Grasshopper Cup 2012, Sveitsi

ESRC:n Olli Tuominen (PSA 22) aloitti Sveitsin Zurichissä pelattavan 25000 USD:n kilpailun kohtaamalla Australian Steve Finitisin (PSA 77). Tuominen joutui todella tiukille, mutta voitti ottelun erin 3-2 (12-10,15-17,5-11,12-10,11-4). 2. kirroksella Tuominen kohtasi kilpailun yhdeksänneksi sijoitetun Englannin Charles Sharpesin. (PSA 88), jonka Olli kukisti erin 3-0 (11-8,11-6,11-7). Semifinaalissa vastaan tuli kilpailun 1. sijoitettu Englannin Daryl Selby (PSA 11). jolle Olli joutui taipumaan erin 0-3 (8/11, 5/11, 6/11)

Juuri 13. squashin Suomen mestaruutensa voittanut Olli Tuominen aloitti tahmeasti Sveitsissä pelattavan Grasshopper cupin (25000$). Kilpailun kolmanneksi sijoitettu Tuominen joutui ahtaalle jo ensimmäisessä ottelussaan Australian Steve Finitsisiä vastaan. Alussa kentän tapahtumia hallinnut suomalainen joutui tosipaikan eteen pelin neljännessä erässä, kun vastustaja onnistui hankkimaan itselleen ottelupallon. Tiukka rystypuolen tappolyönti suoraan syötöstä pelasti tilanteen ja Tuominen onnistui voittamaan neljännen erän tasoittaen pelin kahteen kahteen. Viidennessä erässä Tuominen otti jälleen pelin hallintaansa, eikä väsynyt vastustaja pystynyt tekemään vastarintaa. ”Olipahan hankala ottelu. Alussa kaikki meni suunnitelmien mukaan, mutta toisen erän 9-3 tilanteessa tuli jokin kummallinen keskittymishäiriö ja hävisin erän. Loppu ottelu olikin sitten yhtä selviytymistä ja onneksi selviydyin voittajana. Toivottavasti huomenna menee paremmin”: kommentoi Tuominen pelin jälkeen.

Olli Tuominen selvitti tiensä Sveitsin Zurichissä pelattavan Grasshopper cupin semifinaaliin voittamalla Englannin Charles Sharpesin suoraan erin 3-0. Tuominen hallitsi selvästi ottelua aina syötönarvonnasta vastustajan kädenpuristukseen, eikä eilen pelatun ensimmäisen kierroksen ongelmista näkynyt jälkiä. ”Tänään sain pelin kulkemaan heti alusta asti, enkä menettänyt otetta missään vaiheessa. Huomisesta semifinaalista tulee tiukka ja vaativa vääntö”: totesi Tuominen pelin jälkeen.

Semifinaaliin yltänyt Olli Tuominen ei löytänyt aseita yllätykseen semifinaalissa. Kilpailun ykköseksi sijoitettu ja maailman lista yhdenneksitoista sijoitettu Englannin Daryl Selby nappasi finaalipaikan suoraan kolmessa erässä. Tuominen aloitti ottelun hyvin ja onnistui ajoittain hallitsemaan kentän tapahtumia. Tiukka ensimmäinen erä kääntyi kuitenkin englantilaiselle, eikä Tuomiselta kyennyt tämän jälkeen haastamaan varmasti pelannutta vastustajaansa. ”Väsähdin yllättävän helposti ja aikaisin, mikä taas johti liian helppoihin virheisiin” :kertasi Tuominen kentän tapahtumia.

    Kommentoi artikkelia »»

    Sinun on rekisteröidyttävä jos haluat jättää kommentteja