus ilmeisesti otti kisojen virallisen valokuvaajan nakin turhakinn vakavasti. Kisojen kuvat ovatkin loistavia – lyötipelitulos takaysiltä vähemmän maaritteleva. Jammu nakutti takaysiltä 41 lyöntiä, kokonaistulos 86 lyöntiä, ja kauden ensimmäinen laskeva kortti oli kasassa.

raportoi Jammu

***

    Kommentoi artikkelia »»

    Sinun on rekisteröidyttävä jos haluat jättää kommentteja