Squashliigatulokset – Squash League Results 26.11.2011

ESRC:n 6 miesten ja 5 naisten joukkuetta pelasivat squashliigaa eri puolilla Suomea. Miesten I-joukkue pelasi Ylivieskassa ja Naisten I- ja II-joukkueet Mikkelissä.

ESRC:n miesten I Ylivieskassa

ESRC:n miesten 1-joukkue starttasi Ylivieskan liigakierrokselle miehityksellä Jaakko Vähämaa, Janne Järvinen, Jaakko-Antti Peltola ja Tatu Knuutila. Haasteelliselle Pohjanmaan reissulle lähdettiin perjantaina yhden pysähdyksen taktiikalla joukkueen yöpyessä Viitasaarella. Tukevan hotelliaamiaisen siivittämänä matka jatkui lauantaiaamuna kohti Ylivieskaa, johon vastustajiksi saapuivat pääkaupunkiseudun koiralauma Helsinki Senators ja perinteikäs HSRC. Kovia matseja siis oli tiedossa!

ESRC – Senators 1-3 (3-9 / 88-125)
Jaakko Vähämaa – Arttu Moisio 0-3 (5-11, 6-11, 5-11)
Janne Järvinen – Mika Monto 0-3 (3-11, 5-11, 11-13)
Jaakko-Antti Peltola – Tomi Niinimäki 0-3 (6-11, 6-11, 7-11)
Tatu Knuutila – Jussi Vehniäinen 3-0 (11-9, 11-5, 12-10)

Joukkueen taistelu Senatorseja vastaan alkoi hyvin, kun Tatu otti hallitun 3-0-voiton Jussi Vehniäisestä. Tatu hallitsi ottelun tapahtumia tarkalla lyöntipelillä, aiheuttaen Vehniäiselle näin ollen liian paljon päänvaivaa. Loistava kurinalainen ja aktiivinen peli Tatulta. Seuraavaksi kentälle asteli pari Peltola – Niinimäki, jossa hyvästä lyöntikädestä tunnettu Niinimäki toteutti ”laaki ja vainaa” -taktiikkaansa tällä kertaa liian tehokkaasti, joten Peltola joutui taipumaan lukemin 3-0. Kokenut Janne Järvinen pelasi kelpo ottelun Senatorsien ex-ammattimies Mika Montoa vastaan, parantaen pelituntumaansa ottelun loppua kohti roimasti. Kolmannen erän jatkopalloilla hävitty taistelu päätti ottelun Montolle 3-0. Kovasti viimeaikoina kehittynyt Jaakko Vähämaa kohtasi ykköspelaajien välisessä ottelussa Arttu Moision. Artun lyönnit olivat kuitenkin tällä kertaa liian painavia ja lopputulos kirjattiin 3-0 Moisiolle.

Kohtuullinen suoritus ESRC:n nuorelta joukkueelta parhaimmalla miehistöllään liikkeella ollutta Senatorsia vastaan.

HSRC – ESRC 2-2 (8-10 / 163-164)
Aleksi Leskinen – Jaakko Vähämaa 3-2 (11-7, 8-11, 11-6, 9-11, 11-6)
Pyry Poikolainen – Janne Järvinen 2-3 (13-11, 11-5, 3-11, 8-11, 6-11)
Tommi Ekholm – Jaakko-Antti Peltola 3-2 (10-12, 11-7, 9-11, 11-6, 11-4)
Juha Hatjasalo – Tatu Knuutila 0-3 (10-12, 9-11, 9-11)

Tatu Knuutilan hyvä vire jatkui päivän toisessa ottelussa, tällä kertaa HSRC:n Juha Hatjasalon kustannuksella. Tiukoista eristä huolimatta Tatulla ei ollut suurta hätää isokokoista helsinkiläistä vastaan. Tästä ESRC:lle kierroksen toinen voitto. Toisessa kohtaamisessa nuori HSRC:tä edustava Tommi Ekholm onnistui nousemaan ESRC:n Jaakko-Antti Peltolaa vastaan 1-2-tappioasemasta 3-2-voittoon. Ottelu oli kauttaaltaan hyvätasoinen molempien esittäessä hyvää lyöntipeliä. Myös Jaakko Vähämaa pelasi loistavaa kössiä Aleksi Leskistä vastaan kiven kovassa viisieräisessä taistelussa. Leskinen onnistui kuitenkin pitämään pelinsä virheettömämpänä viidennessä erässä ja näin ollen hän vei ottelun 3-2. Kierroksen todellinen taistelu nähtiin, kun Janne Järvinen voitti Pyry Poikolaisen 3-2. Järvinen oli ottelussa jo 2-0 häviöllä, mutta nousi sisukkaalla pelillä ottelun voittajaksi Poikolaisen lyöntivireen hiipuessa loppua kohden.

Näin ollen ESRC nappasi arvokkaat kolme sarjapistettä haasteellisissa Pohjolan olosuhteissa!

Tulokset: squash.fi

teksti: Jaakko-Antti Peltola

ESRC Ladies I & II in Mikkeli

Over the weekend of the 26 November five ladies teams headed to Mikkeli Sport Forum to battle out round two of the National Squashliiga.

Espoo was represented by the following players:
ESRC I Head
1. Frania Gillen-Buchert – the Current Scottish no1, ex WISPA player and double Commonwealth Games Athlete.
2. Pia Ojala
3. Katariina Berggren
ESRC II White
1. Emilia Soini
2. Emilia Korhonen
3. Riikka Piekäinen

First up was ESRC Head who played HSRC. This was Frania’s second time to the courts but she settled in well and won comfortably 3-0. The team were on form with both Pia and Katariina also not dropping a game and Espoo took the match 3-0.

ESRC White played against JSK and didn’t have any problems in dispatching their opponents. Riikka showed good form against Sille Rikko with a steady 3-0 victory. Emppa S. followed Riikkas lead and put away Pia Hartikainen in 3 winning the match for the team. Emilia K. rounded up the victory after a mentally tough match, 3-0, against an experienced Kristiina Kiviharju.

After an easy start to the day ESRC Head were then tested by rivals MiSQ. Katariina had an unfortunate loss against Marianna Vanhanen, whom she had beaten previously, loosing in five. Next up was Frania who came back from 2-0 down to secure the match 11-6 in the fifth over Finnish No.1 Saara Valtola. MiSQ and ESRC Head were tied at this point and the pressure was on Pia. The games were hard fought with both players being stretched from corner to corner. Susanna Vanhanen took the lead with some accurate drops to the front and then eventually the match 3-1 and a well earned victory to MiSQ.

On the other two courts, ESRC White faced HSRC. Emppa and Riikka both won their matches 3-0 and Emilia added another 3-0 win to the score card. This meant that ESRC White were left with ten points and are currently leading the Finnish National Squashliiga with ESRC Head chasing them in second place with 8 points.

The next match will be in January at Järvenpää squash courts from 11am. Come and support our teams!

Results: squash.fi

text: Frania Gillen-Buchert

Miesten ESRC II Järvenpäässä

ESRC II lähti kierrokselle jo viime kierroksella hyväksi havaitulla joukkueella 1. Kristian Rautiainen 2. Mikael Sirén 3. Petteri Sirén 4. Ville Salkala . Vain Mikael ja Kristian olivat keskenään vaihtaneet järjestystä rankinglistalla ja siten Krisu oli noussut ykköspelaajaksi. Tavoitteena oli lähteä murskaamaan vastustajat ja vahvistamaan I-divarin A-lohkon johtoasemaa.

ESRC II- SQ 88 3-1
Aloitimme käsikirjoitusta seuraillen ja kukistimme ensin ”Kasikasin” 3-1. Ainoan tappion koki Petteri häviten Terho Jousimiehelle harmittavasti tiukan 3-2 väännön. Kristian voitti Heikki Ruotasen 3-1 ja joutui kompensoimaan hieman epätarkkaa peliään juoksemalla, mutta pelimiehen tunnistaa siitä, kun voitto tulee vähän huonompanakin päivänä. Mikael ja Ville hoitivat omat pelinsä rutiinilla 3-0.

ESRC II – TSSq I 4-0
Turusta ei odotettu kummoista vastusta. Ja niin kävikin, että muut pelasivat varmat 3-0 voitot lukuunottamatta Villeä, jonka piti käyttää kaikki viisi erää Ahlroosia vastaan tasoltaan varsin ailahtelevaisessa ottelussa. Mutta ”käsiksen” mukainen 4-0 voitto kuitenkin ja ESRC II kirjasi jo mukavan kaulan muihin nähden ottelutaulukossa – kuusi peliä ja kuusi voittoa melko vakuuttavalla 21-3 ottelusuhteella.

Tulokset: squash.fi

teksti: Ville Salkala

Miesten ESRC III Talihallissa

ESRC III – MetSq 4-0
Talihallissa pelattiin ensimmäistä kertaa squashliigaa, kun Metro Squash järjesti siellä ykkösdivarin ”tynkäkierroksen”. Paikalla olivat ESRC III, HSRC II ja MetSq. Joukkueemme oli 1.Topias Aalto 2.Iiro Stubin 3.Harry Lilja 4.Mikko Rautiola.

Metroa vastaan Mikko hoiti nelosten pelissä pienen alkujäykkyyden jälkeen Ari Puhakan 3-0. Myös Harry takoi puhtaat lukemat Paul Brennania vastaan. Kakkosten matsi oli kova vääntö, kun Iiro sai vastaansa Jari Puumalan. Kuukausiskabojen raportissa mainitut huhut Igorin comebackista ja kuntokuurista saivat pientä vahvistusta, sillä kolme tiukkaa erää tuli meille ja Iiron peli oli ehdottomasti yksi pirteimmistä tällä kaudella. Ykkösten matsissa sain vastaani Kari Hautalan. Viime kaudella meillä oli vielä tasaisia vääntöjä kun kävin joskus Metron seurailloissa, mutta nyt Hautala oli lähes vastaantulija, 3-0 eikä jatkopallojakaan tarvittu. 4-0 meille niin kuin pitikin!

ESRC III – HSRC II 3-1
Sitten vastaan asettuivat HSRC:n jätkät. Mikon lyöntikäsi näytti toimivan ensimmäistä matsia paremmin eikä Tuomisen Eetusta ollut vastusta. Harry piti lyöntinsä tarkkana eikä Seppo Rissanen pystynyt vastaamaan, 3-0 tämäkin. Iiro on koko syksyn joutunut pelaamaan ykkösenä usein selkeästi kovempia kavereita vastaan kuin me muut, eikä helpotusta oikeastaan tullut tänäänkään, kun Jarmo Karjala oli ohittanut Kenneth Wennströmin rankingissa. Kentsu vei pisteet Helsingin puolelle 3-0. Ykkösten matsissa minulla meni vähän vaihtelevasti… Jarmoa vastaan kun vähän ote herpaantuu, niin on helisemässä. Onneksi sain kuitenkin viimeistään jatkopalloilla käännettyä erät edukseni – voitto kotiin lopulta 3-0.

Mainitsin etukäteen tavoitteeksi, että Metrolta 4 pistettä ja HSRC:ltä vähintään 2, nyt tuli yhteensä 7 joten kierros meni loistavasti! Kaikki voitot vielä kolme muna.

Tulokset: squash.fi

teksti: Topias Aalto

Naisten III, IV ja V Tampereen Ruotulassa

TSK:n tytöt järjestivät ESRC:n kolmelle joukkueelle: Redille, Bluelle ja Blackille kotoisat mittelöt Tampereen tenniskeskuksen squashkentillä tokalla liigakierroksella.

Black otti ensimmäisessä ottelussa 3-0 voiton TSK:sta. Tiina Koivu ja Cessi Lilja veivät omat matsinsa vakuuttavasti 3-0, mutta Raila Luhtala oli helisemässä Pohjavaaran Saanan kanssa niinkin pitkään, että viidennessä erässä ehdittiin pelata ottelupalloja puolin ja toisin kunnes Raila vei voiton.

Seuraavaksi pelasivat Red ja Blue: Maria Rehula otti selvän 3-0 voiton Inka Luhtalasta. Jenni Vähämaa pisti tiukasti kampoihin Nea Falckille, mutta Nea vei voiton 3-1. Ratkaiseva ottelu käytiin kakkosten välillä: Jenni Nordling oli tällä kertaa 3-2 ja viimeisessä erässä 13-11 vahvempi Maarit Ekholmia vastaan. Ottelu siis 2-1 Bluelle.

Sitten olivatkin vastakkain kummityttö ja kummitäti eli Cessi ja Maria. Kummitäti-Maria oli vielä tällä kertaa vahvempi ja vei voiton 3-1. Tiina vei Jenni N:stä 3-0 voiton, mutta jatkopinnoille mentiin kahdessa erässä eli tiukkaa oli. Railasta ei tänään ollut mitään vastusta Jenni V:lle, voitto Jennille selvästi 3-0 ja ottelu Bluelle 2-1.

Lopuksi pelattiin ESRC:n juniorijoukkueen, Redin sekä TSK:n myös hyvin nuoren joukkueen välinen kamppailu, jossa Nea ja Maarit ottivat kumpikin selkeän 3-0 voiton vastustajistaan Saanasta ja Minnasta. Viimeiseksi pelattiin TSK:n Lauran ja ESRC:n Inkan välinen tiukka vääntö, jonka Inka käänsi hienosti itselleen 3-2 oltuaan 1-2 tappiolla. Paikalla oli kummitätejä enemmänkin, kun viimeisessä ottelussa Inkaa oli kannustamassa äitinsä Railan kummitäti Motti. Selvä 3-0 voitto Redille tamperelaisista.

ESRC Blue paransi asemiaan kahdella voitolla, mutta ESRC:n junnujoukkue Red jatkaa sarjan kärjessä vakuuttavilla otteillaan ja Black pitää kynsin ja hampain kiinni kakkospaikastaan.

Tulokset: squash.fi

teksti: Raila Luhtala

Miesten ESRC IV Merihaassa

Joukkue pelasi kokoonpanolla; 1. Tape Koivu, 2. Petri Kela, 3. Jarkki Jaakkola ja 4. Joni Jaakkola.
ESRC IV – HSRC V 2-2; Ykköspelaajien ottelussa kohtasivat ESRC:n ja HSRC:n puheenjohtajat; Tape voitti tiukassa ottelussa Antti Lindin 3-1, Pode hävisi todella kovan väännön jälkeen Kale Leskiselle 2-3, Jarkki tykitti Risto Vuopalan ulos erin 3-1 ja Joni hävisi Teemu Suvannolle 0-3.

ESRC IV- SaSkö 3-1. Tape hävisi puhtaasti 0-3 Timo Kallioiselle, Pode voitti Mika Oksan 3-1, Jarkki Timo Romun 3-0 ja Joni todella jännittävässä ottelussa Juhani Heinosen 3-2 (viimeinen erä Jonille 13-11). Kierros tuotti 5 pistettä ESRC IV:lle.

Tulokset: squash.fi

teksti: Jarkki Jaakkola

    Kommentoi artikkelia »»

    Sinun on rekisteröidyttävä jos haluat jättää kommentteja