Squashliigakierros 28.9.2013

ssqllogoKauden 2013-2014 Squashliiga käynnistyi 28.9. ESRC:n miesten ykkösjoukkue pelasi Merihaassa ja naisten ykkös- ja kakkosjoukkueet kotihallilla, Esportissa. Myös muut miesten joukkueet pelasivat ympäri Suomea. Naisten ykkösdivarin joukkueet aloittavat kautensa vasta marraskuussa. Lue tästä joukkueiden otteluraportteja sekä tarkista ottelutulokset ja pistetilanne squash.fi:n liigasivuilta.

Riikka - Pia - Emppa, ESRC I Head ekalla liigakierroksella

Riikka – Pia – Emppa, ESRC I Head ekalla liigakierroksella

Hallitseva Suomen mestari, ESRC:n miesten ykkösjoukkue, ESRC I Dunlop aloitti liigan tasavahvalla suorituksella. Vastassa olivat liigatulokas Turun Seudun Squash ja viime viikolla suurella haloolla Euro Cupin vitoseksi tullut Helsinki Senators.

Ensimmäisenä tulessa oli täksi kaudeksi ESRC:hen siirtynyt, alunperin vantaalainen mailataituri Janne Koskelin. Janne K. sai vastaansa Ylivieskan… ei vaan Turun Teuvo Määttäsen. Pienen yskähtelyn jälkeen Kossun peli kulki ajoittain kuin entiseen malliin ja loppujen lopuksi T. Määttänen jäi selvästi jalkoihin.

Samaan aikaan ”the original Janne” eli Janne Järvinen pääsi vääntämään vanhan junnututtunsa, aidon turkulaisen Teemu Eskelisen kanssa. Janne oli koko ajan niskan päällä, vaikka välillä nähtiinkin tiukkoja ja pitkiä palloralleja. Molemmat pelit ESRC:lle 3-0.

Sitten olivat vuorossa vielä ykkösten ja kakkosten matsit. Jaakko Vähämaa vei tasaisen varmasti Ryyppöä ja Matias sitä pienempää, nuorempaa ja turkulaisempaa Määttästä eli Anssia. Nämäkin molemmat ottelut puhtaasti 3-0 ja selvä 4-0 voitto ESRC:lle ilman erätappioita. Kausi ei olisi voinut alkaa paremmin.

Jälkimmäinen vastustaja oli sitten Helsinki Senators. Molemmilla Janneilla alkoi vähän tossu painaa. Koskelin otti ensimmäisen erän entiseltä SC Ruka -joukkuetoveriltaan Marko Kämäräiseltä, mutta joutui sitten taipumaan 1-3. Janne Järvinen joutui kahden erän pinnistelyn jälkeen luovuttamaan Senators-tulokkaalle Aleksi Leskiselle. Aikaisemmin raivonnut flunssa ei ollut vielä täysin poissa kropasta ja pelin jatkaminen ei tässä terveydentilassa olisi ollut viisasta.

Tästä ikävästä 0-2-tilanteesta lähtivät Matias ja Jaakko kaivamaan täytettä pistepussiin. Kummankaan pelit eivät alkaneet hyvin, sillä tilanteet olivat tuossa tuokiossa 0-4 ja 1-10. Kumpikin ryhdistäytyi kuitenkin ja vei voitot pirteästi pelanneilta Senaattoreilta. Matias voitti Euro Cupissa loistaneen Tatu Knuutilan suoraan 3-0 ja Jaakko maajoukkuevalmentajan ja rankingvitosen Mika Monton 3-1.

Pisteet tästä koitoksesta siis tasattiin 2-2.

Lauantain pelien tauottua tilanne oli se, että ESRC lähti kuukauden liigatauolle sarjakakkosena 6 pisteellä. Ensimmäisenä on siirtomarkkinoilla kunnostautunut HSRC 7 pisteellä. Joukkueessa lauantaina pelanneista vain unkarilainen Benedek Sebok edusti myös viime kaudella HSRC:tä. Jaetulla kolmannella sijalla oleilevat Mikkeli ja Senators.
Seuraava liigakierros on runsaan kuukauden päästä eli 2.11. ja pelipaikkana Esport Center. Sinne toivotaan paljon kannustusjoukkoja! Meillä on vastassa silloin liigajohtaja HSRC sekä Järvenpään kakkosjoukkue.

Tulokset:

ESRC – TSSq 4–0 (12–0 / 133–61)
Matias Tuomi – Anssi Määttänen 3–0 (11-3, 11-7, 11-5)
Jaakko Vähämaa – Tommi Ryyppö 3–0 (11-4, 11-3, 11-3)
Janne Järvinen – Teemu Eskelinen 3–0 (11-3, 11-5, 11-5)
Janne Koskelin – Teuvo Määttänen 3–0 (11-7, 12-10, 11-6)

ESRC – Senators 2–2 (7–7 / 121–125)
Matias Tuomi – Tatu Knuutila 3–0 (11-7, 11-1, 11-7)
Jaakko Vähämaa – Mika Monto 3–1 (3-11, 11-8, 11-4, 12-10)
Janne Järvinen – Aleksi Leskinen 0–3 (8-11, 4-11 rtd)
Janne Koskelin – Marko Kämäräinen 1–3 (11-9, 9-11, 11-13, 8-11)

Tulokset ja sarjatilanne squash.fi:ssä.

Teksti: Matias Tuomi, ESRC I Dunlop joukkueen kapteeni

    Kommentoi artikkelia »»

    Sinun on rekisteröidyttävä jos haluat jättää kommentteja