24.11.2007 Liigakierros, miesten I-joukkue

SM-liigakierros pelattiin 24.11.2007 Ylivieskassa. Miesten I-joukkueen esiintyminen napapiirialueella meni ennakkokaavailujen mukaan: ESRC niisti pohjan pojilta (Ylivieska) kaikki 4 pistettä, mutta Mikkelin kohdalla jäi tyytyminen nollaan. ESRC on sarjataulukossa jaetulla kolmannella sijalla MyyrSq:n kanssa vain 1 pistettä toisena olevaa ESQ:ta jäljessä. Mikkeli johtaa sarjaa. Lahti on jäänyt 3 pistettä pleikkari-nelikosta, kun taas Ylivieska ja HSRC ovat jo sarjan tässä vaiheessa melko varmoja kevään putoamiskarsijoita.

kari_mikael_matias_peku.jpg

Suuri Pohjan sota, taistelu taistelulta:

ESRC – YlivSq 4-0 (12-1 / 111-48)
Matias Tuomi – Tommi Ryyppö 3-0 (9/6 9/5 9/2)
Petri Laaksonen – Anssi Määttänen 3-0 (9/3 9/5 9/6)
Kari Lehtola – Teuvo Määttänen 3-1 (9/0 3/9 9/2 9/6)
Mikael Siren – Jari Huhtakangas 3-0 (9/2 9/1 9/1)

ESRC – Misq 0-4 (1-12 / 49-114)
Matias Tuomi – Erno Teitti 1-3 (2/9 9/6 6/9 5/9)
Petri Laaksonen – Markus Vanhanen 0-3 (1/9 2/9 2/9)
Kari Lehtola – Tuomas Häkkinen 0-3 (3/9 7/9 4/9)
Mikael Siren – Lauri Valtola 0-3 (8/10 0/9 0/9)

Keski-Pohjanmaa lehti veikkaili saman päivän numerossaan ylivieskalaisille tasuria espoolaisia vastaan – lehden urheilujournalistiikan asiantuntemus ei vakuuttanut: kenelläkään Ylivieskan pelaajalla ei ollut meikäläisiä vastaan mahdollisuuksia. Mikael (Siren) selvisi ensimmäisestä tulikasteestaan hienosti. Kun Ylivieskan Matti Saarela joutui käsivammaisena jättämään kierroksen väliin, ei Mikella ollut minkäänlaisia vaikeuksia ottaa Jari Huhtakankaasta murskavoittoa. Myös ensimmäinen erä Mikkelin Lauri Valtolaa vastaan oli erinomainen esitys tulokkaalta. Valtolalla oli todellisia vaikeuksia saada peliänsä käyntiin vasurilla napakasti ja tarkasti nakkailevaa Mikeä vastaan.

Mikkeliä vastaan puolestamme meidän kohtaloksi tuli sama kuin ylivieskalaisten meitä vastaan – eli ei pisteitä. ”Suurin” ottelu tällä kierroksella oli Matiaksen ja Erno Teitin (MiSq) kohtaaminen. Erno on harjoitellut tiiviisti koko syksyn ajan ja pelannut maajoukkueotteluita. Matias joutui harmittavasti toteamaan Teitin tällä kertaa paremmakseen 1–3. Matiaksella on selvästi parempi ottelukunto ja -liikkuminen kuin Teitillä. Teitillä puolestaan on parempi lyönti ja aivan erinomainen pelisilmä. Matias retkahti vähän turhan helposti Ernon pelitaktiikkaan, jossa tämä pyrki jäädyttämään peliä ja tiputtamaan tempoa. Yhtä kaikki, tappiot kuuluvat urheiluun ja Matiaksen pelipanos joukkueessa on viime vuosina ollut korvaamaton.

Seuraava kierros onkin sitten kotikierros 19.1.08. Vastassa tällöin HSRC ja ESQ. Tälle kierrokselle yritämme saada mukaan Tatu Murronmaan Hollannista.

Kivaa (ja pelimiehille raitista) ja Rauhallista (pikku)jouluaikaa Sinulle,
Kari

    Kommentoi artikkelia »»

    Sinun on rekisteröidyttävä jos haluat jättää kommentteja