EWO 2014, naisten ja tyttöjen squashia parhaimmillaan

ewo2014_banner_169pxNaistenpäivänä 8.3.2014 pelattiin jo 22. kerran Espoo Women’s Open reilun 30 naispelaajan voimin. Esport Centerissä riitti vilinää koko lauantain, kun samaan aikaan pelattiin myös EWO sulkapallo- ja tenniskisoja. Squash-kilpailuissa oli neljä sarjaa: kaksi naisten kilpasarjaa, harrastesarja sekä alle 15-vuotiaiden tyttöjen sarja. Ilahduttavasti molemmat kilpailusarjat ja juniorisarja olivat erittäin tasaisia ja kovatasoisia. Positiivista oli myös se, että kisoissa oli mukana muutama ensikertalainen sekä osallistujia Pietarista ja Oulusta saakka!

EWO2014_N1_500px

Naisten ykköskaaviossa oli mukana Suomen mestaruuden viime kuussa voittanut ESRC:n Elina Kononen sekä suurin osa maamme huippujunnuista. Yksi sarjan tiukimmista peleistä nähtiin heti ensimmäisellä kierroksella, kun 2. sijoitettu Squash Kuopion Riina Koskinen sai vastaansa ESRC:n Emilia Korhosen, jonka ranking pääsi vaihto-oppilasvuoden aikana tippumaan niin alas, että hän oli sijoittamaton tässä turnauksessa. Emilia voitti lopulta ottelun viidennen erän jatkopalloilla 15-13 ja eteni semifinaaliin seurakaveriaan Nea Falckia vastaan. Toisella puolella semifinaaliin tiensä selvittivät odotetusti HSRC:n Maarit Ekholm ja Elina Kononen. Finaaliin tiensä selvittivät 3-0 voitoilla Elina Kononen ja Emilia Korhonen. Pronssia voitti Nea Falck tiukan nelieräisen ottelun jälkeen ja finaalin voitti Elina Kononen kolmessa tiukassa erässä.

EWO2014_N2_500px

Naisten kakkoskaaviossa nähtiin useita erittäin tiukkoja otteluita pitkin päivää. Kaavion yläosassa puolivälierät olivat molemmat nelieräisiä ja voitot nappasivat sijoittamaton JSK:n Leena Schneider sekä 3/4 –sijoitettu ESRC:n Sofia Korpeinen. Kaavion toisella puolella nähtiin kaksi tiukkaa viisieräistä ottelua, joissa voittoihin taistelivat ESRC:n Jenni Nordling sekä Raila Luhtala. Ensimmäisen semifinaalin voitti Sofia Korpeinen suoraan kolmessa erässä, kun taas toista semifinaalia pelattiin täydet viisi erää ennen kuin Raila Luhtala selvitti tiensä finaaliin voittamalla ratkaisevan erän jatkopalloilla 14-12. Pronssiottelun voitti Jenni Nordling 3-0 ja finaalissa sarjan voiton vei Sofia Korpeinen myös erin 3-0.

EWO2014_T15_500px

Tyttöjen sarjassa nähtiin naisten ykkössarjan tapaan yksi tiukimmista otteluista heti ensimmäisellä kierroksella kun OSK:n Karoliina Hilli voitti ESRC:n kakkossijoitetun Johanna Penttilän erin 3-2. Muut semifinaalipaikat menivät sijoitetuille pelaajille ja täten ensimmäisessä semifinaalissa kohtasivat ESRC:n Lu Cong ja HSK:n Salla Serenius, josta voittajana selvisi Lu Cong erin 3-1. Kaavion alaosassa HSK:n Liisa Serenius ei pystynyt haastamaan Oulun Karoliina Hilliä, vaan voitto Karoliinalle erin 3-0. Salla ja Liisa Sereniuksen välinen pronssiottelun oli odotetun tiukka, josta voiton tällä kertaa nappasi isosisko Salla erin 3-1. Finaalin ja samalla tyttöjen sarjan voiton vei nimiinsä Karoliina Hilli erin 3-0.

EWO2014_NH_500px

EWO2014_NH_Kristiina_cropped_500px

Naisten harrastesarjassa pelattiin neljän pelaajan lohko, jonka voiton vei TSK:n Laura Ylikoski, toiseksi tuli ESRC:n Kristiina Toivonen, kolmanneksi TSK:n Minna Mäkelä ja neljänneksi ESRC:n Morgan Xiao-Berglund.

Ottelutulokset – Competition results in Tournamentsoftware.

Sanna Koivumäen kisakuvat – Tournament photos by Sanna Koivumäki

ESRC kiittää osallistujia, kisatiimiä, yleisöä, sekä kisan yhteistyökumppaneita Tapion Sulkaa, Esport Centeriä ja Korukolmiota! Toivottavasti nähdään EWOssa taas ensi vuonna – Hope to see you again next year!

Teksti: Janne Järvinen
Kuvat: Sanna Koivumäki, Inka & Raila Luhtala

__________________________________

ESRC toivottaa naiset ja tytöt tervetulleiksi vuoden 2014 Espoo Women’s Openiin Esport Centeriin, Espooseen 8.3.2014!

Kilpailukaaviot on julkaistu Tournamentsoftwaressa. Kisat ovat yksipäiväiset eli kaikki ottelut pelataan lauantaina. Kaikki sijat pelataan! Tervetuloa mukaan!

The draws have been published in Tournamentsoftware. The tournament will be a one-day event on Saturday 8.3.2014. All positions will be played out. Welcome to EWO!

Ilmoita mahdollisista poisjäänneistä: ilkka.forsell@esrc.fi, 050 523 1787. Kiitos! In case of withdrawal please contact ilkka.forsell@esrc.fi, +358 50 523 1787. Thanks!

Kilpailukutsu – Invitation | Ilmoittautuneet – Entries

    Kommentoi artikkelia »»

    Sinun on rekisteröidyttävä jos haluat jättää kommentteja