ESRC:n golfmestaruus Tuomo Pohjamiehelle

Tämänvuotisiin ESRC:n golfkarkeloihin Pickalan Forestille 11.8.2012 oli ilmoittautunut mukavat 19 osallistujaa. Vaikka sää ei juuri parempi olisi voinut olla, viisi joutui kuitenkin perumaan. Kentälle lähti siis 14 pelaajaa, joista 12 oli oikeutettuja taistelemaan himoitusta ESRC:n golfmestarin kiertopalkinnosta. Vaikka Hassisen Hessukin joutui jättämään pelit väliin, hän kuitenkin taas kerran hoiti valtaosan kisoja edeltävistä järjestelyistä ja startterin hommat sekä lisäksi vielä toimi fore caddiena muutamalla väylällä kisojen aikana. Palkintojen hankinnan, tuloslaskennan ja palkintojen jaon hoiti pääosin Harri.

Ensimmäisinä matkaan lähtivät Arttu, Tapsa ja Harri, joista kaksi viimeksi mainittua on takavuosina yltänyt mestaruuteen parikin kertaa. Tällä kerralla eivät entiset mestaruuden paljon painaneet vaakakupissa. Tosin Tapsa nakutti etuysille vakuuttavat 40 lyöntiä, mutta takaysillä peli alkoi jo sitten vähän hajota. Arttu ja Harri asettivat päivän tahdin itselleen pelaamalla kaksi ensimmäistä reikää yhteensä 13 lyöntiä yli parin. Takaysillä Harri tekaisi jo birkunkin kymppireiällä (tosin tyypilliseen tapaansa: avaus vinoon oikealle bunkkeriin, sieltä taas pahasti vinoon, mutta puita kiertäen ja koivun lehtiä silpoen oikealle männikköön, sieltä lipulle ja metrin putti sisään) ja heti perään Arttu 11:llä, jolla hän voitti myös lähimmäs lippua -kisan tuloksella 2,7 metriä.

Toisessa ryhmässä olivat kisahistorian nuorin osallistuja Ville, 8 v., isänsä Pode sekä Tommi. Pode kävi tutustumassa väylän 14 vesiesteeseen perin pohjin. Palloa etsittäessä hän nojasi jalallaan rantatöyräällä olleeseen kantoon, mutta kanto oli muurahaisten mädättämä ja antoi periksi. Seuraavan näytöksen koreografia ei ollut kaikkein fiinimmästä päästä, mutta lopulta mies pääsi kömpimään pois esteestä. Pojalla oli hauskaa kun isä pelasi loppukierroksen märällä jalalla. Tommilla oli käsileikkauksen jälkeen muutaman kerran avausten suunta kymmenisen astetta vasempaan, mistä johtuen esimerkiksi vitosväylä lähti käyntiin vasta lyönnillä numero 5. Toisaalta Tommi kompensoi avausongelmiaan tekemällä kaksi hienoa birkkua! Ville voitti isänsä lähemmäs lippua reiällä sekä jäi vain kaksi metriä pisin draivi -väylällä isänsä avauksesta.

Tiina Koivun jäätyä pois kolmanteen ryhmään jäi kisojen ainoa naisedustaja Nina Saari pelaamaan Rasmus ja Tape Koivun kanssa. Nina tiiasi keltaisilta, eikä heti alkuun mitenkään näyttänyt kärsivän ratkaisustaan. Kolmikko eteni kohtuullisen tasaisesti noin viidennelle väylälle, jonka jälkeen Rasmus näytti pisteissä hieman karkaavan. Vastaavasti Tapen peli alkoi piiputtaa. Etuysin jälkeen Rasmus johti pisteissä, mutta Nina oli edellä lyönneissä. Takaysi oli porukan osalta jo letkeämpää menoa: Rasmus roiski pitkiä avauksia, Nina tarkkoja lähestymisiä ja Tape lähinnä keräili mustikoita. Tulosta koristi Ninalla väylän 14 birkku ja muutenkin erittäin tasainen meno. Lopulta Rasmukselle 38 pistettä, Ninalle 36 ja Tapelle vähän vähemmän.

13.30 flaitti, mukana Rautiaisen Jussi, Passisen Vellu ja Saaren Jammu. Jo alussa takkuaa, tuplaa, bogia ja triplaa pukkaa. Jussi saa pelinsä jotenkin uomaan ennen vitosta, jossa todella sattuu ja tapahtuu. Vellu voittaa pisimmän draivin ja on tekemässä eaglen. Korttiin tosin kirjataan kahdeksan (3 x bunkkerilyönti ja pena pelaamattomasta paikasta). Jammu puttaa kymmenmetrisen forelta sisälle, kortissa kuitenkin 11 (OB, lampi, 3 x bunkkalyönti). Jussi osuu kolmannella griinille, korttiin kuitenkin yhdeksän (sähläilyä griinin takana kanervikossa). Flaitin yhteistulos 13 yli ja keskittyminen pistebogiin edessä. Loppukierros sujui skarppaamisen merkeissä. Vellu jopa elätteli toiveita kelvollisesta tuloksesta ennen vikan väylän triplaa, ja päätyi yhteistulokseen 88. Jussi nakutteli tasan 100, ja Jammu 98. Terassiparlamentti ei paljon päähän taputellut kierroksen jälkeen.

Viimeisenä ryhmänä lähti liikkeelle Tuomo ja Hannu. Ykkösväylä näytti heti alkuun, että kummankaan peli ei ole parhaimmassa kuosissa kyseisenä päivänä. Tuomon avaus lensi vasemmalle metsään ja Hannun pallo väylän oikeaan reunaan melkein vesiesteeseen asti. Kierros menikin enemmän jutustelun merkeissä ja kesän parhaimmasta golfsäästä nauttien kuin peliin keskittyen. Tuomon loistava lähipeli riitti kuitenkin kohtuullisen hyvään kierrostulokseen ja voittoon asti.

ESRC:n mestaruuskisojen lyöntipelitulokset:

1. Tuomo Pohjamies 84 (yleisen sarjan mestari)
2. Hannu Haanpää 86
3. Petri ”Pode” Kela 87
4. Vellu Passinen 88
5. Nina Saari 91 (naisten sarjan mestari)
6. Tapsa Korpeinen 92
7. Harri Pohja 95
8. Jammu Saari 98
9. Rasmus Koivu 98 (juniorisarjan mestari)
10. Jussi Rautiainen 100
11. Tape Koivu 109
12. Ville Eskola 125

Pistebogi (suluissa slope hcp):

1. Rasmus Koivu (28) 38 pistettä
2. Nina Saari (19) 36
3. Tommi Pohjamies (12) 33
4. Tuomo Pohjamies (9) 32
5. Petri ”Pode” Kela (10) 32
6. Jammu Saari (17) 30
7. Harri Pohja (13) 29
8. Arttu Mentula (19) 29
9. Vellu Passinen (8) 28
10. Ville Eskola (44) 28
11. Hannu Haanpää (4) 26
12. Tapsa Korpeinen (11) 24
13. Jussi Rautiainen (11) 22
14. Tape Koivu (22) 22

Päivän tyylinäytteitä:    Kommentoi artikkelia »»

    Sinun on rekisteröidyttävä jos haluat jättää kommentteja